İzin Belgesi

İzin Belgesi

Son dakika izin belgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan izin belgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını izin belgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İzin Belgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan izin belgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.703 izin belgesi haberi bulunmuştur. Tüm izin belgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazlıklarını belgesiz kiraya veren 6 kişiye 600 bin lira ceza! Jandarma tespit etti
Yazlıklarını belgesiz kiraya veren 6 kişiye 600 bin lira ceza! Jandarma tespit etti Edirne'de Saros Körfezi sahillerinde yazlıklarını internet sitesi üzerinden ‘turizm amaçlı kiralama izin belgesi’ olmadan kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye, 600 bin lira idari para cezası kesildi.
22.04.2024 Ekonomi
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı Okuma yazma bilmeyen Türk ve özellikle Suriye uyrukluların, kopya ile ehliyet almalarını sağladıkları tespit edilen çete üyeleri hakkında dava açıldı. Çete yöneticileri hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.
18.03.2024 Gündem
Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Erzincan'daki maden bölgesi ile ilgili son durumu açıkladı
Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Erzincan'daki maden bölgesi ile ilgili son durumu açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili son durumu paylaştı.
18.02.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı 533 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Ticaret Bakanlığı 533 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi Ticaret Bakanlığı, dahilde işleme rejimi kapsamında, geçen ay 533 firma için izin belgesi düzenledi.
18.02.2024 Ekonomi
Kirada yeni dönem başladı! Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor
Kirada yeni dönem başladı! Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı. Şartlar tamamen değişti. Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe girdi. Turizm, eğitim, iş, sağlık, spor ya da başka amaçla yapılan 100 gün ve altındaki kısa dönem konut kiralamaları nasıl yapılacak? İzin belgesi almak için kim, nereye ve nasıl başvuracak?
22.01.2024 Ekonomi
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Resmen değişiyor, 30 gün süresi var
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Resmen değişiyor, 30 gün süresi var Otomotiv sektöründe bir dönem kapanıyor. Ticaret bakanlığı harekete geçti. Yeni kurallar getirildi. Bu kapsamda, AB ülkeleri ve STA dahilindeki 39 ülke dışında kalan Çin, Japonya, Meksika, Güney Afrika gibi ülkelerden yapılacak elektrikli araç ithalatında; Türkiye’de temsilci bulundurulma, 7 bölgede en 20 servisi bizzat açma, en az 40 personele sahip Türkçe çağrı merkezi hizmeti verme gibi şartları karşılayamayanlar ithalat ‘İzin Belgesi’ alamayacaktı.
3.12.2023 Ekonomi
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınmasını zorunlu hale getiren yasanın Resmi gazetede yayımlanmasının ardından gözler yasanın nasıl uygulanacağını düzenleyen yönetmeliğe çevrildi. Yönetmeliğin kasım ayı içerisinde yürürlüğe gireceği ifade edilirken, bugüne kadar yasal boşluktan faydalanarak kayıt dışı günübirlik ev kiralayanları panik havası sardı.
20.11.2023 Ekonomi
Kiracı-ev sahibi milyonları kapsıyor! Fiyatlar 4'e katlandı, yeni yöntemler ortaya çıktı ama 100 bin lira cezası var
Kiracı-ev sahibi milyonları kapsıyor! Fiyatlar 4'e katlandı, yeni yöntemler ortaya çıktı ama 100 bin lira cezası var Kira fiyatlarındaki fahiş artış pek çok kiracının ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Bu süreçte kiracılar tarafından farklı yöntemler kullanılmaya başladı. Özellikle paylaşımlı daire ilanları son dönemlerde dikkat çekiyor. Bazı kiracılar ise kiraladıkları mülkü günlük olarak kiraya veriyor. Ancak kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak yasayla; kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de aynı ceza uygulanacak.
15.11.2023 Ekonomi
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 gün süre verilecek. Verilen 15 günlük süre sonunda izin belgesi alınmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlere 500 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için bir kez daha 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda bu durum devam ederse 1 milyon lira ceza kesilecek.
