Formasyon

Formasyon

Son dakika formasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan formasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını formasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Formasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan formasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 353 formasyon haberi bulunmuştur. Tüm formasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsmail Kartal'dan derbiye özel sistem! Cengiz Ünder, Tadic derken çift forvet bombası
İsmail Kartal'dan derbiye özel sistem! Cengiz Ünder, Tadic derken çift forvet bombası Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sarı-Lacivertliler’de teknik direktör İsmail Kartal, Galatasaray derbisi öncesi oyuncularına, “Galatasaray karşısında, Kadıköy’ün de gücünü arkamıza alarak kazanalım, zirvedeki yerimizi koruyalım ve puan farkını açalım” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı dev maç için formasyon değişikliği de düşünüyor. İşte Kartal'ın düşündüğü sistem...
23.12.2023 Fenerbahçe
Beşiktaş savunmasında derbi öncesi büyük kriz!
Beşiktaş savunmasında derbi öncesi büyük kriz! Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta kritik derbi öncesinde savunmada büyük sıkıntı yaşanıyor.
8.12.2023 Beşiktaş
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl?
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl? Twitch yayıncısı Pqueen Pqueen kimdir, kaç yaşında, kanser mi? Pqueen lakabıyla tanınan ünlü Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Pqueen'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hayatı ve sağlık durumu sorgulanmaya başlandı. İşte Pqueen'in son durumu…
7.12.2023 Gündem
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023 Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu? Üniversite tercih dönemiyle birlikte formasyona yönelik araştırmalar arttı. Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi.  
20.07.2023 Eğitim
350 bin euro kazanan Arda Güler'e çılgın maaş
350 bin euro kazanan Arda Güler'e çılgın maaş Fenerbahçe'de 350 bin euro kazanan Arda Güler'e Real Madrid'in tam 8 milyon euro ödeyeceği ortaya çıktı.
18.07.2023 Fenerbahçe
Arda Güler için Carlo Ancelotti Real Madrid'de sistemi değiştiriyor! İşte genç yıldızın İspanyol devindeki ilk maçı...
Arda Güler için Carlo Ancelotti Real Madrid'de sistemi değiştiriyor! İşte genç yıldızın İspanyol devindeki ilk maçı... Fenerbahçe'de yıldızı parlayan ve İspanyon devi Real Madrid ile 6 yıllığına anlaşan Arda Güler için sistem değişiyor. Arda, düzenlenen imza töreninde “Bu kulübün efsanesi olmak istiyorum. Buraya oynamaya geldim” dedi. Kiralık gönderilmeyeceği konusunda Florentino Perez ve Carlo Ancelotti'den söz aldığının altını çizen Arda Güler'in kadroya nasıl monte edileceği merak konusu oldu. İtalyan teknik adamın, Arda Güler için formasyon değiştireceği ve yeni oyun planına dair detaylar ortaya çıktı.
8.07.2023 İspanya
İstanbul'da 5 ilçe risk altında! Prof. Dr. Naci Görür: Zemini iyi durumda değil
İstanbul'da 5 ilçe risk altında! Prof. Dr. Naci Görür: Zemini iyi durumda değil İstanbul beklenen depremle ilgili İBB tarafından yapılan çalışmalarda en çok riskli yapının Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Esenyurt'a olduğu belirlendi. Raporu değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür , "İstanbul'da binaların yüzde 10'u çok ağır hasar alacak. Avrupa yakası, zemin itibarıyla, jeolojik formasyon itibariyle, deprem kaynağı ile olan ilişkisine göre, Asya yakasından daha fazla zarar görecek. İstanbul'da deprem gözetildiği zaman en fazla dikkat edilecek ilçeler arasında Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Tarihi Yarımada Fatih, Zeytinburnu. Çünkü bu bölgelerde zemin, göreceli olarak iyi durumda değil" dedi.
23.06.2023 Gündem
Bayraktar KIZILELMA havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi
Bayraktar KIZILELMA havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi Baykar’ın öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testini başarıyla geçti.
16.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar KIZILELMA, havacılık tarihinde ilkleri başardı! NATO ülkelerine damgasını vurdu
Bayraktar KIZILELMA, havacılık tarihinde ilkleri başardı! NATO ülkelerine damgasını vurdu Baykar’ın öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA , insanlı savaş uçakları ile kol uçuşları gerçekleştirerek havacılık tarihinde birçok ilke imza attı.
