Devlet okullarında forma zorunlu mu, okul kıyafeti zorunlu mu? Okullarda kıyafet yönetmeliği!
Devlet okullarında forma zorunlu mu, okul kıyafeti zorunlu mu? Okullarda kıyafet yönetmeliği! Devlet okullarında forma giymek zorunlu mu, okullarda forma zorunlu mu? Yaklaşık 19 milyon İlk ve ortaöğretim öğrencileri yaz tatili ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılına başladı. Öğrenciler okullarına devam ederken okullarda kıyafet uygulaması hakkında aramalarını da arttırdı. Söz konusu konuyla ilgili okul formasının zorunlu olup olmadığı oldu.
20.09.2022 Eğitim
Sakal serbest mi, memur sakal bırakabilir mi? Kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi, Danıştay sakal kararı 2022 nedir? Memurun sakal uzatması!
Sakal serbest mi, memur sakal bırakabilir mi? Kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi, Danıştay sakal kararı 2022 nedir? Memurun sakal uzatması! Memur sakal bırakabilir mi, kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi? Memurun sakal uzatması ile ilgili alınan karar merak konusu oldu. Sakal uzattığı için uyarma cezası alan memurun kararın iptali için açtığı dava reddedildi. Reddedilen dava sonrası, davacı, kararı temyize götürdü. Peki, Memurun sakal uzatması serbest mi, Danıştay sakal kararı 2022 nedir? Memura sakal serbest mi?
1.06.2022 Memur
Resmen değişti! Binlerce kişiyi kapsıyor, artık 4 yıl...
Resmen değişti! Binlerce kişiyi kapsıyor, artık 4 yıl... Binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren yeni düzenleme yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile Ticaret Bakanlığı'nda çalışan memurları ilgilendiren iki önemli değişikliği hayata geçirdi. Bakanlık yurt dışında görevli personelin görev süresini 3 yıldan 4 yıla çıkarırken, taşra teşkilatında görevli personelin kılık kıyafet yönetmeliğinde de değişiklik yaptı. İşte o iki düzenleme...
13.05.2020 Çalışma Hayatı
Küpe takan erkek memurluktan atılabilir mi?
Küpe takan erkek memurluktan atılabilir mi? Devlet memurları, diğer çalışanlardan farklı olarak sınırları net bir şekilde çizilmiş olan kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundalar. Peki erkek memurların küpe takması memurluktan atılmalarına sebep olabilir mi, yönetmelik bu konuda ne diyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı.
13.02.2019 Çalışan Hakları