Konut Satış

Konut Satış

Son dakika konut satış haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut satış ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut satış haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Satış

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut satış gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.622 konut satış haberi bulunmuştur. Tüm konut satış haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacaklar dikkat! Düşük faiz ve kredi fırsatı, hareketlilik başladı
Ev alacaklar dikkat! Düşük faiz ve kredi fırsatı, hareketlilik başladı Ev alacak herkesi ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde konut satış rakamları açıklanmıştı. Türkiye genelinde Şubat ayında 93 bin 902 konut satıldı. Gayrimenkul piyasasında kısmen yavaş da olsa bir hareketlenme var. Peki konut satışında piyasa ne zaman düzelir? İşte detaylar...
16.03.2024 Ekonomi
Arsa alımı için talep patladı! En çok tercih edilen bölgeler açıklandı
Arsa alımı için talep patladı! En çok tercih edilen bölgeler açıklandı TÜİK konut satış rakamlarını açıklamıştı. Buna göre konut satışındaki artış yavaşlarken arsa ve tarladaki satışlar tüm zamanların en yükseğine ulaştı. Peki arsa ve tarla satışının artmasının en önemli nedeni ne? İşte detaylar...
28.11.2023 Ekonomi
İstanbul'da ilçe ilçe ev ve kira fiyatları tek tek açıklandı! İşte en çok değerlenen bölgeler
İstanbul'da ilçe ilçe ev ve kira fiyatları tek tek açıklandı! İşte en çok değerlenen bölgeler Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. İstanbul'daki ortalama konut satış ve kira fiyatlarında değerlenme devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10’u aşan yükselişler görüldü. Ticaret Bakanlığı’nın attığı adımlar neticesinde konut piyasasında faaliyet gösteren ve fahiş fiyat uygulayan 545 kişiye toplamda 54.5 milyon lira ceza kesildi.
13.10.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra Diyarbakır'da kira artışlarının yüzde 200'lere kadar çıktığını söyleyen Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, fahiş kira fiyatlarına karşı uydu kent önerisinde bulundu.
9.08.2023 Gündem
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya, mayıs ayında 1245 konutla yabancılara en fazla konut satışı yapılan il oldu. Ruslar başta olmak üzere Ukrayna, Kazakistan gibi ülke vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Antalya, 5 aylık dönemde ise 6 bin 446 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği kent oldu. 
15.06.2023 Ekonomi
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 azalarak 113 bin 276 oldu.
15.06.2023 Ekonomi
Fiyatlar 9'a katlandı! Metre kare fiyatı 40 bin TL
Fiyatlar 9'a katlandı! Metre kare fiyatı 40 bin TL Pandemiden bu yana dikkat çeken yazlık talebi, yazlık bölgelerde konut satış değerlerinin katlanmasına neden oldu. 3 yılda konut satış değerinde en yüksek artış yaklaşık 9 kat ile Şile’de gerçekleşti. Metre kare fiyatı 40 bin TL seviyesinde seyrediyor.
23.05.2023 Ekonomi
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı Mersin’de konut satışları 2023 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,5, yabancılara ise yüzde 60,3 oranında azaldı. Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, konut satışlarında ciddi bir düşüş olduğunun altını çizerek, "Bunun nedenini biz artçıları halen devam eden depreme bağlıyoruz. Kırsala, yaylalık bölgelere, müstakil evlere ciddi bir talep var. Vatandaşlar yüksek katlı binalardan oturmaktan korkuyor" dedi.
17.05.2023 Yaşam
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 35 azaldı, işte ev fiyatlarının düştüğü iller
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 35 azaldı, işte ev fiyatlarının düştüğü iller Konut fiyatlarıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yeni rakamlar resmen belli oldu. Ev alacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Konut Satış İstatistikleri’ni paylaştı. Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 azalarak 85 bin 652 oldu. İşte haberin detayları...
16.05.2023 Ekonomi
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 azalıp 105 bin 476 olduğunu açıkladı.
17.04.2023 Ekonomi
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 azalarak 80 bin 31 oldu.
