Fazla Çalışma

Fazla Çalışma

Son dakika fazla çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fazla çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fazla çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fazla Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fazla çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.232 fazla çalışma haberi bulunmuştur. Tüm fazla çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi Milyonları ilgilendiren çalışma saatleriyle ilgili yeni düzenleme için hummalı çalışma yürütülüyor. Türkiye'de 1936 tarihli İş Yasası ile çalışma süresi günde 8, haftada 48 saat olarak belirlendi. 2003 tarihli, hâlâ yürürlükte olan İş Yasası'na göre de Türkiye'de haftalık çalışma süresi 45 saat. Bu yasaya göre bir yılda bir işçiye en fazla 270 saat fazla çalışma yaptırılabiliyor. Hükümet bu çalışma saatlerinin sanayi çağının başladığı dönemlere göre düzenlendiği, günümüz şartları ve teknolojideki gelişmelere göre uzun olması nedeniyle yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Meslek gruplarına göre değerlendirmeler de yapılıyor.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
THY Genel Müdürü Ekşi'ye Brezilya Devlet Nişanı verildi
THY Genel Müdürü Ekşi'ye Brezilya Devlet Nişanı verildi Türkiye ile Brezilya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine katkı ve pandemi dönemindeki özverili çalışmalar nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye Brezilya Devlet Nişanı verildi.
21.12.2023 Ekonomi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden maaş artı primle çalışanları üzen karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti.
10.12.2023 Çalışan Hakları
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti. İşte haberin detayları...
2.12.2023 Çalışma Hayatı
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün Milyonlarca çalışan ve iş vereni ilgilendiren karar! Yargıtay maaşı bir kere bile olsa 20 gün geciken işçinin, haklı nedenle iş sözleşmesini feshedip kıdem tazminatı alabileceğine karar verdi. Hukukçular, “Artık işçiler genel hükümler çerçevesinde bir sene çalışıp kıdem tazminatı almaya hak kazandıktan sonra maaşları gecikirse tazminatını alıp işten ayrılabilirler” dedi.
23.11.2023 Çalışma Hayatı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem ve ihbar tazminatı kararı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem ve ihbar tazminatı kararı Yargıtay, mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada 'terbiyesiz' kelimesini kullandığı gerekçesiyle tazminatsız kovulan işçiye dair kararını açıkladı. Kaba hitapla, sataşmanın aynı şey olmadığına dikkat çeken Yüksek Mahkeme; işten çıkartılan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti.
11.11.2023 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işveren tarafından işten çıkarılmaları durumunda almaya hak kazanıyor. Ancak belli sebepler çalışanın bu haktan faydalanamamasına sebep oluyor. Yargıtay tarafından verilen son karar da çalışanın tazminat hakkını talep edememesine yol açıyor.
23.10.2023 Çalışma Hayatı
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
18.10.2023 Çalışma Hayatı
Dedikodu yapan çalışana kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar
Dedikodu yapan çalışana kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mesai arkadaşlarına iftira atıp, dedikodu yapan işçinin tazminatsız şekilde kovulmasının önünü açtı. Emsal kararla birlikte; çalıştığı işyerinde mesai arkadaşlarının dedikodusu yaparak işçileri birbirine düşüren personel tazminatsız kovulacak.
16.10.2023 Çalışma Hayatı
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mağdur olduğunu düşünen kapıcıların, kat maliklerine olduğu gibi yönetici hakkında da dava açabileceğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, apartman yöneticisinin işveren temsilcisi olduğuna dikkat çekti.
19.08.2023 Gündem
İşçi-işveren milyonları ilgilendiren emsal karar! En yüksek faizden ödemek zorunda
İşçi-işveren milyonları ilgilendiren emsal karar! En yüksek faizden ödemek zorunda İşçi-işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin işçi alacaklarına ilişkin hükmü, pek çok çalışana ümit oldu. Yüksek Mahkeme, gününde ödenmeyen ücretler için emsal bir karara imza attı.
