İmalat

İmalat

Son dakika imalat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan imalat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını imalat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmalat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan imalat gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.855 imalat haberi bulunmuştur. Tüm imalat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi Sivas’ta bir firma diğer firmalara tepki olması amacıyla ekmeğin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü.
20.04.2024 Ekonomi
Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker 390 işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkşeker 390 sürekli işçi alımı ne zaman sonuçlanır 2024?
Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker 390 işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkşeker 390 sürekli işçi alımı ne zaman sonuçlanır 2024? Türkşeker 390 sürekli işçi alacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere 390 sürekli işçi alımı yapacaklarını bildirdi. Açıklama ardından Türkşeker "4857 SAYILI KANUNUNA TÂBİ SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI HAKKINDA DUYURU" başlıklı duyuru ile detaylar paylaşıldı. Peki, Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker sürekli işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanır?
17.04.2024 Çalışma Hayatı
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı İŞKUR, yılın ilk çeyreğine ilişkin açık iş, yani işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü verilerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde en fazla açık iş imalat sektöründe oldu. Sektörde 110 bin 468 eleman açığı varken, bunu 90 bini aşkın açık ile toptan ve perakende ticaret ve 25 bin 631 kişilik açık ile inşaat sektörü izledi. Tüm açık işlerin yüzde 68.5’ini bu üç sektör oluşturdu. Bu durumun, üretimdeki ara eleman krizini de gözler önüne serdiği belirtildi.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
İŞKUR açıkladı! İşte Türkiye'nin en fazla istihdam açığı olan meslekleri
İŞKUR açıkladı! İşte Türkiye'nin en fazla istihdam açığı olan meslekleri İŞKUR tarafından yayımlanan İşgücü Piyasası Araştırmasına göre, 2023 yılında en çok imalat sektöründe işgücü ihtiyacı olduğu belirlendi.
13.04.2024 Ekonomi
İş arayanlar dikkat! 330 bin eleman açığı var, başvurular internetten yapılıyor
İş arayanlar dikkat! 330 bin eleman açığı var, başvurular internetten yapılıyor Türkiye’de işsizlik oranı 9 yıl sonra tek haneye inmiş ve geçen yıl yüzde 9.4 olmuştu. Bir taraftan istihdam artıyor fakat diğer taraftan iş dünyası da sürekli ‘işçi bulamıyoruz’ diye dert yanıyor. İşkur’un araştırması iş dünyasının feryadını bir kez daha gözler önüne serdi. Başta imalat, inşaat ve perakende olmak üzere onlarca sektörde 330 bin işçi açığı var. En çok konfeksiyon (makineci) ve inşaat işçisiyle lojistik ve temizlik görevlisi aranıyor.
6.04.2024 Çalışma Hayatı
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon rakamları belli oldu TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tükettici fiyatları aylık 3.16 artış gösterirken yıllık 68,50 olarak açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon, öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
3.04.2024 Ekonomi
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladı
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladı Ayasofya-i Kebir Cami restorasyonunda daha önce çatlak tespit edilen II.Bayezid Minaresi'nde söküm işlemleri başladı.
26.03.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi!
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi! TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk askeri turbofan motoru TEI-TF6000 başarıyla ateşlendi. TEI Eskişehir tesislerinde TEI-TF6000 motorunun tamamlanmış hali ilk kez tanıtıldı, geliştirilmeye devam ediliyor.
21.03.2024 Gündem
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre; yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, 2019-2023 döneminde 31 milyar 332 milyon dolara ulaştı. Hollandalı yatırımcılar, 4 milyar 438 milyon dolarla ilk sırada yer aldı.
19.03.2024 Ekonomi
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek
İŞKUR'dan 25 bin TL destek! Aylık 3 bin lira verilecek İŞKUR, kadın istihdamı yapan şirketlere 25 bin lira destek vereceğini açıkladı. İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep edebilmektedir. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.
14.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Kızılelma ve Anka-3'e güç verecek! Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru çalıştırıldı
Kızılelma ve Anka-3'e güç verecek! Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru çalıştırıldı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Vatan evlatlarımızın enerjisi ile güç verdiğimiz Türkiye'nin ilk milli turbofan motoru TF6000, milli motor test sisteminde ilk kez çalıştırıldı. Test sürecinin sonunda Kızılelma ve Anka-3, gücünü TF6000'den alacak" dedi.
9.03.2024 Gündem
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ı ihracat desteklerine ödeniyor. 2024 bütçemizde de ihracat desteklerini yüzde 110 oranında artırarak inşallah siz değerli ihracatçılara sunacağız" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu. Öğrencilerin insan gücüyle çalışan bir aracı tasarlayıp üretmesi beklenen ve Ay yüzeyinin simülasyonuyla yapılacak yarışmadan iyi bir derece almak için hız kesmeden çalışmalarını sürdüren takım, aracın imalat süreci için de sponsor desteği bekliyor. Nisan ayında ABD’de Marshall Space Flight Center’da Türkiye’yi temsil edecek takımın kaptanı Muhammed Şükrü Açıkbaş, “Bunu yapabilecek potansiyele sahip olduğumuzu biliyoruz. Biz insanlara bunu yapabileceğimizi göstermeye çalışıyoruz. NASA ile başladık, uluslararası alanda olmamız gerekiyor. NASA gibi bu alanın en iyilerinden olan kurumda Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarının yer alması gerekiyordu, biz de gereğini yaptık" dedi.
25.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi Küresel ekonomiye dair 2024 yılı öngörülerini hazırladığı bir raporla paylaşan Mastercard Ekonomi Enstitüsü (MEI), 2024 yılında Avrupalı turistin Türkiye’ye olan ilgisinin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
9.01.2024 Ekonomi
Rekabet Kurumu: Türk şirketlerinin 2023 yılı işlem bedeli 163 milyar lira
Rekabet Kurumu: Türk şirketlerinin 2023 yılı işlem bedeli 163 milyar lira Rekabet Kurumu, 2023 yılında Türkiye kökenli şirketler tarafından bildirilen 97 birleşme, devralma ve özelleştirme işleminin toplam bedelinin 163 milyar lira olduğunu açıkladı.
5.01.2024 Ekonomi
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık 2.93 artış gösterdi. Yıllıkta ise 64.77 oldu.
3.01.2024 Ekonomi
Ekonomiye güven aralıkta arttı! TÜİK rakamları açıkladı
Ekonomiye güven aralıkta arttı! TÜİK rakamları açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin aralık ayında aylık yüzde 1,1 artarak 96,4 olduğunu açıkladı.
28.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İmalat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki imalat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.