Gümrük Birliği

Gümrük Birliği

Son dakika gümrük birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gümrük birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gümrük birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gümrük Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gümrük birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.425 gümrük birliği haberi bulunmuştur. Tüm gümrük birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak?
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.
24.04.2024 Gündem
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor Türkiye’nin Turkcell’i 30 yaşında. Şirketin gelecek stratejisinin ana ekseninde ‘yenilikçi teknolojiler’ olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Nasıl ki 30 yıl önce ‘İnsan İçin Teknoloji’ vizyonuyla ülkemizde yeni bir çağ başlattıysak ve döneminin ötesinde bir strateji ortaya koyduysak; 30’uncu yılımızda da yine bugünün ötesinde bir vizyonla, yeni bir stratejiyle ülkemizin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağız. ‘Uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonumuzu daha da büyüteceğiz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası! İşte kampanyanın geçerli olduğu hatlar
Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası! İşte kampanyanın geçerli olduğu hatlar Pegasus, yurt dışına özel olarak 27-28 Mart 2024 tarihlerinde alınan biletlerle 27 Ekim 2024-29 Mart 2025 tarihleri arasında seyahat imkanı sağlıyor.
27.03.2024 Gündem
Juzdan çekiliş sonuçları Takvim Gazetesi 2024! Akbank Juzdan çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? Juzdan iPhone çekilişi sonuçları sorgulama ekranı
Juzdan çekiliş sonuçları Takvim Gazetesi 2024! Akbank Juzdan çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? Juzdan iPhone çekilişi sonuçları sorgulama ekranı Akbank Juzdan yılbaşı çekilişi sonuçları açıklandı. Çekilişe katılan talihliler, iPhone 15 128 GB kazandı. 9 Şubat 2023 itibariyle asil ve yedek talihlilerin isim listesi de yayımlandı. Peki, Akbank Juzdan çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? İşte Juzdan çekiliş sonuçları Takvim Gazetesi 2024…
9.02.2024 Ekonomi
Png Nedir? Png Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir?
Png Nedir? Png Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir? Günümüzde küçük veya büyük ölçekli firmalar ya da bireysel çalışma hayatı bilgisayarların ve laptop kullanımları ile gerçekleşmektedir. Çeşitli dosyaların saklanması ve hızlı arşivden bulunarak tekrar kullanılması için dosyaların çeşitli uzantıları bulunmaktadır. Dosya uzantıları içerisinden resim dosyası olarak PNG uzantısı sıklıkla kullanılmaktadır.
1.02.2024 Gündem
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacağız. Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Bilge Gürsel meme kanserinde yapay zekanın kullanımına dair çalışmasıyla adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Gürsel'i meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği, bu çalışmayı sadece bir doktor olarak değil, aynı zamanda bilgisayar mühendisi olarak bizzat kendisinin bitirme teziyle gerçekleştirmiş olması. Gürsel, Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde doçentken, üniversite sınavlarına yeniden girerek bilgisayar mühendisliğini kazandı. 3 yıl sonra mühendislikten yüksek onur derecesiyle mezun olurken, tıpta da profesörlüğe yükselmişti. Mühendislikteki bitirme tezinde ise, doktorluğunu konuşturdu; rahim ağzı ve meme kanserinde tedavi sonrası meydana gelebilecek nüksleri, yapay zeka ile yüzde 92 doğruluk oranıyla önceden belirleyebilen pilot bir çalışmaya imza attı. 
24.12.2023 Yaşam
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Apple, Türkiye'deki ürünlere zam yaptı! iPhone fiyatları rekor kırdı, işte güncel fiyat listesi
Apple, Türkiye'deki ürünlere zam yaptı! iPhone fiyatları rekor kırdı, işte güncel fiyat listesi Apple Türkiye'den tüm cihazlara bir zam daha geldi. Apple, son güncelleme ile Apple Store üzerinde değişikliklere giderek, Türkiye'deki iPhone 15 modellerine zam uyguladı.
1.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak amacımız; İsrailli ve Filistinlilerin yan yana, barış içinde yaşadığı, huzurun ve güvenin hâkim olduğu bir iklimin tesisidir. Bunu başarmamız lazım. Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışın temini için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
17.11.2023 Gündem
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53!
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53! Herkese merhaba. Bugün size Realme’den çok güzel haberler getirdim. Realme, üniversite öğrencileri için akıllı telefonlarıyla yeni bir dönem başlatıyor… "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," resmî gazetede yayınlandı biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte, realme C53 ve C55 serisi akıllı telefonlar, üniversite öğrencileri için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Peki neden tercih etmeliyim diyorsanız biraz detaylı olarak anlatmak istiyorum.
17.11.2023 Advertorial
Gençlere ucuz cep telefonu başvuruları başladı: Fiyatın yüzde 45’ini devlet ödüyor
Gençlere ucuz cep telefonu başvuruları başladı: Fiyatın yüzde 45’ini devlet ödüyor Gençlere ucuz telefon desteğinde detaylar belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerine yönelik "teknolojik cihaz ve internet desteği" başvurularının başladığını duyurdu. 9 bin 500 TL’ye kadar olan cihazlar destek kapsamına alındı. Bu kapsamda, fiyatı vergiler dahil 9 bin 500 TL olan telefonlar 5 bin 282 TL’ye, bilgisayarlar 7 bin 914 TL’ye alınabilecek. Telefonlarda giriş-orta segmentteki modeller, bilgisayarlarda giriş segmentindeki laptop’lar söz konusu şartları ancak karşılayabiliyor. Bunun yanı sıra gençler 12 ay boyunca 10 GB internet desteğinden de faydalanacak.
16.11.2023 Ekonomi
'GSB internet desteği başvuru adımları' GSB 10 GB internet desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilişim internet başvurusu
'GSB internet desteği başvuru adımları' GSB 10 GB internet desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilişim internet başvurusu GSB internet desteği başvuru adımları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği üniversite öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve aylık 10 GB ücretsiz internet desteği için başvurular başladı. Peki, GSB internet desteği başvurusu nasıl yapılır, GSB 10 GB internet başvuruları başladı mı? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilişim internet başvurusu ile ilgili detaylar…
15.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilişim Sistemi başvuru süreci || 10 GB internet desteği başvurusu nasıl yapılır, Gençlik ve Spor Bakanlığı internet başvurusu ne zaman bitiyor?
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilişim Sistemi başvuru süreci || 10 GB internet desteği başvurusu nasıl yapılır, Gençlik ve Spor Bakanlığı internet başvurusu ne zaman bitiyor?  Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve İnternet desteği verilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, bu imkândan sadece yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler faydalanabilecek. Peki, Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 GB internet başvurusu nasıl yapılır, 10 GB internet desteği başvurusu nereden yapılır? Gençlere 10 GB internet desteği başvuruları başladı mı?
15.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Komisyonu'nun Türkiye raporuna sert yanıt
Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Komisyonu'nun Türkiye raporuna sert yanıt Dışişleri Bakanlığı'nca, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından hazırlanan Türkiye'ye ilişkin rapor hakkında, "Raporda yer alan yargı ve temel haklar faslındaki haksız eleştirileri tümüyle reddediyoruz. Haksız iddialarda bulunulması AB'nin samimiyetsiz yaklaşımının tezahürüdür" açıklaması yapıldı.
8.11.2023 Gündem
VERGİSİZ TELEFON NASIL ALINIR? Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışının şartları, model (marka) ve fiyatları
VERGİSİZ TELEFON NASIL ALINIR? Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışının şartları, model (marka) ve fiyatları Vergisiz telefon nasıl alınır, öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? Resmi Gazete'de 1 Kasım tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak. Söz konusu öğrenciler için ücretsiz 10 GB internet desteği de sağlanacak. Peki, Vergisiz telefon modelleri ve fiyatları nedir, öğrencilere vergisiz telefon şartları nelerdir?
1.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde 29 Ekim 1923’te ekonomik anlamda da bağımsızlığın temelleri atıldı. Türk iş dünyasının motivasyonu ve azmi bu bağımsızlık anlayışı üzerine inşa edildi. Yerli üretim, milli kalkınma hamleleri tam 100 yıllık maratonun temel taşlarını oluşturdu. Hiç kuşku yok ki Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ekonomik olarak ulaşılan büyüklük azımsanacak bir büyüklük değil.
29.10.2023 Ekonomi
Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği
Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl coşkusunun yaşandığı bugünlerde farklı sektörlerde çok sayıda şirket hem sosyal sorumluluk kapsamında yaptıkları hazırlıkları duyuruyor hem de müşterilerine yönelik çok sayıda kampanyayı hayata geçiriyor.
30.10.2023 Ekonomi
Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği! Yürürlüğe girdi, işte teknoloji desteğinin ayrıntıları
Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği! Yürürlüğe girdi, işte teknoloji desteğinin ayrıntıları Üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar ve ayda 10 GB ücretsiz internet desteğini içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
25.10.2023 Ekonomi
Pegasus yurtdışına 9 Euro kampanyası hangi ülkelerde geçerli? Pegasus yurtdışı kampanyası ne zaman, hangi tarihleri kapsıyor? Pegasus kampanyasından nasıl bilet alınır?
Pegasus yurtdışına 9 Euro kampanyası hangi ülkelerde geçerli? Pegasus yurtdışı kampanyası ne zaman, hangi tarihleri kapsıyor? Pegasus kampanyasından nasıl bilet alınır? Pegasus yurt dışı biletleri için kampanya başlattı. Pegasus yurt dışı 9 Euro kampanyası sonrası vatandaşlar kampanyanın hangi ülkelerde geçerli olduğunu, hangi tarihlerde ve nasıl alınabileceğini, sorulamaya başladı. Peki, Pegasus yurt dışına 9 Euro kampanyası hangi ülkelerde geçerli? Pegasus yurt dışı kampanyası ne zaman, hangi tarihleri kapsıyor? Pegasus kampanyasından nasıl bilet alınır?
18.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gümrük Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gümrük birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.