Kamu Çalışanları

Kamu Çalışanları

Son dakika kamu çalışanları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu çalışanları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu çalışanları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Çalışanları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu çalışanları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.768 kamu çalışanları haberi bulunmuştur. Tüm kamu çalışanları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sandık görevlisi ücreti nereden alınacak 2024, sandık görevlileri parası ne zaman yatacak? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatar?
Sandık görevlisi ücreti nereden alınacak 2024, sandık görevlileri parası ne zaman yatacak? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatar? Seçim görevli ücretleri ne zaman, nasıl yatar, seçim görevlisi ücreti ne kadar, nereye yatacak? Sorularının yanıtı seçimlerin sona ermesiyle sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Sandık görevlisi ücretleri 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin tamamlanmasıyla merak ediliyor. Sandıkların kurulması, kimlik kontrolü, oy dökümü ve sayımı gibi görevler üstlenen sandık görevlilerinin alacağı ücretin miktarı dışında ücretin hesaplara ne zaman yatacağına ilişkin soruların yanıtı öğrenilmeye çalışılıyor. Seçim görevli ücretleri, memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplanıyor. Salon başkanı, bina sorumlusu ve sandık memuru ücretleri farklı olarak yatırılacak. Peki, Seçim görevli ücretleri 2024 ne zaman yatacak, seçim görevlileri ne kadar ücret alacak? Seçim görevlisi ücreti nasıl alınır? İşte seçim görevlisi memur ücretleri ile salon başkanı, bina sorumlusu görevli ücretleri…
14.04.2024 Gündem
Ev alacaklara kritik uyarı! 'Kesinlikle imza atılmamalı'
Ev alacaklara kritik uyarı! 'Kesinlikle imza atılmamalı' Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, konut fiyatlarında yaşanan artışın tüketicileri yeni yollar aramaya teşvik ettiğini söyledi.
9.04.2024 Ekonomi
Kamu çalışanları ve adayları dikkat! Memuriyeti yakan 5 gün farkı detayı ortaya çıktı
Kamu çalışanları ve adayları dikkat! Memuriyeti yakan 5 gün farkı detayı ortaya çıktı Kamu çalışanlarını ve memur olmak isteyenleri ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı. 5 gün fark ile tüm hayatınız değişebilir. 1 yıllık ceza tüm kariyeri altüst ederken, bu durum 12 ay hapis cezası alanlar için geçerli olmuyor. İşte çok az kişinin bildiği 5 günlük fark ile ilgili ayrıntılar...
9.04.2024 Çalışma Hayatı
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı?
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı? Özel hastaneler bayramda açık mı, pazartesi günü hastaneler tatil mi? Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak. 9 gün tatil olması nedeniyle hastanelerin pazartesi günü açık olup olmadığını merak ediyor. Hastanelerin yanı sıra sağlık ocakları, poliklinikler, aile hekimliği ve diş hastanelerinin de bayram kapsamında mesai günleri sorgulanıyor. Peki, Bayramın birinci günü ve 8 Nisan 2024 Pazartesi hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu, acil servisler hizmet verecek mi?
6.04.2024 Yaşam
Maaşlar ne zaman yatacak, bayram öncesi yatar mı? 2024 Nisan maaşları erken yatacak mı 2024, bayramdan önce ödenecek mi?
Maaşlar ne zaman yatacak, bayram öncesi yatar mı? 2024 Nisan maaşları erken yatacak mı 2024, bayramdan önce ödenecek mi? Ramazan Bayramı yaklaşırken, maaşların erken yatıp yatmayacağı konusu gündeme geldi. Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlıyor. Kamu çalışanları, memurlar ve emekliler maaşlarının ödeme tarihine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Kamu kurumlarında çalışan memurların aylıkları normal şartlarda her ayın 15’inden itibaren yatırılırken emeklilerin ödemeleri ise tahsis numarasına göre yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları bayramdan önce hesaplara yatırıldı. Peki, bu yıl maaşlar erken yatacak mı, memur maaşları bayramdan önce ödenecek mi? Maaşlar ne zaman yatacak?
4.04.2024 Ekonomi
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi?
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi? Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil öncesinde banka işlerini halledecekler 8 Nisan Pazartesi ile 9 Nisan Salı günü bankaların açık olup olmadığını sorguluyor. 8 Nisan resmi tatil takviminde yer almıyor, ancak kamu çalışanları için tatil ilan edildi. Peki, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık mı, bayram tatilinde banaklar kaç gün kapalı, 9 günlük bayram tatilinde bankalar çalışacak mı?
4.04.2024 Yaşam
Emniyet seçim parası ne zaman yatacak? Polise seçim parası yatacak mı, seçimde görevlilerin parası ne zaman yatar?
