İkale Sözleşmesi

İkale Sözleşmesi

Son dakika ikale sözleşmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ikale sözleşmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ikale sözleşmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İkale Sözleşmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ikale sözleşmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 50 ikale sözleşmesi haberi bulunmuştur. Tüm ikale sözleşmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? Çalışma hayatında sıklıkla karşılaşılan durumların başında ikale ile işten ayrılma geliyor. İkale işçi ile işverenin karşılıklı anlaşarak iş sözleşmesini feshetmesi anlamına geliyor. İşçinin ikale ile işverenler anlaşması neticesinde imzalanacak sözleşmede dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. İşveren ve işçinin anlaşmasıyla devreye giren ikale anlaşması ile ilgili hak kaybına uğramamak için yasal hakların bilinmesi büyük önem taşıyor. Peki, İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? İkalede kıdem tazminatı alınır mı? İkale ile işten ayrılana kaç maaş verilir? İşte ikale sözleşmeleri hakkında çalışanların dikkat etmesi gerekenler…
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren para iadesi kararı! Ödemeler faizi ile birlikte yapılacak. Tazminat kararında zaman aşımı söz konusu değil. Vergi iadesinde 27 Mart 2018 milat olarak kabul edilirken, dava açan 25 bine yakın çalışan için zaman aşımı işlemeyecek. Bu kapsamda yaklaşık 180 milyon liralık vergi iade edilecek
30.05.2022 Çalışma Hayatı
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde...
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde... 1.420 TL vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ödemler 15 Aralık'ta yapılıyor. Yazılı olarak müracaatta bulunanlar alıyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında artacak. Ödemeler İŞKUR tarafından yapılıyor. İşsizlik maaşı, 2022 asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken çalışanlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni yılda asgari ücrette yapılan artış baz alınarak işsizlik maaşı yeniden düzenlenecek. Alınan maaş miktarına göre değişkenlik gösteren işsizlik maaşı zam oranı ile artacak. Kendi istek ve kusuru dışında işvereni tarafından işten çıkartılanlara verilen işsizlik maaşı, her ay İŞKUR tarafından hesaplara yatırılıyor. İşsizlik maaşından yararlanabilmek için de çalışanın, iş sözleşmesinin iptalinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte, işsizlik maaşı alma şartları ve konuyla ilgili ayrıntılar.
10.12.2021 Çalışma Hayatı
Çalışanlara kötü haber! O paradan vergi kesilecek
Çalışanlara kötü haber! O paradan vergi kesilecek Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İhbar tazminatıyla ilgili flaş karar! O paradan vergi kesilecek. Danıştay, 27 Mart 2018 tarihinden önce ikale (sonlandırma) sözleşmesi ile işten ayrılan işçilere ödenen ihbar tazminatından kesilen vergi konusunda bölge idare mahkemesi kararları arasındaki aykırılığı giderdi. Söz konusu tarihten önce ikale sözleşmesi ile işten çıkartılan çalışanlara ödenen ihbar tazminatının vergiye tabi olduğunu, kesilmiş vergilerin iade edilemeyeceğini kararlaştırdı.
10.09.2021 Çalışma Hayatı
O detaya dikkat edilmezse para ödenir! Flaş vergi açıklaması, çalışanlar...
O detaya dikkat edilmezse para ödenir! Flaş vergi açıklaması, çalışanlar... Vergi ile ilgili flaş açıklama! O detaya dikkat edilmezse para ödenmesi gerekiyor. Yüz binlerce çalışan ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Bakanlık özelge ile konuya açıklık getirdi. İşten çıkartılan işçiye ödenen kıdem tazminatı dışındaki tazminatlardan vergi kesilip kesilmeyeceği konusunda bir banka tereddütte kaldı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvurarak açıklama talep etti. Önemli bir ayrıntıya dikkat çekildi. Eğer 'arabuluculuk' konusunda o detaya dikkat edilmezse yüksek meblağda vergi ödenmesi durumunda kalınabilir, işçinin işe başlatmama tazminatından vergi kesilebilir.
1.09.2021 Ekonomi
İkale sözleşmesi nedir, neden yapılır? İkale yolu nasıl geçerli sayılır?
İkale sözleşmesi nedir, neden yapılır? İkale yolu nasıl geçerli sayılır? Hukuki bir terim olarak iş hukukunda sıkça karşılaşılan ikale sözleşmesi kelime olarak bozma anlamını taşımaktadır. İşçi ve işverenin aralarındaki sözleşmeye dayalı ilişkiyi karşılıklı irade beyanları ile sona erdirme anlaşmasına denilen, İkale Sözleşmesi neden yapılır, ikale yolu nasıl geçerli sayılır?