3.11.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Bir dönem kapanıyor, izin belgesi alınacak, işte yeni şartlar
Ev sahipleri dikkat! Bir dönem kapanıyor, izin belgesi alınacak, işte yeni şartlar Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Kısa dönemli kiralama işlemleri arttı. Haftalık, günlük hatta saatlik olarak kiralama yapılabiliyor. Ancak bu durum birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yasal düzenleme geliyor. İzin belgesi olmayana 100 bin TL ceza alacak.
11.10.2023 Ekonomi
Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme! Yeni dönem
Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme! Yeni dönem Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik ev kiralamayla ilgili yasal düzenlemeyi içeren çalışmada sona geldi. Büyük ölçüde şekillenen düzenlemeye göre evini günübirlik kiralamak isteyenler üç yasal şartı yerine getirmek zorunda kalacak: Apartmandaki bütün maliklerden izin alınacak, bakanlıktan izin belgesi çıkarılacak, kiralanan mülkün kapısına levha asılacak. Kurallara uymayanlara 1 milyon TL’ye kadar ceza verilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik kiralık evlere yönelik hazırladığı düzenlemeyi önemli ölçüde şekillendirdi. Bakanlık, evini günübirlik kiralamak isteyen vatandaşlardan öncelikle “kapısına levha asılması”, “bütün maliklerden izin alınması” ve “Bakanlıktan izin belgesi edinilmesi” olmak üzere üç temel şartı sağlamasını isteyecek.
5.10.2023 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı'ndan Suriyeli kararı! Süre verildi
İçişleri Bakanlığı'ndan Suriyeli kararı! Süre verildi İstanbul'da bulunan Suriyelilerin, kayıtlı oldukları illere dönüşü için karar alındı. İstanbul Valiliği, dönmesi gereken geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılara 24 Eylül 2023'e kadar süre verdi.
29.07.2023 Gündem
Jandarmadan sahte evrak operasyonu: 1 gözaltı
Jandarmadan sahte evrak operasyonu: 1 gözaltı İstanbul'da düzenlenen operasyonla, sahte kimlik, sürücü belgesi ve sahte ikamet izin belgesi düzenleyerek piyasaya sürdüğü tespit edilen E.D. yakalandı. Operasyonda; çeşitli kurumlara ait çok sayıda sahte mühür, sahte nüfus cüzdanı ve sahte belgelerin yapımında kullanılan özel üretim ve basım malzemeleri ele geçirildi. Şüpheli E.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2023 Gündem
Yasak geliyor! Asma kat yapılamayacak
Yasak geliyor! Asma kat yapılamayacak İstanbul’u depreme daha dayanıklı hale getirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni imar düzenlemesine hazırlanıyor. Yeni inşa edilecek yapılarda asma kat olmayacak
13.03.2023 Gündem
Organize ölüm: Aynı müteahhit aynı usulsüzlük
Organize ölüm: Aynı müteahhit aynı usulsüzlük Ferah Apartmanı’nda ruhsata aykırı ekleme ve imalatlar yapan müteahhidin Ebrar Apartmanı için de usulsüz olarak Yapı Kullanma İzin Belgesi aldığı bilirkişi raporuyla belgelendi.
12.03.2023 Gündem
12 bin lira verip kurtulmuş! Flaş detay ortaya çıktı
12 bin lira verip kurtulmuş! Flaş detay ortaya çıktı Depremzede gibi şehri terk ederek Manavgat’ta bir otele yerleştiği ortaya çıkan Kule Apartmanı müteahhiti Ömer Cihan’ın ruhsata aykırı çıkmalar yaptığı, ancak 12 bin lira ödeyerek inşaata devam ettiği ortaya çıktı.
