Fen Bilimleri

Fen Bilimleri

Son dakika fen bilimleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fen bilimleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fen bilimleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fen Bilimleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fen bilimleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.385 fen bilimleri haberi bulunmuştur. Tüm fen bilimleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği taslağını görüşe sundu. Bakanlık “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” taslağını kamuoyunun erişimine açtı, öneri ve görüşleri almaya başladı. Yeni müfredatın içeriği ve maddeleri ise MEB’in yeni müfredatı açıklamasıyla sorgulanmaya başlandı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yeni müfredatın hangi sınıflarda uygulanacağını, merak ediliyor. Peki, müfredat değişikliği hangi sınıflarda geçerli, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
27.04.2024 Gündem
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir?
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir? Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasının 2024 uygulaması, 81 ilden yaklaşık 230 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Peki, ABİDE uygulaması nedir, ne zaman başlıyor?
19.04.2024 Gündem
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati Merkezi Sınav’ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onayladı.
14.04.2024 Yaşam
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı Milyonlarca öğrenci bekliyordu... 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden yapılacağı açıklandı.
18.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
MSÜ kitapçıkları veriliyor mu? MSÜ sınavdan sonra kitapçıkları veriliyor mu?
MSÜ kitapçıkları veriliyor mu? MSÜ sınavdan sonra kitapçıkları veriliyor mu? ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) 3 Mart Pazar günü 81 il ve 108 sınav merkezinde düzenlenecek. 736 bin 894 adayın başvurduğu sınavda, 96 bin 475 kişi görev alacak, 1747 bina ve 33 bin 353 salon kullanılacak.
2.03.2024 Gündem
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır? Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ÖSYM tarafından düzenleniyor. Başvurularını yapan 736 bin 894 aday, sınavda 120 soru çözecek. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
2.03.2024 Gündem
20 milyon öğrenci için tatil başlıyor! Uzmanlardan uyarı geldi
20 milyon öğrenci için tatil başlıyor! Uzmanlardan uyarı geldi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için bugün iki haftalık ara tatil başlıyor. Bazıları karnenin yanında getireceği taktir ve teşekkür belgeleriyle ailelerinin yüzünü güldürecek.
19.01.2024 Gündem
Sami Er kimdir? AK Parti Malatya belediye başkan adayı kim oldu, Sami Er Ak Parti Malatya belediye adayı mı, nereli?
Sami Er kimdir? AK Parti Malatya belediye başkan adayı kim oldu, Sami Er Ak Parti Malatya belediye adayı mı, nereli? Sami Er kimdir? AK Parti Malatya adaylığında adı geçen Sami Er'in biyografisi için araştırmalar arttı. Sami Er özellikle Malatya'da yaşayan ve Malatyalı olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sami Er'in hayatı ve kariyeri için araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Sami Er kimdir? AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylığı için adı geçen Sami Er aslen nereli, kaç yaşında? Sami Er'in biyografisi…
18.01.2024 Gündem
8. Sınıf Basit Makineler: Basit Makineler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basit Makineler: Basit Makineler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 8. sınıf basit makineler, gündelik yaşamda sıklıkla kullanılan araç gereçler olarak tanımlanabilmektedir. Basit makineler 8 ana grupta toplanmaktadır. Bunlar arasında makaralar, kaldıraçlar, çıkrık ve basit makineler bulunmaktadır. Basit makine nedir? Sorusunun cevabını bularak konuyu daha iyi anlayabilmek mümkün olabilmektedir. Basit makine, tek kuvvet kullanan ve olabildiğince az parçadan oluşan aletlere denmektedir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 7. sınıf aynalar konusu önemlidir ve ayrıntılarıyla açıklanması gerekmektedir. Bu konuda öncelikle ayna nedir? Bilinmesi gerekmektedir. Ayna sözlük anlamı olarak, ışığı yansıtan, nesnelerine görüntüsünü veren arkası sırlı ve cilalı cam ayna olarak ifade edilmektedir. Ayrıca Denizcilikte, küreğin ucunda bulunan yassı bölüm de ayna olarak tanımlanmaktadır. 7. Sınıf aynalar konusu Fen bilimleri ders konusudur. Gözgü olarak da tanımlanan aynaların birden çok çeşidi bulunmaktadır. Aynalar, Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatında Fen Bilimleri konusu kapsamında bulunmaktadır.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Canlıların en küçük yapı taşı olan hücrelerin yönetim merkezi çekirdeğidir. Çekirdek, aynı zamanda canlıya ait kalıtsal bilgilerin de bulunduğu yapılardır. Özel proteinler ve DNA birleşmesi sonucu oluşan çekirdek içerisinde kalıtsal etkili genler vardır. Genler ise nükleotidlerden yani moleküllerden meydana gelir. 
24.12.2023 Eğitim
PISA testi Türkiye sırası! PISA testi sonuçları nasıl? PISA nedir?
PISA testi Türkiye sırası! PISA testi sonuçları nasıl? PISA nedir? 81 ülke ve bölgede, 15 yaşındaki gençlerin okuma, matematik ve fen seviyelerinin değerlendirildiği 2022 PISA araştırma sonuçları belli oldu. Sonuçlarla Türkiye'nin sıralaması da belli oldu. Peki, PISA testi sonuçları nasıl? PISA nedir? İşte PISA testi Türkiye sırası…
5.12.2023 Gündem
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde Türkiye’de ilk ve ortaöğretimde toplam 19 milyon 155 bin 571 öğrenci var. Bu öğrencilerin 1 milyon 738 bin 198’si yani yüzde 9’u açık öğretimde okuyor. Eğitim kademelerine göre bakıldığında ortaokulda 171 bin 943, lisede de 1 milyon 566 bin 255 öğrenci var.
13.08.2023 Eğitim
YKS'de 100 bin sıfırcı var! Türkiye'de başarı yüzde 50
YKS'de 100 bin sıfırcı var! Türkiye'de başarı yüzde 50 Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları önceki gün açıklandı. 3 milyondan fazla adayın başvurduğu sınavda sıfır çekenlerin sayısı 100 bin 271 oldu. Eğitim uzmanı Salim Ünsal sınava giren 100 bin 271 adayın, puanı hesaplanacak kadar net yapamadığını söyledi.
22.07.2023 Eğitim
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi Ege Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nden bilim insanları, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, ters lale türüne ait yeni bir bitki keşfetti. Literatüre kazandırılan ve bilimsel ismi 'Fritillaria karakocanensis' olan bitkiye, 'Karakoçan lalesi' adı verildi.
6.07.2023 Yaşam
2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Meb.gov.tr LGS sonuçları: LGS sınav sonuçları açıklandı mı, LGS sonuçlarına nereden bakılır?
2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Meb.gov.tr LGS sonuçları: LGS sınav sonuçları açıklandı mı, LGS sonuçlarına nereden bakılır? LGS sınav sonuçları, sınava giren öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2023 sınav takvimi ile LGS sonuçları tarihi belli oldu. Sınava katılan 1 milyon 263 bin 313 öğrenci ilk oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru çözdü. Peki, LGS sınav sonuçları açıklandı mı, 2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlara nereden bakılır? İşte Meb.gov.tr LGS sonuçları…
22.06.2023 Eğitim
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu sınavda bu sene de geçen yıl olduğu gibi baraj puanı uygulanmayacak. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Barajın olmayışı çoğu adayı tercih bildiriminde bulunmaya yöneltiyor. Her adayın gücüne göre bir bölüm var. Dereceye giren adaylar için de 8-10 net ile düşük puanlar alan için de yerleşilecek programlar mevcut” diyor.
17.06.2023 Eğitim
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.
12.06.2023 Eğitim
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün’ü atadı.
5.06.2023 Ekonomi
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisine iyi bir lisenin kapılarını aralayacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı dün yapıldı. Öğrenciler 90 soruyu yanıtlamak için içeride ter dökerken veliler de dışarıda heyecanla bekledi. Öğrenciler soruların genel olarak kolay olduğunu söyledi.
5.06.2023 Eğitim
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak Lise ve üniversite yolundaki sınav maratonunun ilki olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) bugün yapılıyor. 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılması beklenen sınav 09.30’da başlayacak. Adaylar, 90 soru için iki oturumda 155 dakika boyunca ter dökecek.
4.06.2023 Eğitim
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin son sınıfında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmak isteyen öğrencilere yönelik gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren başlatılacak Akademik Destek Programı'nın hazırlıklarını tamamladıkları bildirdi.
26.05.2023 Eğitim
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak! Barajsız tercih şansı
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak! Barajsız tercih şansı Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 3.5 milyon adayın yarışacağı sınavda, adaylar 12. sınıf ikinci dönem konularından muaf tutulacaklar. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarı sırası koşulu olan programlar dışında tercihte puan barajı olmayacak.
24.05.2023 Eğitim
Nazmi Arıkan ve şoförünün katili Akçekaya, cezaevinde intihar etti
Nazmi Arıkan ve şoförünün katili Akçekaya, cezaevinde intihar etti Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde eğitimci Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker'in (46) öldürülmesiyle ilgili iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ufuk Akçekaya (49), kaldığı İzmir 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tek kişilik odada kendini asarak yaşamına son verdi.
10.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fen Bilimleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fen bilimleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.