Tehlike çanları çalıyor! Meteoroloji ve uzmanlar uyardı: Resmen kavrulacağız, sıcaklık 40 dereceyi aşacak
Tehlike çanları çalıyor! Meteoroloji ve uzmanlar uyardı: Resmen kavrulacağız, sıcaklık 40 dereceyi aşacak Meteoroloji son dakika duyurdu! Uzmanlar art arda açıklama yaptı. Sıcaklıklar kavuracak. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yurt genelinde sıcaklıklardaki artış sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sıcaklıkların bazı illerde 40 derecenin üzerinde olacağını açıkladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de mevsim normallerinin üstüne çıkacak sıcak hava dalgası ile ilgili il il uyarıda bulundu. Prof. Dr. Şen ayrıca, La Nina'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika il il hava durumu...
3.06.2024 Gündem
Havalar tersine dönecek! 'La Nina' geliyor, El Nino'yu mumla aratacak
Havalar tersine dönecek! 'La Nina' geliyor, El Nino'yu mumla aratacak Hava sıcaklıkları birden düşecek. Bu kez La Nina vuracak. El Nino'dan çok daha fazla etkileyecek. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, okyanusların çok ısınması anlamına gelen El Nino'nun halen devam ettiğini ancak yavaş yavaş etkisini kaybettiği belirtip, "Bunun arkasından 'La Nina' gelecektir ve soğumaya dönüş olacaktır" dedi.
2.06.2024 Gündem
La Nina Kışı nedir, La Nina Soğukları ne zaman gelecek? La Nina Kışı nasıl olur ve nasıl geçer, La Nina Kışı ne demek?
La Nina Kışı nedir, La Nina Soğukları ne zaman gelecek? La Nina Kışı nasıl olur ve nasıl geçer, La Nina Kışı ne demek? Türkiye'de, "El Nino" sıcak hava etkilerinin ardından "La Nina" soğuk hava etkilerinin beklenildiği gündemde. Uzmanlar, bu kışın rekor seviyede soğuklar ve yoğun kar yağışlarıyla karakterize olabileceğini vurguluyor ve bu olumsuz hava koşullarının kasım ayından itibaren etkisini gösterebileceğine dikkat çekiyor. Peki, La nina nedir, la nina kışı nasıl olur? La nina soğukları ne demek, la nina kışı nasıl geçer?
8.11.2023 Gündem