İletişim Fakültesi

İletişim Fakültesi

Son dakika iletişim fakültesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iletişim fakültesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iletişim fakültesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İletişim Fakültesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iletişim fakültesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.324 iletişim fakültesi haberi bulunmuştur. Tüm iletişim fakültesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar!
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar! 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından dolandırıcılar başta enflasyonu kullanarak emeklileri hedef almaya başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, "Sosyal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan, son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan, son yolculuğuna uğurlandı Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan (42), son yolculuğuna uğurlandı.
29.03.2024 Gündem
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı!
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı! Yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti... 'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı.
5.01.2024 Gündem
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek'
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek' Kanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Küresel bir harekete ilham Avustralya'daki yasayı mimarı Rodney Sims anlattı.
5.01.2024 Gündem
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı Dolandırıcılar her gün farklı yöntem geliştirerek tuzak kuruyor. Son günlerde dolandırıcılar attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numara mesaj atanlar ya da linki tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi bu tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, "İstenen amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda bu hesabı engellemek ve hiçbir şekilde yazışma yapmamak son derece önemlidir. Zira para verseniz de bundan kurtuluşunuz yoktur" dedi.
29.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var? Doç. Dr. Yegen ile mercek altına aldık.
25.12.2023 Gündem
Teknoloji devlerinin ödediği dijital telif miktarı açıklandı! Yıllık 200 milyon dolar
Teknoloji devlerinin ödediği dijital telif miktarı açıklandı! Yıllık 200 milyon dolar Google'ın Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi uluslararası basında büyük ses getirdi. Ancak bu konuda Kanada ilk örnek değil. Bu bağlamda hem Google'ı hem de Facebook'u dize getiren ilk ülke 2021 yılında Avustralya oldu. Peki teknoloji şirketlerinin Avustralya merkezli basın kuruluşlarına yaptığı ödemeler nasıl sonuçlar yarattı? Avustralyalı deneyimli gazeteci ve akademisyen Monica Attard'la konuştuk...
13.12.2023 Gündem
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Google'dan gelir elde edilirse nereye gidecek? Dijital Telif Yasası uzmanından dikkat çeken değerlendirme
Google'dan gelir elde edilirse nereye gidecek? Dijital Telif Yasası uzmanından dikkat çeken değerlendirme Google’ın Kanada’ya her yıl 74 milyon dolar ödeyecek olmasının ardından dijital içerik üreticilerinin gözleri Türkiye’de de ‘Dijital Telif Yasası’ için çalışmalara çevrildi. Peki, yasanın geçmesi durumunda ülke ekonomisi, kişi ve kurumlar ödenecek teliften yararlanabilecek mi? Doç. Dr. Ali Murat Kırık tüm detaylarıyla anlattı.
12.12.2023 Gündem
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’ Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesi, Türkiye'yle ilgili beklentileri de artırdı. Peki Dijital Telif Yasası'nın ülkemizde de yürürlüğe girmesi nasıl sonuçlar getirir? İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyler Yetkiner anlattı.
11.12.2023 Gündem
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları hurriyet.com.tr için değerlendirdi.
7.12.2023 Gündem
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler Google, bir ülkede daha Dijital Telif Yasası hükümlerine boyun eğdi. Buna göre; Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yasa acilen çıkmalı. Bu yasa ile, Google'ın hangi kuruma, hit başına nekadar ödeme yapacağı teminat altına alınmalı." dedi. Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, "Türkiye'deki dijital yayıncıların haklarını koruyacak yasayı çıkaracağız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sabah.com.tr'ye konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın hayata geçirileceğini, çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.
30.11.2023 Gündem
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Yaşam
Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümü nasıl oldu, babası ve eşi kimdir?
Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümü nasıl oldu, babası ve eşi kimdir? Ahmet Taner Kışlalı ölümünün 24. Yılında saygı ve sevgiliyle anılıyor. Eski Kültür bakanlarından, siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın ölümünün üzerinden 24 yıl geçerken, hayatı ve ölümü araştırılmaya başlandı.
