İşbaşı Eğitim Programları

İşbaşı Eğitim Programları

Son dakika İşbaşı Eğitim Programları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İşbaşı Eğitim Programları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşbaşı Eğitim Programları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işbaşı eğitim programları gelişmeleri de dahil olmak üzere 102 işbaşı eğitim programları haberi bulunmuştur. Tüm işbaşı eğitim programları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Işıkhan: İşbaşı eğitimde katılımcı taahhüdünü yüzde 60'a düşürdük
Bakan Işıkhan: İşbaşı eğitimde katılımcı taahhüdünü yüzde 60'a düşürdük Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70'ten yüzde 60'a, istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata düşürdüklerini duyurdu.
20.01.2024 Gündem
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira... Faizsiz kredi kullanım imkanı! 100 bin liraya kadar kredi kullanımı mümkün. Başvurular alınmaya devam ediyor. Gerekli koşulları yerine getirenlerin kredileri olumlu sonuçlanıyor. Faizsiz kredi ile gençlerin iş hayatında daha fazla yer alması hedefleniyor. Öğrenci, işsiz, stajyer, kendi işini kurmak isteyen milyonlarca genç için önemli adımlar atılıyor. Gençler devlet tarafından destekleniyor. Kendi işini kurmak isteyenlere bir yıl anapara ödemesiz kredi imkanı sağlanıyor. Kamu bankaları tarafından sunulan kredi paketinde 60 aya kadar 350 bin TL kredi kullanılabiliyor. Bu krediye başvuruda yaş sınırı bulunuyor. Yeni mezun gençleri en az 12 ay istihdam etmeyi taahhüt eden işletmelere 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Ayrıca gençlerin meslek sahibi olması için işbaşı eğitim programları düzenleniyor. Buraya katılan gençlere günlük olarak ödeme yapılıyor. Meslek öğrenen kişiler aynı zamanda para da kazanmış oluyor. İşte burs, staj, sağlık, meslek, iş kurma ve istihdam gibi konularda gençlere sağlanan avantajların detayları...
18.05.2022 Ekonomi
Çok sayıda işçi aranıyor! 'Maaşlar asgari ücretin üzerinde’ deyip duyurdu: Kaynakçı, tornacı, frezeci...
Çok sayıda işçi aranıyor! 'Maaşlar asgari ücretin üzerinde’ deyip duyurdu: Kaynakçı, tornacı, frezeci... Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye'nin artan ihracatına karşılamak için fabrikaların üretimini artırdığını ancak Trakya'da bulunan 24 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaların eleman sıkıntısı yaşadığını söyledi. Noyan, "Özellikle bölgemizde tekstil gibi emek yoğun sektörlerdeki yatırım artışı da personel ihtiyacı oluşturmaktadır" dedi. MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan da, "En büyük yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi maalesef mavi yaka ve gri yaka dediğimiz teknik, teknisyen personel ihtiyaçlarımızda sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
17.04.2022 Gündem
Yeni istihdam desteği 2022! İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları ne?
Yeni istihdam desteği 2022! İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Başvuru şartları ne? Yeni istihdam desteğinin detayları belli oldu! Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni istihdam desteği ile ilgili şartlar açıklandı. Şartları taşıyan çalışan ve işverenler İşbaşı eğitim programına başvuru yapacak. Peki, İstihdam desteğinden kimler yararlanabilecek? Yeni istihdam desteği başvurusu nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…
13.04.2022 Personel Alımı
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira...
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira... İş arayan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gelişme! İşçi, işveren ve esnafa güzel haber. İŞKUR resmen duyurdu, kurallar tamamen değişti. Katılımcılara, günlük 114. 51 TL cep harçlığı ödeniyor, en az yüzde 70 istihdam garantisi var. Personel sayısı da 5 kişiye çıkartıldı. Türkiye İş Kurumu, işletmelerde düzenlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarında kurallar yeniden düzenlendi. Kurs ve programlara katılanların en az yüzde 50’sini istihdam etme şartı yüzde 70’e yükseltildi. İstihdam süreleri de artırıldı. Meslek öğrenmek isteyenler, kurs veya programlara 2’şer defa katılabilecekler.
