İstanbul Yenileniyor projesi nedir? Kiptaş bina yenileme başvurusu nasıl yapılır? Başvuru kriterleri ne?
İstanbul Yenileniyor projesi nedir? Kiptaş bina yenileme başvurusu nasıl yapılır? Başvuru kriterleri ne? KİPTAŞ İstanbul için bina yenileme çalışmalarına başladı. Kentsel dönüşümde İBB, KİPTAŞ aracılığıyla binasını yenilemek isteyen İstanbullulara “İstanbul Yenileniyor Projesi” kapsamında hizmet verecek. KİPTAŞ, ilk bina yenileme çalışmasını defa tek bloklu bir apartmanı Kadıköy’deki Özden Apartmanıyla başlayacak. Peki, İstanbul Yenileniyor projesi nedir? Kiptaş bina yenileme başvurusu nasıl yapılır? Başvuru kriterleri ne? İşte detaylar…
13.09.2022 Ekonomi
İstanbul yenileniyor
İstanbul yenileniyor Gecekondular modern binalara dönüşüyor, İstanbul yenileniyor. İşte 'kentsel dönüşüm'ün detayları...
17.10.2010 Yaşam
Bakan Özhaseki açıkladı: Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız
Bakan Özhaseki açıkladı: Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız Eskişehir’de inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde 200 binden fazla inşaat şu anda hızla devam ediyor. Bugüne kadar 46 bin konutu dağıttık. Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız” dedi.
12.03.2024 Ekonomi
Akaryakıtta çifte indirim! Fiyatlar değişti
Akaryakıtta çifte indirim! Fiyatlar değişti Akaryakıtta EPDK'nın geçtiğimiz gün duyurduğu indirim pompaya yansıdı. Bu gece itibarıyla benzin 76 kuruş, motorin ise 1 lira 10 kuruş ucuzladı. İstanbul'da benzinin litresi 40 lira 46 kuruşa, Ankara'da ise 41 lira 16 kuruşa düştü. Motorin ise İstanbul'da 42 lira 4 kuruşa, Ankara'da ise 42 lira 8 kuruşa indi.
22.02.2024 Ekonomi
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor! Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri CNN Türk ekranlarında tek tek sıraladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. O ilçeler nereler ve hangi iller fay hatları üzerinde bulunuyor?
5.10.2023 Gündem
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar Sakarya’nın saklı cenneti olan Doğançay Şelalesi, her mevsim farklı güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapalı olan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.
2.08.2023 Yaşam
İstanbul depreme hazır mı? ‘Bu binaların altında kalırız!’
İstanbul depreme hazır mı? ‘Bu binaların altında kalırız!’ Bugünlerde tek gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İstanbul’daki deprem senaryosuna Bağcılar olarak böyle yakalanırsak biz bu binaların altında kalırız. Çoluğumuz çocuğumuz canlı canlı ölümü bekler, kimse bizi gelip çıkarmaz” diyor. Dönüşüme engel olan en büyük etken ise metrekare hesabı...
28.03.2023 Gündem
Haliç, Balat, Lonca... Fotoğraf tutkunlarının yeni uğrak merkezi
Haliç, Balat, Lonca... Fotoğraf tutkunlarının yeni uğrak merkezi Fatih Belediyesi tarafından ilçenin 5 farklı noktasında yürütülen kentsel tasarım uygulamaları ve cephe rehabilitasyon çalışmaları ile Fatih eşsiz bir görüntüye kavuşmaya devam ediyor.
17.01.2023 Yaşam
Doğal gaz ağı genişliyor! 7 kent daha gazla buluşacak
Doğal gaz ağı genişliyor! 7 kent daha gazla buluşacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Konya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle; Akören, Çeltik, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hüyük ve Taşkent ilçeleri 2023 yılında doğal gazla buluşacak.
29.09.2022 Ekonomi
Sıfır araba satışıyla ilgili son dakika gelişmesi! Böylesi görülmedi, 5 ay...