21.10.2023 Gündem
Kredi kartı kullananların hesabından para çekiyorlar! Akılalmaz yöntem
Kredi kartı kullananların hesabından para çekiyorlar! Akılalmaz yöntem Temassız kart kullananlara uzman uyarısı! Kalabalık ortamda ‘NFC’ teknolojisiyle siz farkında olmadan her an kartınızdan para çekebilirler. Tedbir olarak kartlarınızı korumalı cüzdanlarda saklayın, kalabalık ortamlara girdiğinizde de uyanık olun.
20.10.2023 Ekonomi
Fulya Öztürk kimdir, nerelidir ve yaş yaşındadır? CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk aslen nereli, evli mi?
Fulya Öztürk kimdir, nerelidir ve yaş yaşındadır? CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk aslen nereli, evli mi? İsrail polisi Cuma namazı için toplanan Müslümanlara saldırırken o anları izleyiciye aktarmaya çalışan CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk’e de canlı yayında müdahale etti. Gelişmelerin ardından Fulya Öztürk merak konusu oldu. Peki, Fulya Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi?
20.10.2023 Gündem
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri...
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri... Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Sorularının yanıtı sorgulanıyor. Vatandaşlar Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatına ve mesleğine dair ayrıntıları araştırıyor.
31.05.2023 Gündem
Kayseri’de AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 vekil çıkardı
Kayseri’de AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 vekil çıkardı Kayseri’de 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde resmi olmayan kesin sonuçlara göre AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Sayılarla cumhurbaşkanlığı seçimleri
Sayılarla cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’de seçmenler, yüz yılın seçimi için bugün sandık başına gidiyor. 1923’ten bugüne cumhurbaşkanları, farklı yöntemler ve sistemlerle seçildi. İlk turda seçilenler de oldu, 15’inci tura kadar uzayan seçime de tanıklık edildi. Sonuç alınamayan cumhurbaşkanı seçimi de yaşandı. Askerî darbe sonucu yönetimin başına geçenler de görüldü.
14.05.2023 Gündem
Fulya Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında? CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk evli mi? İşte biyografisi ve kariyeri!
Fulya Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında? CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk evli mi? İşte biyografisi ve kariyeri!   Deprem bölgesinde muhabirlik yapan CNN Türk Özel Haberler şefi Fulya Öztürk gündem oldu. Peki, Fulya Öztürk kimdir, nereli, kaç yıldır gazetecilik yapıyor? 
29.04.2023 Gündem
Sanal anne babalar internette çocuk avında! "Ben senin sanal annenim yavrum!"
Sanal anne babalar internette çocuk avında! "Ben senin sanal annenim yavrum!" Çocuklar ve ergenler arasında sanal anne-baba akımı başladı. Kendilerini ‘yasak koymayan, eğlenceli, anlayışlı’ olarak tanımlayan sanal anne-babalar, ağlarına düşürdükleri çocukları gerçek ailelerine karşı soğutuyor. Onların cinsel yönelimlerini, inançlarını, yaşantı şekillerini değiştirmeye çalışıyor.
14.06.2023 Gündem
Başak Doğru kimdir? Eski TRT spikeri Başak Doğru öldü mü, neden öldü?
Başak Doğru kimdir? Eski TRT spikeri Başak Doğru öldü mü, neden öldü?  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), eski TRT spikerlerinden Başak Doğru'nun 78 yaşında yaşamını yitirdiğini duyurdu. Peki, Başak Doğru kimdir? Eski TRT spikeri Başak Doğru öldü mü, neden öldü? 
15.02.2023 Gündem
Göksu Öngören Özgür kimdir, nereli, kaç yaşında? CNN Türk'ün Deprem Özel yayın sunucusu CNN Türk'ün Deprem Özel’in hayatı!
Göksu Öngören Özgür kimdir, nereli, kaç yaşında? CNN Türk'ün Deprem Özel yayın sunucusu CNN Türk'ün Deprem Özel’in hayatı! Göksu Öngören Özgür kimdir, kaç yaşında, nereli? Sosyal medyada CNN Türk'ün Deprem Özel yayınında yaptığı sunumlarla dikkat çeken spiker Göksu Öngören Özgür hayatı merak edilemeye başlandı.
9.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İletişim Fakültesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iletişim fakültesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.