13.04.2022 Çalışma Hayatı
İŞKUR harekete geçti ve değişti! Sınır yüzde 70 oldu...
İŞKUR harekete geçti ve değişti! Sınır yüzde 70 oldu... İŞKUR'dan son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti. Sınır yüzde 70 oldu. Mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programlarına ilişkin yeni bir karar alındı. Buna göre tüm kurslar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünden onay alındıktan sonra başlatılabilecek. Tüm mesleki eğitim kursları, en az yüzde 70 istihdam taahhüdü verilmesi koşuluyla düzenlenebilecek olup, kursiyer zaruri gideri ve sigorta prim gideri ile eğitici giderini içerecek şekilde iş birliği yöntemi ile yapılacak. Özel sektör iş yerleri en az 5 sigortalıya sahip olmaları durumunda bu kurslardan yararlanabilecek. Kurslar günlük en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 45 saat olacak. Bu kurslardan bir kişi en fazla iki defa yararlanabilecek. İşte Resmi Gazete kararı...
9.04.2022 Ekonomi
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde...
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler günlük olarak hesaplanıyor. Çalışmayanlar, işsizlik ödeneğinden yararlananlar ve öğrenciler alabiliyor. Başvurular İŞKUR'a yapılıyor. Ödeme süresi en az 3 ay olarak belirlendi. 6 aya kadar da çıkabiliyor. 2021 yılında 360 bin kişi bu ödemelerden yararlandı. Başvurular alınmaya devam ediyor. Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilerin istihdamını amaçlayan işbaşı eğitim programlarına katılanlara bu yıl günlük 179 TL ödeniyor. İşyerleri, katılımcıların en az yarısını istihdam etmek zorunda. İşbaşı eğitim programlarına katılanların program boyunca genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri de İşsizlik Fonu’ndan karşılanıyor.
4.03.2022 Çalışma Hayatı
THY 1000 kabin memuru alacak! THY personel alımı için süreç başlıyor!
THY 1000 kabin memuru alacak! THY personel alımı için süreç başlıyor! Uluslararası havayolu şirketlerinin binlerce çalışanın işine son verdiği koronavirüs döneminde tüm çalışanların istihdamını korumayı başaran Türk Hava Yolları (THY) 1000 yeni kabin memuru istihdam jedeceğini açıkladı. Peki, THY personel alımı başvuruları ne zaman? İşte THY kabin memuru alımı başvuru şartları…
5.02.2022 Personel Alımı
Hesaplara 4.253 TL yatırılacak! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik maaşı alan yüz binleri kapsıyor, başvurular...
Hesaplara 4.253 TL yatırılacak! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik maaşı alan yüz binleri kapsıyor, başvurular... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Gençler için önemli bir fırsat oluşturuyor. Katılımcılara 164 lira ödeme yapılıyor. Öğrenciler 112 lira, işsizlik maaşı alanlar ise günlük 82 lira alacak. İşbaşı eğitim programı gençlere hem eğitim hem gelir kapısı oldu. Öğrencilere günlük 112 lira harçlık verilecek. Programa katılıp iş yerinde 26 gün çalışanların hesabına 4.253 lira yatırılacak
30.01.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den kritik ekonomi toplantısı! Kadın istihdamında artış vurgusu
Bakan Nebati'den kritik ekonomi toplantısı! Kadın istihdamında artış vurgusu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası kadın temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde biraraya geldi. Bakan Nebati kritik görüşme sonrası Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Üst düzey yönetimlerde kadın yönetici oranlarındaki artışı önemsemekle birlikte kadınlarımızın istihdamdaki payını artırmak amacıyla istişare odaklı katılımcı bir anlayışın yanı sıra güçlü bir dayanışma ile hareket etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
8.01.2022 Ekonomi
Paralar hesaba yatacak! İkramiye müjdesi! Milyonları kapsıyor
Paralar hesaba yatacak! İkramiye müjdesi! Milyonları kapsıyor Paralar hesaba yatıyor. 12 milyon 500 bin kişiyi ilgilendiriyor. Devlet ödeyecek. Prim müjdesi. Hükümet 2022 yalında istihdamın artırılmasına yönelik politikaların etkinliğini arttırırken, işsizliği azaltıcı yeni tedbirler devreye alıyor. İşveren prim teşvikinden bu yılın sonu itibariyle yararlanan çalışan sayısı 10 milyonu bulacak. Öte yandan bu yıl toplam 12 milyon 712 bin emekliye bayram ikramiyesi verilirken bu sayı gelecek yıl 13 milyon 52 bine ulaşacak. İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları ile binlerce gence iş kapısı açılacak.