19.01.2021 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Ücretsiz izin...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Ücretsiz izin... Milyonlarca çalışan için ücretsiz izin merak konusu olmuştu. Çalışanlar ücretsiz izin ile ilgili sorularına cevap aradı. İşten çıkarma yasağı süresince işveren işçiyi ücretsiz izne çıkartabilir. Bunun için işçinin onayını alması gerekmez. İşte ücretsiz izin ile ilgili tüm ayrıntılar...
5.09.2020 Çalışma Hayatı
Milyonları ilgilendiriyor! 7 bin 117 liradan fazla ödeyene hapis cezası ve...
Milyonları ilgilendiriyor! 7 bin 117 liradan fazla ödeyene hapis cezası ve... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren çok önemli düzenleme. İşçiye 7 bin 717 liranın üzerinde tazminat ödemesi yapılırsa bunun cezası var. Hatta yargıtay, işverenin sehven yaptığı tavanı aşan ödemelerin işverene iadesini de öngörüyor. Peki işçiye tavanın üzerinde kıdem tazminatı neden ödenemez? Ödenirse ne olur? İşte bu soruların yanıtı...
25.08.2020 Çalışan Hakları
Yargıtay'dan flaş kıdem tazminatı kararı! Geri alındı...
Yargıtay'dan flaş kıdem tazminatı kararı! Geri alındı... Bir işveren, karşılıklı anlaşmayla işten ayrılan işçiye kıdem tazminatının fazla ödendiği gerekçesiyle üç yıl sonra fazla ödenen tutarın iadesi için dava açtı. Yargıtay, her yıl ocak ve temmuz aylarında belirlenen tavanı aşan kıdem tazminatının iadesini isteyen işvereni haklı buldu.
16.07.2020 Çalışma Hayatı
Tazminat vergi iadesi nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılır?
Tazminat vergi iadesi nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılır? İşçi ve işverenin karşılıklı anlaşarak alınan tazminatlarda gelir vergisi kesiliyor. 27 Mart 2018 tarihinden önce işten ayrışan işçiye ödenen tazminatlardan kesilen vergilerin iadesi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın interaktif Vergi Dairesi üzerinden alınabiliyor. Evrakları tam olan kişiler vergi dairesine gitmeden internet üzerinden başvurularını yapabiliyor. Peki, tazminat vergi iadesi nasıl alınır? Tazminat vergi iadesi için gerekli evraklar nelerdir?
12.11.2019 Çalışan Hakları
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsiniz
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsiniz Geçmişte işverenle anlaşarak işinden ayrılıp kıdem tazminatı alanlardan yapılan gelir vergisi kesintileri iade ediliyor. 27 Mart 2018 tarihinden önce 5 yılda işinden ayrılıp da tazminat alanları kapsıyor. İade alabilmek için dava açmamış olmak, süren davalardan da vazgeçmek gerekiyor.
24.09.2019 Ekonomi
Kıdem vergisi ödemeleri başladı!
Kıdem vergisi ödemeleri başladı! On binlerce kişiye güzel haber. Geçmişte işverenle anlaşarak işinden ayrılıp kıdem tazminatı alanlardan yapılan gelir vergisi iadelerine ilişkin başvuruları vergi daireleri inceledi. İnceleme sonununda paralar hesaplara yatmaya başladı. İade için başvururken verdiğiniz hesap numaralarını kontrol edin.
13.05.2019 Ekonomi
Tazminattan kesilen vergiler iade ediliyor
Tazminattan kesilen vergiler iade ediliyor Geçmişte işvereni ile anlaşarak işinden ayrılan ve tazminatından gelir vergisi kesilen çalışanların vergi iadesi netleşti. Buna göre 27 Mart 2018 tarihinden önce ödenen tazminatlar üzerinden kesilen gelir vergisi çalışanlara iade edilecek. Ancak ihbar tazminatı, normal ücret, mesai ücreti, resmi tatil ücreti, yıllık izin ücreti, yol ücreti, yemek ücreti, sigorta ödemeleri, sosyal yardımlar, geçmiş veya mevcut dönemdeki çalışmalar karşılığı yapılan hizmet primi ve ikramiye ödemelerinden kesilen vergi, iade kapsamına girmiyor.
20.03.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatındaki vergi iadesine dikkat! 27 Mart 2018'den önce...
Kıdem tazminatındaki vergi iadesine dikkat! 27 Mart 2018'den önce... Milyonlarca çalışana işten ayrılırken işveren tarafından ödenen kıdem tazminatıyla ilgili değişiklik yapıldı. Kıdem tazminatı ödemesindeki Gelir Vergisi kesintisiyle ilgili yasal düzenleme sonucu artık işveren ile anlaşmalı olarak iş akdinin feshedilmesi sonucunda da ödenen Kıdem Tazminatındaki Gelir Vergisi kesintileri iade edilecek.
19.03.2019 Ekonomi
1 günde 3 müjde! 9 bin liraya çıkarıldı!
