Kısa Çalışma Uygulaması

Kısa Çalışma Uygulaması

Son dakika kısa çalışma uygulaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kısa çalışma uygulaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kısa çalışma uygulaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısa Çalışma Uygulaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısa çalışma uygulaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 523 kısa çalışma uygulaması haberi bulunmuştur. Tüm kısa çalışma uygulaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde...
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde... 1.420 TL vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ödemler 15 Aralık'ta yapılıyor. Yazılı olarak müracaatta bulunanlar alıyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında artacak. Ödemeler İŞKUR tarafından yapılıyor. İşsizlik maaşı, 2022 asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken çalışanlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni yılda asgari ücrette yapılan artış baz alınarak işsizlik maaşı yeniden düzenlenecek. Alınan maaş miktarına göre değişkenlik gösteren işsizlik maaşı zam oranı ile artacak. Kendi istek ve kusuru dışında işvereni tarafından işten çıkartılanlara verilen işsizlik maaşı, her ay İŞKUR tarafından hesaplara yatırılıyor. İşsizlik maaşından yararlanabilmek için de çalışanın, iş sözleşmesinin iptalinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte, işsizlik maaşı alma şartları ve konuyla ilgili ayrıntılar.
10.12.2021 Çalışma Hayatı
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ve kıdem tazminatı kararı…
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ve kıdem tazminatı kararı… Çalışan milyonlarca kişi merak ediyordu. Yargıtay kararları ile tek tek açıkladı. Pandemi süresince kullanılan kısa çalışma ve ücretsiz izin süreleri kıdem süresine ve yıllık izin sürelerine eklenecek mi? Kısa çalışma, işyerinde faaliyetin tamamen durdurulması şeklinde uygulanması halinde yani iş sözleşmesinin askı halinin söz konusu olduğu dönemde geçen süre işçinin kıdeminden sayılıyor. Bu nedenle kısa çalışma süresi, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ile yıllık izin hakkının belirlenmesinde göz önünde bulunduruluyor. Ücretsiz izin sürelerinin hizmet sürelerine eklenip eklenmeyeceği hususunda da yasal bir düzenleme bulunmuyor. Ancak belirtilen nedenlerle ücretsiz izin sürelerinin işçinin kıdemine eklenmesi gerektiği ileri sürülüyor. İşte tüm detaylar...
25.08.2021 Ekonomi
Hesaplara tek seferde  8.284 TL yatırılıyor
Hesaplara tek seferde 8.284 TL yatırılıyor Zam yapıldı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Ödeme miktarı değişti. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere hesaplara 8.284 TL yatırılıyor. Temmuz ayı kamu çalışanları ve emekliler için zam ayı oldu. Kıdem tazminatı tavanı da temmuz ayı itibarı ile değişti. Yapılan zam ile 8.284 lira oldu. Kıdem tazminatının tek seferde ödenmesi gerekiyor. Ancak bazı işverenler taksitli ödeme yoluna gidiyor. İşveren kıdem tazminatı ödemesini taksitle ödemek isterse bunu çalışana bildirmesi ve onun da bu talebi kabul etmesi gerekiyor. Bu durumda ödeme taksitle yapılabiliyor ve işçinin taksitlendirilerek ödeme için faiz talep etme hakkı da bulunuyor.
19.07.2021 Ekonomi
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık...
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık... Normalleşme süreci çalışma hayatına da yansıdı. Çok sayıda çalışanı yakından ilgilendiren değişiklik bugün itibarı ile başlıyor. Kısa çalışma ve ücretsiz izin- işten çıkarma yasağı sonlandırıldı.
1.07.2021 Çalışma Hayatı
Kısa çalışma ödeneği emekliliği uzatır mı? Eksik primler sonradan ödenebilir mi?
Kısa çalışma ödeneği emekliliği uzatır mı? Eksik primler sonradan ödenebilir mi? Koronavirüs salgınıyla birlikte hem istihdamı korumak hem de işverenin yükünü azaltmak amacıyla uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneği ile ilgili pek çok kişi emeklilik sürecine etkisi ve eksik primlerin yatırılıp yatırılmayacağı ile ilgili konuları merak ediyor. Peki, Kısa çalışma ödeneği emekliliği uzatır mı? Kısa çalışmadan doğan eksik primler ödenebilir mi? İşte kısa çalışma ödeneği hakkında merak edilenler...
23.06.2021 Emekli
Maaşlarda yeni dönem başlıyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor...