23.10.2021 Çalışma Hayatı
Para ödemesi yapılıyor! Günlük 108 lira, 9 ay boyunca...
Para ödemesi yapılıyor! Günlük 108 lira, 9 ay boyunca... Günde 108 TL ödeme yapılıyor, öğrenciler için bu tutar 81 lira olarak belirlendi. 9 ay boyunca ödeniyor. Gençler işbaşı eğitim programlarına katılarak hem iş hayatına atılıyor hem de 9 aya varan süreyle günde 108,68 lira harçlık alıyor. Bu ödeme, işsizlik ödeneği alıp programa katılanlar için 54,34, öğrenciler için de 81,51 lira oluyor.
18.08.2021 Ekonomi
İŞKUR'dan büyük fırsat! Mezuniyet şartı yok, günlük 108 TL...
İŞKUR'dan büyük fırsat! Mezuniyet şartı yok, günlük 108 TL... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Mezuniyet şartı aranmıyor. ilkokul, ortaokul, lise mezunu herkes başvurabiliyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. Günlük 108 TL ödeme yapılıyor. 35 kentten katılım sağlanıyor. Meslek edinmek isteyenler herkes başvuruda bulunabiliyor. Kurs sonrası işe yerleştirme yapılıyor.
25.02.2021 Personel Alımı
Bakan Selçuk: 2020 yılında 423 bin kişi kurs ve programlardan yararlandı
Bakan Selçuk: 2020 yılında 423 bin kişi kurs ve programlardan yararlandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR’un Aktif İşgücü Piyasası Programları kapsamında Mesleki Eğitim Kursları ve İşbaşı Eğitim Programları düzenlediğini belirterek 2020 yılında 423 bin kişinin kurs ve programlardan yararlandığını söyledi.
14.01.2021 Ekonomi
İŞKUR programa başvuruna 6 ay maaş veriyor! Maaştan yararlanma şartları…
İŞKUR programa başvuruna 6 ay maaş veriyor! Maaştan yararlanma şartları… İŞKUR işbaşı eğitim programları kapsamında başvuru yapanlara 6 ay maaş veriyor. Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlar için belirli şartların karşılanması gerekiyor.
25.12.2020 Gündem
Bakan Selçuk: Geleneksel meslekleri İŞKUR ile geleceğe taşıyoruz
Bakan Selçuk: Geleneksel meslekleri İŞKUR ile geleceğe taşıyoruz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR tarafından geleneksel mesleklerde düzenlenen kurslarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Düzenlenen bu kurslarımız ile geleneksel meslekler gelecek kuşaklara aktarılmakta ve ustaların aradığı işgücünün temin edilmesine katkı sunulmaktadır" dedi.