4.08.2023 Yaşam
Adres değişikliği ile ilgili milyonları ilgilendiren karar! 'Taşındım' bahanesi bitti
Adres değişikliği ile ilgili milyonları ilgilendiren karar! 'Taşındım' bahanesi bitti Bazı davaların yıllarca sürmesine sebep olan taraflara ulaşılamaması ile alakalı Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme; adresini değiştiren tarafın bunu bildirmediği ve adres kayıt sisteminde yerleşim yeri adresi de tespit edilemediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın bir nüshasının eski adrese ait binanın kapısına asılmasının yeterli olduğuna hükmetti. Kararda; bu tür durumlarda evrakın asılma tarihinin tebliğ tarihi sayılacağına dikkat çekildi.
25.06.2023 Yaşam
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor Bursa İş Mahkemesi, emsal teşkil edebilecek bir karara imza attı. Gıda sektöründe çalışan bir fabrika işçisi 2016 yılında 432,4 saat fazla mesai yaparak 270 saatlik yasal sınırı aştı. İşçi, kendi rızasıyla işten ayrılıp tazminat talep etti. Ancak işveren karşı çıktı. Bunun üzerine açılan davadan çalışan herkesi ilgilendiren bir karara imza atıldı.
24.06.2023 Çalışan Hakları
Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? Deprem tazminatı ne kadar, ne zaman ödenecek?
Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? Deprem tazminatı ne kadar, ne zaman ödenecek? Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusun kararın Resmi Gazete yayımlanmasının ardından “Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? Deprem tazminatı ne kadar, ne zaman ödenecek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
12.05.2023 Çalışan Hakları
Polis atama ve yer değiştirme ile ilgili yeni karar! Hizmet süresi değişti
Polis atama ve yer değiştirme ile ilgili yeni karar! Hizmet süresi değişti Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
12.05.2023 Çalışan Hakları
Tazminat ve fazla çalışma ücreti kararı! Ödenecek tutar belli oldu
Tazminat ve fazla çalışma ücreti kararı! Ödenecek tutar belli oldu Deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarıyla ilgili tazminat ve fazla çalışma ücreti karar verildi.
12.05.2023 Ekonomi
Kamu işçisinin zammı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 45 zam yapıyoruz
Kamu işçisinin zammı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 45 zam yapıyoruz 700 bin kamu işçisinin zam pazarlığında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri'nde zam oranını açıkladı. Erdoğan Yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin TL olacak" dedi. Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına çalışmaların devamının geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuzda enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıklarımız var." ifadelerini kullandı.
9.05.2023 Gündem
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati aşan çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa dahi fazla çalışma hükümlerine tabi olduğuna hükmetti.
8.05.2023 Çalışma Hayatı
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek Yeniden yapılandırma görevine fazla mesai ücreti ödenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na Tabi Personeline Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...
14.04.2023 Çalışan Hakları
Bakanlıkta kritik görüşme! Çalışanları yakından ilgilendiriyor
Bakanlıkta kritik görüşme! Çalışanları yakından ilgilendiriyor Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüştü. Görüşmede, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi, 4C’den 4B’ye geçen personeller ve kamu görevlilerinin diğer talepleri istişare edildi.
6.04.2023 Ekonomi
Çalışan binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi
Çalışan binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi Gece bekçisi olarak çalıştığı farikayı terk edip yan taraftaki komşu işyerine yemeğe giden bekçi, hayatının şokunu yaşadı. Hırsızların talan ettiği fabrikanın sahibi, bekçiyi tazminatsız kovdu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, görev yerini terk eden bekçiyi haksız buldu.
19.03.2023 Çalışan Hakları
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi İşe iade davalarıyla alakalı emsal nitelikte bir karara imza atan Bölge Adliye Mahkemesi, işçinin işe iade yönündeki başvurusunun samimi olması gerektiğihne hükmetti. Mahkeme; işverenin de işe davette ciddi ve samimi davranmasının mecburi olduğuna dikkat çekti.
15.03.2023 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Fazla Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fazla çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.