İşsizlik Sigortası Fonu

İşsizlik Sigortası Fonu

Son dakika işsizlik sigortası fonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işsizlik sigortası fonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işsizlik sigortası fonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşsizlik Sigortası Fonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işsizlik sigortası fonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 453 işsizlik sigortası fonu haberi bulunmuştur. Tüm işsizlik sigortası fonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirdiklerini duyurdu.
15.01.2024 Çalışma Hayatı
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor SGK, prim ödeme gün sayısını doldurmadığı için emekli olamayan EYT'lilerin primlerini iade ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında borçlanma ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayanlara toptan ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yazılı başvuranlara yatırılan primler iade ediliyor. Emeklilik yaşını dolduranlar prim iadesi hakkından yararlanabilir. Sadece çalışandan kesilen, uzun vadeli sigorta kollarını (malullük, yaşlılık, ölüm) ifade eden primler iade edilir. İşveren payı, sağlık sigortası payı ve İşsizlik Sigortası Fonu için kesilen prim ise iade edilmiyor. İşte emekli milyonları ilgilendiren detaylar...
6.09.2023 Emekli
Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı
Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararının Ekli kararı ile; İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirinin oranı, 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı.
28.07.2023 Gündem
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu SGK son dakika olarak duyurdu. Salgınla mücadele döneminde 6.9 milyon çalışan için ödenen 50.7 milyar liralık kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği depremin yaşandığı 11 ilde de çalışanlara nefes oldu. Yine aynı dönemde işsizlik maaşı hariç 60 milyar liranın üzerinde harcama yapılan İşsizlik Sigortası Fonu aracılığıyla depremzedelerin de yaraları sarılıyor. İşten çıkarma yasağının geldiği bu illerde işyeri kapanan her bir sigortalı için ayda 4 bin lira ödeme uygunluk tespiti beklenmeden, işverenin beyanı esas alınarak yapılıyor. İşverenlerin işyerindeki hasara ilişkin belgeyi sunmaları yeterli oluyor.
11.04.2023 Ekonomi
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin TL'ye çıkarılması ile geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
27.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.
22.02.2023 Ekonomi
SGK tek tek hesaplıyor, başvuru şartı yok! 60 bin TL destek ödemesi yapılacak
SGK tek tek hesaplıyor, başvuru şartı yok! 60 bin TL destek ödemesi yapılacak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) otomatik olarak hesaplıyor. Başvuru şartı yok. Sene başından bu yana asgari ücrette yüzde 70 zam yapıldı. Yeni asgari ücret aylık brüt 6.471 TL, net 5.500.35 lira oldu. Asgari ücret desteği de yeniden devreye girdi. 6 ay süre ile işverenler destekten yararlanabilecek. Her bir çalışan için işverene 100 TL destek sağlanacak. Yani 100 kişi çalıştıran işverene sene sonuna kadar 60 bin lira asgari ücret desteği verilecek. Destekle ilgili kritik bir detay da dikkat çekiyor; bazı işletmeler çalışan sayısını düşürdüyse destekten yararlanamıyor. Kimler asgari ücret desteğinden yararlanabilecek, kimler yararlanamayacak? 2022'de kurulan işletmeler asgari ücret desteğinden faydalanabilecek mi? İşte detaylar...
5.08.2022 Çalışma Hayatı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Kritik toplantı bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda iki konuda mutabakat sağlandı. Komisyon çalışmalarını yarın sonlandıracak. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Burak Akyol tarafından yapılan açıklamalar...
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve...
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve... İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Komsiyon toplanıyor. Masada birden çok formül var. Asgari ücret net rakam üzerinden bakıldığında kamunun elinde 1625 liralık bir alan olduğu ifade ediliyor. Bu durumda asgari ücretin 5 bin 878 liraya yükselebileceği belirtiliyor. İşte asgüri ücrete zam için formüller ve yeni hesap...
29.06.2022 Çalışma Hayatı
İŞKUR resmen duyurdu! Yeni uygulama başladı, talepte bulunmayanlar alamıyor, 4 bin 428 liraya kadar...
İŞKUR resmen duyurdu! Yeni uygulama başladı, talepte bulunmayanlar alamıyor, 4 bin 428 liraya kadar... Milyonlarca çalışanı kapsıyor. İşsizlik maaşı almış olan çalışanları doğrudan ilgilendiririyor. Birçok kişi haberdar olmadığı için talepte bulunmuyor. Ancak başvuru yapmış olanlar yararlanabiliyor. İşsizlik maaşı alırken yeniden işe giren çalışanların boşta geçen sürelerinin primi İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor. Primlerin ödenebilmesi için İŞKUR’a başvurmak gerekiyor. Peki, bu haktan kimler yararlanabiliyor, koşulları neler? İşte detaylar...
