Yerlileri tehdit ediyor! İstilacı türlerin artışına neden oluyor
Yerlileri tehdit ediyor! İstilacı türlerin artışına neden oluyor Türkiye sularındaki yerli balık popülasyonlarının aşırı av baskısından dolayı çok zayıf olduğunu söyleyen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Erhan Irmak, aslan balığı gibi istilacı türlerin artışına neden olduğunu ifade etti. Irmak, "Yerli türlerimizin azalması, sularımızda yabancı istilacı türlerin artışına neden oluyor" dedi.
6.05.2024 Gündem
İstilacı dikenli zehirli deniz kestanesi popülasyonunda toplu ölümler yaşanıyor
İstilacı dikenli zehirli deniz kestanesi popülasyonunda toplu ölümler yaşanıyor Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, kayalık alanlarda turizm sezonunda ciddi yaralanmalara neden olan istilacı dikenli zehirli deniz kestanelerinin popülasyonunda ciddi azalma olduğunu bildirdi. Gökoğlu, daha önce koloni olarak görüntüledikleri bölgelerde kestanelerin olmadığını ve toplu ölümlerin yaşandığına dikkat çekti.
13.04.2023 Ekonomi
İstilacı türler, yerli balıkların yerini alıyor
İstilacı türler, yerli balıkların yerini alıyor Akdeniz'e Kızıldeniz üzerinden gelen istilacı türler arasında yer alan, halk arasında 'gırt gırt' veya çizgili gargur balığı olarak bilinen 'Pomadasys Stridens', Antalya Körfezi'nde kilometrekarede 600 kilo ile 3 ton arasında bulunuyor. İstilacı türlerin, yerli türlerin yerini almaya başladığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Eti lezzetli ve fiyatının düşük olması nedeniyle herkesin tüketebileceği bir balık. Tüketimi teşvik edilmeli" dedi.
23.10.2022 Yaşam
Süs balığı dehşeti! Dev gibi oluyorlar
Süs balığı dehşeti! Dev gibi oluyorlar Çin Sazanı, İsrail Sazanı derken göllerdeki istilacı balıklar, canlı çeşitliliğini tehdit etmeye devam ediyor. Tüm bunlara ev ve ofislerde beslendikten sonra 'hevesimiz kaçtı' denilip, göl ve barajlara salınan Japon balıkları da eklenince tehlikenin boyutu büyüyor. Onlarca balık çeşidinin bulunduğu göller birkaç türün yaşayabildiği dev akvaryumlara dönüşüyor.
17.07.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri