Gabar Dağı

Gabar Dağı

Son dakika Gabar Dağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gabar Dağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gabar Dağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gabar Dağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gabar dağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 312 gabar dağı haberi bulunmuştur. Tüm gabar dağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024 Ekonomi
TPAO, Marmara Denizi'nde petrol arayacak! Dikkat çeken gelişme
TPAO, Marmara Denizi'nde petrol arayacak! Dikkat çeken gelişme TPAO, Marmara Denizi'nde Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale paftalarında petrol aramak üzere 3 ruhsat aldı.
22.03.2024 Ekonomi
Valilik açıkladı! Gabar Dağı 15 günlük geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Valilik açıkladı! Gabar Dağı 15 günlük geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi Şırnak Valiliği, merkez ve Güçlükonak ilçeleri sınırlarındaki Gabar Dağı bölgesinin, 10-24 Şubat tarihlerinde 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.
10.02.2024 Gündem
TPAO'dan yeni rekor! 35 bin varile çıktı
TPAO'dan yeni rekor! 35 bin varile çıktı TPAO, Gabar'da günlük petrol üretiminde 35 bin varilin üzerine çıkarak rekor kırdı.
26.01.2024 Ekonomi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar-32 operasyonu kapsamında terörist Murat Karayılan'ın korumalığını yapan Herekol Hezex kod adlı Yunus Aras'ın öldürüldüğünü duyurdu
15.12.2023 Gündem
Gabar Dağı'nda petrol üretim kapasitesi 30 bin varile ulaştı
Gabar Dağı'nda petrol üretim kapasitesi 30 bin varile ulaştı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında günlük üretim kapasitesinin 30 bin varile ulaştığını duyurdu.
11.12.2023 Ekonomi
Petrol üretimiyle ilgili flaş detay açıklandı! 2024 yılı işaret edildi
Petrol üretimiyle ilgili flaş detay açıklandı! 2024 yılı işaret edildi Şırnak'ta, Gabar Dağı'ndaki Şehit Esma Çevik Petrol Sahası’nda faaliyete geçen yeni kuyuyla üretim kapasitesi 27 bin varile ulaştı. Vali Cevdet Atay, "Bu yılın sonunda açılacak kuyularla beraber 35 bin varile ulaşacağız. Ana hedefimiz 100 kuyuda 100 bin varil. İnşallah 2024 yılının sonunda da bu hedefimize ulaşacağız. 14 kuyuda sondaj, 30 kuyuda da lokasyon çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Gabar'daki 22. petrol kuyusundan müjde
Gabar'daki 22. petrol kuyusundan müjde Şırnak'ta Gabar Dağı'nda “Şehit Esma Çevik Petrol Üretim Sahasında” 22. petrol kuyusu üretime başladı.
29.11.2023 Ekonomi
Yeni petrol müjdesi verildi! 2 yılda 100 kuyu açılacak
Yeni petrol müjdesi verildi! 2 yılda 100 kuyu açılacak Şırnak Gabar Dağı'nda üretim yapılan kuyu sayısı 19'a çıktı. Yıl sonunda kuyu sayısının 29'a, günlük üretimin de 35 bin varile çıkarılması planlanıyor. 2024'te ise 100 kuyu açılacak, 100 bin varil üretim olacak.
22.11.2023 Ekonomi
TPAO Gabar'da günlük üretilen petrol miktarını açıkladı
TPAO Gabar'da günlük üretilen petrol miktarını açıkladı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nca (TPAO), Şırnak'ın Gabar Dağı'nda bulunan petrol sahasında günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldığı bildirildi.
23.10.2023 Ekonomi
Enerjide bağımsız Türkiye hedefi! Gabar'da günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldı
Enerjide bağımsız Türkiye hedefi! Gabar'da günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nca (TPAO), Şırnak'ın Gabar Dağı'nda bulunan petrol sahasında günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldığı bildirildi.
23.10.2023 Ekonomi
Bir ilimizde daha petrol müjdesi! TPAO güzel haberi her an verebilir
Bir ilimizde daha petrol müjdesi! TPAO güzel haberi her an verebilir Türkiye, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine devam ederken yeni müjdeli haberlerin gelmesi an meselesi. Petrol aramalarını bir süredir Güneydoğu Anadolu’da yoğunlaştıran TPAO, şimdi de Van’dan güzel haberi vermek için hazırlanıyor.
30.09.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Bayraktar "Farklı deniz yetki alanları karalarda lokasyonlarda, Hakkari'de, Eylül'de Van'da sondaj yapacağız" dedi.
28.08.2023 Ekonomi
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 40 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle zengin yer altı yatakları kullanılmayan Şırnak, petrol keşifleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı II. Abdülhamit tarafından başlatılan petrol haritası gerçek çıktı.
27.07.2023 Ekonomi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Şırnak'ta güvenlik korucumuz şehit oldu
Bakan Yerlikaya duyurdu: Şırnak'ta güvenlik korucumuz şehit oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde nöbet değişimi sırasında düşerek yaralanan güvenlik korucusu İbrahim Yıldırım'ın şehit olduğunu duyurdu.
