Faizsiz ev ve araba satışında yeni dönem! 35 şirket başvurdu
Faizsiz ev ve araba satışında yeni dönem! 35 şirket başvurdu Ev ve araba almak isteyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Yürürlüğe girdi. Uzun süredir gündemdeydi. Tüm detaylar netleşti. Faizsiz ev ve arabayı planlayan vatandaşların hakları koruma altına alındı. İsteyen her firma yapamayacak. Sermaye şartı bulunuyor. Tasarruf finansman sistemine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) intibak için 35 şirket başvurdu. Bu şirketlerden 23'ü tek başına, 12'si ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere başvuruyu gerçekleştirdi.
13.04.2021 Ekonomi
Ev, araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, Artık faizsiz sistem...
Ev, araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, Artık faizsiz sistem... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşlardan yoğun talep vardı. Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin saadet zincirine dönmesini önlemek için resmen adım atıldı. Bu şirketler için sıkı kurallar artık yürürlükte. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsamda genişledi. Yeni kanuna, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edildi.
6.03.2021 Ekonomi
Ev fırsatı... Faiz yok, peşinat yok! Yeni düzenleme geliyor
Ev fırsatı... Faiz yok, peşinat yok! Yeni düzenleme geliyor Milyonlarca kişiye faizsiz ev müjdesi! Ev almak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiren gelişme! Faizsiz, peşinatsız ev sahibi olmak mümkün. Sistem tamamen değişiyor. Sayı her geçen gün artıyor. Vatandaşlardan yoğun talep var. Rakamlar yüz binlerle ifade edilmeye başladı. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin Çiftlikbank örneğindeki gibi saadet zincirine dönmesini önlemek için harekete geçildi. Bu şirketler için sıkı kurallar getiren yasa önümüzdeki günlerde TBMM'den çıkartılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için birçok kural ve zorunluluk getirilecek. Örneğin şirketin en az 50 milyon liralık sermayesi bulunması zorunlu olacak.
5.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri