İşkur Nakdi Ücret Desteği

İşkur Nakdi Ücret Desteği

Son dakika İŞKUR nakdi ücret desteği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İŞKUR nakdi ücret desteği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İŞKUR nakdi ücret desteği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşkur Nakdi Ücret Desteği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işkur nakdi ücret desteği gelişmeleri de dahil olmak üzere 53 işkur nakdi ücret desteği haberi bulunmuştur. Tüm işkur nakdi ücret desteği haberleri aşağıda listelenmiştir.
İŞKUR nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Nakdi ücret desteği ne zamana kadar devam edecek?
İŞKUR nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Nakdi ücret desteği ne zamana kadar devam edecek? Nakdi ücret desteği açıklamaları yakından takip ediliyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sunulan ekonomik desteklerden biri olan nakdi ücret desteğinin ne zaman sona ereceği hakkında yapılan araştırmalar arttı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son yaptığı açıklamada ödemelerin ne zamana kadar uzatıldığını duyurdu. Her ay hesaplara yatırılan nakdi ücret desteği ne zaman son bulacak? İŞKUR nakdi ücret desteği uzatıldı mı?
16.03.2021 Çalışan Hakları
Şubat ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek, Bakan açıkladı!
Şubat ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek, Bakan açıkladı! Nakdi ücret destegi ne zaman yatacak? sorusu yanıt buldu. İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinin hesaplara yatırılmasıyla gözler şubat ayı nakdi ücret desteğinin yatacağı tarihe çevrilmişti. Ücretsiz izin parası alan vatandaşlar nakdi ücret desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Merakla beklenen cevap Bakan Selçuk’tan geldi. Peki, Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatacak şubat ayı ödeme tarihi belli oldu.
Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatacak Şubat ayı ödeme tarihi belli mi?
Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatacak Şubat ayı ödeme tarihi belli mi? Nakdi ücret destegi ne zaman yatacak? sorusu, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinin hesaplara yatırılmasıyla merak edilen soruların başını çekiyor. Ücretsiz izin parası alan vatandaşlar nakdi ücret desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatacak şubat ayı ödeme tarihi belli mi?
Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği Şubat 2021 ödeme tarihi açıklandı mı?
Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği Şubat 2021 ödeme tarihi açıklandı mı? Pandeminin yarattığı ekonomik sıkıntıyı aza indirmek adına her ay verilen nakdi ücret desteğinin yerinde karar dönemiyle ne olacak merak edilirken, şubat ayı nakdi ücret desteğinin ne zaman hesaplara yatacağı da araştırılan konuların başını çekiyor. Ocak ayı nakdi ücret desteği ödemeleri 9 Şubat tarihinde yatırıldı. Mart ayının ilk haftası sona ererken destekten yararlananlar şubat ayına ilişkin nakdi ücret desteğinin ne zaman yatacağını sorguluyor. Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği Şubat 2021 ödemeleri…
Nakdi ücret destek ödemeleri ne zaman, saat kaçta yatar? Ocak ayı ücretsiz izin maaş desteği sorgulama…
Nakdi ücret destek ödemeleri ne zaman, saat kaçta yatar? Ocak ayı ücretsiz izin maaş desteği sorgulama… Ocak ayı nakdi ücret desteği ödemeleri başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Ocak ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini bugün yapıyoruz." açıklamasında bulundu. Nakdi ücret desteği saat kaçta yatar? Ocak ayı ücretsiz izin maaş desteği sorgulama…
Nakdi ücret desteği süresi uzaltıldı mı? Ücretsiz izin ödemeleri devam edecek mi?
Nakdi ücret desteği süresi uzaltıldı mı? Ücretsiz izin ödemeleri devam edecek mi? Corona virüs sürecinde alınan ekonomik tedbirler kapsamında ekonomiyi canlandırmak için atılan adımların yanı sıra istihdamı koruyan tedbirler de bir bir hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında en önemli başlık virüs önlemleri ile ilgili alınan tedbirler. Ancak çalışma hayatına ilişkin tedbirler ve teşviklerin de görüşüldüğü toplantıda milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararlar da alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından İŞKUR tarafından ücretsiz izne çıkarılanlara ödenen Nakdi ücret desteği ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Nakdi ücret desteği süresi uzaltıldı mı? Ücretsiz izne çıkarılanlara verilen nakit ücret desteği ne zamana kadar verilecek? İşte Nakdi ücret desteği ile ilgili son gelişmeler...
