Gırgır

Gırgır

Son dakika gırgır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gırgır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gırgır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gırgır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gırgır gelişmeleri de dahil olmak üzere 363 gırgır haberi bulunmuştur. Tüm gırgır haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor! Çeşitlilik azaldı fiyatlar yükseldi
Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor! Çeşitlilik azaldı fiyatlar yükseldi Kebabın başkenti Adana'da kırmızı etin yanı sıra balık tüketimi de her geçen gün artıyor. Türkiye'de 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için uygulanan av yasağı, balık çeşitlerinde azalma ve fiyat artışına neden oldu. Türkiye'deki çeşitli denizlerde başlayan yasağın ardından balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlar yükseldi.
25.04.2024 Adana
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı Çanakkale Boğazı ile uluslararası sularda 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için av yasağı başlamasıyla tezgahlarda balık çeşidi azaldı, fiyatlar arttı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, “Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı. Yasaklardan önce kilosunu iriliğine göre 90, 100, 120 liraya kadar sattığımız istavrit balığı ikiye katladı, 200 lira, 220 lira oldu" diye konuştu.
19.04.2024 Gündem
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira Çanakkale'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte bolluk yaşanırken, balık tezgahlarında fiyatlar da düştü. Ayrıca 'Denizin prensi' olarak bilinen lüfer, tezgahtaki yerini aldı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, "Lüfer, 2-3 gündür tezgahlarda görülmeye başladı. Lüferin fiyatı 500 ile 600 lira aralığında değişiyor. İlk gelen haberler ilerleyen günlerde lüferin bol olacağını gösteriyor" dedi.
15.09.2023 Yaşam
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balıkların perakende satıldığı noktalara ve depolama alanlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Balıkların boyları ve uygunlukları ölçüldü, esnafa hijyen uyarıları yapıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "2023 yılında şu ana kadar 35 bine yakın denetim yaptık, yaklaşık 889 kişiye 4 milyon liraya yakın idari para cezası uygulandı, 90 milyon su ürününe ise el konuldu." dedi. Karaca, "Bu sene isravritte bir sıkıntı görüyoruz, 13 santimetre boyu. Geçen gün, yaklaşık 1 ton istavrit balığına su ürünleri halinde boy yasağından dolayı el koyduk." diye konuştu.
9.09.2023 Yaşam
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana ise 200 liradan satılıyor.
3.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurla cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz" dedi. Erdoğan, "Ordumuz ile halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2023-2024 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor Sardalyalar tezgahlara düştü. Çanakkale'de, temmuz ayının ortalarında yağ oranı zirveye çıkan sardalya boyuna göre, kilosu 120 TL ile 200 TL arasında satılıyor. Ayrıca 15 Temmuz itibarıyla Ege Denizi'nin 6 mil açığında trol balıkçılarının av yasağının kalkması, balık piyasasını hareketlendirdi. Balıkhane esnafı Cemal Kartal, "Sardalya 1,5 aydır yağlı ama şu an yağ oranı zirvede. Şu an mangal söndüren cinsten dediğimiz zaman. Tezgahta iri ve ufak olmak üzere iki boy sardalyamız var" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
Karadeniz’de ağ mesaisi başladı, balıkçılar ağlarını onarıyor
Karadeniz’de ağ mesaisi başladı, balıkçılar ağlarını onarıyor Karadeniz’de balıkçılar, denizlerde av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de yeniden ‘Vira Bismillah’ diyebilmek için ağlarını onarmaya başladı.
2.06.2023 Yaşam
Muharrem İnce soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Muharrem İnce soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımlar çerçevesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, ifadeler ortaya çıktı.
18.05.2023 Gündem
Maçın adamı konuştu: Galatasaray'a karşı kazanmak her zaman farklı
Maçın adamı konuştu: Galatasaray'a karşı kazanmak her zaman farklı Galatasaray maçının adamı olan Gedson Fernandes 3-1'lik maçın ardından "Büyük maç kazanmak daha çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
30.04.2023 Beşiktaş
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı Türkiye'de 15 Nisan'da 12 mile kadar olan bölgede başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Günlük taze balıklar tezgahlardaki yerini alırken, halkın ilgisi yoğun oldu. Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Normal şartlarda bu aylarda balık satışlarımız düşerdi ancak Ramazan Bayramı nedeniyle et fiyatları artınca balığa rağbet arttı. Şu anda balık satışımız gayet iyi" dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu Tüm Türkiye'de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan'da başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Bu senenin en çok çıkan balığı 'palamut' olurken, balık bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. 
19.04.2023 Ekonomi
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor Türkiye'de gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen olta ve dalyan avcılığı sayesinde Çanakkale'de tezgahlarda balık çeşitliliği azalmadı.
17.04.2023 Ekonomi
Denizlerde av yasağı başlıyor
Denizlerde av yasağı başlıyor Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanılması, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/1 Numaralı Tebliğ" ile su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 15 Nisan'da başlıyor.
14.04.2023 Gündem
Karadeniz’de ‘hamsi avı 1 yıl ertelensin’ çağrısı
Karadeniz’de ‘hamsi avı 1 yıl ertelensin’ çağrısı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Cemal Dinçer, bu sezon tezgahlarda bir görünüp bir kaybolan hamsinin popülasyonunu kurtarmak için 1 yıl av yasağı önerisinde bulunarak, “Sürdürülebilir kaliteli hamsi avcılığında gerçekten dikkatli olmamız lazım. Bu stoku tekrar eski günlerine kavuşturmak için gerekli duyarlılığı göstermemiz lazım. Naçizane önerim, hamsi avcılığının hiç olmazsa bir yıl gene durdurulmasında ısrar ediyorum” dedi.