6.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Haluk Bayraktar: Elimizi taşın altına koymalıyız
Haluk Bayraktar: Elimizi taşın altına koymalıyız SAHA İstanbul 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Haluk Bayraktar, Türkiye’nin teknolojiyi tüketen ülke pozisyonundan, geliştiren ülke konumuna geçtiğini söyleyerek, “Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi girişimcilerin yaşadıklarının tekrarlanmaması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Haluk Bayraktar: Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız
Haluk Bayraktar: Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız SAHA İstanbul 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Haluk Bayraktar, Türkiye’nin teknolojiyi tüketen ülke pozisyonundan, geliştiren ülke konumuna geçtiğini söyleyerek, “Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi girişimcilerin yaşadıklarının tekrarlanmaması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Deprem uyarısı! 'Şu an aktif fay bulunmuyor'
Deprem uyarısı! 'Şu an aktif fay bulunmuyor' Jeoloji uzmanı Fahri Çelik, Mardin’de deprem konusunda insanların rahat olması gerektiğini, şehirde şu an aktif fay bulunmadığını söyledi.
4.03.2023 Gündem
Jorge Jesus'tan büyük maç fiyaskosu ve 2 yıldıza sert tepki
Jorge Jesus'tan büyük maç fiyaskosu ve 2 yıldıza sert tepki Süper Lig'de Beşiktaş'ı deplasmanda yenemeyen, Trabzonspor'a 2-0 kaybettikten sonra ezeli rakibi Galatasaray'a da 3-0 yenilen Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un büyük maç fiyaskosu devam ediyor...
10.01.2023 Fenerbahçe
Doğal gaz müjdesi verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Doğal gaz müjdesi verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Karadeniz gazıyla ilgili yeni müjdeyi pazartesi günü açıklayacaklarını söyledi. Peki Karadeniz’de yeni gaz keşfi olabilir mi? Hanelerde kullanılan gazda indirim mi yapılacak? İşte detaylar...
25.12.2022 Ekonomi
Pedagojik Formasyon Eğitimi nedir? Formasyon geri mi geldi?
Pedagojik Formasyon Eğitimi nedir? Formasyon geri mi geldi? Formasyon geri mi geldi, Pedagojik Formasyon Eğitimi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan, "pedagojik formasyon" eğitiminin üniversitenin 3 ve 4. yıllarında verilmesi konusunda YÖK Başkanı ile görüş birliğine vardıklarını duyurdu.
5.12.2022 Eğitim
Yerli doğal gaz ile ilgili yeni gelişme! Bakan Dönmez duyurdu
Yerli doğal gaz ile ilgili yeni gelişme! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz Gaz Sahası'ndaki doğal gazı vatandaşlara ulaştıracaklarını belirterek, "Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek olan kablo gemisi İstanbul Boğazı'na geldi. İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek olan gemiyi Filyos'a göndereceğiz. Boruları nasıl çekmeye devam ediyorsak, kabloları da bitireceğiz. Adım adım ilerliyoruz" dedi.
30.09.2022 Ekonomi
Öğretmenlerin güvenlik soruşturması ne zaman bitecek? Öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? Öğretmen atama tebligatı ne zaman gönderilecek?
Öğretmenlerin güvenlik soruşturması ne zaman bitecek? Öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? Öğretmen atama tebligatı ne zaman gönderilecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan 20 bin öğretmenin güvenlik soruşturması devam ediyor. Öğretmenler güvenlik soruşturması tamamlandıktan sonra resmen göreve başlayacak. Bakan Soylu Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması’nın tamamlanacağı tarihi açıkladı. Peki, Öğretmenlerin güvenlik soruşturması ne zaman bitecek? Öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? İşte atanan öğretmenlerin göreve başlama süreci ile ilgili detaylar…
11.09.2022 Eğitim
Özge öğretmen, kazada hayatını kaybetti! İlk görev yerine gidiyordu
Özge öğretmen, kazada hayatını kaybetti! İlk görev yerine gidiyordu Erzurum'un Hınıs ilçesine, ana sınıfı öğretmeni olarak atanan Özge Kılıç (26), babası ve ablasıyla ilk görev yerine giderken kazada yaşamını yitirdi. Yaralanan baba Hüseyin Kılıç (56) ile abla Gamze Yavuz (32) ise hastanede tedaviye alındı.