Emniyet seçim parası ne zaman yatacak? Polise seçim parası yatacak mı, seçimde görevlilerin parası ne zaman yatar? Seçim görevli ücretleri, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde görevli olan polisler tarafından da sorgulanıyor. Belediye seçimlerinin tamamlanmasının ardından görev alanlar seçim görevli ücretlerinin yatacağı tarihleri merak ediyor. Peki, Emniyet seçim parası ne zaman yatacak? Polise seçim parası yatacak mı, seçimde görevlilerin parası ne zaman yatar?
4.04.2024 Çalışma Hayatı
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı?
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı? Bayram tatilinde bankaların çalışma durumu için araştırmalar hızlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan tarihine denk geliyor. Dini bayramlar kategorisine yer alan Ramazan Bayramı'nda kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığına duyurunca kargo firmalarının çalışma günleri merak ediliyor. Peki, kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo firmaları açık mı kapalı mı, PTT, MNG, Yurtiçi, ARAS, Sürat kargo kaç gün kapalı?
4.04.2024 Gündem
Memur maaşları erken yatacak mı💰Kamu personeli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı? Nisanın kaçında, ne zaman memurların maaşları yatacak?
Memur maaşları erken yatacak mı💰Kamu personeli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı? Nisanın kaçında, ne zaman memurların maaşları yatacak? Kamu kurumu çalışanları ve emeklileri nisan ayının gelmesiyle maaşlarına yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Maaş ödemelerini bekleyen kamu çalışanları bayram sebebiyle yatırılacak maaşların bayram öncesi hesaplarında olup olmayacağını sorguluyor. Bakanlık merak edilen soruya yanıt verdi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri maaş ödemeleri tahsis numarasına göre farklı tarihlerde yapılırken, memur maaşları her ayın 15’inde hesaplara yatırılıyor. Peki, Memur ve emekli maaşları erken mi ödenecek? Kamu personeli maaşları ne zaman yatacak, bayramdan önce mi yatacak?
3.04.2024 Çalışma Hayatı
8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?
8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi? Nisan ayında kutlanacak Ramazan Bayramı'nda, arife gününden bir gün öncesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi'nin idari tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Hastanelerin açık olmadığı da merak edilen konu başlıklarından biri. Peki, 8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?
25.03.2024 Gündem
Ramazan bayramı tatili 2024: Ramazan bayramı tatili 9 gün olacak mı 2024, üniversitelerde ve okullarda ramazan bayramı tatili kaç gün 2024?
Ramazan bayramı tatili 2024: Ramazan bayramı tatili 9 gün olacak mı 2024, üniversitelerde ve okullarda ramazan bayramı tatili kaç gün 2024? Ramazan Bayramı tatiline ilişkin net açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. 2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını söyledi. Peki, Ramazan Bayramı sonrası okullar ne zaman açılacak? Okullarda ramazan tatili ne zaman 2024?
23.03.2024 Yaşam
1 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Seçimden sonraki gün üniversiteler tatil mi olacak, seçim sonrası üniversiteler açık mı?
1 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Seçimden sonraki gün üniversiteler tatil mi olacak, seçim sonrası üniversiteler açık mı? 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde, milyonlarca seçmen sandık başına gitmeye hazırlanırken, birçok öğrenci ve veli ise 31 Mart’ın ardından okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıllarda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2019 yerel seçimleri sonrasında bir sonraki gün okullar tatil edilmişti. Peki, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar tatil mi olacak, üniversiteler seçimden sonraki gün tatil mi?
13.03.2024 Gündem
4 ilde kar tatili
4 ilde kar tatili Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’nın Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi.
6.02.2024 Gündem
2 ilde eğitime kar engeli
2 ilde eğitime kar engeli Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Van'ın Saray ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
4.02.2024 Gündem
Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz
Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "3 Ocak tarihinde açıklanan Aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerimize de yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını bir hazırlık süreci olarak değerlendirirsek, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci asrı kamu personel rejimi başta olmak üzere ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren her alanda yükseliş dönemimiz olacaktır" dedi.
6.01.2024 Ekonomi
10 ilde eğitime kar engeli
10 ilde eğitime kar engeli Kış mevsiminin gelmesiyle kar yağışı birçok ilde etkisini gösteriyor. Hayatı felç eden kar yağışı bazı illerde eğitimi aksattı.
24.12.2023 Gündem
Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı yarın yapılacak
Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı yarın yapılacak Kamu çalışanları toplu sözleşme sürecinin başlamasını bekliyor. İlk toplantı yarın 14.00'te yapılacak. Toplantıya hükümet ile sendikaların temsilcileri katılacak. Toplantıda talepler dile getirilecek ve görüşme takvimi belirlenecek.
