İhracatçı

İhracatçı

Son dakika ihracatçı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ihracatçı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ihracatçı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İhracatçı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ihracatçı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.465 ihracatçı haberi bulunmuştur. Tüm ihracatçı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor Dünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçısı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla ülkemize 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı. Konuyla ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
5.04.2024 Ekonomi
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Rusya’ya taze meyve-sebze ihracatı yapan tüccarlara eğitim verildi.
1.04.2024 Adana
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ı ihracat desteklerine ödeniyor. 2024 bütçemizde de ihracat desteklerini yüzde 110 oranında artırarak inşallah siz değerli ihracatçılara sunacağız" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisi 2023 yılında bir önceki seneye kıyasla yüzde 13 artışla 35 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekoruna ulaştı.
4.01.2024 Gündem
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton yaş defne yaprağı kurutuluyor. Daha sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımın
24.12.2023 Ekonomi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi ​Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kaçakçılıkla mücadele kapsamında; 13 Aralık 2023 tarihi itibarı ile Gümrük Muhafaza birimlerince, 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde, 17,2 milyar TL değerinde ticari eşya olmak üzere toplam 21,9 milyar TL değerinde ele geçirilme gerçekleştirildiğini söyledi.
15.12.2023 Gündem
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan "3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalar devam ediyor" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
İnegöl’de sahte çek depremi yaşandı! 'Bilgi kirliliği var'
İnegöl’de sahte çek depremi yaşandı! 'Bilgi kirliliği var' 2023 yılının ilk yarısında otomotiv sektöründe al-sat furyası yaşanmıştı. Araçlar, neredeyse değerinin iki katına ulaşan rakamlara satılmıştı. Sonrasında hükümet düğmeye basmış ve birtakım önlemler alınmıştı. Çoğu çekle alınan arabalarda kullanılan çekler sahte çıktı. İşte bu gelişmeler mobilya sektöründe merkez olan İnegöl'e darbe vurdu.
1.12.2023 Gündem
Bakan Bolat: Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz
Bakan Bolat: Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "E-ticareti ve e-ihracatı desteklemek için Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz. İhracatçılarımızı dijital ortama taşımış olacağız. Yeni nesil teknolojilerin kullanılacağı milli B2B (şirketler arası pazarlama) platformunu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğiz" dedi.
8.11.2023 Finans
Kasım kampanyalarını yurtdışına taşıma hazırlığı
Kasım kampanyalarını yurtdışına taşıma hazırlığı E-ticaret platformu Trendyol Kasım ayı ile birlikte satıcılarını Körfez ülkelerine de açmaya hazırlanıyor.
6.11.2023 Ekonomi
Anlaşma resmen duyuruldu! Türkiye, Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihraç edecek
Anlaşma resmen duyuruldu! Türkiye, Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihraç edecek Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke arasında anlaşma yapıldı.
27.09.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye doğal gazda 2028 yılına kadar 150 milyar metreküp yıllık giriş kapasitesine sahip olacak” dedi.
7.09.2023 Ekonomi
Bakanlıktan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geriye çekilecek
Bakanlıktan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geriye çekilecek Ticaret Bakanlığı'nca, "Bolluk döneminde zeytinyağı ihracatımızın katma değerli ve yüksek fiyatlı olmasından memnuniyet duyarız. Ancak iç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine de göz yummayız. Nitekim varili ve dökme zeytinyağının ihracatını kısıtlama kararımız, kısa sürede iç piyasadaki yükselmiş fiyatları geriye çekecektir" açıklaması yapıldı.
5.08.2023 Ekonomi
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar "Türkiye'ye çok ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la da enerji anlaşması imzaladık. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la enerji işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Biz gerek elektrik gerek doğal gazda çevresel işbirliğini geliştirmek istiyoruz" dedi.
31.07.2023 Ekonomi
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na gönderdiği video mesajda, "Savunma sanayiinde mührünü vuracak 850 farklı projeyi titizlikle hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 4 milyar 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. Bu yılın ilk 6 ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesini yakaladık. 2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır. İnşallah yıl sonu ihracat hedefimizi tutturacağımıza, hatta bu rakamın da üstüne çıkacağımıza inanıyorum. Geçen hafta yaptığımız Körfez ülkeleri ziyaretimizde savunma sanayi ürünlerinde tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık" dedi.  
25.07.2023 Gündem
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım Borsa İstanbul, bayram tatili sonrasındaki ilk işlem haftasını yeni rekor ve zirve denemeleriyle geçirdi. Geçtiğimiz bir ayda yabancı yatırımcıların aldıkları hisse senedi toplamı 1.1 milyar dolar oldu. Öte yandan Borsa İstanbul’da olumlu gelişmelerin belli ölçüde fiyatlandığı, önemli direnç noktalarına yaklaşıldığı uyarısını da yapmak gerekecek. Bununla birlikte BIST100 Endeksi hisseleri fiyat kazanç oranı 6.3-6.4 civarında seyrediyor.
9.07.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yeni hedef belli oldu
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yeni hedef belli oldu Ticaret Bakanlığı, Uzak Ülkeler Stratejisi ile birlikte 2022 yılı sonu 3.089 km olan ihracat menzilini dünya ortalaması olan 4.744 km’nin üzerine çıkarmayı planlıyor.
27.06.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılı için 385 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirledik. Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız” dedi.
17.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Artık e-Devlet şifresiyle işlem yapılabilecek! Bakanlık tarafından devreye alındı
Artık e-Devlet şifresiyle işlem yapılabilecek! Bakanlık tarafından devreye alındı Ticaret Bakanlığı, piyasaya sunulacak ürünlerin denetiminde kullanılan 'Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi'ne (TAREKS) girişte ve başvuru işlemlerinde e-Devlet şifresinin kullanımını devreye aldı.
24.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: OSB'lerde çalışan evi olmayan kardeşlerimiz için proje yürütüyoruz
Bakan Kurum: OSB'lerde çalışan evi olmayan kardeşlerimiz için proje yürütüyoruz Ümraniye’de iş insanlarıyla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Sanayi bölgelerinde çalışan evi olmayan kardeşlerimiz için TOKİ başkanlığımızla proje yürütüyoruz. Bunun talimatını arkadaşlara verdik. OSB'ler için yeni yer tahsisini bu hafta karşılayacağız ardından da İstanbul’un üreten insanlarının ev sahibi olabilmeleri, güvenli, huzurlu yuvalarında yaşayabilmeleri için bu çalışmayı yapacağız” dedi.
9.05.2023 Ekonomi
Taşeron işçilere kadro müjdesi! Bakan Bilgin duyurdu
Taşeron işçilere kadro müjdesi! Bakan Bilgin duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül töreninde yaptığı konuşmada taşeron sorununu çözeceklerini söyledi. Enflasyon hakkında da açıklama yapan Bilgin, "İstihdam artırarak enflasyonu yeniyoruz" dedi.
3.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İhracatçı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ihracatçı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.