9.06.2020 Çalışma Hayatı
İŞKUR nakdi ücret desteği hesapta! Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları nasıl yapılır?
İŞKUR nakdi ücret desteği hesapta! Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları nasıl yapılır? Corona virüsle mücadele kapsamında çalışanlara yönelik başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayanların alabileceği İŞKUR nakdi ücret desteği (Ücretsiz izin maaş desteği) ödemeleri başladı. Çoğu kişi nakdi ücret desteği başvurusu nasıl yapılır? sorusunu aratıyor. Peki, Kimler nakdi ücret desteğini alabilir? Nakdi ücret desteği şartları neler? İşte nakdi ücret desteği başvuru şartları...
8.05.2020 Gündem
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması. İşsizlik maaşı yüz binlerce kişinin hesabına yatıyor. İşsizlik maaşı ile ilgili yeni detaylar belli oldu. İŞKUR’un son açıkladığı rakamlara göre 2022’nin mayıs ayında İşsizlik Fonu’nun varlığı 103.1 milyar lirayı aştı. Bu yılın 5 aylık döneminde fonun gelirleri 32.2 milyar lirayı bulurken, aynı dönemde giderleri ise 19.8 milyar lira oldu. Bu yılın ilk 5 ayında en yüksek ödeme ise işsizlik maaşı olarak ödendi. Sadece mayıs ayında fondan 449 bin kişiye 760 milyon liraya yakın işsizlik maaşı ödendi. Yılın ilk 5 ayında ödenen işsizlik maaşı tutarı 3.7 milyar lirayı geçti. Yine aynı dönemde İşsizlik Fonu’ndan 5 bin kişiye de 858 bin lira kısa çalışma ödeneği ödendi. Kimileri diyebilir ki, ‘salgın bitti kısa çalışma ödeneği mi kaldı?’. Kısa çalışma ödeneği yıllardır fonun ödemeleri arasında yer alıyordu ama COVID-19 döneminde ön plana çıktı. İŞKUR’un raporuna göre de salgın döneminde 25.5 milyar lirası 2020’de, 11.2 milyar lirası da 11.2 milyar lira olmak üzere 36.7 milyar lira işveren ve çalışanlara destek verildi.
30.06.2022 Ekonomi
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve...
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve... SGK harekete geçti. Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Tespitin ardından işlemler başlıyor. Maaş kesintisi ile karşılaşan vatandaşlar bulunuyor. SGK bu kişilerden geriye dönük ödeme de talep ediyor. 4 binden fazla kişinin maaşı anında kesildi. Denetimler sürüyor, maaş kesintileri de yapılmaya devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıtdışı istihdamı engellemek için yapılan çalışmalar devam ediyor. Sigortası yapılmadan çalıştırılan binlerce kişi tespit edildi. Bu kişilerin sigortası yapılarak geriye dönük primlerinin de ödenmesi sağlandı. Kayıtdışı olarak çalışan ya da primlerinin eksik ödendiğini düşünen vatandaşların bu durumu SGK'ya bildirmesi büyük önem taşıyor. Sigortasız olarak çalışanlar işten çıkartıldıklarında kıdem ve ihbar tazminatı, işsizlik maaşı gibi haklara sahip olamıyor. Ayrıca sigorta primi yatırılmadığı için bu kişilerin emeklilik süreleri de uzuyor. Diğer yandan Sosyal Güvenlik Kurumu sadece kayıtdışı istihdamın peşine düşmüyor aynı zamanda haksız yere maaş ödemesi alanlar da SGK'nın radarında. Yetim aylığı alanlara evlendiklerinde bu aylık artık ödenmiyor. Fakat boşanma durumunda yetim aylığı yeniden bağlanıyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyenler ise anlaşmalı boşanma yoluna gidiyor. Hileli boşanma ile SGK'dan yeniden maaş alanlar bu durumun tespit edilmesi durumunda maaş kesintisi ve geriye dönük ödeme ile karşılaşıyor.
13.03.2022 Çalışma Hayatı
1.341 TL aylık olarak ödeniyor! 5 yıl sürüyor, destek...
1.341 TL aylık olarak ödeniyor! 5 yıl sürüyor, destek... Her ay ödeniyor. 5 yıl boyunca devam ediyor. Devlet tarafından önemli bir destek sağlanıyor. Hem işveren hem de çalışanları ilgilendiriyor. Devletin koruması altındaki çocukları istihdam eden özel sektöre ait işletmelere teşvik sağlanıyor. Beş yıl süreyle prim desteği veriliyor. 2021 yılı rakamlarıyla 5 yılda işçi başına sağlanan prim desteği tutarı 80 bin lirayı aşıyor.
12.10.2021 Ekonomi
1.556 lira devlet tarafından ödeniyor! En az 12 ay boyunca...
1.556 lira devlet tarafından ödeniyor! En az 12 ay boyunca... İşçi ve işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 1.556 lira destek sağlanacak. Ödemeler en az bir yıl aralıksız devam edecek. İşletmelerde ilave istihdama ucuz kredi desteğinin ardından Eylül ayı itibariyle "yeni nesil çalışma yöntemleri, teşviklerin revize edilmesi, geleceğin işleri odaklı işgücü dönüşümü, genç istihdam ulusal strateji belgesini" içeren dönüşüm ajandası yaşama geçiriliyor. Türkiye İş Kurumu bu yılın ilk 6 ayında 680 bin kişiye iş kapısı açarken, açık iş sayısı da 106 bini geçti. İşe alınan her bir işçinin sigorta primi ve ücreti üzerinden alınan vergiyi devlet karşılıyor. İmalat ve bilişim sektöründe 3700 lira sigorta prim desteği veriliyor.
16.08.2021 Ekonomi
Nakdi ücret desteği hesaplara yatıyor! Bakan Bilgin duyurdu!
Nakdi ücret desteği hesaplara yatıyor! Bakan Bilgin duyurdu! Milyonlar bekliyordu ve belli oldu. Ödemeler yapılıyor. Koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak amacıyla hükümet tarafından devreye alınan nakdi ücret desteği bayram öncesi hesaplara yatırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, nakdi ücret desteği ödemelerinin yapıldığını duyurdu. Peki, Nakdi destek ücreti ne zaman yatacak? Nakdi destek ne zaman bitiyor? Nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Nakdi ücret desteği ne kadar? Nakdi destek sorgulama ve tüm detaylar...
10.05.2021 Ekonomi
İşveren işçi milyonları ilgilendiriyor!  Resmen belli oldu 5 bin 366 lira...
İşveren işçi milyonları ilgilendiriyor! Resmen belli oldu 5 bin 366 lira... Ücretsiz izne çıkarılan işçilerle ilgili flaş karar! Hesaba yatacak. Resmi Gazete'de yayımlandı. Ve belli oldu. Ücretsiz izne çıkarılan işçiler ayda 1.500 TL nakdi ücret desteği yerine önceki aylarda almakta oldukları tutarda Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) alacak. KÇÖ, ödenek almaya başlamadan önceki 12 aylık ortalama ücretin yüzde 60’ı üzerinden veriliyor ve asgari ücretin yüzde 150’sini aşamıyor. Ücrette üst limit 5 bin 366 lirayı buluyor.
24.04.2021 Çalışma Hayatı
İşsizlik maaşı ile ilgili flaş açıklama! Milyonları kapsıyor
İşsizlik maaşı ile ilgili flaş açıklama! Milyonları kapsıyor İşsizlik maaşı ile ilgili kritik açıklama. Milyonlarca çalışan merak ediyordu. Ve belli oldu. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Pasif İşgücü Hizmetleri Genelgesi uyarınca, KÇÖ’den yararlanan kişinin yeni ödeneğe hak kazanamayacak şekilde iş sözleşmesinin sona ermesi halinde, önceki hak sahipliğinden kalan süre kadar işsizlik ödeneği alabilir. Bunun anlamı şu, KÇÖ almış bir kişi yeniden 600 günü dolduramazsa, yeni bir işe girdiğinde 120 gün koşulunu yerine getiremezse veya kendi isteğiyle mevcut işinden ayrılırsa işsizlik ödeneği alabilecek. KÇÖ süreleri normalde işsizlik ödeneği sürelerinden mahsup ediliyor. Ancak, Cumhurbaşkanı kararı ile mahsuplaşma yapılmayabiliyor. Resmi Gazete’de 30 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan 2706 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, covid – 19 gerekçesiyle verilen kısa çalışma ödenekleri işsizlik ödeneği sürelerinden mahsup edilmeyecek. Dolayısıyla, KÇÖ kullanan işçiler, bundan sonra kendi iradesiyle olsun veya olmasın işsiz kaldığında işsizlik ödeneği alabilecek.
19.04.2021 Çalışma Hayatı
Çalışanları kapsıyor! Bugün bitiyor maaş, ücretsiz izin, kredi ve...