3.09.2022 Yaşam
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira Bakıcı maaşları uçuşa geçti. Buna rağmen ihtiyacı olan kişiler bakıcı bulmakta zorluk çekiyor. Son dönemde aileler de özel ev hizmetleri sektörü de bakıcı bulmakta zorlanıyor. Artan taleple birlikte fiyatların ocak ayından bu yana yüzde 60 arttığını belirten sektör temsilcileri, yaşlı ve çocuk bakıcısının aylık ortalama ücretinin 7-8 bin lira olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle kaçak çalışan firma sayısı da artmış durumda. Bu tip kurumlardan hizmet alanlara uygulanan cezai yaptırım ise 26 bin 786 TL.
20.08.2022 Ekonomi
Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitiyor, mülakat başvurusu nasıl yapılır? 2022 öğretmen ataması mülakat tarihleri ne?
Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitiyor, mülakat başvurusu nasıl yapılır? 2022 öğretmen ataması mülakat tarihleri ne? 20 bin sözleşmeli öğretmen ön başvuruları için süreç başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev almak isteyen adaylar başvurulara yönelik yoğun bir koşuşturma içine girdi. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitiyor, mülakat başvurusu nasıl yapılır? 2022 öğretmen ataması mülakat tarihleri ne?
19.07.2022 Memur
Pedagojik formasyon kalktı mı? Danıştay’ın formasyon kararı ne?
Pedagojik formasyon kalktı mı? Danıştay’ın formasyon kararı ne? Danıştay pedagojik formasyon kararı merak ediliyor. Bazı üniversiteler Eğitim Fakültesi mezunu olmayan adaylar için ‘pedagojik formasyon' kontenjanı açmıştı. Ancak bu durum yargıya taşındı. YÖK, 2021 - 2022 eğitim öğretim yılından itibaren 'Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'nın yeniden başlatılacağını duyurmuştu. Danıştay'ın Pedagojik Formasyon kararını yürütme kararı aldığı iddia edildi. Peki, Pedagojik formasyon kalktı mı? Danıştay pedagojik formasyon kararı nedir? İşte detaylar…
21.06.2022 Eğitim
İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyona karşı büyük mücadele veriyoruz
İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyona karşı büyük mücadele veriyoruz İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye’ye karşı yürütülen dezenformasyona karşı büyük bir mücadelede veriyoruz. Türkiye markasına zarar vermek için her fırsatı değerlendiren mecra ve kesimler için de hukuki düzenlemelerimizi yapıyor, sektörün beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda mevzuat çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
14.06.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hindistan açıklaması: Asla kabul edilemez!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hindistan açıklaması: Asla kabul edilemez! Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Son zamanlarda özellikle Hindistan coğrafyasında İslam'a ve Müslümanlara yönelik ırkçı yaklaşımlar ve tavırlar endişe vericidir. Rahmet dini İslam'a ve herkes için adalet, merhamet ve özgürlükleri savunmayı inançlarının gereği kabul eden Müslümanlara yönelik düşmanca yaklaşımlar asla kabul edilemez. Esasında ibadethanelere saldırılardan başörtüsü yasağına kadar yaşanan menfur hadiseler, Hindistanlı Müslümanlara uygulanan ayrımcı ve yasakçı politikaların bir sonucudur. Hindistan makamlarını ülkede artan İslam düşmanlığı karşısında politikalarını yeniden gözden geçirmeye ve Müslümanlara dini özgürlüklerini temin edecek bir duruş sergilemeye davet ediyoruz” dedi.
8.06.2022 Gündem
Hac ve umre ile ilgili flaş gelişme! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı
Hac ve umre ile ilgili flaş gelişme! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sene hacca gidecek kişi sayısına ilişkin, "En son hacca götürdüğümüz miktarın hiç olmazsa yarısı kadar olur diye tahmin ediyorum ama bu benim arzum. Hazır bekleyen şu anda 84 bin kardeşimiz var. Diyelim ki 30 bin, 40 bin kişi (kontejan) geldi. Bu 84 binden, ilk 30 bini ya da ilk 40 bini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız" dedi.
13.04.2022 Gündem
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor. MEB tarafından tek tek duyuruldu ve sürecin tamamlandığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Adaylık için minimum bir yıl, maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı. Bakanlığa 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihi bir adım daha atmış olacağız. "dedi.
16.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Formasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki formasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.