Faiz İndirim

Faiz İndirim

Son dakika faiz indirim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan faiz indirim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını faiz indirim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Faiz İndirim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan faiz indirim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.788 faiz indirim haberi bulunmuştur. Tüm faiz indirim haberleri aşağıda listelenmiştir.
2024 Mart ayı FED toplantısı hangi gün, faiz indirimi olacak mı?
2024 Mart ayı FED toplantısı hangi gün, faiz indirimi olacak mı? FED faiz kararı mart 2024 için küresel piyasalarda bekleyiş başladı. Ons altında yaşanan yükseliş ve FED'in faiz indirim mesajı ile beraber gözler bu ayki faiz kararına çevrildi. Peki, 2024 Mart ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı hangi gün?
16.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti! Kar etmek isteyenlere çok kritik uyarı geldi
Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti! Kar etmek isteyenlere çok kritik uyarı geldi Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Altın yatırımcısına uyarılar peş peşe geldi. Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların kârlarını arttırması için uzmanlardan önemli analiz geldi. Öte yandan altın fiyatları tarafında yaşanan hareketlilik, Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını en çok merak edilenler arasına getirdi. Bunun yanında altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 16.30’da açıklanacak olan aralık ayı ABD enflasyonunda olacak. Öte yandan dünyada merkez bankalarının faiz indirim beklentilerinin erkenden satın alındığına ilişkin beklentiler 'Altın fiyatları için köpük var mı' sorusunu getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sorunun cevabını açıklayarak ons ve gram altın fiyatına ilişkin beklentilerini açıkladı. Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte detaylar...
12.01.2024 Ekonomi
Altının kaderi belli olacak, saatler kaldı! Gram altın için 3000 lira işaret edildi, tarih verildi
Altının kaderi belli olacak, saatler kaldı! Gram altın için 3000 lira işaret edildi, tarih verildi Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Altın yatırımcısına uyarılar peş peşe geldi. Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların kârlarını arttırması için uzmanlardan önemli analiz geldi. Öte yandan altın fiyatları tarafında yaşanan hareketlilik, Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını en çok merak edilenler arasına getirdi. Bunun yanında altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 16.30’da açıklanacak olan aralık ayı ABD enflasyonunda olacak. Öte yandan dünyada merkez bankalarının faiz indirim beklentilerinin erkenden satın alındığına ilişkin beklentiler 'Altın fiyatları için köpük var mı' sorusunu getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sorunun cevabını açıklayarak ons ve gram altın fiyatına ilişkin beklentilerini açıkladı. Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte detaylar...
11.01.2024 Ekonomi
FED faiz kararını açıkladı
FED faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu. Piyasalar Fed'in Mayıs ayında faiz indirimine gitmesi olasılığını yüzde 90 olarak fiyatlıyor, Fed kararı öncesi bu oran yüzde 80 seviyesindeydi. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında enflasyon için zafer ilan etmenin erken olduğunu, bu toplantıda faiz indiriminin ne zaman olacağına yönelik soruların sorulduğunu söyledi. Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine gerilemesinin zaman alacağını da belirtti.
13.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Kasım 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç?
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Kasım 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. TCMB Para Politikası Kurulu politika faizi tek haneye düşürüldü. İşte, 24 Kasım TCMB PPK toplantısı sonrası Merkez Bankası faiz kararı...
24.11.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,5’ten yüzde 9’a indirilmesine karar verdi.
24.11.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Son dakika... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12’den yüzde 10,5’e indirilmesine karar verdi.
20.10.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, TCMB toplantısı ne zaman? MB faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak, faiz beklentisi ne?
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, TCMB toplantısı ne zaman? MB faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak, faiz beklentisi ne? Dolar, altın ve euro fiyatları yakından takip edilirken piyasaya yön veren kararlar merakla bekleniyor. TCMB ve ardından da Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyuracak. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) sert bir faiz artışı yapması beklenirken TCMB’nin faizleri sabit tutması bekleniyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, MB faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB toplantısı bugün mü, ne zaman ve de saat kaçta?
21.07.2022 Ekonomi
Tüm gözler Merkez Bankası'nın bugünkü faiz kararında! İşte piyasanın tahmini
Tüm gözler Merkez Bankası'nın bugünkü faiz kararında! İşte piyasanın tahmini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası faiz değişikliğine gidecek mi? Ekonomistlerin beklentileri neler? İşte cevabı...
