Hakan Evrim

Hakan Evrim

Son dakika Hakan Evrim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hakan Evrim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hakan Evrim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hakan Evrim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hakan evrim gelişmeleri de dahil olmak üzere 180 hakan evrim haberi bulunmuştur. Tüm hakan evrim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ortaya çıktı
Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ortaya çıktı Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Öksüz, 15 Temmuz gecesi Ankara'da terör estiren pilotların talimat aldığı 143. Filo Komutanlığının güvenlik kameralarınca kaydedildi.
20.07.2021 Gündem
Akıncı Üssü davasında 475 sanık hakkındaki karar yarın açıklanacak
Akıncı Üssü davasında 475 sanık hakkındaki karar yarın açıklanacak FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın, yaklaşık 3,5 yıl süren yargılamasında sona gelindi. Yarın görülecek 516'ncı celsede sanıklar hakkındaki hüküm açıklanacak.
25.11.2020 Gündem
"Genelkurmay Çatı" davasında 224 sanık hakkında verilen karar onandı
"Genelkurmay Çatı" davasında 224 sanık hakkında verilen karar onandı FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 224 sanık hakkında verilen karar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) tarafından onandı.
14.10.2020 Gündem
FETÖ'cü Kemal Batmaz'ın kod adı "Sedat"mış
FETÖ'cü Kemal Batmaz'ın kod adı "Sedat"mış Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten "sivil imam" Kemal Batmaz'ın örgüt içinde "Sedat" kod adını kullandığı itirafçı beyanlarına yansıdı.
19.02.2020 Gündem
Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu
Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin açılan 289 davadan 265'i mahkeme heyetleri tarafından karara bağlandı, 24'ünde ise sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından cumhuriyet başsavcılıkları tarafından 100 binin üzerinde soruşturma yürütüldü.
13.07.2019 Gündem
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki ihanet girişiminin ardından Ankara merkezli yürütülen soruşturmalar sonucu çok sayıda dava açıldı.
12.07.2019 Gündem
240 no’lu odadan parmak izi çıktı
240 no’lu odadan parmak izi çıktı FETÖ darbe girişiminin koordinasyonunun yapıldığı Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda bulunan 143. ‘Filonun eski üs komutanı Hakan Evrim’in dinlenme odası olarak kullanılan 240 No’lu odada bulunan belgelerle ilgili yapılan parmak izi incelemesine ilişkin rapor dava dosyasına girdi. Raporda, Evrim’in odasında bulunan bir A4 kâğıdında FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz ile Cumhurbaşkanı’na suikast suçundan yargılanan Osman Kılıç’ın parmak izi çıktı. Batmaz savunmalarında 15 Temmuz gecesi Akıncı Hava Üssü’nde bulunmadığını ileri sürmüştü.
10.07.2019 Gündem
Ömer Faruk Harmancık'a 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Ömer Faruk Harmancık'a 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin "çatı" davasında eski tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, "anayasayı ihlal" ve "Cumhurbaşkanına suikast" suçundan birer, 139 şehite ilişkin "kasten öldürmek" suçundan da 139 kez olmak üzere toplam 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
20.06.2019 Gündem
Genelkurmay çatı davasında karar!
Genelkurmay çatı davasında karar! FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığı yargılayan Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi, eski orgeneral Akın Öztürk ile Mehmet Dişli ve Hakan Evrim'in de bulunduğu 17 sanığı 141'er kez ağırlaştırılmış müebbete mahkum etti. Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in arasında bulunduğu 13 kişinin dosyaları ayrıldı.
20.06.2019 Gündem
Genelkurmay çatı davasında karar günü belli oldu
Genelkurmay çatı davasında karar günü belli oldu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 sanıklı davaya devam edildi.
28.05.2019 Gündem
Pilotlara katliam talimatı verdiğini mahkemede inkar etti
Pilotlara katliam talimatı verdiğini mahkemede inkar etti Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Akıncı Üssü'nde darbeyi yönetenlerin birçok noktayı bombalama talimatını pilotlara aktaran eski pilot yüzbaşı Ahmet Tosun, her şeyi itiraf ettiği savcılık ifadesi ile telsiz kayıtlarını mahkemede inkar etti.
25.03.2019 Gündem
Adil Öksüz'den sonraki 'örgüt imamını' mahkemede açıkladı
Adil Öksüz'den sonraki 'örgüt imamını' mahkemede açıkladı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.
7.12.2018 Gündem
Akın Öztürk'ün oyunu tutmadı: 'Beni de kurtardın'
Akın Öztürk'ün oyunu tutmadı: 'Beni de kurtardın' FETÖ'cü darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde görev yapan Albay İbrahim Galin, kalkışmanın askeri kanat sorumlusu Akın Öztük'ün sanki kendisi de rehin alınmış gibi "Beni de kurtardın Galin" diyerek sarılmak istediğini, kendisinin bunu reddettiğini söyledi. Tanık Galin, darbecilerin askeri savcılar eliyle evrak imha ettiklerini kaydetti.
2.10.2018 Gündem
Hakan Evrim: Benim de sizin de hayatımız tehlikede
Hakan Evrim: Benim de sizin de hayatımız tehlikede Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Orgeneral Abidin Ünal, Akıncı Üssü komutanı Hakan Evrim'e darbe gecesi uçakları indirmesi emrini verdiğini ancak Evrim'in "İndiremem. Durum bildiğiniz gibi değil. Benim hayatım da sizin hayatınız da tehlikede. Yanımdakiler de telefonu kapatmamı istiyor." dediğini aktardı.
20.09.2018 Gündem
Abidin Ünal'dan Akın Öztürk'e 'darbeci' yanıtı
Abidin Ünal'dan Akın Öztürk'e 'darbeci' yanıtı Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal, 'müşteki' sıfatıyla ifade verdiği davada, Akın Öztürk'ün "Darbeci olduğum kanaatine nasıl vardınız?" sorusuna "Darbenin en aktif elemanları senin ekibinden. Benim dışımda insanlarla irtibata geçiyorsunuz ama benimle iletişime geçmiyorsunuz. Bunlar benim için yeterli" diye cevap verdi.
22.02.2018 Gündem
'Harekat Merkezini gerekirse mezar haline getirin'
'Harekat Merkezini gerekirse mezar haline getirin' FETÖ'nün darbe girişimi davasında ifade veren emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, uçuşları engellemek için Eskişehir'e gönderdiği 4 astına, "Gerekirse Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ni mezar haline getirin." dediğini aktardı.
21.02.2018 Gündem
Emekli Orgeneral Ünal, müşteki sıfatıyla ifade verdi
Emekli Orgeneral Ünal, müşteki sıfatıyla ifade verdi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılanmasına devam edildi.
21.02.2018 Gündem
A takımı tek çatıda! Akın Öztürk...
A takımı tek çatıda! Akın Öztürk... FETÖ’nün, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin beyin takımı olan Yurtta Sulh Konseyi’nin tüm üyelerinin Genel Kurmay çatı davasında yargılanmasına karar verildi. Akın Öztürk’ün de yargılandığı Akıncı Üssü davasında 13 sanığın dosyası bu kapsamda ayrıldı.
8.02.2018 Gündem
Akıncı Üssü ile 7. Ana Jet Üssü arasında 14 görüşme yapılmış
Akıncı Üssü ile 7. Ana Jet Üssü arasında 14 görüşme yapılmış 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün Akıncı 4'üncü Ana Jet üs Komutanlığı'ndan, Malatya'daki 7. Ana Jet Üssü'nün 14'kez arandığı, 3 aramanın Akıncı Üssü davasında tutuklu yargılanan dönemin üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'e, bir aramanın ise Evrim'in emir astsubayına ait olduğu tespit edildi
29.09.2021 Gündem
İşte ihanetin yeni görüntüleri
İşte ihanetin yeni görüntüleri FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nda alıkonularak, Akıncı Üssü’ne getirilen Genelkurmay Başkanı Akar ile dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Güler’in, Akıncı Üssü koridorlarındaki kamera görüntüleri ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
Akıncı Üssü Karargah binasının koridor görüntüleri ilk kez ortaya çıktı
Akıncı Üssü Karargah binasının koridor görüntüleri ilk kez ortaya çıktı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında derdest edilen komutanların tutulduğu Akıncı Üssü Karargah binasının koridor görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
Akıncı’daki siviller için bir teşhis daha
Akıncı’daki siviller için bir teşhis daha FETÖ’cülerin darbe girişiminin komuta merkezi Akıncı Üssü davasında Kemal Batmaz’ı gördüğünü anlatan astsubay, “Uzun saçlı biri daha vardı” dedi. FETÖ’nün imamlarından uzun saçlı Harun Biniş’in üsteki görüntüleri ortaya çıkmıştı
29.09.2021 Gündem
‘1 numarayı ikna edemedik’ demiş
‘1 numarayı ikna edemedik’ demiş FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davaya dün Sincan’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce devam edildi.
29.09.2021 Gündem
Darbeci Batmaz'ın yalanını ortaya çıkartan belge mahkemede
Darbeci Batmaz'ın yalanını ortaya çıkartan belge mahkemede FETÖ'nün darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'da yönettiği belirlenen örgütün sözde sivil imamı Kemal Batmaz'ın, ABD'ye FETÖ elebaşı Gülen ile kalacağını söyleyerek girdiği ortaya çıktı. Batmaz ifadesinde, FETÖ elebaşı Gülen'i basından tanıdığını ve kendisiyle hiç görüşmediğini iddia etmişti.
29.09.2021 Gündem
Akıncı sanıklarından inkarda "ağız birliği"
Akıncı sanıklarından inkarda "ağız birliği" Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davada beşinci hafta tamamlandı. Ses ve görüntü kayıtları ile eski ifadelerini kabul etmeyen sanıkların, savunmalarını inkar taktiği üzerine kurdukları, sorulara genellikle "hatırlamıyorum" yanıtı verdikleri görüldü.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hakan Evrim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hakan evrim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.