Gelenek

Gelenek

Son dakika gelenek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gelenek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gelenek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelenek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelenek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.782 gelenek haberi bulunmuştur. Tüm gelenek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir?
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir? Etnografya, kültür bilimi demektir. Kültürleri, kültürlerin geçmişlerini ve aynı zamanda o kültürlerin oluşumlarını araştıran bilim dalına etnografya adı verilmektedir.
22.04.2024 Gündem
İşte Türkiye'den bayram manzaraları! Asırlık bayramlaşma geleneği devam etti
İşte Türkiye'den bayram manzaraları! Asırlık bayramlaşma geleneği devam etti Ramazan bayramı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bayramın ilk gününde yurt genelinde çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.
10.04.2024 Gündem
'Ölüler Kıraathanesi'nde buruk bayramlaşma! Kuran okundu, dualar edildi
'Ölüler Kıraathanesi'nde buruk bayramlaşma! Kuran okundu, dualar edildi Adana’nın Kozan ilçesinde ölen vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı 'Ölüler Kıraathanesi' olarak bilinen nostaljik kıraathanede buruk bayramlaşma yaşandı. İlçede vefat eden vatandaşlar için kıraathanede Kuran okundu, dualar edildi.
10.04.2024 Adana
Bayram geleneği Toroslarda sürdürülüyor!
Bayram geleneği Toroslarda sürdürülüyor! Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Karanebili Mahallesi'nde köy sakinleri bayram geleneğini asırlardır sürdürüyor.
10.04.2024 Adana
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı!
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı! Osmanlı’da ramazan ayında zenginlerin esnafı dolaşarak, ‘zimem defteri’ denilen borç defterinin bir kısmını ya da tamamını satın alması geleneğini yaşatarak, bayram öncesi, mahalle bakkalının veresiye defterindeki borçlarını ödeyen Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinin eski muhtarı İsmail Yetim, Trabzon’daki fındık bahçesinin geliri ile arife günü 15 kişinin, 14 bin 250 liralık bakkal borcunu ödediğini söyledi.
10.04.2024 Gündem
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da 13 Nisan’da başlayacak 21 Nisan'a kadar devam edecek.
4.04.2024 Adana
Adana'dan kız almak kolay değil! Kırkım töreni yapılarak başlıyor
Adana'dan kız almak kolay değil! Kırkım töreni yapılarak başlıyor Binlerce yıldır çok farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran Adana, geniş coğrafyasında birbirinden farklı zenginlikler barındırıyor. Özellikle yemekleri ve tarihi alanlarıyla ön plana çıkan Adana gelenekleri ile de dikkat çekiyor.
1.04.2024 Adana
Adana'nın ilginç düğün gelenekleri: Kırkım töreni ile başlıyor
Adana'nın ilginç düğün gelenekleri: Kırkım töreni ile başlıyor Binlerce yıldır çok farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran Adana, geniş coğrafyasında birbirinden farklı zenginlikler barındırıyor. Özellikle yemekleri ve tarihi alanlarıyla ön plana çıkan Adana gelenekleri ile de dikkat çekiyor.
1.04.2024 Adana
Adana Demirspor taraftarı iftarda buluştu
Adana Demirspor taraftarı iftarda buluştu Adana Demirspor taraftar oluşumu Şimşekler Grubu tarafından, uzun yıllardır bir gelenek halinde sürdürülen iftar buluşmaları bu yıl da halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
29.03.2024 Adana
Adana Demirspor taraftarı iftarda buluşuyor
Adana Demirspor taraftarı iftarda buluşuyor Adana Demirspor taraftar oluşumu Şimşekler Grubu tarafından, uzun yıllardır bir gelenek halinde sürdürülen iftar buluşmaları bu yıl 28 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek.
26.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan ve AK Parti değil Türkiye'dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan ve AK Parti değil Türkiye'dir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde açıklamalarda bulundu. 'Türkiye'nin gücünü hazmedemeyenler pusuda bekliyor' diyen Erdoğan, " Daha büyük hedeflere gözümüzü dikmişken birileri tökezlememizi bekliyor. Akıl izan sahibi herkes biliyor ki mesele Erdoğan değil, AK Parti değil, Cumhur ittifakı değil doğrudan Türkiye'dir." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Tokat'ın ardından Çorum’da düzenlenen mitingde konuşma yaptı.
25.03.2024 Gündem
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Adana'nın güldüren geleneği: İpler misafirde güç davulcuda! Şaba geleneği nedir?
Adana'nın güldüren geleneği: İpler misafirde güç davulcuda! Şaba geleneği nedir? Adana halk kültüründe yer alan birçok gelenek günümüze kadar uzanıyor. Özellikle düğün törenleri sırasında yapılan uygulamalar şehrin birçok noktasında hala yaşatılmaktadır. Binlerce yıllık geçmişi ve birçok medeniyeti barındıran Adana'nın güldüren şaba geleneğini sizler için araştırdık.
20.03.2024 Adana
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe son İstanbul anketini açıkladı!
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe son İstanbul anketini açıkladı! Murat Kurum mu? Ekrem İmamoğlu mu? İstanbul'da son durum ne? CNN TÜRK canlı yayınına katılan AK Parti'li Kabaktepe, İstanbul'daki son anket sonucunu paylaştı.