Çalışanları kapsıyor! Bugün bitiyor maaş, ücretsiz izin, kredi ve... İşçi ve işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Bugün sona eriyor. Bir yıldır uygulanıyordu. Çalışana ücretsiz izne çıkarılması durumunda bin 420 lira ödenecek, işverenin onay alması zorunlu. Uygun fırsatlarla işveren kredi kullanabilecek. Çalışanı normal çalışmaya geçiren işverene işçi başına ayda bin 341 liraya kadar ödeme yapılacak. Şubatta yaklaşık 1.3 milyon çalışanın yararlandığı Kısa Çalışma Ödeneği'nin sona ermesiyle normal çalışmaya geçilecek. Herkes kısa çalışmanın bitmesiyle nasıl bir yol izleneceğini merak ediyor. Peki Kısa Çalışma Ödeneği'nin sona ermesiyle birlikte bu süreçte işçi ve işverenlerin karşısına neler çıkacak? İşte fesih yasağı, nakdi ücret desteği, işsizlik maaşı ve işverene kredi ile ilgili tüm bilgiler...
31.03.2021 Ekonomi
Çalışanları ilgilendiren karar! Çarşamba günü sona eriyor
Çalışanları ilgilendiren karar! Çarşamba günü sona eriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 30 milyara yakın ödeme yapıldı. Çarşamba son gün olarak belirlendi. Koronavirüs salgınının etkilediği iş kollarında işletmeler ve çalışanlar, devlet destekleriyle hayata tutundu. Bu desteklerin en önemlilerinden biri olan kısa çalışma ödeneğinden bir yıl boyunca milyonlarca çalışan yararlandı; bu kişilere toplamda 30 milyar liraya yakın ödeme yapıldı
28.03.2021 Çalışan Hakları
Bakan Selçuk: İŞKUR, 2020'de 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti
Bakan Selçuk: İŞKUR, 2020'de 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İŞKUR, 2002 yılında özel sektörde 25 bin işe yerleşmeye aracılık etmişken, 2020 yılında salgına rağmen 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti. Son 18 yılda işe yerleştirilen kişi sayısı 9 milyona yaklaştı" dedi.
15.03.2021 Ekonomi
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde...
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde... Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emekli maaşları daha düşük oluyor ve emekli olacak kişi için de emeklilik süresi gecikiyor. 5 yıl süresi var. Çok önemli uyarı geldi. Bu süreyi sakın kaçırmayın. Sigortasız çalışanlar geç emekli olma ve daha az maaş alma sonucuyla karşı karşıya kalıyor. Ancak hizmet tespit davası açılırsa tüm koşullar değişiyor ve sigorta süreleri emekliliğe sayılıyor, emeklilik yaşı öne çekiliyor. Davayı açmak için 5 yıl süreniz var. Örneğin 2016 yılına kadar çalışılmışsa bu yıl sonuna kadar dava açma vaktiniz mevcut. Bazı durumlarda ise bu süre şartı kalkıyor.
23.01.2021 Emekli
Paralar bugün hesaplarda! Kontrol edin...
Paralar bugün hesaplarda! Kontrol edin... Yüz binlerce kişi bekliyordu. Paralar bugün yatırılıyor. Hesabınızı kontrol edin. IBAN bilgisi olmayanların ya da banka bilgilerinde eksiklik bulunanların ödemeleri ise PTT aracılığı ile yapılacak. Nakdi Ücret Desteği ödemelerini bekleyenler için Bakan Selçuk güzel haberi duyurmuştu. 8 Ocak Cuma günü ödemeler tamamlanacak.
8.01.2021 Ekonomi
Aralık ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ödeme tarihleri...
Aralık ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ödeme tarihleri... Koronavirüs salgınının ilk günlerinde devreye alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni kapsamında ödenen Nakdi Ücret Desteği ödemeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kasım ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemeleri yapılacağı tarihi açıkladı. Peki, Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek? Nakdi ücret desteği ödeme tarihleri...
7.12.2020 Ekonomi
İlave İstihdam Teşviki başvuru şartları ne? İlave İstihdam Teşviki destek tutarı ne kadar?
