Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." dedi.
13.11.2023 Ekonomi
Fiyatlar 3 kat arttı! Tek tek tespit ediliyor, Ramazan fırsatçıları...
Fiyatlar 3 kat arttı! Tek tek tespit ediliyor, Ramazan fırsatçıları... Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı yapan firma ve işletmeler ortaya çıkmaya başladı. İçişleri Bakanlığının da bugün yayınladığı Ramazan Genelgesi'nde dikkat çektiği konuyla ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, fırsatçıların hile yöntemlerini sıralayarak, vatandaşlara çok önemli uyarılar yaptı.
12.04.2021 Ekonomi
60 firmaya 3,1 milyon liralık fahiş fiyat cezası
60 firmaya 3,1 milyon liralık fahiş fiyat cezası Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 60 firmaya 3,1 milyon lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.
27.07.2020 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı denetime başladı! 500 bin TL'ye kadar cezası var!
Ticaret Bakanlığı denetime başladı! 500 bin TL'ye kadar cezası var! Ticaret Bakanlığı ekiplerince Ramazan Bayramı öncesi 81 ilde temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerde ve pazar yerlerinde eş zamanlı denetim gerçekleştirildi. Buna göre fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilenlere yönelik 10 bin TL’den 100 bin TL’ye, stokçuluk faaliyetinde bulunanlara ise 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.
22.05.2020 Ekonomi