18.03.2023 Gündem
Balık tezgahlarında hamsinin ardından istavrit bekleniyor
Balık tezgahlarında hamsinin ardından istavrit bekleniyor Karadeniz’de palamudun ardından bol miktarda avlanan hamsi sezonunun sonuna yaklaşılıyor. Balıkçılar, tezgahlarda istavrit ile birlikte dip balıklarının bereketlenmesini bekliyor.
17.01.2023 Ekonomi
Uzmanından uyarı! "Hamsi avcılığı kontrol altına alınmalı"
Uzmanından uyarı! "Hamsi avcılığı kontrol altına alınmalı" Prof. Dr. Osman Samsun, Karadeniz’deki yoğun hamsi avcılığının kontrol altına alınmadığı takdirde gelecek yıllarda farklı sorunlara yol açabileceğini belirterek, “Eğer 6 Karadeniz ülkesi hep birlikte bir çaba içerisine girmezlerse, Karadeniz balıkçılığında en önemli yeri tutan hamsinin ileriki yıllarda çok daha azalacağını söyleyebiliriz” dedi.
6.01.2023 Ekonomi
Karadeniz'de palamudun yerini hamsi aldı! Kilo fiyatı belli oldu
Karadeniz'de palamudun yerini hamsi aldı! Kilo fiyatı belli oldu Karadeniz'de, av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle 'Vira bismillah' diyen ve denize açılan balıkçıların ağları, palamudun ardından hamsiyle doluyor. Rize'de hamsinin kilosu, iriliğine göre 20- 60 liradan satılıyor.
17.12.2022 Ekonomi
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek Hamsi ve balık ile ilgili korkutan açıklama! Denizlerde hamsi stoklarının tükenme aşamasına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Stoklarımız küçük yaş gruplarında ve küçük boylardaki hamsiler. Bundan dolayı mutlak suretle bu stoku avlamamamız gerekmektedir, kesinlikle av yasağının getirilmesi gereklidir" dedi.
14.12.2022 Ekonomi
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir Hamsi fiyatları ile ilgili dikkat çeken açıklama! Av yasağı çağrısı geldi, şikayetler artmaya başladı. Stokların tükenme aşamasına geldiğini belirten uzmanlar, hamsi neslinin de tehlikede olduğunu ifade etti. Peki balık fiyatlarında son durum ne? Hamsi ne kadar oldu? İşte detaylar...
7.12.2022 Ekonomi
Balıkçılar lakerda yapımına başladı! 2 kilosu 350 lira
Balıkçılar lakerda yapımına başladı! 2 kilosu 350 lira Karadeniz’de torik ve palamudun dilim dilim kesilerek salamura edilmesiyle hazırlanan lakerda, 2 kilogramlık bidonlarda 350 TL'den satışa çıkarıldı.
12.11.2022 Ekonomi
Balık fiyatları düştü! İlk 3 aya dikkat
Balık fiyatları düştü! İlk 3 aya dikkat Akdeniz'de av yasağının 15 Eylül'de tamamen kalkmasıyla birlikte Mersin'de her çeşit balık tezgahlarda yer almaya başladı. Geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları da ciddi oranda düşerken, balıkçılar balık bolluğundan memnun. Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Şu anda çıkan balık miktarı iyi. Her zaman ilk 3 ay bolluk olur. O yüzden de bu aylarda fiyatlarımız çok uygun oluyor" dedi.
18.10.2022 Ekonomi
Mezgit, istavrit, çinekop ve hamsi tezgaha düştü! İşte balık fiyatlarında son durum
Mezgit, istavrit, çinekop ve hamsi tezgaha düştü! İşte balık fiyatlarında son durum Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde balık tezgahlarındaki çeşit arttı. Palamudun ardından mezgit, istavrit, çinekop ve hamsi tezgahlardaki yerini aldı.
11.10.2022 Ekonomi
6 Ekim 2022 A101 kataloğu! A 101’de bu hafta hangi ürünler indirimli? 6 Ekim 2022 A101 kataloğu aktüel ürünler!
6 Ekim 2022 A101 kataloğu! A 101’de bu hafta hangi ürünler indirimli? 6 Ekim 2022 A101 kataloğu aktüel ürünler! 6 Ekim A101 kataloğu 2022 aktüel ürünler aramaları başladı. A101 aktüel 6 Ekim 2022 ürünleri belli oldu. A101 4-7 Ekim tarihlerinde geçerli olacak olan indirim kataloğunda harika fırsatlar raflardaki yerini aldı. A101 aktüel ürünler 6 Ekim haftasında HI-LEVEL 55'' Ultra HD Android Smart LED TV 5.699 TL, HI-LEVEL 39'' Uydu Alıcılı LED TV 2.999 TL, Toshiba 32'' Uydu Alıcılı Smart LED TV 3.199 TL, Samsung 43'' 4K Crystal UHD TV 7.899 TL ile satışa sunulacak. Peki, A 101’de bu hafta hangi ürünler indirimli? İşte 6 Ekim A101 kataloğu…
6.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gırgır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gırgır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.