31.07.2023 Ekonomi
Emekli, memura ek zam! Maaşlara oransal artış formülü, işte yeni zamlı maaşlar
Emekli, memura ek zam! Maaşlara oransal artış formülü, işte yeni zamlı maaşlar Maaşlara zam geliyor. Kamu çalışanları toplu sözleşme sürecinin başlamasını bekliyor. İlk toplantı 1 Ağustos'ta yapılacak. Toplantıya hükümet ile sendikaların temsilcileri katılacak. Toplantı masasında maaşlara oransal artış var. İşte son dakika haberinin detayları...
31.07.2023 Emekli
15 Temmuz noterler açık mı 2023, noterler bugün çalışıyor mu? Noterler 15 Temmuz'da kapalı mı?
15 Temmuz noterler açık mı 2023, noterler bugün çalışıyor mu? Noterler 15 Temmuz'da kapalı mı? 15 Temmuz'da noterler açık mı, bugün noterler çalışıyor mu? 15 Temmuz 2023 noterlerin çalışma saatleri merak ediliyor. Noterlerin açık olup olmadığı 15 Temmuz ile birlikte gündeme geldi. Araba ya da ev alım satımı yapacaklar ya da tasdik işlemleri olanlar 15 Temmuz’da noterlerin çalışma durumunu sorguluyor. 2017 yılında TBMM resmi tatil olarak kabul edilen 15 Temmuz'da kamu kurumları tatil ediliyor. 15 Temmuz bu yıl cumartesi güne denk geliyor. Peki, 15 Temmuz'da noterler açık mı, çalışıyor mu?
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz resmi tatil mi, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, yarım gün mü? 15 Temmuz’da özel sektör çalışacak mı?
15 Temmuz resmi tatil mi, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, yarım gün mü? 15 Temmuz’da özel sektör çalışacak mı? 15 Temmuz resmi tatil mi, yarım gün mü, özel sektör 15 Temmuz çalışacak mı? Resmi tatiller takviminde 15 Temmuz'un yer alıp almadığı çalışanlar tarafından sorgulanıyor. 15 Temmuz'un tatil olması için görüşülen kanun, karara bağlanarak Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, 15 Temmuz resmi tatil mi?
12.07.2023 Gündem
Zam oranı belli oldu! Milyonlarca memura güzel haber geldi
Zam oranı belli oldu! Milyonlarca memura güzel haber geldi Yüz binlerce kamu çalışanı merakla bekliyordu. En düşük memur maaşının kaç lira olacağı açıklandı. Temmuz ayında kamu çalışanları için düzenleme yapılacak. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak.
11.05.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde HAK-İŞ Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” dedi.
11.05.2023 Gündem
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı Asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili CNN Türk canlı yayında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı." dedi
10.05.2023 Çalışan Hakları
Emekli milyonlarca vatandaşa müjde geldi! Emekli maaşları yükseliyor!
Emekli milyonlarca vatandaşa müjde geldi! Emekli maaşları yükseliyor! Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli maaşları yükseliyor. Emekli maaşlarına refah payı geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde emekli maaşı alan 6 milyon emeklinin aylıklarına refah payı ekleneceğini bildirdi. Düzenlemenin Temmuz ayında gerçekleşeceğini belirten Bakan Bilgin, "Refah payını bu defa farklılaştırarak 7 bin 500 liranın üzerindeki maaşları farklılaştıracak şekilde düzenliyoruz." dedi. Öte yandan Emekli ve memur zammı için ipuçları gelmeye devam ediyor. Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte çalışanlar ve emekliler için maaş artışlarıyla ilgili hesaplar da yapılmaya başlandı. Kamu çalışanları toplu sözleşme beklerken, enflasyon zam oranlarında belirleyici olacak. Buna göre; Temmuz'da yüzde 6 toplu sözleşme artışı ve ilk 6 ayda yüzde 8'lik oran aşıldığı için enflasyon farkı alacak memurların ve memur emeklilerinin artışı ise yukarıdaki belirttiğimiz yüzde 21.43'lük 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 19.18 çıkacak.
28.04.2023 Emekli
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "EYT'de deprem bölgesinde müracaat edenlere öncelik verdik. İlk uygulamalar orada yapıldı. Şimdi 1 milyon kişi yaklaşık ilk maaşını aldı. Alamayanların kaybı yok. Gecikenler endişe etmiyorlar, çünkü birikmiş olarak alacaklar. EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak" dedi.
27.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Çalışanları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu çalışanları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.