14.04.2022 Ekonomi
Çiftçiye kredi müjdesi! Ziraat Bankası...
Çiftçiye kredi müjdesi! Ziraat Bankası... Çiftçileri ilgilendiren son dakika açıklaması. Çiftçiye kredi müjdesi. Yeni kararla birlikte küçükbaş hayvancılıkta yatırım ve işletme kredilerindeki üst limit 15 milyon liradan 25 milyon liraya çıkarıldı. Ayrıca indirimli faiz oranları yüzde 75 olmakla birlikte bazı kriterlere göre bu oran yüzde yüzü buluyor. Bakanlık tarafından belirlenecek öncelikli bölgede yatırım, atıl işletme satın alma, yurt içinde doğan hayvan alımı ve kullanımı, kendi yemini üretme ve mera kullanımı, genç çiftçi ile kadın çiftçi kriterleri göz önüne alınarak her bir kriter için belirlenen yüzde onluk indirimli faiz oranlarıyla kullanılacak düşük faizli krediler yüzde yüzü yani sıfır faizden kredi kullanımını sağlanıyor. Krediler Ziraat Bankası tarafından veriliyor. İşte çiftçileri ilgilendiren kredi ile ilgili flaş detaylar...
8.04.2022 Ekonomi
Faiz kararı için gözler Merkez Bankası'nda!
Faiz kararı için gözler Merkez Bankası'nda! Piyasaların gözü yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararında olurken, genel beklenti bankanın politika faizinde bir değişikliğe gitmemesi yönünde. Gedik Yatırım - Yatırım Danışmanı Eda Karadağ ve Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan beklentilerini değerlendirdi.
16.02.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira... Kredi desteği veriliyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Faiz indirimi uygulanacak. Faiz indirimi yüzde 50'den başlayıp yüzde 100'e kadar çıkıyor. Halkbank'tan kredi müjdesi geldi. Detaylar netleşti. Resmen başladı. Halkbank Türkiye ve KKTC'de esnaf ve sanatkarlara kullandırılan ve bakiyesi 2022, 2023 ve 2024 yıllarına devreden krediler ile 2024 sonuna kadar doğrudan kullandırılacak kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulayacak. Söz konusu faiz indirimi, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için yüzde 100 olarak uygulanacak.
4.01.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faizleri düşürecek mi? Bugün belli oluyor
Merkez Bankası faizleri düşürecek mi? Bugün belli oluyor Milyonların gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısını bugün yapacak. Dün akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıkladı. FED beklentiler dahilinde politika faizini sabit tutarken gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 Aralık ayı faiz kararı için PPK toplantısına çevrildi. Merkez Bankası'nın faizleri düşürüp düşürmeyeceği merak ediliyor. MB faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.
16.12.2021 Ekonomi
Krediler ile ilgili flaş açıklama! Düşük faiz...
Krediler ile ilgili flaş açıklama! Düşük faiz... Kredi faizleri düşecek mi? Uygun fiyattan kredi çekilir mi? Düşük faizli kredi imkanı var mı? Tüketici kredilerinin faizleri düştü mü? soruları merak konusu olmuştu. Kredi faizleriyle ilgili flaş açıklama geldi. Faiz indirim döngüsünün mevduat faizleri üzerindeki etkisi devam ediyor. Mevduat faizlerinde düşüş ivmesi bir yılın en düşük seviyesine ulaştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Bundan sonraki süreçte politika faizindeki aşağı iniş yeniden kamu bankaları öncülüğünde konut, ticari ve tüketici kredilerini aşağı yönlü çekecektir. Ancak taşıt kredilerinde ve tüketici kredilerinde henüz yüksek seviyeler bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
6.12.2021 Ekonomi
Faiz indirimi sonrası yatırımcılar için tercihler değişti! Mevduat, borsa...
Faiz indirimi sonrası yatırımcılar için tercihler değişti! Mevduat, borsa... Merkez Bankası faiz indiriminde üçüncü adımı attı ve faizi yüzde 15'e çekti. Faiz düşüşü önümüzdeki dönem de devam edebilir. Yatırımcılar için de faiz indirimi sonrası tercihler değişiyor. Karar ile birlikte yatırımcılar mevduattan çıkıp borsaya yönelebilir ve daha fazla risk alınmaya başlanabilir. Aralıkta bir faiz indiriminin daha gündemde olması dolar kurunun yüksek seyrini sürdürmesine neden olabilir. Aynı hızla olmasa da bu eğilimin devam ettiği görülebilir.