16.12.2020 Ekonomi
Bakan Selçuk: Yüzde 10'dan fazla büyüdüğünü görmekteyiz
Bakan Selçuk: Yüzde 10'dan fazla büyüdüğünü görmekteyiz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Nüfusumuzun yüzde 64 gibi yüksek bir rakamı aktif sosyal medya kullanıcısı ve yüzde 92'si de akıllı telefon kullanıyor. Dolayısıyla Türkiye dünya ortalamalarının üstünde internetle olan bir diyalog içinde. Geçtiğimiz yıla göre baktığımızda sosyal medya kullanıcılarının yüzde 10'dan fazla büyüdüğünü görmekteyiz. Bu demek oluyor ki ortalama 1 milyondan fazla insan son 12 ayda her gün ilk kez sosyal medyayı kullanmaya başlamış. Bu da saniyede neredeyse 12 yeni kullanıcıya tekabül ediyor" dedi.
26.11.2020 Gündem
İŞKUR'dan işsizlere günlük 100 TL! Nasıl başvuru yapılır?
İŞKUR'dan işsizlere günlük 100 TL! Nasıl başvuru yapılır? İŞKUR’a kayıt yaptıran işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilmeleri ve tecrübe edinmeleri için düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları ile iş arayanlara günlük 100 TL ödeme yapılıyor. Peki, İŞKUR İşbaşı eğitim programlarına nasıl başvuru yapılır? İşte İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili bilmeniz gerekenler...
7.09.2020 Personel Alımı
Bakan Selçuk “Mesleki Eğitim Programlarımıza son iki yılda 4,6 milyar lira kaynak aktardık”
Bakan Selçuk “Mesleki Eğitim Programlarımıza son iki yılda 4,6 milyar lira kaynak aktardık” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gençler, kadınlar ve engellilerin istihdamını kolaylaştıran Aktif işgücü programlarına son iki yılda 4,6 milyar lira aktarıldığını bildirdi.
11.08.2020 Ekonomi
İŞKUR ödüyor! Aylık 2600  lira...
İŞKUR ödüyor! Aylık 2600 lira... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Normalleşmeyle birlikte yeni dönem de başladı. İşbaşı eğitim programları hız kazanırken, katılan gençlere günlük 100 liraya varan ödeme imkanı var. Gençler program süresince aylık 2 bin 600 lira alabilecek.
29.06.2020 Çalışma Hayatı
Toyota duyurdu! 800 kişi işe alınacak...
Toyota duyurdu! 800 kişi işe alınacak... Corona virüse yönelik gerekli tüm tedbirleri alarak üretime tekrar başlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim ve ihracat hedeflerini artırmak ile birlikte işgücünü desteklemek için önümüzdeki aylarda İŞKUR üzerinden yaklaşık 800 kişilik istihdam sağlayacak.
8.06.2020 Personel Alımı
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır?
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Corona virüs salgını nedeniyle faaliyetine ara veren işyerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devletten alması anlamına gelen kısa çalışma ödeneği internette merak edilen konular arasında yer alıyor. İstihdamı korumak, çalışılamayan dönemde işçinin gelir kaybını telafi etmek amacıyla kısa çalışma ödeneğinde kolaylıklar getirildi. Peki, Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? İşte İşçiden işverenine 36 soruda Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilmeniz gereken her şey...
6.04.2020 Ekonomi
Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi! İşe yerleştirildiler
Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi! İşe yerleştirildiler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Ocak – Eylül döneminde 1 milyon 129 bin 729 kişinin işe yerleştirildiğini açıkladı.
10.10.2019 Ekonomi
İşsize çifte maaş: 3 bin 41 lira...
İşsize çifte maaş: 3 bin 41 lira... Ülkemizde işsiz kalanlara 10 aya varan işsizlik maaşı verilirken, isteyenler bu sürede meslek kurslarına katılıp günlük yapılan ödemeden de faydalanabiliyor.
24.08.2019 Çalışan Hakları
Ücretlerini İŞKUR'dan alanların maaşları bayram öncesi ödenecek
Ücretlerini İŞKUR'dan alanların maaşları bayram öncesi ödenecek İŞKUR Manisa İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada yaklaşan Kurban Bayramından dolayı ödemeleri İŞKUR tarafından yapılan tüm kursiyer ve katılımcıların ödemelerinin bayram öncesinde gerçekleştirileceği duyuruldu.
30.07.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işbaşı eğitim programları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.