SSB Başkanı Demir tek tek açıkladı! İlk teslimatları başlayacak...
SSB Başkanı Demir tek tek açıkladı! İlk teslimatları başlayacak... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar TB2 ve ANKA silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) dost ve kardeş ülkelerin de kullandığı en önemli sistemler arasında olduğunu belirterek, "Çeşitli sınıflarda kullandığımız İHA'larımıza ek olarak geçtiğimiz yıl, kamikaze mini İHA KARGU-2 ve silahlı mini/mikro İHA SONGAR'ı da güvenlik güçlerimiz ilk kez kullanmaya başladı. İHA alanındaki bu çalışmalar dünyada bizi bu alanda ilk 3-4 ülke arasına yani bir anlamda lider sınıfına yükseltti." dedi.
11.01.2021 Ekonomi
Milli ve yerli hava savunma füze sistemi 'HİSAR-A+' envantere girmeye hazır
Milli ve yerli hava savunma füze sistemi 'HİSAR-A+' envantere girmeye hazır Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: Başkanlığımızın koordinasyonuyla Aselsan ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemimiz HİSAR-A +’nın envantere giriş öncesi son kabul testini yaptık." dedi.
16.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli ve yerli HİSAR hedefi on İkiden vurdu
Milli ve yerli HİSAR hedefi on İkiden vurdu ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemi olan HİSAR-A, yüksek hızlı hedef uçağı uzak menzilde başarıyla imha etti.
14.10.2019 Bilim ve Teknoloji