Sıfır araba satışıyla ilgili son dakika gelişmesi! Böylesi görülmedi, 5 ay... Araba alacakları çok yakından ilgilendiriyor. Pandemi süreci ve çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründe tedarik sorunu yanmaya başladı. Salgın sürecinde pek çok otomotiv devi üretime ara verdi. Çip krizi de dönemsel olarak üretimin gecikmesine neden oldu. Koronavirüs pandemisinde normalleşme süreci dünya genelinde başladı. Ancak yaşanan çip krizi hala otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor. Yaşanan süreç araba fiyatlarının fahiş fiyatlara çıkmasına neden oldu. Öyle ki bazı araba modellerinde fiyatlar ev fiyatları ile yarışır hale geldi. Ucuz otomobil bulmak ise neredeyse imkansız. Araba fiyatlarının mayıs listesi yayınlandığında 300 bin TL'ye sadece tek bir model kaldığı görüldü. Fiyatlardaki fahiş artış da fırsatçıları harekete geçirdi. Bazı fırsatçı bayiler, ellerinde stok otomobil olmasına rağmen vatandaşa 3 ay sonraya gün veriyor. Eğer aracı hemen isterseniz karşınıza yüklü bir fatura çıkıyor.
16.05.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının... Satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar astronomik seviyelere çıktı, ev almak imkansız hale geldi. Son bir yılda fiyatlar arttı ancak özellikle 4 aydır yaşanan fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Türkiye’de ortalama konut fiyatında dört ayda iki katına çıkan artışlar yaşandı. Kur artışından kaynaklı artan maliyetler, pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle ülke genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL'yi, İstanbul'da ise 13 bin TL'yi geçti. Hızla artan maliyetler satılık konut fiyatlarına doğrudan yansıyor. Rekor fiyat artışları kiraları da etkiliyor. Adeta bir kısır döngü içine girildi. Vatandaşlar konut fiyatları düşecek mi yoksa yükselmeye devam mı edecek sorularını araştırıyor. Acilen faiz oranlarının düşürülmesi ve mortgage kredisinin devreye girmesi gerektiği belirtiliyor. İşte konut fiyatları ile ilgili yapılan son açıklamalar ve gelişmeler...
25.04.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere kötü haber! Yeni zam dalgası! Görülmemiş gelişme
Ev almak isteyenlere kötü haber! Yeni zam dalgası! Görülmemiş gelişme Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşa kötü haber! Yeni zam dalgası. Böylesi tarihte görülmedi. Buna göre 2021 yaz aylarından kasım ayına kadar Türkiye genelinde konut satış fiyatı ortalaması büyükşehirlerin ve sahil şehirlerinin etkisiyle 450 bin lira bandında bulunuyor. Ancak aralık ayında hızlı bir artış görülüyor. Buna göre ülke genelinde ortalama konut satış fiyatı bir anda 680 bin liraya çıkıyor. Mart ayında ise yeni bir dalga geliyor. Buna göre martta Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 998 bin lira ile yeni bir tarihi seviye gösteriyor.
22.04.2022 Ekonomi
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve...
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve... Ücretlere yüzde 70 zam geldi. Son dakika kararını peş peşe açıkladılar. Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi!
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi! Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. Böylesi görülmedi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Tarihi Zeyrek Evleri yenilenerek özüne dönüyor!
Tarihi Zeyrek Evleri yenilenerek özüne dönüyor! 10 binin üzerinde tescilli kültür varlığı ile İstanbul’un tescilli eserlerinin üçte birine sahip Fatih’te, geleneksel mimarimizin izlerini yansıtan Zeyrek ve Cibali’deki evler, yenileniyor.
16.09.2021 Kültür Sanat
Ev sahiplerine kötü haber! Ve belli oldu, zam...
Ev sahiplerine kötü haber! Ve belli oldu, zam... Kiracılara iyi, ev sahiplerine kötü haber! Fiyatlar uçtu ama flaş detay ortaya çıktı. Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kiralık ev fiyatları cep yakıyor. Kiralık ev bulmak zorlaştı. Özellikle büyük şehirlerde fiyatlar katlandı. Kira artışları nedeni ile mülk sahipleri kiracılarını çıkarıp evini yeniden kiraya vermek istiyor. Bu nedenle dava açanlar ihtiyaç nedeni ile tahliye talep ederlerse evlerini 3 yıl boyunca kiraya veremeyecek.
7.09.2021 Ekonomi
Depremden daha büyük tehlike! Kandilli'den flaş açıklamalar: Acil yapmalıyız...