21.02.2023 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdi! Ücretsiz olacak, sürekli hale getirilecek
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdi! Ücretsiz olacak, sürekli hale getirilecek Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'ta başlayacak ve ağırlıklı olarak okul öncesi öğrencilerini kapsayacak 'ücretsiz yemek' uygulamasına ilişkin 81 ile kılavuz gönderdi. Buna göre kendi mutfağında yemek hazırlama olanağı olmayan okullar için meslek liseleri, öğretmenevleri ve yemek hazırlayan kamu kurumları devreye sokulacak. Her il ve ilçede müdür yardımcısı veya şube müdürü başkanlığında kurulacak komisyon süreci takip edecek.
3.02.2023 Eğitim
Sahte psikolog skandalı! Seans sırasında taciz iddiası
Sahte psikolog skandalı! Seans sırasında taciz iddiası Sahte doktor Ayşe Özkiraz vakasının ardından birbiri ardına sahte psikolog haberleri gündeme geldi. Kendini psikolog olarak tanıtan 66 yaşındaki M.E.D. 17 yaşındaki lise öğrencisine tacizden 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
23.01.2023 Yaşam
Müzik yayını yapan işyerlerine ve deniz araçlarına müzik yayın izni verilmesi yönünde düzenleme getirildi
Müzik yayını yapan işyerlerine ve deniz araçlarına müzik yayın izni verilmesi yönünde düzenleme getirildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 30 Kasım 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği” kapsamındaki müzik yayını yapan işyerlerine ve deniz araçlarına müzik yayın izni verilmesi yönünde düzenlemeye gidildi.
2.01.2023 Gündem
Sahte psikolog skandalı! Ne belgesi var, ne diploması
Sahte psikolog skandalı! Ne belgesi var, ne diploması Günlerdir konuşulan sahte doktor olayının ardından yeni skandal daha yaşandı. Ordu’nun Altınordu ilçesinde E.E. adlı kişinin diploması olmadan ruhsatsız klinikte hastalara seans verdiği ortaya çıktı. Şahsın TV'lere dahi çıktığı belirlenirken, olayla ilgili CİMER detayı şaşırttı.
1.01.2023 Yaşam
Sahte psikolog skandalı! Ne belgesi var, ne diploması
Sahte psikolog skandalı! Ne belgesi var, ne diploması Günlerdir konuşulan sahte doktor olayının ardından yeni skandal daha yaşandı. Ordu’nun Altınordu ilçesinde E.E. adlı kişinin diploması olmadan ruhsatsız klinikte hastalara seans verdiği ortaya çıktı. Şahsın TV'lere dahi çıktığı belirlenirken, olayla ilgili CİMER detayı şaşırttı.
30.12.2022 Yaşam
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesinin huzur ve güven içinde geçirilmesi için yarın başlayacak denetimlerin 1 Ocak'ta sona ereceğini ve 3 gün boyunca toplam 490 bin 435 personelin görev yapacağını duyurdu.
30.12.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı Yılbaşı tedbirlerini açıkladı
İçişleri Bakanlığı Yılbaşı tedbirlerini açıkladı İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven ortamında geçirebilmelerini sağlamak amacıyla 81 İl Valiliğine “Yılbaşı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.
29.12.2022 Gündem
Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı
Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı Murat Hazinedar, eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in tutuklandığı rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten savcılık, 14 ayrı rüşvet eylemi tespit etti. Ruhsat için başvuranlardan, belediyenin Beltaş Vakfı'na bağış adı altında para yatırmalarının istendiği, yatırmayanların ruhsat başvurularının ise sonuçsuz bırakıldığı iddia edildi.
16.12.2022 Gündem
5 kişinin öldüğü servisi kazasında plaka detayı
5 kişinin öldüğü servisi kazasında plaka detayı Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı kazada tutuklanan sürücü Mehmet Özdemir'in kan ile idrar örneklerinde uyuşturucu maddeye rastlandı. Midibüsün servis taşımacılığı ile ilgili birçok belgesinin eksik olduğu, ayrıca ikiz plakalı çıktığı belirlendi. Duruşmada savunma yapan Özdemir ise "Uyuşturucu kullandığım söyleniyor. Fakat uyuşturucuyu 1 hafta önce kullandım. Kaza anında uyuşturucu etkisinde değildim" dedi.
16.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İzin Belgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki izin belgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.