Konut Sektörü

Konut Sektörü

Son dakika konut sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.706 konut sektörü haberi bulunmuştur. Tüm konut sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'daki konut sektörü ile ilgili çarpıcı değerlendirme geldi
Adana'daki konut sektörü ile ilgili çarpıcı değerlendirme geldi Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Dizman, Adana’da günlerdir konut satılmadığını, sektörün ciddi bir duraklama dönemine girdiğini söyledi.
25.02.2024 Adana
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
Fed kritik faiz kararını açıkladı!
Fed kritik faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed yılın son toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Art arda 7. kez faiz artıran Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.
14.12.2022 Ekonomi
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur'
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur' Emekli olmak isteyen yaklaşık 1,5 milyon vatandaş, EYT ile ilgili yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için geri sayım başlarken, Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, hem e-Devlet'te prim günü değişikliği yapıldığı iddialarını değerlendirdi, hem de borçlanma ile ilgili kritik bilgiler verdi.
30.11.2022 Emekli
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı EYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı şimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleşmeli memur için geri sayım başladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklayacak. İşte kamu işçisine kadroda son gelişmeler...
26.11.2022 Memur
Dolandırıcıların yeni yöntemi polis kılığında gasp! Ne var ne yok alıp gidiyorlar
Dolandırıcıların yeni yöntemi polis kılığında gasp! Ne var ne yok alıp gidiyorlar Dolandırıcılık ve gasp olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez de polis olduğunu iddia eden ve önceden eve giren bir şahıs, genç çiftin neyi var neyi yok alıp götürdü. Konuyla ilgili vatandaşları uyaran uzmanlar ise “kimlik kontrolü” ve “konut dokunulmazlığı” çağrısında bulundu.
26.11.2022 Gündem
Borcu olanlar dikkat! Avukat görünümü verip varınızı yoğunuzu alıyorlar
Borcu olanlar dikkat! Avukat görünümü verip varınızı yoğunuzu alıyorlar Fırsatçılar bu kez de avukatları kullanarak vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Fotoğrafı kullanılarak pek çok kişiye mesaj gönderildiğini fark eden Avukat Mustafa Karakum, yaşadıklarını anlattı ve bu gibi durumda neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgi verdi.
24.11.2022 Gündem
Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü
Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü Ev sahibi olmak için elindeki tüm birikimlerini verdikleri kararla kaybettiler. Yıllarca biriktirdikleri paralarla, yaptırmak istedikleri evleri teslim alamayan vatandaşların başına gelenler duyanları hayrete düşürüyor.
21.11.2022 Yaşam
Ev sahibi- kiracı herkes için geçerli! Yargıtay'dan yasak kararı
Ev sahibi- kiracı herkes için geçerli! Yargıtay'dan yasak kararı Yargıtay site ve apartmanda yaşayanları doğrudan ilgilendiren bir karar imza attı. Kapı önüne ayakkabı ve ayakkabılık ile bisiklet, spor aleti gibi eşyalar koymak ve geçişi engellemek Yargıtay içtihatları ışığında yasak. Uyarınıza rağmen kapı önüne ayakkabı, eşya koyan kiracı ya da ev sahibi komşunuza dava açmak mümkün.
21.11.2022 Gündem
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem Konut yapımında bulunan şantiye şefleri ile ilgili yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında meslekle ilgili pek çok düzenleme getirildi. Buna göre şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek. Düzenlemeyi değerlendiren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Nusret Suna, şantiye şeflerinin kilit konumda olduğunu ifade ederek, çok kritik bir deprem hatırlatmasında bulundu.
21.11.2022 Çalışma Hayatı
Borsa İstanbul’da tarihi zirve! Yüzde 15'in üzerine çıktı
Borsa İstanbul’da tarihi zirve! Yüzde 15'in üzerine çıktı TCMB geçen haftaki toplantısında sürpriz bir karar alarak politika faiz oranını yüzde 14’ten yüzde 13 seviyesine çekti. Bu karar Borsa İstanbul’da dalgalanmaya neden olsa da, borsa tarihinin en verimli ağustos aylarından biri kayda geçti. Hisse senetlerinde yabancı payı cuma günü itibarıyla yüzde 34’ün üzerinde çıktı.
21.08.2022 Ekonomi
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar...
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar... Ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Konut kredileriyle ilgili yeni kararlar alındı. Kredilerde flaş değişiklik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık...
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık... Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredilerle ilgili flaş değişlik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90...
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90... Ev sahibi almayı düşünen milyonları ilgilendiren gelişme! Ev kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni yönetmelik ortaya çıktı, tamamen değişti. Şartlar belli oldu, limitler de güncellendi. Yeni dönem başladı, artık bazı konutlarda yüzde 90’a kadar kredi imkanı sağlanıyor. BDDK konut kredilerine yönelik düzenlemeye gitti. Buna göre kredilerde binaların enerji verimliliği de etkili olacak. Peki 2 milyonluk ev A sınıfıysa ne kadar kredi çıkacak? Aylık taksiti ne olacak? İşte BDDK’nın konut kredisi ile ilgili yeni kriterleri...
24.06.2022 Ekonomi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi Ev ve araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşecek. Tarih belli oldu.Uzun süredir hem satılık ev fiyatları hem de kiralık ev fiyatları yükseliş trendindeydi. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlar adeta katlandı. Aynı şekilde sıfır arabada da pandemi, çip krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tedarik sorunu fiyatların yükselmesine yol açtı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araba fiyatlarına paralel şekilde yükseldi. Ancak hem ev hem de araba fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Ev ve araba alamak isteyenlerin acele etmemesi bayram sonrasını beklemesi tavsiye edildi.
22.06.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde... Konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 110 arttı. Konut fiyatlarına ilişkin veriler geldi. Ev fiyatlarında her geçen ay astronomik artışlar yaşanıyor. İnşaat maliyetlerinin artması satılık ev fiyatlarını doğrudan etkilerken, beraberinde önemli sorunlar getiriyor. Arz açığı artarken yatırımcı ve yabancı talebinin artması da fiyatların artmasına neden oluyor. Konut krizi giderek derinleşiyor. Vatandaşın ev sahibi olması neredeyse imkansız hale geldi, kiralık ev tutmak da artık cep yakıyor. Ev sahibi olmak isteyenler için kredi paketleri açıklandı ancak 1 gün bile geçmeden on binlerce fırsatçı devreye girerek fiyatları yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili düğmeye bastı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyat endeksi verilerini duyurdu. İşte konut sektöründe ve fiyatlarla ilgili yaşanan son gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi
Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısında yeni kararlar alınacak mı?
Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısında yeni kararlar alınacak mı? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için gözler Beştepe’de. Geçtiğimiz hafta Kabine toplantısında konut sektörü ve bankaların konut kredileri ile ilgili önemli kararlar çıkmıştı. Yeni haftada Kabine toplantısı olup olmayacağı, yeni kararların alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısında yeni kararlar alınacak mı? Haftaya Kabine toplantısı var mı? İşte detaylar…
19.05.2022 Gündem
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ev fiyatlarında yaşanan yüksek artış ile ilgili hükümet harekete geçti. 81 ilde ev fiyatlarıyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor. Tespitler yapılırken bu şekilde ev sattığı sabit olan isimler için de vergi incelemesi söz konusu. İşte 0.99 ve 0.89'luk konut kredisi indirimi sonrası konut ilanları ile satılık olan ev fiyatlarında oynama yapan fırsatçılarla ilgili son dakika gelişmeleri...
17.05.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Stokçuluğa ve fırsatçılığa kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz
Bakan Nebati: Stokçuluğa ve fırsatçılığa kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut sektörü temsilcileriyle enflasyonla mücadelede vatandaşları rahatlatacak adımların atılması hususunda kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.
16.05.2022 Ekonomi
Bakanlık konutta fahiş fiyata karşı harekete geçti! Sektör temsilcileri ile kritik görüşme
Bakanlık konutta fahiş fiyata karşı harekete geçti! Sektör temsilcileri ile kritik görüşme Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 16 Mayıs Pazartesi günü konut sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konutta KDV indirimi paketi sonrası konut fiyatlarında yükseliş görülmüştü. CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konutta fahiş fiyat artışı yapanların tespit edildiğini belirtti. İşte kritik görüşmeye ilişkin detaylar...
12.05.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alacak milyonları ilgilendiriyor
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alacak milyonları ilgilendiriyor Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Konut kredisi ile ilgili açıklanan paketlerin ardından yeni bir hamle geldi. Resmen duyuruldu. Sistem tamamen değişiyor. Büyük kolaylık sağlanacak. Bakan Bozdağ duyurdu. Gayrimenkul alım ve satım işlemleri artık noterliklerde yapılacak. Peki yeni sistem ev alıp satacak olanları nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
10.05.2022 Ekonomi
Satılık ev fiyatlarını doğrudan etkiliyor! Konut fiyatları düşecek mi? Flaş açıklama...
Satılık ev fiyatlarını doğrudan etkiliyor! Konut fiyatları düşecek mi? Flaş açıklama... Konut yapımında inşaat maliyetleri arttı. Artan maliyetlerle birlikte konutta üretim de giderek azalıyor. İnşaat maliyetlerinin artmasıyla birlikte önemli oranda azalan yeni konut yapımı beraberinde önemli sorunlar getiriyor. Arz açığı artarken yatırımcı ve yabancı talebinin artması ise fiyatların artmasına neden oluyor. TÜİK verilerine göre 2021 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27.8 ve yapı kullanım izni verilen daire sayısı da yüzde 4.4 arttı. Konut satış rakamları arzın satışı karşılama oranının yüzde 40'lar seviyesine gerilediğini ortaya koyuyor. 2014 yılında bu oran yüzde 67 seviyesindeydi. Konut fiyatları neden artıyor? Konut fiyatları düşecek mi? İşte açıklamalar...
25.04.2022 Ekonomi
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve....
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve.... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Kiralara yapılan fahiş zamlar maaşlı olarak çalışan orta gelir ya da alt gelir grubunu mağdur ediyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kiralar ortalama maaş miktarlarının çok üzerine çıktı. Peki kira fiyatları her geçen gün neden artıyor? Kira artışının en temel nedeni arzın talebi karşılayamaması. Pandemi sürecinde durmak noktasına gelen konut sektörü, enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle toparlanma sürecine giremedi. Maliyetlerdeki artış nedeni ile yeni bina inşaatları durdu. TUİK verilerine göre 2017 yılında İstanbul'da 270 bin bina için yapı ruhsatı başvurusu yapıldı. 2021 yılında ise bu rakam 65 binlere kadar geriledi. Alınan yapı ruhsatının konuta dönüşebilmesi ise ortalama 2 yılı buluyor. Bu nedenle büyük şehirlerde göçün de etkisiyle kiralık ev bulmak imkansız hale geliyor. Ancak kira fiyatlarındaki fahiş artışın tek nedeni arz yetersizliği değil, bu durumu fırsata çevirmek isteyen mülk sahipleri de kira bedeli için astronomik rakamlar istiyor. Örneğin İstanbul'da en düşük kira fiyatları dahi asgari ücretin üzerine çıkmış durumda. Sadece kira fiyatları değil aynı zamanda ev sahiplerinin istekleri de değişti. Bir yıllık kira bedelini isteyen de memur şartı arayan da bulunuyor. Kiraların vatandaşların ödeme güçlüğü çekebileceği boyuta gelmesi nedeniyle ev sahipleri yabancı kiracı tercih ediyor. Bazı ilçelerde Türklere ev verilmediği iddiası bulunurken, internetteki bazı ilanda Türkçe açıklamalara da yer verilmiyor.
15.04.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek Ev alacaklara güzel haber! Konut fiyatları düşecek. İndirim ile ilgili detaylar netleşti. Konut ve arsa satışlarından alınan vergilerde düzenlemeye gidildi. Bu doğrultuda 150 metrekarenin altındaki konutlarda vergi eşitlendi. Aynı şekilde arsa ve arazi satışlarından alınan vergi de yüzde 8 olarak belirlendi. Sektör temsilcileri kararı yerinde bulurken satışlara olumlu yansıyacağını belirtiyor.
3.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.