Depremden daha büyük tehlike! Kandilli'den flaş açıklamalar: Acil yapmalıyız... İstanbul’da her şeyin son 109 yılda yaşanan 1.5 derecelik sıcaklık artışından kaynaklandığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “İklim krizi küresel bir sorun ama İstanbul’un asıl sorunu aşırı nüfus artışı ve ormansızlık. İstanbul için sürdürülebilir bir ekonomi ve kent yaşamı bu şekilde mümkün değil. Zararı büyük olur” dedi. Adil Tek, “İstanbul için kuraklık artık depremden daha büyük tehlike. Yakında iklimsel kaynaklı ölümleri görmeye başlayacağız. İstanbul’da rekor sıcak günler hep son yıllarda ve bu günlerin yaşanma sıklığı artıyor. Felaket kelimesini kullanabiliriz Acil olarak sembolik 2 saatlik su kesintileri yapmamız lazım” diyor.
18.12.2020 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerin başında yer alıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerin başında yer alıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerin başında yer alıyoruz. Ülkemiz dünya ve Avrupa havalimanları toplam yolcu sayısı sıralamasında 2018 ve 2019 yıllarında dünyada 10'uncu sırada yer aldı" dedi.
21.11.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
MHP lideri Bahçeli: Eğer bulamıyorlarsa yetki versinler, biz buluruz bunları
MHP lideri Bahçeli: Eğer bulamıyorlarsa yetki versinler, biz buluruz bunları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ'nün siyası ayağıyla ilgili sert eleştirilerini sürdürerek "Bunların sivil ayağı Çankaya’da mıdır, neredeyse bulun getirin kardeşim. Kim bunlar, CHP’de, MHP’de, hangi partide varsa çıkartın. Eğer bulamıyorsa yetki versinler, biz buluruz bunları" dedi. Erken seçim tartışmaları ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Erken seçime bizim dışımızda, AK Parti'nin dışında çok ciddi hazırlık yapanlar var. 'Haziran ayından sonraki her Pazar günü erken seçim yapılır' diyerek, birbirlerine destek verenler var. Yeni kurulacak partileri aralarına alanlar var. Biz kaya gibi Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz" dedi.
17.01.2020 Siyaset
YSK, CHP ve İYİ Parti'nin itirazlarını reddetti!
YSK, CHP ve İYİ Parti'nin itirazlarını reddetti! Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin, İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvuruları reddetti. Öte yandan İYİ Parti'nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleşen ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi başvurusu da reddedildi.
13.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin  Altun: Seçmenin iradesine göz dikenlerin tek hedefi vardı, İBB
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun: Seçmenin iradesine göz dikenlerin tek hedefi vardı, İBB Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, "Sandıktaki oyu, tutanakları ve YSK sistemine eksik veya yanlış girerek seçmenin iradesine göz dikenlerin tek hedefi vardı, İBB." ifadesini kullandı.
11.05.2019 Gündem
Binali Yıldırım: Neyi not ederseniz edin, İstanbul'un notu önemlidir
Binali Yıldırım: Neyi not ederseniz edin, İstanbul'un notu önemlidir AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul seçiminde bunca düzensizlikler ve şaibeler, bunca sıkıntılar yaşanmasına rağmen iptal edilince ardı ardına dost bildiğimiz ülkeler açıklama yapıyor; 'Efendim demokrasi, hukuk devleti...Biz bunu not ettik." Kardeşim neyi not ederseniz edin, İstanbul'un notu önemlidir. İstanbullu da kararını 23 Haziran'da verecektir." dedi.
11.05.2019 Gündem
İstanbul seçimleri neden yenileniyor? İşte tüm detaylar...
İstanbul seçimleri neden yenileniyor? İşte tüm detaylar... AK Parti Genel Merkezi'nin YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından hazırladığı videoda, sandık kurullarının hazırladığı 31 bin 280 sandıktaki oy sayım döküm cetvelinden 5 bin 388’inin mühürsüz, 694’ünün imzasız, 214’ünün ise boş olduğu belirtildi.
9.05.2019 Siyaset
Son dakika: YSK, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi
Son dakika: YSK, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. AK Parti’nin itirazı 4 ret oyuna karşılık 7 oyla kabul edildi. YSK'nın kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, 'İstanbul seçimleri yenileniyor, hayırlı olsun' dedi.
7.05.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri