Gsyh

Gsyh

Son dakika gsyh haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gsyh ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gsyh haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gsyh

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gsyh gelişmeleri de dahil olmak üzere 686 gsyh haberi bulunmuştur. Tüm gsyh haberleri aşağıda listelenmiştir.
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı Türkiye ekonomisi, 2023 yılında beklentilerin üzerinde yüzde 4,5 büyüdü. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ise yüzde 4 büyüme gerçekleşti.
29.02.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz Türkiye İstatistik Kurumu, yılın 3. çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımıza; enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş ve makro-finansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Böylece sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu!
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bütçe sunumunda konuşarak, "Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz." dedi.
31.10.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul için flaş tahmin! Piyasalar ile ilgili dikkat çeken analiz geldi
Borsa İstanbul için flaş tahmin! Piyasalar ile ilgili dikkat çeken analiz geldi Borsa İstanbul'un 8 günlük düşüş serüveni yatırımcılar üzerinde olumsuz etki bıraktı. İsrail-Hamas çatışmasının etkisiyle düştüğü iddia edilen Borsa İstanbul bugün primli seyre yöneldi. Borsa İstanbul için Ata Yatırım hedefini 11 bin puana çıkardı.
23.10.2023 Eğitim
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Şimşek: Olumlu etkileri görmeye başladık
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Şimşek: Olumlu etkileri görmeye başladık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı ikinci çeyrek Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerini açıkladı. Buna göre, GSYH 2023 yılı ikinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek "Politikaların makro finansal istikrar üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başladık" ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Ekonomi
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi Metaverse’ün e-ticaret, perakende, turizm, kültür-sanat eğitim, oyun ve e-spor başta olmak üzere farklı sektörler aracılığıyla Türkiye'ye potansiyel ekonomik katkısının 2035 yılına kadar 37,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.
13.06.2023 Ekonomi
TÜİK büyüme rakamlarını açıkladı! Bakan Nebati: Türkiye en yüksek büyüyen ikinci ülke
TÜİK büyüme rakamlarını açıkladı! Bakan Nebati: Türkiye en yüksek büyüyen ikinci ülke Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart 2023 dönemini kapsayan yılın 1'inci çeyreğinde ekonominin yüzde 4 büyüdüğünü açıkladı. Büyüme rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre reel yüzde 4,0 büyüme kaydetmiştir. Böylece ülkemiz, verisi açıklanan AB ve OECD ülkeleri arasında yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda en yüksek büyüyen ikinci ülke olmayı başarmıştır” dedi.
31.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Borç stoğu GSYH'ye oranı 2002'den bu yana düşüyor
Bakan Nebati: Borç stoğu GSYH'ye oranı 2002'den bu yana düşüyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Kamu maliyesinin en önemli göstergelerinden biri olan borç stokunun GSYH’ye oranı, ülkemizde 2002 yılından bu yana düşüş kaydetmeye devam ediyor" dedi.
31.03.2023 Ekonomi
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu Ticaret Bakanlığı 2023 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre 2023 yılı Şubat ayında ihracat, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %6,4 azalışla 18,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.
2.03.2023 Ekonomi
Büyüme rakamları belli oldu
Büyüme rakamları belli oldu Türkiye ekonomisi 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,6 büyüme performansı gösterdi. 2022 yılında kişi başına GSYH cari fiyatlarla 176 bin 589 TL, dolar cinsinden 10 bin 655 olarak hesaplandı.
28.02.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Tek hedefimiz var, enflasyonu düşüreceğiz
Bakan Nebati: Tek hedefimiz var, enflasyonu düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Yüksek bir enflasyon yaşadık. Şu anda tek hedefimiz var, enflasyonu düşüreceğiz. Nasıl düşüreceğimizi ilan ediyoruz ve bunu adım adım gerçekleştiriyoruz. İncitmeden, kırmadan, dökmeden yapıyoruz. Büyümeden taviz vermeden yapıyoruz. İnsanlar işini kaybetmeden yapıyoruz” dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’nin bütçeye oluşturacağı yüke ilişkin, “31 Aralık’ta biz EYT’nin bu yılki yükünü kasaya koyduk. EYT’nin bütçeye maliyetini de bu yıl için 255 milyar lira olarak hesapladık, kasada hazır duruyor. Buna KGF kefaletleri dahil değil” dedi.