28.06.2022 Çalışan Hakları
SGK iade ediyor! 5 bin 620 lira hesaplara yatıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
SGK iade ediyor! 5 bin 620 lira hesaplara yatıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Çalışan milyonaları ilgilendiriyor. SGK iade ediyor. 5 bin 620 lira çalışan milyonların hesabına yatıyor. Sosyal güvenlik sistemine ödenen primler, "hizmet borçlanması, iki işte çalışılması, yaşın dolmasına karşın emeklilik için ödenen gün sayısının yetmemesi" olmak üzere üç durumunda geri alınabilir. Çalışanlar için bildirilen prime esas kazançlarda alt ve üst sınır uygulaması bulunuyor. Birden fazla işyerinde çalışanlar üst sınırı aşan kazançları için ödediği primleri geri alabiliyor. Prim iadesi için işyerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. Bu yıl için prime esas kazanç tutarı 37 bin 530 lira olarak uygulanıyor. Birden fazla işverenden ücret alan SSK'lı çalışanlar için bir ayda ödenen primin bu tutarı aşan kısmının yüzde 15'i oranında prim iadesi yapılır. Mayısta bir işyerinden 40 bin lira, diğerinden 35 bin lira brüt ücret alan çalışanın 75 bin lira üzerinden primi yatırılıyor. Burada tavanı aşan kazanç tutarı 37 bin 470 lira olup buna karşılık gelen sigorta primi, işsizlik sigortası primi işçi payının yüzde 15'i hesaplanıyor. Bu durumda 5 bin 620 lira prim iadesi alınabilir.
Aylık 775.62 lira ödeniyor! Büyük destek! Asgari ücretli çalışan, öğrenci, işsiz...
Aylık 775.62 lira ödeniyor! Büyük destek! Asgari ücretli çalışan, öğrenci, işsiz... Hesaba yatıyor. Devlet tarafından ödeniyor. Milyonlarca kişe güzel haber. Asgari ücretli çalışan, öğrenci işsiz birçok kişiyi kapsıyor. Asgari ücret üzerinden hesaplanacak sigorta primi işveren payının tamamını devlet karşılayacak. Buna göre işçi başına aylık 775.62 liralık prim desteği verilecek. Bu kapsamda, imalat sektöründe istihdam yaratan işletmeye işçi başına verilen destek 32 bin 576 lira, diğer sektörler için de 23 bin 268 liraya ulaşıyor. İşbaşı eğitim programına katılanlara aylık 4.908 lira, öğrencilere 3.681 lira, işsizlik ödeneği alanlara da 2.354 lira ödeniyor. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılanlara 5.399 lira veriliyor. Prim desteği imalat sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde 30 ay devam edecek. işe alınan işçiler için asgari ücret üzerinden hesaplanacak sigorta primi işveren payının tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Çalışan başına aylık 775.62 lira prim desteği verilecek.
16.05.2022 Çalışma Hayatı
Devletten işverene ücret desteği! Üretim Sürecine Katılım desteği nedir? Çalışanın maaşı nasıl olacak? Bakan Bilgin açıkladı!
Devletten işverene ücret desteği! Üretim Sürecine Katılım desteği nedir? Çalışanın maaşı nasıl olacak? Bakan Bilgin açıkladı! İşverene yeni destek! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Yeni destek paketinde devlet işverenin eleman ihtiyacını giderecek, 3 ay ücret ve primlerini ödeyecek. Zorunlu istihdam süresi ise 1 yıl olacak. Peki, Üretim Sürecine Katılım desteği nedir, nasıl alınacak? Üretim Sürecine Katılım desteği şartları neler? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamaları!
21.03.2022 Çalışan Hakları
Staj ücretine devlet katkısı 5 eğitim yılı uzatıldı
Staj ücretine devlet katkısı 5 eğitim yılı uzatıldı Staj ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilerin ücretlerine yapılan devlet katkısı ödemelerinin 2021-2022 eğitim yılından itibaren 5 eğitim yılı uzatılmasına karar verildi.
5.01.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “2022 yılında da Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerimizin, Toplu Sözleşme uyarınca da memurlarımızın maaşlarında artışlar yapılacağı unutulmamalıdır. Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz” dedi.
10.12.2021 Gündem
Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu? Bakan son dakika açıkladı! Her çalışan...
Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu? Bakan son dakika açıkladı! Her çalışan... Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu? sorusuna net yanıt geldi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren açıklama. Resmen duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kıdem tazminatını kim kaldırıyor? Ben kıdem tazminatını savunan bir adamım. Bu konuda yazılarım var. Onu nereden çıkardınız? Kıdem tazminatını kimse kaldırmıyor. Birisi kaldırırsa da ben çıkarım kıdem tazminatını savunurum." dedi.
5.11.2021 Çalışma Hayatı
Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman ödenecek?
Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman ödenecek? Milyonlarca çalışan bekliyordu ve belli oldu. Pandeminin başından bu yana istihdamı korumak için uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneğinin hesaplara yatırılacağı tarihi geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurmuştu. Pek çok çalışan 'Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı?' sorularını araştırıyor. İşte kısa çalışma ödeneği ile ilgili tüm detaylar...
7.07.2021 Ekonomi
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık...
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık... Normalleşme süreci çalışma hayatına da yansıdı. Çok sayıda çalışanı yakından ilgilendiren değişiklik bugün itibarı ile başlıyor. Kısa çalışma ve ücretsiz izin- işten çıkarma yasağı sonlandırıldı.
1.07.2021 Çalışma Hayatı
KÇÖ devam edecek mi, 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor?
KÇÖ devam edecek mi, 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği hakkında en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmuş ve uzatma kararı alındığını duyurmuştu. Öte yandan 2021 yılı Mart ayında, önceki dönemde ödemesi devam edenlerle birlikte toplamda 1 milyon 139 bin 743 kişi için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan toplam 1 milyar 750 milyon TL’lik kısa çalışma ödemesi yapılmıştı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı, devam edecek mi?
26.05.2021 Çalışma Hayatı
Çocuklara BES yürürlüğe girdi! 18 yaş altı BES imkanı nedir?
Çocuklara BES yürürlüğe girdi! 18 yaş altı BES imkanı nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) 18 yaş altının kapsama alınmasına sağlayan yasa yayımlandı. Yasada ayrıca ilave olarak istihdam edilen sigortalılar için ödenmesi gereken sigorta primleri için işverenlere sağlanan sigorta desteği de bulunuyor.
25.05.2021 Ekonomi
Kredi ve faiz müjdesi! Ve kabul edildi, 12 ay boyunca...
Kredi ve faiz müjdesi! Ve kabul edildi, 12 ay boyunca... Düşük faizli kredi ile ilgili flaş karar! Ve Meclis'ten geçti. Detayları belli oldu. Mikro ve küçük ölçekli işletmeler, likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek için ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022'ye kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşebilecek. Bu kapsamda kredi garanti kurumlarınca kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşülen tutar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Sağlanan kredi faiz veya kar payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu madde kapsamına giren iş yerleri ilave olarak işe aldığı en fazla beş sigortalı için bu destekten yararlanacak.
21.05.2021 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Resmen kabul edildi, bin 500 TL..
Emeklilikte yeni dönem! Resmen kabul edildi, bin 500 TL.. Emeklilikte yeni dönem. Milyonlarca kişiyi kapsıyor. 18 yaşından küçüklere emeklilik yolu açıldı. Resmen kabul edildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ni güçlendirmeye yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi 18 yaşından küçüklere de bireysel emeklilik imkanı sağlıyor. Ebeveynler, çocukları adına sistemde birikim yapabilecek.
21.05.2021 Ekonomi
Ucuz kredi fırsatı! 6 ay ödemesiz, 2 yıl vadeli 100 bin lira...
Ucuz kredi fırsatı! 6 ay ödemesiz, 2 yıl vadeli 100 bin lira... Kredi müjdesi. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. İlk 6 ay ödemesiz, 2 yıl vadeli kredinin detayları belli oldu. 500 bin liraya kadar kredi kullanım imkanı bulunuyor. Mikro, küçük ölçekli işletmelerin likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek için ilave olarak işe aldıkları sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primleri 30 Haziran 2022'ye kadar kullandıkları kredi faiz veya kâr payı bakiyesinden düşecek. Kredi garanti kurumlarınca kredi faiz veya kâr payı bakiyesinden düşülen tutar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Sağlanan kredi faiz veya kâr payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Her yeni istihdam için 100 bin liralık kredi kullandırılacak. Krediler ilk 6 ay ödemesiz olup 24 ay vadeli olacak.
20.05.2021 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş değişiklik! Ve kabul edildi
Emeklilik ile ilgili flaş değişiklik! Ve kabul edildi 18 yaşından küçüklere emeklilik yolu açıldı. 18 yaşından küçüklerin Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınması, emekliliğe yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularının BES'e aktarımına imkan sağlanması, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesini de içeren Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
18.05.2021 Emekli
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN TÜRK ekranlarında Gece Görüşü programında gazeteciler Hande Fırat, Hakan Çelik ve Hacer Boyacıoğlu'nun sorularını yanıtladı. Elvan, 'Kovid-19 sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi.' bilgisini paylaştı. 'İhracat performansı olarak oldukça iyi gidiyoruz.' diyen Elvan, 'İlk kez bu yıl ihracatta 200 milyar doları aşabiliriz.' ifadelerini kullandı. Bakan Elvan '2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum' dedi. İşte detaylar...
6.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlik Sigortası Fonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işsizlik sigortası fonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.