1 günde 3 müjde! 9 bin liraya çıkarıldı! Evlenecek genç çiftler adına açılan çeyiz hesabına devlet katkısının üst sınırı 9 bin liraya yükseltildi. Evlerde imal edilen ürünlerin internet üzerinden satışı ile kıdem tazminatına vergi istisnaları getirildi.
16.03.2019 Ekonomi
Yüz binlerce kişiye müjde! O ürünlerin internetten satışı vergi kapsamından çıkarıldı!
Yüz binlerce kişiye müjde! O ürünlerin internetten satışı vergi kapsamından çıkarıldı! Türkiye genelinde yüz binlerce kişiyi ilgilendiren gelir vergisi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Evde üretim yaparak internet üzerinden satan ev kadınlarına güzel haber geldi. 30 bin 700 TL'ye kadar yapılan satıştan vergi alınmayacak. Ayrıca ölüm, engellilik ve hastalık gibi durumlarda ödenen tazminat ve yardımlar, ödenen işsizlik ödeneği ile işe başlatmama tazminatları da gelir vergisinden muaf tutuldu.
15.03.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı!
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı! On binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren gelir vergisi iadesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşveren ile anlaşıp işten ayrılarak kıdem tazminatı alan çalışanlar, kendilerinden kesilen gelir vergisi tutarını geri alabiliyor. Hangi ödemeden yapılan kesintiler ödenecek? İşte başvuru dilekçesi...
13.05.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi nasıl alınır?
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi nasıl alınır? Belli bir tarihten önce işveren ile anlaşıp işten ayrılarak kıdem tazminatı alan çalışanlar, kendilerinden kesilen gelir vergisi tutarını geri alabiliyor. İşte kıdem tazminatlarına gelir vergisi iadesi hakkında tüm merak edilenler...
12.03.2019 Uzmana Sor
15 yıl 3600 gün ile alınan kıdem tazminatı için vergi iadesine başvurulabilir mi?
15 yıl 3600 gün ile alınan kıdem tazminatı için vergi iadesine başvurulabilir mi? Kıdem tazminatlarına vergi iadesi konusunun gündeme gelmesi üzerine, 15 yıl ve 3600 gün şartlarını yerine getirerek kıdem tazminatı alma hakkı kazanan vatandaşlar, kendilerinin de vergi iadesi uygulamasından yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor.
6.03.2019 Uzmana Sor
İşte kıdem vergisini geri almanın yolları
İşte kıdem vergisini geri almanın yolları İşçinin kıdem tazminatından kesilen gelir vergisi ile bonus, ikramiye gibi ek tazminatlar üzerinden kesilen gelir vergisi iade edilecek. Başvuru elektronik ortamdan yapılabilecek
14.02.2019 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatından kesilen vergi iade edilecek
Kıdem tazminatından kesilen vergi iade edilecek Meclis’te kabul edilen torba kanun ile işçiler 27 Mart 2018 tarihine kadar verilen tazminatlar için mahkemeye gitmeksizin vergi iadesi alabilecek.
11.02.2019 Ekonomi
Binlerce çalışana vergi iadesi müjdesi! 24 bin liraya kadar...
Binlerce çalışana vergi iadesi müjdesi! 24 bin liraya kadar... Kıdem tazminatında yaklaşık 180 milyon TL’lik vergi kesintisi iade edilecek. Kıdem arttıkça alınacak vergi iadesi tutarı yükselecek. 15 yıldır aynı iş yerinde çalışıp Aralık 2017'de 200 bin lira tazminatla ayrılan işçi 24 bin lira alacak. 5 yıllık zaman aşımı 2019’dan geriye doğru hesaplanacak. Peki, kıdem tazminatındaki vergi iadesi için nereye başvurulacak, kimler vergi iadesi alabilecek, iade tutarı nasıl hesaplanacak?
5.02.2019 Ekonomi
Süt parasına yüzde 20 zam! 5 yıl içinde alınmazsa...
Süt parasına yüzde 20 zam! 5 yıl içinde alınmazsa... Artan asgari ücretle birlikte sosyal kapsamdaki ödemeler de buna göre yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemeye göre anne ya da babaya ödenen süt parası, 149 TL’den 180 TL’ye çıktı. Emzirme ödeneğinin 5 yıl içinde alınmaması durumunda ise hak düşüyor.
3.02.2019 Ekonomi
Asgari ücret desteği 2019 yılında da devam edecek
Asgari ücret desteği 2019 yılında da devam edecek Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.
30.01.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Geri alabilirsiniz
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Geri alabilirsiniz Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Değişiklikle birlikte kıdem tazminatındaki Gelir Vergisi kesintisi geri alınabilecek. Futbol kulüplerine de avantajlar sağlandı.
30.01.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İkale Sözleşmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ikale sözleşmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.