Bıçakta babanın yoğun DNA profili tespit edilmişti... Hande Çinkitaş cinayetinde yeni gelişme
Bıçakta babanın yoğun DNA profili tespit edilmişti... Hande Çinkitaş cinayetinde yeni gelişme Kadıköy’de 2001 yılında 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın öldürülmesine ilişkin yeni delillerin çıkmasının ardından haklarında 20 yıl sonra dava açılan baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş’ın davasını karara bağlayan mahkeme, sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verdi. İddianamede olayda kullanılan bıçakta Nezih Çinkitaş’ın parmak izine rastlanmadığı ancak 19 yıl sonra bıçak üzerinde yapılan DNA incelemesinde bıçağın keskin ucunda Nezih Çinkitaş’ın yoğun olarak DNA profilinin tespit edildiği belirtilmişti.
30.05.2022 Yaşam
19 yıl önceki vahşi cinayette flaş gelişme!
19 yıl önceki vahşi cinayette flaş gelişme! İçerenköy'de 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın ölümüne ilişkin gözaltına alınan babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş çıkarıldığı adli makamlarca "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklandı.
5.11.2020 Gündem
Hande Çinkitaş cinayetinde 19 yıl sonra flaş gelişme! Babası ve üvey annesi...
Hande Çinkitaş cinayetinde 19 yıl sonra flaş gelişme! Babası ve üvey annesi... İstanbul Kadıköy, İçerenköy'de 4 Ocak 2001 yılında öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Olayla ilgili gözaltına alınanların babası ve üvey annesi olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan baba Nezih Ç. ve Şehnaz Ç. adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sorgularında birbirlerini suçlayarak "O öldürmüştür. Ben öldürmedim" dedikleri öğrenildi. Polisin DNA incelemesi için yurt dışından özel olarak getirdiği bir kiti kullanarak olayla ilgili yeni delillere ulaştığı belirlendi.
5.11.2020 Gündem