Maaşlarda yeni dönem başlıyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor... Çalışan ve iş yeri sahibi herkes merak ediyordu. Yeni dönem başlıyor. Maaşlar ve mesaide eskiye dönüş. Kısa çalışma sonrası mesai ve maaşlarda normalleşme başlıyor.30 Haziran itibariyle sona ermesi beklenen kısa çalışma uygulaması sonrasında tüm işçiler normal mesai düzenine geçecek. Maaşlar tam olarak ödenecek, primler 30 gün üzerinden yatırılmaya başlayacak.
29.05.2021 Çalışan Hakları
10 gün kesintisiz izin! Çalışana güzel haber
10 gün kesintisiz izin! Çalışana güzel haber Yıllık izin ile ilgili flaş açıklama. Yıllık izin ile ilgili bilinmeyenler ifade edildi. İşyeri kapansa bile evde çalışma imkanı bulanların, kapanma döneminde yıllık izin kullanma hakları olduğu gibi işverenin de bu işçileri istediği zaman yıllık izne çıkarma hakkı var. Tek fark, işveren yıllık izni işçisinin onayı olmadan bölemez. Yani, kapanma döneminde bile olsa işçisine sormadan 10 günün altında izin veremez. Onayı dışında böyle bir durum gelişirse, işçi daha sonra bu konudaki haklarını yasal yollardan geri alır. İşveren ancak işçinin onayıyla kapanma döneminin tatil olmayan günleri için ücretli izin kullandırabilir.
11.05.2021 Çalışma Hayatı
Yıllık izinler ile ilgili flaş açıklama! Çalışan herkes için geçerli, üst sınır...
Yıllık izinler ile ilgili flaş açıklama! Çalışan herkes için geçerli, üst sınır... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Üst sınır yok, işveren tarafından bölünemez. Yıllık izinlerle ilgili önemli bir açıklama geldi. Tam kapanma ile birlikte bazı işkollarında çalışanlar muafiyet belgesi ile işe gidiyor. Ancak sorun diğer ilgili olmayan işkollarında çalışanlarda... İşverenlerin işçilere yıllık ücretsiz izin kullandırma talebi oluşmaya başladı. Tam kapanma döneminde işçilere yıllık izin kullandırılabilir mi? Kullandırılırsa hangi şekilde kullandırılabilir? İşte tam kapanmada yıllık izinlerle ilgili tüm bilgiler...
5.05.2021 Çalışma Hayatı
Emekli olacaklara kötü haber! Maaşlar...
Emekli olacaklara kötü haber! Maaşlar... Emekli olmak için bekleyenleri çok yakından ilgilendiriyor. Emeklilik süresinin uzamasına neden oluyor. Ayrıca emeklilik maaşının daha düşük olmasına yol açıyor. Koronavirüs salgını ile hayatımıza giren kısa çalışma modeli emeklilik bekleyen vatandaşları uzun dönemde olumsuz olarak etkiliyor. Kısa çalışmaya tabi olan kişiler normal maaşlarından daha düşük maaş alıyorlar. Bu da SGK'ya yatırılan prim ödemelerine yansıyor. Bu nedenle emeklilik için gün sayan aynı zamanda kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşlar emekli olduklarında normalde alması gerekenden daha düşük maaş alıyorlar.
26.04.2021 Emekli
İşsizlik maaşı ile ilgili flaş açıklama! Milyonları kapsıyor
İşsizlik maaşı ile ilgili flaş açıklama! Milyonları kapsıyor İşsizlik maaşı ile ilgili kritik açıklama. Milyonlarca çalışan merak ediyordu. Ve belli oldu. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Pasif İşgücü Hizmetleri Genelgesi uyarınca, KÇÖ’den yararlanan kişinin yeni ödeneğe hak kazanamayacak şekilde iş sözleşmesinin sona ermesi halinde, önceki hak sahipliğinden kalan süre kadar işsizlik ödeneği alabilir. Bunun anlamı şu, KÇÖ almış bir kişi yeniden 600 günü dolduramazsa, yeni bir işe girdiğinde 120 gün koşulunu yerine getiremezse veya kendi isteğiyle mevcut işinden ayrılırsa işsizlik ödeneği alabilecek. KÇÖ süreleri normalde işsizlik ödeneği sürelerinden mahsup ediliyor. Ancak, Cumhurbaşkanı kararı ile mahsuplaşma yapılmayabiliyor. Resmi Gazete’de 30 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan 2706 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, covid – 19 gerekçesiyle verilen kısa çalışma ödenekleri işsizlik ödeneği sürelerinden mahsup edilmeyecek. Dolayısıyla, KÇÖ kullanan işçiler, bundan sonra kendi iradesiyle olsun veya olmasın işsiz kaldığında işsizlik ödeneği alabilecek.