15.03.2023 Ekonomi
Konut satış ve kira fiyatları yükseldi
Konut satış ve kira fiyatları yükseldi Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açarken depremden sonra Ege Bölgesi ve diğer bölgelere göç başladı. Konut kira ve satış fiyatlarında da artış gözlendi.
12.03.2023 Ekonomi
Diyarbakır’da konut satışı ve kiralardaki fahiş artışa soruşturma
Diyarbakır’da konut satışı ve kiralardaki fahiş artışa soruşturma Diyarbakır’da konut satış ve kiralama bedellerinde son günlerde ciddi artışlar yaşandığının tespit edilmesi üzerine başsavcılıkça soruşturma başlattı.
28.02.2023 Gündem
Ev alacak ve satacaklar dikkat! Resmen değişti, ağır para cezası uygulanacak
Ev alacak ve satacaklar dikkat! Resmen değişti, ağır para cezası uygulanacak Konut alacak ve satacakları yakından ilgilendiriyor. Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin düzenleme Meclis'ten geçti ve yasalaştı. Yasaya göre yanlış beyanda bulunanlara ağır cezalar geliyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Gündem
Konut satışlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen değişti
Konut satışlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen değişti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı genelinde konut satışlarının 2021 yılı geneline göre yüzde 0,4 azalırken, 1 milyon 485 bin 622 konutun satıldığını açıkladı.
17.01.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli oldu
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli oldu Kiralardaki ve ev fiyatlarındaki fahiş artışlar devam ediyor. İstanbul, Antalya gibi büyükşehirlerde ortalama kira bedeli 10 bin TL seviyesine yükselirken, Ankara’da 5 bin lirayı geçen ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin liraya ulaştı. Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 olarak gerçekleşirken aynı dönemde yabancılara yapılan konut satışları yüzde 8,8 azalarak 5 bin 377 oldu. İşte ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
16.11.2022 Ekonomi
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! TÜİK duyurdu, o ilde sadece 40 adet ev satıldı
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! TÜİK duyurdu, o ilde sadece 40 adet ev satıldı Konut satışları ile ilgili açıklama geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında 113 bin 402 konut satışı gerçekleştirildiğini duyurdu. En çok ve en az konut satışı yapılan iller de belli oldu. Yabancılara yapılan konut satışları da, geçen yılın eylül ayına göre düştü. Öte yandan konut ile ilgili peş peşe adımların atılması sonrası, ev fiyatlarında bir gerileme olup olmayacağı merak ediliyordu. İşte konut piyasasına ilişkin açıklamalar ve satış rakamları...
14.10.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! 1 yıl daha kira ödemek zorunda kalabilirsiniz
Ev alacaklar dikkat! 1 yıl daha kira ödemek zorunda kalabilirsiniz Ev alacak milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! 1 Ekim itibarıyla başladı, kat karşılığı inşaat ile ilgili uyarı geldi. Yürürlüğe giren Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan düzenlemeler, ön ödemeli olarak satışa sunulan konutların teslim süresini 3 yıldan 4’e çıkardı. Uzmanlar tüketicilerin 1 yıl daha kira ödememesi için projenin teslim tarihinin sözleşmede açıkça belirtilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.
7.10.2022 Ekonomi
En ince ayrıntısına kadar TOKİ Sosyal Konut Projesi! Bakanlık tek tek cevapladı! TOKİ başvuru süreci, peşinat, ödemeler, gelir durumu ile ilgili sık sorulan sorular!
En ince ayrıntısına kadar TOKİ Sosyal Konut Projesi! Bakanlık tek tek cevapladı! TOKİ başvuru süreci, peşinat, ödemeler, gelir durumu ile ilgili sık sorulan sorular! Milyonlarca kişinin beklediği TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuru süreci başladı! Başvuru sürecinin baladığı günden bu yanan rekor başvuru yapılan TOKİ’nin ucuz konut kampanyasına başvurular artarak devam ediyor. Proje kapsamında toplamda 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin iş yeri yapılacak. Projeye başvuru yapmak isteyip, özel durumu ile ilgili aklında pek çok soru işareti olan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merak edilen 25 soruya yanıt verdi. İşte TOKİ başvuru süreci, peşinat, ödemeler, gelir durumu ile ilgili sık sorulan sorular!
18.09.2022 Ekonomi
'Yetki belgesi ve vergi levhası olmayan emlakçıdan ev kiralamayın'
'Yetki belgesi ve vergi levhası olmayan emlakçıdan ev kiralamayın' İzmir'de, son günlerde konut satış ve kiralamalarında yaşanan dolandırıcılık olaylarının ardından İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, dikkatli olunması konusunda uyardı. Yetki belgesinin önemini vurgulayan Akgün, "Kiralamayı yapan kişi, bir emlak şirketinde görevliyse yetki belgesinin ve vergi levhasının kontrol edilmesi gerekiyor. Sözleşmede noter tasdiki yoksa sözleşmenin hiçbir anlamı olmuyor. Vatandaş çekinmeden emlak firmasına 'Yetki belgenizi görebilir miyim?' demelidir" dedi.
17.09.2022 Yaşam
Antalya yabancılara konut satışında ilk sırada
Antalya yabancılara konut satışında ilk sırada Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ağustos ayında Türkiye genelinde yabancılara yönelik konut satışlarının yüzde 34,4’ünün Antalya’da gerçekleştiğini bildirdi.
15.09.2022 Ekonomi
Konut satışları ile ilgili son dakika gelişmesi! TÜİK açıkladı
Konut satışları ile ilgili son dakika gelişmesi! TÜİK açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 12,7 azalarak 123 bin 491 oldu.
15.09.2022 Ekonomi
Ev ve kira fiyatlarındaki zamlara darbe vuracak! Detayları belli oldu
Ev ve kira fiyatlarındaki zamlara darbe vuracak! Detayları belli oldu Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev ve kira fiyatlarına darbe vuracak gelişme. Ev ve kira fiyatlarındaki fahiş artışı durduracak gelişmenin detayları belli oldu. Konut satış fiyatlarında rekor artışlar ve kiralarda hız kesmeyen zamlara karşı ‘ofis’ hamlesi yapılıyor. İskanını almış ya da inşa aşamasındaki ofis kullanımlı alanların yüzde 80’i 1 Temmuz 2023’e kadar konuta dönüştürülebilecek. Peki ofislerin konuta dönüştürülmesi piyasayı nasıl etkiler?
19.08.2022 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili hükümetten yeni hamle! Ve tarih verildi
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili hükümetten yeni hamle! Ve tarih verildi Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için hükümetten yeni hamle geldi. Kira zam oranlarına getirilen yüzde 25 sınırı ardından eylül ayında dev bir sosyal konut hamlesi açıklanması beklenirken, kısa vadede konut arzını artırmak için de ‘ofis’ hamlesi yapıldı. Buna göre, ‘ticaret+konut’ parsellerinde yer alan iskan almış veya henüz inşa aşamasında olan ofis kullanımlı bağımsız bölümlerin, parseldeki toplam konut kullanımı yüzde 80’i geçmeyecek şekilde 1 Temmuz 2023 tarihine kadar konuta dönüşebilmesine imkan sağlanıyor. Ofis geliştiriciler tarafından da daha önce gündeme getirilen yeni düzenleme ile örneğin 100 ofisin 80’i konuta çevrilebilecek. Bu sayede kısa vadede konut sorununa çözüm üretilmiş olacak. İşte ev kiralamak isteyen veya ev satın almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren tüm detaylar...
19.08.2022 Ekonomi
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, en çok konut satılan 3 il...
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, en çok konut satılan 3 il... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satış sayısı, geçen yılın temmuz ayına göre 12,9 azalarak 93 bin 902 oldu. En çok konut satılan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, yabancılara konut satış sayısı ise yüzde 12,4 azalarak 3 bin 939 oldu.
16.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Satış ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut satış haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.