Hafta Tatili

Hafta Tatili

Son dakika hafta tatili haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hafta tatili ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hafta tatili haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hafta Tatili

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hafta tatili gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.590 hafta tatili haberi bulunmuştur. Tüm hafta tatili haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden maaş artı primle çalışanları üzen karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti.
10.12.2023 Çalışan Hakları
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti. İşte haberin detayları...
2.12.2023 Çalışma Hayatı
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işveren tarafından işten çıkarılmaları durumunda almaya hak kazanıyor. Ancak belli sebepler çalışanın bu haktan faydalanamamasına sebep oluyor. Yargıtay tarafından verilen son karar da çalışanın tazminat hakkını talep edememesine yol açıyor.
23.10.2023 Çalışma Hayatı
Dedikodu yapan çalışana kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar
Dedikodu yapan çalışana kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mesai arkadaşlarına iftira atıp, dedikodu yapan işçinin tazminatsız şekilde kovulmasının önünü açtı. Emsal kararla birlikte; çalıştığı işyerinde mesai arkadaşlarının dedikodusu yaparak işçileri birbirine düşüren personel tazminatsız kovulacak.
16.10.2023 Çalışma Hayatı
Erzurum'da takla atan kamyonet duvara çarptı! Çok sayıda yaralı var
Erzurum'da takla atan kamyonet duvara çarptı! Çok sayıda yaralı var Erzurum'da, işçileri taşıyan kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atıp, yol kenarındaki bir binanın duvarına çarparak durdu. Kazada 1’i ağır 7 kişi yaralandı. İtfaiye erlerinden biri , "Elimi bırakmayın" diyen bir yaralıya, "Bendesin sen bende" diyerek sakinleştirmeye çalıştı.
9.10.2023 Yaşam
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
25.09.2023 Çalışan Hakları
Kamuda 2 milyon gence iş fırsatı! Detaylar belli oldu
Kamuda 2 milyon gence iş fırsatı! Detaylar belli oldu Kamuda 2 milyon gence iş fırsatı sunan parttime çalışmada hafta tatili, yıllık ücretli izin ve kıdem tazminatına düzenleme geliyor. Kısmi çalışanların sosyal hakları artırılıyor. Üniversiteli gençlerin istihdamını kolaylaştıracak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de içeren adımlar devreye girecek. Uzaktan çalışma mevzuatı yeni iş modellerine uyum sağlayacak şekilde revize edilecek. İşte milyonları kapsayan detaylar...
21.08.2023 Memur
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mağdur olduğunu düşünen kapıcıların, kat maliklerine olduğu gibi yönetici hakkında da dava açabileceğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, apartman yöneticisinin işveren temsilcisi olduğuna dikkat çekti.
19.08.2023 Gündem
Adres değişikliği ile ilgili milyonları ilgilendiren karar! 'Taşındım' bahanesi bitti
Adres değişikliği ile ilgili milyonları ilgilendiren karar! 'Taşındım' bahanesi bitti Bazı davaların yıllarca sürmesine sebep olan taraflara ulaşılamaması ile alakalı Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme; adresini değiştiren tarafın bunu bildirmediği ve adres kayıt sisteminde yerleşim yeri adresi de tespit edilemediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın bir nüshasının eski adrese ait binanın kapısına asılmasının yeterli olduğuna hükmetti. Kararda; bu tür durumlarda evrakın asılma tarihinin tebliğ tarihi sayılacağına dikkat çekildi.
25.06.2023 Yaşam
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT'de avans hakkı ve prim detayı
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT'de avans hakkı ve prim detayı EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. EYT'den yararlanarak emekli olan vatandaşlar avans hakkından yararlanabiliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla emekli olanların da "Ücreti, hafta tatili, yıllık izni" İş Kanunu'yla koruma altında bulunuyor. Çalışanların yıllık izne hak kazanmasında bir yıllık çalışma süresi dikkate alınıyor. EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam edenlerin yıllık izinleri de kıdeme göre belirlenecek. Yıllık izinler asgari, hizmet süresi 1 yıldan 5 yıla olanlara 14 gün, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 20 gün, 15 yıldan fazla olanlara 26 günden az olmayacak. Bu süreler iş sözleşmelerine göre daha fazla olabiliyor. İşte EYT ile ilgili merak edilen tüm detaylar....
1.06.2023 Emekli
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.05.2023 Çalışma Hayatı
Özel sektör çalışanlarına güzel haber! 1 saat bile çalışsanız yetiyor
Özel sektör çalışanlarına güzel haber! 1 saat bile çalışsanız yetiyor Özel sektör çalışanları yakından ilgilendiren haber. Yargıtay kritik karar imza attı. 1 saat bile çalışsanız yeterli olacak. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, milli ve dini bayram günlerinde bir saat bile çalışan işçinin tam yevmiye hak ettiğine hükmetti. Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren karar, emsal teşkil edecek. İşte haberin detayları...
24.04.2023 Çalışan Hakları
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu Bir holding bünyesinde fabrika müdürü olarak çalışan yöneticinin haftalık izin ücreti talebini değerlendiren Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, davacının üst düzey yönetici olarak çalışma süresini kendisinin belirlemiş olmasının haftalık tatil hakkını ortadan kaldırmayacağına hükmetti.
20.02.2023 Çalışan Hakları
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! 10 dakika bile çalışsanız istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! 10 dakika bile çalışsanız istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.11.2022 Çalışan Hakları
İş arama izni ile ilgili Yargıtay'dan flaş karar
İş arama izni ile ilgili Yargıtay'dan flaş karar Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, İş Kanunu'ndaki amir hükme göre iş arama izninden yararlanma işçinin isteği şartına bağlı tutulmadığına hükmetti.
12.09.2022 Çalışma Hayatı
Yıllık izin ile son dakika kararı! Çalışan milyonları ilgilendiriyor
Yıllık izin ile son dakika kararı! Çalışan milyonları ilgilendiriyor Yıllık izin ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Çalışan milyonları ilgilendiren kararı Yargıtay verdi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin devamsızlık tutanaklarında görünen işe gelmediği günlerin yıllık izinden düşülmesinin İş Kanunu'na aykırı olduğuna hükmetti.
10.09.2022 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları ilgilendiriyor, beraber ödenecek! Fazla mesai, tatil çalışması, bayram ve tatil ücretleriyle ilgili flaş açıklama
Çalışan milyonları ilgilendiriyor, beraber ödenecek! Fazla mesai, tatil çalışması, bayram ve tatil ücretleriyle ilgili flaş açıklama Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Maaş, fazla mesai, hafta tatili çalışması, bayram ve genel tatil ücreti ile ilgili flaş açıklama. Milyonlarca çalışanı kapsayan açıklama geldi. Türkiye'de 2,5 milyonda fazla taşeron çalışan bulunuyor. Taşeron çalışanları haklarıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Devir tarihinden sonraki çalışmalar sebebiyle doğan işçilik alacaklarından devreden işverenin sorumluluğu bulunmuyor. Devirden sonraya ait ücret, fazla çalışma, hafta tatili çalışması, bayram ve genel tatil ücreti gibi işçilik alacaklarından devralan işveren tek başına sorumlu. Dolayısıyla yeni doğacak alacaklar eski işverenden istenemiyor. Kıdem tazminatında durum biraz daha farklı. Kıdem tazminatı hakkını doğuran durum yeni işveren zamanında gerçekleşse de eski işveren, çalışanın kıdem tazminatından, kendi yanında geçirdiği süreyle ve çalışanın devir tarihinde kendisi tarafından ödenen son ücretiyle sınırlı olarak sorumlu tutuluyor. Kıdeme esas süre de hem eski hem yeni işveren yanında geçirdiği süreler birleştirilerek hesaplanıyor. İşte çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
2.09.2022 Çalışma Hayatı
Resmi tatil ile ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tam ücret alacak
Resmi tatil ile ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tam ücret alacak Resmi tatillerle ilgili son dakika kararı! Çalışan milyonlara güzel haber geldi. Yargıtay'ın emsal kararıyla birlikte resmi tatillerde bir saat dahi olsa çalışan işçi, tam yevmiye alacak. Yüksek Mahkeme; "işçi ulusal bayram ve genel tatil günlerinde 1 saat dahi çalışsa tam yevmiyeye hak kazanır" dedi.
27.08.2022 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Bunu yapan çalışanlara kötü haber, hiçbir ücret ödenmeyecek...
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Bunu yapan çalışanlara kötü haber, hiçbir ücret ödenmeyecek... Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiriyor. Hiçbir ücret ödenmeyecek. İzin günleri ve fazla mesai ücretlerini alamadığını öne süren işçi istifa ettikten sonra başka bir fabrikada işe başladı. Çalışan, önceki iş yerinden alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle İş Mahkemesi'ne başvurdu. Kararı her iki taraf avukatı da temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi. Kendi isteğiyle istifa eden işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmemesi gerektiğine hükmedildi. Milyonlarca kişiyi kapsayan kararın detayları...
16.08.2022 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları ilgilendiren bordro kararı!
Çalışan milyonları ilgilendiren bordro kararı! Daha düşük SSK primi yatırmak için bazı işverenlerin başvurduğu bordro oyunu Yargıtay'a takıldı. Yüksek Mahkeme; bankaya yatan tutar ile uyumlu hale getirilmek için hazırlanan imzasız ücret bordrolarına, imzasız personel cari kartına ya da bu belgelerde yazan tahakkuk ya da avans miktarlarına değer verme imkanı bulunmadığına hükmetti.
9.08.2022 Çalışma Hayatı
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren karar! Kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti...
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren karar! Kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti... Kıdem tazminatı, yol ücreti, fazla mesai ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, hafta tatili ücreti, ikramiye, prim, yakacak yardımı, giyecek yardımı ile ilgili kritik karar! Çalışan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! İşte işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren bir gelişmenin detayları...
Ödemelerin bankalar ya da PTT aracılığı ile yapılması zorunlu! Çalışan- işveren yüz binleri kapsayan karar, 7.097 TL...
Ödemelerin bankalar ya da PTT aracılığı ile yapılması zorunlu! Çalışan- işveren yüz binleri kapsayan karar, 7.097 TL... Çalışan- işveren yüz binlerce kişiyi kapsıyor. Bankalar aracılığı ile ödenmesi zorunlu. Eğer uyulmazsa para cezası var, 429 liradan 7.097 liraya kadar çıkabiliyor. 5 kişiden fazla işçi çalıştıran işverenlerin işçilerin ücretini banka aracılığıyla yapması gerekiyor. Konuya ilişkin Yargıtay kararı da bulunuyor. Buna göre, ücretin ödenmediği veya eksik ödendiği iddiasıyla açılan davalarda ücretin ödendiğini ispat yükü işverende bulunuyor. İşveren ödeme yaptığı zaman, ödeme amacını da mutlaka dekontun açıklama bölümüne yazması gerekiyor. İşvereni bekleyen diğer sorun ise ücretlerin ödendiğini eğer kanıtlayamazsa tekrar ödeme yapması gerekiyor.
İşten çıkarma ile ilgili son dakika kararı! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor...
İşten çıkarma ile ilgili son dakika kararı! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor... İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor! İşten çıkarma ve kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı geldi. Oğlu, bir suçtan dolayı gözaltına alındığı için işe gidemeyen işçi, devamsızlık yaptığı gerekçesiyle tazminatsız kapı önüne konuldu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. İşte çalışan herkesi ilgilendiren kararın detayları...
29.07.2022 Çalışma Hayatı
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren uyarı! Yüzde 50 zamlı ödeniyor! Haftalık ve günlük çalışma saatleri...
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren uyarı! Yüzde 50 zamlı ödeniyor! Haftalık ve günlük çalışma saatleri... İşçi işveren milyonları ilgilendiren açıklama! Haftalık çalışma saati ile ilgili kritik uyarı geldi. İdari izin, bayram izni ve tatillerle ilgili çok az bilinen detay ortaya çıktı. Saat sınırı var, süreyi geçen işçilere yüzde 50 zamlı ödeniyor. Haftanın 6 günü çalışılan işyerlerinde, saatlik ücreti 50 lira olan işçi; günlük 9.5 saat çalışmışsa yasal süreyi geçmiş sayılıyor. Bu durumda maaş hesaplamasında farklı bir yok izleniyor. İşte haftalık çalışma süresi ile ilgili birçok çalışanın bilmediği ayrıntılar...
10.07.2022 Uzmana Sor
Avans ödenecek! Paralar hesaba yatacak! Çalışan milyonları ilgilendiriyor
Avans ödenecek! Paralar hesaba yatacak! Çalışan milyonları ilgilendiriyor Paralar hesaba yatacak. Çalışan milyonlarca vatandaşa avans ödenecek. İşçilerin yıllık izne hak kazanabilmeleri için son işyerinde en az bir yıl çalışmaları gerekiyor. Yıllık izin süresi, o işyerindeki çalışma süresine göre hesaplanıyor. Kullanılmayan yıllık izin ücreti çalışırken ödenmiyor. Çalışması bir yıldan beş yıla kadar olanlara 14 gün; 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 20 gün; çalışması 15 yıl ve daha fazla olanlara 26 gün yıllık ücretli izin veriliyor. Yıllık izin, bu sürelerin altında olamaz ama toplu iş sözleşmesiyle veya işverenle işçi arasındaki iş sözleşmesiyle artırılabiliyor. Kullanılmayan yıllık izin ücreti çalışırken ödenmiyor. Öte yandan Yönetmeliğe göre, işveren, yıllık ücretli iznini kullanan her işçiye izin dönemine ilişkin ücreti ile ödenmesi bu döneme rastlayan diğer ücretleri, izne başlamadan önce peşin olarak vermek veya avans olarak ödemek zorunda. İşte yıllık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
21.06.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Hafta Tatili ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hafta tatili haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.