19.04.2021 Çalışma Hayatı
Kısa çalışma ödeneği Nisan'da ödenecek mi 2021? Kısa çalışma ödeneği bu ay son mu, KÇÖ ne zaman yatacak?
Kısa çalışma ödeneği Nisan'da ödenecek mi 2021? Kısa çalışma ödeneği bu ay son mu, KÇÖ ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği araştırmaları arttı. Nisan ayına kısa bir süre kala 1 yıldır devam eden Kısa Çalışma Ödeneği süresi doluyor. KÇÖ son kez yatacak. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitecek? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? İşte Kısa Çalışma Ödeneğinde son gelişmeler...
31.03.2021 Gündem
Çalışanları ilgilendiren karar! Çarşamba günü sona eriyor
Çalışanları ilgilendiren karar! Çarşamba günü sona eriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 30 milyara yakın ödeme yapıldı. Çarşamba son gün olarak belirlendi. Koronavirüs salgınının etkilediği iş kollarında işletmeler ve çalışanlar, devlet destekleriyle hayata tutundu. Bu desteklerin en önemlilerinden biri olan kısa çalışma ödeneğinden bir yıl boyunca milyonlarca çalışan yararlandı; bu kişilere toplamda 30 milyar liraya yakın ödeme yapıldı
28.03.2021 Çalışan Hakları
KÇÖ uzatıldı mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? Türk-İş'ten KÇÖ açıklaması!
KÇÖ uzatıldı mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? Türk-İş'ten KÇÖ açıklaması! Koronavirüs ile mücadele kapsamında verilen desteklerden biri olan milyonlarca çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneği çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Nisan itibarıyla sona erecek kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam ettirilmesini istedi. KÇÖ uzatılacak mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor?
27.03.2021 Çalışan Hakları
Çalışanları ilgilendiren normalleşme kararı! Tarih belli oldu, bitiyor
Çalışanları ilgilendiren normalleşme kararı! Tarih belli oldu, bitiyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Sona eriyor. Tarih belli oldu. Detaylar netleşti. Normalleşme kararıyla değişecek. Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Mart 2021 tarihine kadar son kez uzatılmış oldu. Kısa Çalışma Ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz İzin ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyet yazarı Cem Kılıç 17 Mart'a işaret ederek önemli bilgiler verdi. İşte Kısa Çalışma, Ücretsiz İzin ve Fesih Yasağı detayı…
23.02.2021 Çalışma Hayatı
Normalleşme desteği! Aylık bin 341 lira...
Normalleşme desteği! Aylık bin 341 lira... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren flaş bir karar! Ödeme miktarı aylık bin 341 lira. En fazla 30 Haziran tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Kısa çalışma uygulaması son kez mart ayının sonuna kadar uzatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Mart’tan itibaren kademeli olarak normalleşmenin başlayacağını açıklasa da birçok sektörde işlerin hemen eski haline gelmesi beklenmiyor. İşte bu dönemde işverenin imdadına normalleşme desteği yetişecek. İşçisini çalıştırmaya devam eden işveren ayda 1341 TL’ye kadar normalleşme desteği alacak.
22.02.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ilgili flaş karar!
Kısa çalışma ödeneği ilgili flaş karar! Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.02.2021 Gündem
Ücretsiz izin ile ilgili kritik detay! Yararlanamıyorlar
Ücretsiz izin ile ilgili kritik detay! Yararlanamıyorlar Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren önemli detay. 17 Nisan sonrası işe girenler ücretsiz izin kullanamıyor. İş Kanunu’na göre Covid – 19 pandemisi dolayısıyla işverenin işçiyi işten çıkarması yasak. İşveren işten çıkarma yasağı süresinde işçiyi ücretsiz izne ayırabilir. Ücretsiz izne çıkartılacak işçiler için 17 Nisan’dan önce çalışıp çalışmama şartı aranmıyor. İşsizlik Sigortası Kanunu’na göre ise ücretsiz izne çıkartılan işçilerden sadece bir işyerinde 17 Nisan itibarıyla sigortalı çalışmakta olanlar ücretsiz izin desteği alabilir. 17 Nisan’dan sonra işe giren veya iş değiştirenler ücretsiz izin desteğinden yararlanamıyorlar. İş değiştirenler hariç, nisan sonrasında yeni işe girenlerin sayısı 1.5 milyon kişiyi aşıyor.
2.02.2021 Çalışma Hayatı
Hesaplara yatacak! 4 bin 380 mi, 5 bin 365 lira mı ödenecek?
Hesaplara yatacak! 4 bin 380 mi, 5 bin 365 lira mı ödenecek? Milyonlarca kişi bekliyordu yeni düzenleme yapıldı ve belli oldu. Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla nakdi ücret desteğine, istihdama dönüş teşvikine ve artı istihdam teşvikine zam geldi. Ancak 3 milyon kişiyi ilgilendiren kısa çalışma ödeneği ile ilgili karar belli olmadı. Kısa çalışma ödeneği 2020 yılı boyunca tabanı 1.580 TL tavanı 4.380 TL olarak ödendi. Şimdi milyonlarca kişi zammın kısa çalışma ödeneğine de yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Yeni yılın zamlı ilk ilk ödenekleri de 5 Şubat’ta hesaplara yatacak. Zamlı ödeme yapılırsa en yüksek ücret 5 bin 365 lira olacak.
Kısa çalışma yıllık izin ve kıdem tazminatını etkiler mi?
Kısa çalışma yıllık izin ve kıdem tazminatını etkiler mi? Koronavirüs nedeniyle uygulamaya konulan kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulaması devam ediyor. Pek çok çalışan da "2021 yılı yıllık izin kullanımında pandemi kısa çalışma süresi dikkate alınacak mı?" sorusunu merak ediyor. Peki, Kısa çalışma yıllık izin ve kıdem tazminatını etkiler mi? Prof. Dr. Cem Kılıç kısa çalışma uygulamasının yıllık izin ve kıdem tazminatına etkisi ile ilgili soruları yanıtladı.
20.01.2021 Çalışan Hakları
Kısa çalışma ödeneği ve yapılandırma ile ilgili flaş açıklama!
Kısa çalışma ödeneği ve yapılandırma ile ilgili flaş açıklama! Kısa çalışma ödeneği ile ilgili açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle e-devlet üzerinden alınan yeni kısa çalışma ödeneği başvurularının hızlıca tamamlandığını bildirdi. Bakan Selçuk, “Kısa çalışma ödeneği başvurularının yanı sıra ayrıca ilk defa 4/b (Bağ-Kur) yapılandırma başvuru işlemlerini de e-devlet üzerinden yapabilme imkanı getirdik” dedi.
15.01.2021 Ekonomi
Emekli maaşlarını düşürüyor! Büyük risk...
Emekli maaşlarını düşürüyor! Büyük risk... Emeklilik hayali kuran yüz binlerce çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşları daha düşük oluyor, bunun yanı sıra bir kötü haber de daha geç emekli olma riski... Ücretsiz izinde olan ve kısa çalışmada gösterilen ancak fiilen çalışan işçilerden yoğun şikayet geliyor, sigorta primlerinin yatırılmadığını ya da eksik yattığını belirtiyorlar. Böyle bir durumla karşılaşan işçinin, iş akdini haklı feshederek kıdem tazminatını alma hakkı bulunuyor. Aynı zamanda çalışanların arabulucuya gitmesi, uzlaşma sağlanamaması durumunda dava açması gerekiyor. İşte bu sorunla karşı karşıya kalan çalışanların yapması gerekenler ve konuyla ilgili detaylar...
8.01.2021 Ekonomi
Aralık ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?
Aralık ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin yatırılacağı tarih belli oldu. Ödemelerin yapılacağı tarihi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar da ödemelerin yapılacağı tarihi araştırıyor. Peki, Aralık ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Aralık ayı kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihleri...
30.12.2020 Ekonomi
Paralar hesaplara yatıyor! Açıklama geldi...
Paralar hesaplara yatıyor! Açıklama geldi... Paralar hesaplara yatırılıyor. Açıklama geldi. Bakan duyurdu. Tarih belli oldu. 5 Ocak’ta ödemeler başlıyor. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ocak’ta hesaplara yatırıyoruz” dedi. Ödemeler banka hesaplarına yatırılacak, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacak.
30.12.2020 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı! İşte yeni tarih...
Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı! İşte yeni tarih... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kısa çalışma ödeneğinin süresi 28 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldı. Kısa çalışma ödeneğine iş yerlerinin başvuru süresi de 31 Ocak 2021 tarihine uzatıldı.
23.12.2020 Çalışma Hayatı
Ocak ayı Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak?  Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?
Ocak ayı Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? 2021 yılına kısa bir süre kala binlerce kişi Kısa Çalışma Ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihlerini araştırıyor. Yılbaşı öncesi ödemelerin yapılıp yapılmayacağını araştırırlırken ödemelerin erken yapılması ile ilgili beklenti de arttı. Peki, Ocak ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Ocak 2021 Kısa Çalışma Ödeneği erken yatar mı? İşte Ocak 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ödeme tarihi!
23.12.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kısa Çalışma Uygulaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısa çalışma uygulaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.