19.11.2021 Ekonomi
Son dakika zam açıklaması! Tüm asgari ücretliler için geçerli, enflasyon oranın üzerinde...
Son dakika zam açıklaması! Tüm asgari ücretliler için geçerli, enflasyon oranın üzerinde... Zam oranları ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Asgari ücretli olarak çalışanlar merakla bekliyordu. Yen yılın yaklaşması ile birlikte asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Sadece asgari ücretlinin değil tüm çalışanların gözü asgari ücrete yapılacak zam oranlarına çevrildi. Asgari ücret zammı genel olarak özel sektör zam oranları için de belirleyici oluyor. Asgari ücret ile ilgili son açıklama MÜSİAD'dan geldi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "2022 yılı için belirlenecek asgari ücret zammının, işveren üzerindeki asgari ücret vergi yüklerinin bir kısmı hafifletilerek mutlaka yıl sonu enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
9.11.2021 Çalışma Hayatı
Zam geldi! Fiyatlar 15 bin TL birden yükseldi, artış...
Zam geldi! Fiyatlar 15 bin TL birden yükseldi, artış... Fiyatlara zam geldi. Bankaların faiz indirim kararı fiyat artışlarına neden oldu. 15 bin ile 100 bin lira arasında zam yapıldı.
2.11.2021 Ekonomi
Kredi faiziyle ilgili son dakika açıklaması!
Kredi faiziyle ilgili son dakika açıklaması! Kredi faiz indirimiyle ilgili son dakika gelişmesi! Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu duyurdu. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, kredi faizleriyle ilgili, "Ticari kredi faiz oranlarındaki düşüşün etkisiyle önümüzdeki dönemde krediler sabit sermaye yatırımlarını daha fazla destekleyecektir." ifadelerini kullandı.
28.10.2021 Ekonomi
Garanti BBVA resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, faizler düşürüldü
Garanti BBVA resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, faizler düşürüldü Garanti BBVA harekete geçti. Kamu bankalarının ardından bir faiz kararı da Garanti Bankası'ndan geldi. Garanti BBVA faizleri düşürdüğünü duyurdu. Garanti BBVA rotatif kredi faizini yüzde 18'in üstündeki seviyelerden yüzde 16.75'e çekti.
27.10.2021 Ekonomi
Ziraat Bankası faiz oranları! Kredi faiz oranlarında indirim ve vade sayısı...
Ziraat Bankası faiz oranları! Kredi faiz oranlarında indirim ve vade sayısı... Milyonlar bekliyordu! Ve belli oldu. Kamu bankaları kredi faizleri ile ilgili kararını açıkladı. Merkez Bankası'nın faizleri düşürdüğünü duyurmasının ardından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank aldıkları ortak kararla konut kredisi ve kurumsal kredi faiz oranlarını düşürdü. Ziraat Bankası'ndan kredi kullananlar da faiz oranı indirimi ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Ziraat Bankası faiz oranı ne oldu? Ziraat Bankası konut kredisi hesaplama nasıl yapılır? Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte Ziraat Bankası kredi hesaplama...
25.10.2021 Ekonomi
Araba alacaklara iki kötü haber birden! Hem sıfır hem de ikinci el için geçerli, 2 ay...
Araba alacaklara iki kötü haber birden! Hem sıfır hem de ikinci el için geçerli, 2 ay... Araba alacakları çok yakından ilgilendiriyor. Araba piyasası ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Sıfır araçlardan sonra ikinci el arabalara da sıçrıyor. OYDER Başkanı Turgay Mersin yaptığı açıklamada, "Stoktaki araç, eğer müşterinin ihtiyacını görüyorsa onu almaya çalışıyor. Karşılanmayı bekleyen taleplerin süresi modele göre değişiyor. 2 ay, 3 ay ve bazen 1 ay ertelenebiliyor bu talepler. Özellikle C segment araçlarda bulunurluk sıkıntısı daha fazla. Birinci eldeki bulunurluk sıkıntısından dolayı da 2. ele talep artıyor. Talep artışı da fiyatları tetikliyor doğal olarak." dedi.
24.10.2021 Otomobil
Kredi faiz oranları düşecek mi?
Kredi faiz oranları düşecek mi? Kredi çekecek herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunda kredi faizlerinin düşeceği yönünde bir beklenti oluştu. İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faizlerinde düşüş olacak mı? İşte detaylar...
24.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Faiz İndirim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki faiz indirim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.