16.03.2024 Gündem
Bursa'da 91 yıllık gelenek! İftarlık tabanca, kılıç ve testiler büyük ilgi görüyor
Bursa'da 91 yıllık gelenek! İftarlık tabanca, kılıç ve testiler büyük ilgi görüyor Bursa’da bir fırıncı dedesinden kalma 91 yıllık geleneğini sürdürerek, her yıl ramazan ayında çocuklara özel iftariyelik için tabanca, kılıç, testi ve telefon poğaçalar yapıyor.
13.03.2024 Gündem
Ramazan davulcuları mesaiye başladı! Yüzyıllıkı gelenek devam ediyor
Ramazan davulcuları mesaiye başladı! Yüzyıllıkı gelenek devam ediyor Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Koordinatörü Çağrı Pala, ramazan ayının gelmesiyle davulculara eğitim verdiklerini söyledi. Pala,"Amacımız yüzyıllardır süre gelen bu güzel geleneği yaşatmaktır"dedi.
11.03.2024 Gündem
İstanbul'da iftar çadırı kurulacak mı? Hangi ilçelerde iftar çadırı var?
İstanbul'da iftar çadırı kurulacak mı? Hangi ilçelerde iftar çadırı var? Ramazan ayının gelişiyle birlikte iftar çadırları da araştırılmaya başlandı. Önemli bir gelenek haline gelen ve şehirlerin pek çok kısmında müslümanların iftar yapmalarına olanak sağlayan iftar çadırları 2024 Ramazan ayında da bazı ilçelerde yerini aldı. Peki İstanbul'da iftar çadırı kuruldu mu? İstanbul'un hangi ilçelerinde iftar çadırı var? İşte detaylar...
11.03.2024 Gündem
Adanalı kuş pazarı sakinleri yetkililere çağrı yaptı! "Güvenli ve ulaşımı kolay yer istiyoruz"
Adanalı kuş pazarı sakinleri yetkililere çağrı yaptı! "Güvenli ve ulaşımı kolay yer istiyoruz" Adana'da yıllardan beri devam eden ve kültürel bir alışkanlık haline gelen kuş pazarları güvenlik ve ulaşım sorunları sebebiyle bitme noktasına geldi. Kuş pazarlarını ziyaret eden esnaf ve vatandaşları sorunların giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.
11.03.2024 Adana
Adana'nın ilginç düğün gelenekleri: Kırkım töreni ile başlıyor
Adana'nın ilginç düğün gelenekleri: Kırkım töreni ile başlıyor Binlerce yıldır çok farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran Adana, geniş coğrafyasında birbirinden farklı zenginlikler barındırıyor. Özellikle yemekleri ve tarihi alanlarıyla ön plana çıkan Adana gelenekleri ile de dikkat çekiyor.
11.03.2024 Adana
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi Edirne'de baharın gelişinin müjdeleyicisi olduğuna inanılan ve her yıl 1 Mart'ta tüm Balkanlar'da kutlanılan 'Baba Marta' etkinliği yapıldı.
1.03.2024 Gündem
Marteniçka dileği nasıl dilenir? Marteniçka dilekleri neler, Marteniçka dilek bilekliği ne zaman çıkarılır?
Marteniçka dileği nasıl dilenir? Marteniçka dilekleri neler, Marteniçka dilek bilekliği ne zaman çıkarılır? Marteniçka, özellikle Balkanlar'da ve bazı Doğu Avrupa ülkelerinde kutlanan geleneksel bir festival ve ritüeldir. Bu gelenek özellikle Mart ayının ilk günü olan Mart Baba gününde kutlanır. Mart Baba, baharın ve bereketin tanrısı olarak kabul edilir. Peki, Marteniçka dileği nasıl dilenir? Marteniçka dilekleri neler, Marteniçka dilek bilekliği ne zaman çıkarılır?
1.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her sözümüzün altında hizmet yatıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her sözümüzün altında hizmet yatıyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim her sözümüzün altında kısa sürede hayata geçirdiğimiz asırlara bedel eserler yatıyor. Trabzon'a 21 yılda 191 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık" dedi.
17.02.2024 Gündem
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor Kuzey Adana’nın bir zamanlar en değerli el dokuması kilimler yeniden kadınların elinde ilmek ilmek işleniyor. Eskiden her evde üretilen şimdi unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı olan el dokuması Adana kilimleri yeniden dokuma tezgahlarında yerini aldı.
11.02.2024 Adana
Tevfik Fikret Eserleri Nelerdir? Tevfik Fikret Eserlerinin Özellikleri...
Tevfik Fikret Eserleri Nelerdir? Tevfik Fikret Eserlerinin Özellikleri... Tevfik Fikret, Servet-i Fünun yazarlarından biridir. Tevfik Fikret eserlerinde ağır ve süslü bir dil kullanılır.
9.02.2024 Yaşam
Tarih Biliminin Özellikleri Nelerdir? Tarihi Biliminin Yöntem Basamakları Nelerdir?
Tarih Biliminin Özellikleri Nelerdir? Tarihi Biliminin Yöntem Basamakları Nelerdir? Tarih biliminde öznellik olmaz, deney ve gözlem de yapılmaz. Tarihte olan hiçbir şeyin tekrarlanması ya da yeniden yaşanması mümkün olmaz. 
9.02.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Gelenek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelenek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.