24.07.2023 Gündem
Şırnak'ta 14 bölge 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
Şırnak'ta 14 bölge 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildi Şırnak Valiliği, merkez ile Cizre, Silopi, Uludere, Güçlükonak ve Beytüşşebap ilçeleri arasındaki 14 bölgenin 31 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.
1.06.2023 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu: CHP'nin, PKK'yı destekleyen anlayışından bu memleket kurtulacak
İçişleri Bakanı Soylu: CHP'nin, PKK'yı destekleyen anlayışından bu memleket kurtulacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üsküdar'da vatandaşlarla bir araya geldi. Üsküdar Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Soylu, "Siz, CHP'nin bürosundan PKK işaretleri yapıyorsunuz, hiç yakışıyor mu bir terör örgütünün altına Cumhuriyet Halk Partisini koymak? Hiç Kandil'in talimatlarına onun uymasını sağlamak yakışıyor mu?" dedi.
26.05.2023 Gündem
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şehit Esma Çevik petrol sahasında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Dün de çok şükür artezyen dediğimiz bir su kuyusundan çıkan su derecesinde, çok yoğun petrol çıktı. Bu bizim için çok sevindirici. Kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamadadır. Rakam verme şansımız yok ama mevcut kuyuların 4-5 hatta 10 katı büyüklüğünde bir kuyu" dedi.
26.05.2023 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır
MHP lideri Bahçeli: Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Son günlerde 14 Mayıs’ı kundaklamak için karanlık eller devrededir. Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır. Azgınlaşmış Türk düşmanları 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’nın mukadder zaferini gölgelemek amacıyla alçakça kurgu ve kumpas peşindedir. Ancak ne yapsalar boş, hangi iftirayı atsalar boşuna, milletin iradesine ket vuramayacaklar, Türkiye’nin hızını kesemeyecekler, Türk milletinin zaferini önleyemeyecekler” dedi.
11.05.2023 Gündem
Gabar petrolü akmaya başladı! Günlük 1200 varil petrol üretimi yapılıyor
Gabar petrolü akmaya başladı! Günlük 1200 varil petrol üretimi yapılıyor Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı yer Gabar Dağı'nın zirvesindeki Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Sahası kapılarını açtı. CNN TÜRK ekibinden Ahmet Türkeş ve Melih Baytürk, hem Gabar petrolünü hem de bölgedeki çalışmaları yerinde görüntüledi.
7.05.2023 Ekonomi
Gabar petrolü akmaya başladı
Gabar petrolü akmaya başladı Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı yer Gabar Dağı'nın zirvesindeki Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Sahası kapılarını açtı. CNN TÜRK ekibinden Ahmet Türkeş ve Melih Baytürk, hem Gabar petrolünü hem de bölgedeki çalışmaları yerinde görüntüledi.
7.05.2023 Haber
Bakan Varank: O zamanlar terörü temizleseydiniz de bu petrolü siz bulsaydınız
Bakan Varank: O zamanlar terörü temizleseydiniz de bu petrolü siz bulsaydınız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Günlük 80 bin varil üretimimiz varken; Gabar'da bulduğumuz petrol 100 bin varil. Buna da inanmıyorlar ama onlara da o petrolü göstereceğiz. O zamanlar terörü temizleseydiniz de bu petrolü siz bulsaydınız" dedi.
5.05.2023 Ekonomi
Petrol kuyusuna ismi verilen Aybüke öğretmenin babası: PKK'ya verilen en güzel cevap
Petrol kuyusuna ismi verilen Aybüke öğretmenin babası: PKK'ya verilen en güzel cevap Şırnak'ta Gabar Dağı’nda bulunan petrol kuyusuna ismi verilen öğretmen şehit Aybüke Yalçın'ı babası Sadık Yalçın, "Terör örgütü PKK tarafından o bölgenin sanki bir kurtarılmış bölge gibi kamuoyuna lanse edilmesi karşısında verilen en güzel cevap budur" dedi.
4.05.2023 Gündem
100 bin varil kaç litre? 100 bin varil petrol kaç dolar eder? Türkiye’nin petrol rezervi ne kadar, kaç varil?
100 bin varil kaç litre? 100 bin varil petrol kaç dolar eder? Türkiye’nin petrol rezervi ne kadar, kaç varil? Terörden temizlenen Şırnak'ın Gabar Dağı'nda yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonucu günlük 100 bin varil petrol üretimi yapılacak rezerv keşfedildi. Peki, 100 bin varil kaç litre? 100 bin varil petrol kaç dolar eder? Türkiye’nin petrol rezervi ne kadar, kaç varil?
3.05.2023 Ekonomi
Eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürüp, kayınpederini yaraladı
Eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürüp, kayınpederini yaraladı Adana'da şiddet uyguladığı 6 çocuğu 'Sevgi Evleri'ne yerleştirilince ailesiyle arası açılan Suriye asıllı Türk vatandaşı Özgür Durmuş (43), mutfaktan aldığı bıçakla eşi İptahal Baba (29) ile kayınvalidesi İnayet Hellah'ı (59) boğazını keserek öldürdü, kayınpederi Abdo Baba (60) ve engelli kayınbiraderi Yahya Baba'yı (28) ağır yaraladıktan sonra kaçtı. Daha sonra polise giderek teslim olan Durmuş'un emniyetteki sorgusu sürüyor.
3.05.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Gabar Dağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gabar dağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.