Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Yeni tarife açıklandı
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Yeni tarife açıklandı Milyonlarca kişiyi ilgilendiren arabuluculuk faaliyetlerinde ücret tarifesi belli oldu. Saat ve kişi bazında değişen fiyatlar en çok kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor.
29.12.2023 Ekonomi
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek AK Parti’nin önümüzdeki günlerde Meclis’e sunacağı 8. Yargı Paketi’ne göre kadın, eşinin soyadı yerine yalnızca kendi soyadını taşıyabilecek.
10.12.2023 Gündem
Kiracılara kötü haber! Anahtarı teslim etmeyen ödeme yapar
Kiracılara kötü haber! Anahtarı teslim etmeyen ödeme yapar Son günlerde kiralardaki fahiş artış tartışmaları sürerken, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kiracının tahliye ettiği anahtarı mülk sahibine teslim ettiğinin muhakkak belgelendirmesi gerektiğine dikkat çeken Yargıtay, anahtarı vermeyen kiracının daireyi boşaltsa da kira bedelinden yükümlü olduğuna dikkat çekti.
24.07.2023 Gündem
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz'
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz' Yargıtay, nafaka yükümlüsü kişileri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Cezaevinde hükümlü veya tutuklu olmak yoksulluk nafakası ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz" dedi.
23.05.2023 Gündem
Baro aidatı kalktı mı? 2023 baro aidatı ne kadar?
Baro aidatı kalktı mı? 2023 baro aidatı ne kadar? 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikler geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüge girdi. Avukatlık mesleğine adım atan genç hukukçuları ilgilendiren bir de karar çıktı. Peki, Baro aidatı kalktı mı? 2023 baro aidatı ne kadar?
15.04.2023 Çalışma Hayatı
Avukatlarla ilgili yeni karar! 5 yıl aidat ödemeyecekler
Avukatlarla ilgili yeni karar! 5 yıl aidat ödemeyecekler 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikler geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüge girdi. Avukatlık mesleğine adım atan genç hukukçular, ilk 5 sene boyunca barolara aidat ücreti ödemeyecek. Düzenlemeyle birlikte Avukatlara büro kurma giderlerinin karşılanması amacıyla uygun şartlarda kredi imkanı sağlanacak.
15.04.2023 Gündem
İcra ve iflas kanunu değişikliği Komisyon'da kabul edildi
İcra ve iflas kanunu değişikliği Komisyon'da kabul edildi Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
16.03.2023 Ekonomi
Resmen değişti! 2 bin TL’yi aşmayan icra dosyaları kapanıyor
Resmen değişti! 2 bin TL’yi aşmayan icra dosyaları kapanıyor Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz Kasım ayında 7420 sayılı torba yasayla düzenlenen icra takibindeki 2 bin TL’ye kadar alacakların tasfiyesine ilişkin idari esasları belirledi.
26.01.2023 Ekonomi
7. Yargı Paketi'nde taslak hazır! Konutta haciz uygulaması bitiyor
7. Yargı Paketi'nde taslak hazır! Konutta haciz uygulaması bitiyor Adalet Bakanlığı 7. Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar, zorunlu arabuluculuk kapsamına alınacak. Konutlarda hakim kararı olmaksızın haciz işlemi yapılamayacak.
2.01.2023 Gündem
Hacizli malların elektronik ortamda satışı 2 Ocak'ta başlıyor
Hacizli malların elektronik ortamda satışı 2 Ocak'ta başlıyor Hacizli malların elektronik ortamda açık artırmayla satılabilmesine imkan sağlayan yeni uygulama, 2 Ocak tarihinden itibaren adliye bulunan tüm il ve ilçelerde hizmete girecek.
1.01.2023 Ekonomi
Baki Kuru öldü mü? İcra İflas El kitabı yazarı Prof. Dr. Baki Kuru kimdir, kaç yaşında, nereli?