İlave İstihdam Teşviki başvuru şartları ne? İlave İstihdam Teşviki destek tutarı ne kadar? Koronavirüs ekonomik etkilerini azaltmak, istihdamı korumak ve işvereni desteklemek amacıyla hükümet, Normalleşme Desteği ile İlave İstihdam Teşviki uygulamasını devreye aldı. Uygulanmakta olan Normalleşme Desteği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı, 3 ay olan yararlanma süresi de 6 aya çıkarıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İlave İstihdam Teşviki süresinin de 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Normalleşme Desteği pandemi süresince kısa çalışma ödeneğinden veya nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalının normal çalışma süresine dönmesi halinde sigortalının çalıştığı özel sektör işyerine prim desteğinden yararlanma imkanı sağlıyor. Peki, Teşvik alımı nasıl yapılacak? İlave İstihdam Teşviki başvuru şartları ne? İşe alınacak işçilerde aranan şartlar neler? İşte İlave İstihdam Teşviki hakkında merak edilenler...
7.12.2020 Ekonomi
Yüz binlerce çalışana güzel haber! Değişti, artık...
Yüz binlerce çalışana güzel haber! Değişti, artık... Yüz binlerce çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Güzel haber geldi. Artık onlar da yararlanabilecek. Başvurular e-Devlet'ten yapılacak. Şimdiye kadar iş yerlerinde sadece haziran sonuna kadar başvuru yapılan ve isimleri bildirilen çalışanlar Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanabiliyordu. Dün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte mağduriyet giderildi ve ikinci bir hak tanındı. İş yerlerinin 30 Haziran'dan sonra aldığı çalışanlar da artık Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanabilecek. Bunun için iş yerlerinin 31 Aralık 2020'ye kadar İŞKUR’a başvurmaları gerekiyor. Başvurulması durumunda ise çalışanlar 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneği kapsamına girecek. Kısa Çalışma Ödeneği alınan maaşa ve çalışılmayan gün sayısına göre 1.752-4.380 lira arasında değişiyor.
2.12.2020 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Hazirana kadar...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Hazirana kadar... Çalışan herkesi ilgilendiriyor. 17 Ocak'a kadar devam edecek. Fakat haziran ayına kadar uzatılması gündemde. Çalışma hayatında yeni dönem nasıl olacak? Çalışanlar sahip oldukları hakları nasıl alacak? Kim hangi haklara sahip? Hak kaybı yaşanmaması için ne yapılması gerekir. Salgının tüm dünyayı yeniden etkisi altına alması nedeniyle ülkemizde yeni önlemler alınmaya başladı. Alınan tedbirler bazı sektörlerin geçici süre ile kapatılmasına neden oldu. Kapatılan işyerlerinde çalışan vatandaşlar ve işverenler, süreçte kendilerini neyin beklediğini merak ediyor.
25.11.2020 Çalışma Hayatı
Kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin... Çalışana güzel haber
Kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin... Çalışana güzel haber Milyonlarca işçi ve işveren için güzel haber geldi. Milyonlarca çalışanı etkileyen pandemi önlemleri sonrası ödemeler devlet tarafından yeniden başlatılıyor. Kısa çalışmadan yararlanamayan ve ücretsiz izne çıkartılanlar, günlük 39.24 lira nakdi ücret desteği alabilecek. Bu, brüt 1.177, net 1.168 lira ücret anlamına geliyor. Kısa Çalışma Ödeneği’nin süresi 31 Aralık 2020 olarak belirlendi. Ancak, Cumhurbaşkanı kararıyla uygulama, Haziran 2021’e kadar uzatılabilecek. İşten çıkarma yasağı ve buna paralel ücretsiz izin uygulaması da 17 Ocak 2021’e kadar devam edecek. Gerek görülürse bu süreler de 2021 Haziran ayı sonuna kadar uzatılabilecek.
21.11.2020 Çalışma Hayatı
Çalışana güzel haber! Ödenek alacaklar
Çalışana güzel haber! Ödenek alacaklar Kısa çalışma ödeneği ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kısa çalışma ödeneği, işçinin son 12 aylık prime esas kazanç ortalamasının yüzde 60’ı oranında bağlanıyor. Bir kişinin alabileceği en yüksek ödenek tutarı, asgari ücretin yüzde 150’sini aşamıyor. Bu yıl itibarıyla 1.752 TL ile 4.380 TL arasında kısa çalışma ödeneği veriliyor. Daha önce kısa çalışma ödeneği alırken normalleşmeye geçmiş işçiler, yeniden kısa çalışmaya döndüklerinde önceki tutar üzerinden ödenek alacaklar. Normalleşme döneminde ücretlerinde artış olmuş olsa bile ödenekleri değişmeyecek. Ücretsiz izne çıkartılanlar ise aylık brüt 1177 TL, net olarak da 1168 TL ödenek alabilecekler.
20.11.2020 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

İşkur Nakdi Ücret Desteği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işkur nakdi ücret desteği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.