2.02.2023 Ekonomi
109 ton rezervli altın madeni açıldı! Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıldı
109 ton rezervli altın madeni açıldı! Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni"ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır. Yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300'ü bulmasını bekliyoruz" dedi. Erdoğan "Geçtiğimiz yıl maden ihracatımız yüzde 9,1 artışla 6,5 milyar dolara ulaştı ve bu alanda Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bor üretim ve ihracatında Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştık" dedi.
27.01.2023 Gündem
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Partili milletvekillerine yaptığı “ekonomi” bilgilendirmesinde enflasyonla mücadele noktasında fiyat istikrarının yavaş yavaş sağlanacağını söylerken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi için gereken kaynağın hazır olduğunu vurguladı.
27.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe sunumunda açıklamalarda bulunuyor. Enflasyondaki son duruma ilişkin konuşan Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde, küresel emtia fiyatları, döviz kuru gelişmeleri ve beklentilerde görülecek iyileşmelerle birlikte gerek tüketici gerek üretici enflasyonunda düşüşler devam edecektir. Her ay bu düşüşler gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı. Öte yandan Nebati EYT'deki son duruma ilişkin olarak ise, "EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak titizlikle yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır." dedi.
12.12.2022 Ekonomi
Borsa İstanbul'da yeni rekor! Bakan Nebati: Her türlü katkıyı vermek durumundayız
Borsa İstanbul'da yeni rekor! Bakan Nebati: Her türlü katkıyı vermek durumundayız Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Borsa İstanbul'un küresel ölçekte dikkat çeken bir borsa olduğunu ve benzerlerinden pozitif ayrıştığını biliyoruz. Borsa İstanbul bizim bir değerimiz. Borsa İstanbul'a biz mümkün olduğunca her türlü katkıyı, bakanlık ve ekonomi yönetimi olarak vermek durumundayız.  Ülkemiz, her türlü enstrümandan faydalanılan bir ülke konumuna getirilmeli" dedi.
1.12.2022 Ekonomi
Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamları belli oldu
Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamları belli oldu TÜİK Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre, GSYH 2022 yılı üçüncü çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %3,9 arttı.
30.11.2022 Ekonomi
2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM'de
2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
17.10.2022 Ekonomi
Gayri safi milli hasıla yüzde 43,5 arttı
Gayri safi milli hasıla yüzde 43,5 arttı Gayrisafi Milli Hasıla (GSMH) 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 43,5 artarak 7 trilyon 141 milyar 887 milyon 817 bin TL oldu.
13.10.2022 Ekonomi
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin 2022 yılı için büyüme beklentisini yükseltti. IMF, 2023 yılı için büyüme beklentisini ise düşürdü.
11.10.2022 Ekonomi
Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek
Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek Araştırmaya göre küresel yarı iletken krizinden en fazla zarar gören sektör otomotiv endüstrisi oldu. Çip sıkıntısının küresel otomotiv üretiminde 18 milyon adetten fazla kayba neden olduğu tahmin ediliyor.
29.09.2022 Otomobil
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Orta Vadeli Program ile ilgili "Program dönemi sonunda, ihracatımızın 305 milyar dolara ulaşacağını, işsizlik oranının yüzde 9,6 ile önemli ölçüde gerileyeceğini, cari işlemler açığının GSYH'ye oranının yüzde 0,9 olacağını, enflasyonun tek hanelere ineceğini öngörüyoruz" dedi.
4.09.2022 Ekonomi
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Nebati'den ilk açıklama geldi
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Nebati'den ilk açıklama geldi Türkiye İstatistik Kurumu, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 oranında büyüme kaydetti. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati büyüme verilerini değerlendirdi. Nebati: "Ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda reel olarak ilk çeyrekteki kuvvetli büyüme performansımızın da üzerinde yüzde 7,6 büyümüştür. Böylece Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur." diye konuştu.
31.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gsyh ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gsyh haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.