Baki Kuru öldü mü? İcra İflas El kitabı yazarı Prof. Dr. Baki Kuru kimdir, kaç yaşında, nereli? Medeni Usul Hukuku ve İcra İflas Hukuku üstadı Prof. Dr. Baki Kuru, hayatını kaybetti. Peki, Prof. Dr. Baki Kuru kimdir, kaç yaşında, nereli? Baki Kuru neden öldü, hastalığı ne?
1.12.2022 Gündem
TMSF KPSS’den en az 75 puanla 47 personel alacak! İşte başvuru şartları!
TMSF KPSS’den en az 75 puanla 47 personel alacak! İşte başvuru şartları! Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) personel alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İstanbul Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere, 7 fon denetçi yardımcısı, 20 fon uzman yardımcısı ve 20 fon avukatı kadrosuna atama yapılacak. Atama için yazılı ve sözlü giriş sınavı için başvuru alınacak. Peki, TMSF personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TMSF personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
14.11.2022 Personel Alımı
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyor
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyor Borcu olanların en büyük korkusu haciz. İcralık olan pek çok kişi ise bu konudaki haklarını ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Borçlarla ilgili Yargıtay’ın emsal kararlarını hatırlatan Avukat Ali Oktay Coşgun, haczedilemeyen mal ve hakları bir bir sıraladı.
14.10.2022 Ekonomi
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar Sosyal Medya Yasası olarak da bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. 40 maddelik düzenlemenin geçtiğimiz günlerde 12 maddesinin daha TBMM'de kabul edilmesiyle şu ana kadar 14 maddesi yasalaşmış durumda.
12.10.2022 Gündem
İcralık olanlar malını satabilir mi? Borçlunun hacizli malı satması mümkün mü? Haczedilen malların satışı talebi için süre nedir?
İcralık olanlar malını satabilir mi? Borçlunun hacizli malı satması mümkün mü? Haczedilen malların satışı talebi için süre nedir? Borçlunun hacizli malı satışı ile ilgili yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. İcralık olanlara satış yetkisi veriliyor. İcra ve İflas Kanunu'nu düzenleyen yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre borçlu, icralık olan malını satabilecek. Peki, İcralık olanlar malını satabilir mi? Borçlunun hacizli malı satması mümkün mü? Haczedilen malların satışı talep edilebilir mi? Haczedilen malların satışı talebi nereye yapılır? İşte detaylar…
30.05.2022 Ekonomi
Borcu olana kötü haber! Resmen değişti, 15 gün süresi var
Borcu olana kötü haber! Resmen değişti, 15 gün süresi var Borcu olanları yakından ilgilendiren bir karar yürürlüğe girdi. Borçluya 15 gün süre tanınıyor. İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Haczedilen malın borçlu tarafından rızaen satışına ilişkin hususları düzenleyen yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre, borçlu, kıymet takdirinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde icra dairesine müracaat ederek malın satışı için kendisine yetki verilmesini talep edebilecek.
29.05.2022 Ekonomi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personel alacak! İşte başvuru şartları! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) personel alınacak! Yayımlanan ilana göre, giriş sınavıyla bankacılık alanında uzman yardımcısı alınacak. Başvurular 5 Mayıs'ta başlıyor. Peki, BDDK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? BDDK personel alımı başvuru şartları!
29.04.2022 Personel Alımı
Ekonomiye yönelik yeni hamle! Kabul edildi, Vergiden muaf olacak, döviz ve Türk Lirası...
Ekonomiye yönelik yeni hamle! Kabul edildi, Vergiden muaf olacak, döviz ve Türk Lirası... Ekonomiye yönelik yeni yasa geliyor. Detaylar belli oldu. Değişiyor. Vergiden muaf olacak. Ekonomik düzenlemeler içeren yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle; Yabancı paraların 2022 yılı sonuna kadar Türk lirasına dönüştürülmesi durumunda, elde edilen faiz ve kar payları vergi istisnası kapsamına alınacak. Öte yandan Teklifle, sigorta kapsamı dışında kalan mevduat ve katılım fonları da belirleniyor. Bu kapsamda ilgili kredi kuruluşunun hakim ortakları ya da nitelikli pay sahiplerine, bunların kontrolünde bulunan tüzel kişilere, gerçek kişi hakim ortakların ana, baba, eş ve velayet altındaki çocuklarına ait mevduat ve katılım fonu ile diğer hesaplar; ilgili kredi kuruluşunun yönetim veya müdürler kurulu başkan ve üyeleri, genel müdür ve yardımcıları ile bunların tek başına veya birlikte kontrol ettiği tüzel kişiler ve ortaklıklar ile ana, baba, eş ve velayet altındaki çocuklarına ait mevduat ve katılım fonu ile diğer hesaplar; Fon Kurulu tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) görüşü alınmak suretiyle belirlenen diğer mevduat, katılım fonu ve hesaplar sigortaya tabi olmayacak. İşte son dakika haberinin detayları...
15.04.2022 Ekonomi
Boşanma sonrası çocuk tesliminde yeni dönem! Bakanlık resmen duyurdu, 90 yıllık uygulama sona eriyor, 11 ilde başlıyor
Boşanma sonrası çocuk tesliminde yeni dönem! Bakanlık resmen duyurdu, 90 yıllık uygulama sona eriyor, 11 ilde başlıyor Boşanan veya boşanma aşamasındaki çiftleri ilgilendiren gelişme! Velayet altındaki çocuklarla ilgili harekete geçildi. Adalet Bakanlığı resmen duyurdu, 90 yıllık uygulama son buluyor. Çocuk teslimine ilişkin işlemler bugüne kadar icra müdürlükleri aracılığıyla yapılıyordu, artık değişti. Pazartesi günü 11 il merkezinde başlıyor, gider ücretlerini de devlet karşılayacak. İşlemlerin ardından genellikle tarafların ikamet ettikleri yerlere gidilerek icra memurları ve kolluk kuvvetleri tarafından çocuk teslim işlemi yapılıyordu. Çocuk teslimine ilişkin yeni düzenleme ile birlikte kamuoyunda vicdanları sızlatan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olan 90 yıllık icra yolu ile çocuk teslimi uygulaması sona erdi. İşte detaylar...
3.04.2022 Gündem
Emekliler için flaş gelişme! Yeniden başladı, maaşlarda yüzde 25'e kadar...
Emekliler için flaş gelişme! Yeniden başladı, maaşlarda yüzde 25'e kadar... Emekliler için son dakika gelişmesi. Yeniden başladı. Emekli maaşından en fazla yüzde 25’i kadar yapılabiliyor. Koronavirüs sürecinin ardından icra müdürlükleri hizmet vermeye çalışmaya başladı. İcra Uzmanı Caner Çakı, emekli maaşlarına gelen hacizlerin kaldırılabileceğine dikkat çekerek, “Emekli maaşınıza haciz gelirse icra müdürlüğüne itirazda bulunarak kaldırın” dedi.
21.01.2022 Emekli
5. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
5. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Paketle birlikte icra yoluyla çocuk teslimi dönemi sona eriyor.
24.11.2021 Ekonomi
Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı, cezaevi korona izni ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü açıkladı!
Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı, cezaevi korona izni ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü açıkladı! Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı, cezaevi korona izni ne zaman bitiyor? TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'ne ceza infazla ilgili yeni madde ihdas edildi.
24.11.2021 Gündem
Cezaevlerinde izinler 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek
Cezaevlerinde izinler 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 5'inci Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifine, ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili madde ihdas edildi. Kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.
24.11.2021 Gündem
Denetimli serbestlik ile ilgili flaş gelişme!
Denetimli serbestlik ile ilgili flaş gelişme! AK Parti, 30 Kasım’da sona erecek açık cezaevlerindeki mahkumlara tanınan Kovid-19 izinleriyle alakalı flaş bir adım atmaya hazırlanıyor. Meclis’te süren çalışmaya göre, açık cezaevlerinde cezalarının dolmasına 1 yıl ve daha az süre kalan mahkûmların, izinlerinin uzatılması ya da denetimli serbestlikten yararlandırılmaları gündemde.
18.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri