Kira Sözleşmesi

Kira Sözleşmesi

Son dakika kira sözleşmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira sözleşmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira sözleşmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Sözleşmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira sözleşmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 484 kira sözleşmesi haberi bulunmuştur. Tüm kira sözleşmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Kiralık evde yeni kriz: Ek protokol oyunu! Kiracılar zam döneminde tahliye davasıyla karşılaşıyor
Kiralık evde yeni kriz: Ek protokol oyunu! Kiracılar zam döneminde tahliye davasıyla karşılaşıyor Son yıllarda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle ev sahibi ve kiracılar sık sık karşı karşıya kalıyor. Özellikle zam dönemi öncesinde yapılan kira artışları sorunlara yol açıyor. Kiracılar çoğu zaman yeni bir eve çıkmaktansa var olan kirasının yükseltilmesini kabul ediyor. Ancak bu durumda anlaşma sağlansa bile kiracı aleyhine sonuçlar oluşturabiliyor.
5.03.2024 Ekonomi
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Ev sahipleri tedirgin, inceleme başlatıldı
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Ev sahipleri tedirgin, inceleme başlatıldı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmenin detayları...
21.02.2024 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü haber! Bakanlık harekete geçti, kiracılara tebligat gönderilmeye başladı
Ev sahiplerine kötü haber! Bakanlık harekete geçti, kiracılara tebligat gönderilmeye başladı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmenin detayları...
21.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyor
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyor Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. Öte yandan evi olan emekliler için dikkat çeken bir uyarı da yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık harekete geçti,  kiracılara tebligat gönderilmeye başladı
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık harekete geçti, kiracılara tebligat gönderilmeye başladı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmenin detayları...
15.02.2024 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi Gaziantep'te bir ev sahibi, mühendis kiracısından yüzde 500 zam istedi. Ev sahibi, kiracının konuyu yargıya taşıyacağını bildirmesinin ardından ise akıl almaz bir oyuna başvurarak annesinin sahte imzasıyla kira sözleşmesi düzenledi. Olayın ortaya çıkması sonrası kiracı konuyu yargıya taşıdı.
24.09.2023 Yaşam
Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi…
Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi… Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Baro başkanlarıyla yaptığı toplantıda, "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında açıklayacakları" sözünü verdiklerini hatırlattı. Bakan Tunç, "Çalışmalarımızı tamamladık, yeni tarifeyi onayladık. Yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilen 2023-2024 Avukatlık Asgari Ücreti Tarifesi avukatlarımız için hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.
21.09.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan emsal karar: Kiracı ve mülk sahiplerini ilgilendiriyor
Yargıtay'dan emsal karar: Kiracı ve mülk sahiplerini ilgilendiriyor Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracı ile mal sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, "Kiralanan kullanıma elverişli bir durumda bulunmasa bile kira bedelinin tam olarak ödeneceği yönünde sözleşmeye konulan hükümler geçersizdir" dedi.
30.07.2023 Ekonomi
Ev kiralayacaklar için kritik uyarı geldi! Dikkat çeken sözleşme detayı
Ev kiralayacaklar için kritik uyarı geldi! Dikkat çeken sözleşme detayı Ev kiralayacaklar için son dakika açıklaması geldi. Ev kiralamak isteyenlere öneriler peş peşe geldi. Kiralama sürecinde ev seçiminden kira sözleşmesine kadar her aşamada dikkatli olunması gerek. Yapılacak hatalar zaten ağır olan barınma faturasının daha da artmasına yol açabilir. İşte ev kiralayacak öğrencilere tavsiyeler...
28.07.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinde vergi paniği! Sahte kiracı ve fahiş kira uyarıları art arda geldi
Ev sahiplerinde vergi paniği! Sahte kiracı ve fahiş kira uyarıları art arda geldi Ev sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Sahte kira sözleşmesi ve fahiş kira fiyatı uyarıları art arda geldi. ‘Boş evlere vergi gelecek’ beklentisi ev sahiplerini tedirgin etti. Hem vergi ödemek istemeyen hem de kiralamaya sıcak bakmayanların evlerini satışa çıkaracağını belirten sektör temsilcileri, evi dolu göstermek isteyenlerin sahte sözleşmeler yapabileceği konusunda uyarıda bulundu.
26.07.2023 Ekonomi
Kiracı tazminat talep edebilir! Pek çok ev sahibi aynı hatayı yapıyor
Kiracı tazminat talep edebilir! Pek çok ev sahibi aynı hatayı yapıyor Kiracı - ev sahibi ilişkileri son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Yaşanan sorunlar yargı sürecine taşınırken birçok mülk sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını arıyor. Ev sahipleri kiracısını arayarak ya da bizzat evine giderek kiracının evi tahliye etmesi için baskı uygulayabiliyor. Bazen bu durum 'taciz' boyutuna kadar varabiliyor. Bu noktada kiracı hukuki haklarını kullanarak ev sahibinden tazminat talebinde bulunabilir.
26.07.2023 Gündem
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor İstanbul'da ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar nedeniyle 2023'ün ilk çeyreğinde sulh hukuk mahkemelerindeki dosyaların sayısı her geçen gün artıyor. Mahkemelerdeki kira uyuşmazlığından kaynaklı yoğunluğa dikkat çeken avukat Abdullah Üsame Ceran, "Şu an için çok ciddi dava yükü söz konusu. Kira sorunu ile ilgili çok fazla soru gelmeye başladı. Bunun başlıca sebebi konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlaması. Bu kiracıları koruyor olsa da pratikte karşılığı olmadığını ve çokça uyuşmazlıkların yaşandığını görüyoruz. Bu sebeple mahkemelerde 1 yıl sonraya duruşma günü verdiğini görüyoruz." şeklinde konuştu. 
7.06.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracılara tazminat uyarısı! Fahiş fiyata karşı yeni çözüm
Ev sahibi ve kiracılara tazminat uyarısı! Fahiş fiyata karşı yeni çözüm Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yaşanan anlaşmazlıklarda hukuken izlenmesi gereken yol ve çözümler bir bir anlatıldı. Adalet Bakanlığının iki taraf arasında çıkan uyuşmazlıkların mahkemeye taşınmadan önce arabuluculuk yöntemiyle çözülme şartını getirdiğini belirten uzmanlar, fahiş kiraya yönelik de önemli uyarılarda bulundu.
6.06.2023 Yaşam
Kiracılar ev sahiplerinden talep edebilir! Çoğu kişi bilmiyor, izin almak yeterli
Kiracılar ev sahiplerinden talep edebilir! Çoğu kişi bilmiyor, izin almak yeterli Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabiliyor. Peki bunun detayları ve sınırları neler? Kiracı istediği gibi evde değişiklik yapabiliyor mu? Değer artışını kiracı ne zaman talep edebilir? Uzman isimler kiracının zorunlu ve faydalı masraflar sebebi ile değer artışı talebine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
31.05.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay Ev sahibi -kiracı sorunları her geçen gün artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen mülk sahipleri kiraya astronomik zamlar yapıyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davaları ile karşı karşıya kalıyor. İstanbul'da yaşanan olay zincirleme kiracı mağduriyetine yol açtı.
8.05.2023 Ekonomi
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti Sultangazi'de ev sahibi, kiracısının oturduğu evin elektrik ve su aboneliğini iptal ederek, kestirdi. Kiracı Kazım Yıldız'ın iddiasına göre, ev sahibinin zam yapma isteğini kabul etmediği için ev sahibi Ömer Yıldırım dairenin elektrik ve suyunu kestirdi. Annesinin astım hastası olduğunu ve elektrik kesintisinden dolayı oksijen cihazını kullanamadığını belirten Yıldız, ev sahibinden şikayetçi oldu. İddiaları reddeden ev sahibi Ömer Yıldırım ise, evi satmak istediğini, kiracısından dolayı satamadığını bu sebeple, elektrik ve su aboneliği sözleşmelerini iptal ettirdiğini belirtti. Yıldırım, kiracısı Kazım Yıldız'ın annesinin bir başka oğlunun evinde kaldığını ve Kazım Yıldız'ın kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle şikayetçi olduğunu da söyledi.
6.05.2023 Yaşam
Kiracıları sevindirecek karar: Tamamen geçersiz sayılır
Kiracıları sevindirecek karar: Tamamen geçersiz sayılır Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren karar verildi. Yargıtay, belli bir tarihi içermeyen tahliye taahhüdünün geçersiz olduğuna hükmetti.
26.04.2023 Ekonomi
Borcu olan çiftçilere Yargıtay'dan önemli uyarı!
Borcu olan çiftçilere Yargıtay'dan önemli uyarı! Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na aidat borcu olduğu için icralık olan çiftçi, icra takibine itiraz etti. Davaya son noktayı koyan Yargıtay, davalı çiftçinin koruma hizmetinden ayrılmaya ilişkin dilekçesinin olmadığına dikkat çekerek, itirazın iptaline hükmetti.
22.04.2023 Ekonomi
Hayali forklift vurgunu! 'Kira getirisi' için evini ve tarlasını bile satan var, onlarca kişi tuzağa düştü
Hayali forklift vurgunu! 'Kira getirisi' için evini ve tarlasını bile satan var, onlarca kişi tuzağa düştü “Forklift satın alarak aylık 7 bin 500 lira kira geliri elde edebilirsiniz” denilerek dolandırıldığını iddia eden vatandaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcıların hayali forklift karşılığında haksız kazanç elde edip sonra da “Ticaret yapıp battık” dediğini öne süren mağdur kadın, kendisi gibi pek çok kişinin daha tuzağa düştüğünü söyledi.
18.04.2023 Gündem
Kira zammını fırsata çevirdiler, 8 bin 500 TL’ye tek oda!
Kira zammını fırsata çevirdiler, 8 bin 500 TL’ye tek oda! Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle bütçesine uygun ev bulamayan kiracılar farklı çözüm yolları arıyor. Özellikle oda kiralama fikri her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Büyük şehirlerde oda fiyatları kiralık daire fiyatlarıyla yarışır hale geldi. Öyle ki tek bir odanın aylık kirası 8.500 TL'ye kadar çıkıyor. Ancak Avukat Eser Eserçelik kiracıları 'Tazminat ödeyebilirsiniz.' diyerek uyardı.
7.04.2023 Ekonomi
Kira sözleşmeleri ile ilgili kritik uyarı! Mesaj ve imza atarken dikkat
Kira sözleşmeleri ile ilgili kritik uyarı! Mesaj ve imza atarken dikkat Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren gelişme! Kira sözleşmesi ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi. Bunu yapmak ilk kira sözleşmesini geçersiz kılıyor. İşte merak edilen soruya verilen cevap...
29.03.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinden küsurat oyunu! Önce silip sonra faizi ile istiyorlar
Ev sahiplerinden küsurat oyunu! Önce silip sonra faizi ile istiyorlar Geçmiş yıllarda uzun soluklu kiracı arayışında olan mülk sahipleri, günümüzde en fazla 1 yıllık kontrat yaparak, bu sürenin sonunda da kiracının evi tahliye etmesini bekliyor. Hem kira fiyatlarındaki artış hem de depozito gibi yan gelir sağlama isteği ev sahiplerini kısa süreli kiracıya yönlendiriyor. Mülk sahipleri kiracının yasalardan kaynaklanan haklarını kullanmaması için de çeşitli yollara başvuruyor. Son günlerde pek çok kiracı, ev sahiplerinin 'küsurat oyunu' ile karşı karışıya kaldı.
7.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Sözleşmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira sözleşmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.