Ezan

Ezan

Son dakika ezan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ezan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ezan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ezan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ezan gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.226 ezan haberi bulunmuştur. Tüm ezan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? 5 Nisan 2024 sela vakti ile illerde sela saati
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? 5 Nisan 2024 sela vakti ile illerde sela saati Cuma namazının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar cüzdan duası ritüelini gerçekleştirmek için “Sela kaçta okunuyor, sela ile ezan arası ne zaman?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Cuma Sela saati…
5.04.2024 Gündem
Bayram namazında kaç tekbir vardır (kaç tekbir getirilir)? Bayram namazında tekbir nasıl getirilir, bayram namazı kılarken kaç tekbir alınır?
Bayram namazında kaç tekbir vardır (kaç tekbir getirilir)? Bayram namazında tekbir nasıl getirilir, bayram namazı kılarken kaç tekbir alınır? Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir. Ramazanı uğurlamaya sayılı günler kala, bayramı karşılayacak vatandaşlar bayram namazına dair detayları sorgulamaya başladı. Bayram namazına dair merak edilen detaylardan biri ise bayram namazında kaç tekbir getirildiği oldu. Peki, Bayram namazında kaç tekbir vardır? Tekbir bayram namazında kaç defa getirilir, İmam Fatiha Ve Zammı Sûreyi içinden mi okunur?
4.04.2024 Yaşam
Murat Kurum: Bizi daima kapınızın önünde, dizinizin dibinde bulacaksınız
Murat Kurum: Bizi daima kapınızın önünde, dizinizin dibinde bulacaksınız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi. Miting programında konuşan Kurum, “İlk günden itibaren İstanbul’un bütün sokaklarında, 31 Mart zaferine inandınız. Ve bu omuzlara kutlu bir sorumluluğu yüklediniz. Bu öyle bir sorumluluk ki; bizi asla laf üretirken bulmayacaksınız. Bizi daima kapınızın önünde, dizinizin dibinde bulacaksınız. Tarihin ve milletin önünde size söz veriyoruz. Ama bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez. Onlar sözleri bile hatırlamıyor, unutuyorlar. Sordukları zaman ‘Yetişmezdi zaten’ diyorlar. Biz söz verdik mi o sözü tutarız" dedi.
23.03.2024 Gündem
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur?
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? Sela ne zaman, saat kaçta okunur? Sorusunun yanıtı bir Cuma günü daha gündem oldu. Cuma namazına katılmak için hazırlıklarını tamamlayan Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirmek için heyecanla minarelerden yükselen ezanı bekliyor. Ezanın ardından minarelerden yükselen salavatlar, Hz. Muhammed (sas) ve diğer peygamberler için yapılan dualarla dolu olacak.
15.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı: Unuttuğumuz gün boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı: Unuttuğumuz gün boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Milleti’nin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?
Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır? Oruç ibadeti idrak edilirken, iftar vakti orucun ne zaman açılacağına dair araştırmalara başladı. Oruç ibadeti sadece bedensel bir ibadet olmanın ötesinde, manevi bir arınma sürecidir. Bu nedenle iftar vakti, oruç tutanların büyük bir sabırsızlıkla beklediği, birlikte dualar edip bereketi paylaştığı anlardan biridir. Oruç ezan okunduktan sonra mı açılır, ezan okunurken su içilir mi? Oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?
11.03.2024 Ramazan
İftar için mesajlar! Resimli, kısa, güzel ve anlamlı hayırlı iftarlar geçen iftar mesajları ve hayırlı iftarlar sözleri
İftar için mesajlar! Resimli, kısa, güzel ve anlamlı hayırlı iftarlar geçen iftar mesajları ve hayırlı iftarlar sözleri 11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte iftar hazırlıkları da başladı. Camilerin minarelerinden yükselen ezan sesleriyle birlikte oruçlarını açacak olan vatandaşlar hayırlı iftarla sözleri ile iftar mesajları için arama motorlarına yöneldi, birbirinden anlamlı, güzel iftar sözleri sorguluyor. İftar sofraları, açlığı ve susuzluğu gidermenin ötesinde, aile bağlarını güçlendiren, komşuluk ilişkilerini pekiştiren bir köprü. Biz de ilk iftara özel resimli, kısa, güzel ve anlamlı hayırlı iftarlar geçen iftar mesajları derledik. İşte iftar için resimli, güzel, kısa ve anlamlı mesajları ile hayırlı iftarlar Allah kabul etsin sözleri…
11.03.2024 Ramazan
Ezan Okunurken Köpekler Neden Havlar? Ezan Okunurken Köpekler Niye Havlıyor?
Ezan Okunurken Köpekler Neden Havlar? Ezan Okunurken Köpekler Niye Havlıyor? Ezan okunurken genellikle köpeklerin havladığına ya da uluduğuna şahit olmuşsunuzdur. Ezan okunurken köpeklerin neden bu şekilde tepki verildiği çok fazla merak edilmektedir.
28.01.2024 Gündem
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli'nden Gazze mesajı: Devletim, milletim istesin yola revan olurum
MHP lideri Bahçeli'nden Gazze mesajı: Devletim, milletim istesin yola revan olurum MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin mesajlar veren Bahçeli, "Cumhuriyetten nasıl dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş yoktur." ifadelerini kullandı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren MHP lideri, "Milletim istesin, devletim istesin Gazze'deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim." dedi.
24.10.2023 Gündem
Sela sözleri ve okunuşu | Sela neden, nasıl ve ne zaman okunur? Sela vakti ve anlamı
Sela sözleri ve okunuşu | Sela neden, nasıl ve ne zaman okunur? Sela vakti ve anlamı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Filistin'e saldırılarında hayatını kaybedenler için camilerde sela okunacağını duyurdu. Peki, Sela neden, nasıl ve ne zaman okunur? İşte Sela sözleri ve okunuşu…
18.10.2023 Gündem
Ayakkabılarıyla camiye girip namaz kılanlara ve imama bağıran kişiye soruşturma başlatıldı
Ayakkabılarıyla camiye girip namaz kılanlara ve imama bağıran kişiye soruşturma başlatıldı Isparta'da cemaat namaz kılırken ayakkabılarıyla camiye girip, imam hatibe bağırdıktan sonra kaçan Ç.A. hakkında cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
28.09.2023 Gündem
MEVLİD KANDİLİ NAMAZI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN KILINIR? Diyanet Mevlid Kandili namazı kılınışı: Tesbih namazı nasıl kılınır, Mevlid kandili namazı kaç rekat kılınır?
MEVLİD KANDİLİ NAMAZI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN KILINIR? Diyanet Mevlid Kandili namazı kılınışı: Tesbih namazı nasıl kılınır, Mevlid kandili namazı kaç rekat kılınır? Mevlid Kandili namazı kılınışı, saati mübarek gün sebebiyle Müslümanlar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Mevlid Kandili aynı zamanda yılın son kandilidir. İslam alemi için özel ve ayrı olan MEvlis Kandili’ni ibadetlerle geçirmek ve Hz. Peygamber'i anmak isteyenler “Mevlid Kandili namazı saat kaçta kılınır, kaç saat sürer, Mevlid Kandili namazı ne zaman kılınır? Sorularına yanıt ararken Mevlid Kandili namazı kılınışı için de arama motorlarından yararlanıyor. İşte Mevlid Kandili tesbih namazı nasıl kılınır, Mevlid kandili namazı kaç rekat kılınır? Sorularının yanıtı ile Mevlid Kandili namazı ve ezan saati…
26.09.2023 Gündem
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir? Tayyab, Türkiye'nin ilk İslami kartı mottosuyla kullanıma sunuldu. Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı. Peki, Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin? Tayyab kurucusu kim? Tayyab İslami kart nasıl alınır, Tayyab Kart özellikleri nedir?
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Halil Konakçı hakkında soruşturma! Diyanet açıkladı
Halil Konakçı hakkında soruşturma! Diyanet açıkladı Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında, sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlattı.
14.08.2023 Gündem
Annesi ve anneannesini öldürüp parçalara ayırdı: Mehdi olduğumu hissettim, onlar şeytandı
Annesi ve anneannesini öldürüp parçalara ayırdı: Mehdi olduğumu hissettim, onlar şeytandı Zonguldak'ta annesi Şeyda Çataklı (56) ve anneannesi Medine Küçükkaya'yı (77) bıçakla öldürdükten sonra cesetlerini parçalara ayıran Rabia Çataklı (31)'nın ifadesine ulaşıldı. Çataklı ifadesinde 'Mehdi olduğumu hissettim' diyerek yaptığı vahşeti anlattı. İşte detaylar...
14.08.2023 Yaşam
Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı! Uzun kuyruklar oluştu
Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı! Uzun kuyruklar oluştu Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelip yaz tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin, dönüş yolculukları başladı. Kapıkule Sınır Kapısı önünde uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçiler, memleketleri ve sevdiklerini geride bırakmanın burukluğunu yaşıyor.
3.08.2023 Gündem
Gaziosmanpaşa'da taksici öldürüldü, yolcuları yaralandı
Gaziosmanpaşa'da taksici öldürüldü, yolcuları yaralandı Beyoğlu’ndan aldığı yolcuları Gaziosmanpaşa’ya getiren taksi sürücüsü Samet Kubiloğlu, aracına açılan ateş sonucu öldürüldü. Silahlı saldırganların, taksideki yolcuların husumetlisi olduğu öne sürüldü. Hayatını kaybeden taksi şoförünün evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
30.07.2023 Gündem
15 Temmuz Treni' yola çıktı! Bakan Uraloğlu uğurladı
15 Temmuz Treni' yola çıktı! Bakan Uraloğlu uğurladı 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ‘Türkiye Yüzyılı Kahramanları’ temasıyla hazırlanan 'Demokrasi ve Milli Birlik Treni', Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenle uğurlandı.
14.07.2023 Gündem
Ezan okununca köpekler neden havlar? Köpekler ezan okunurken neden ulur?
Ezan okununca köpekler neden havlar? Köpekler ezan okunurken neden ulur? 5 vakit ezan okunduğunda köpeklerin uluması ya da havlaması dikkat çekmiştir. Bu durumu olumlu ve olumsuz durumlara yorulduğu da bilinmektedir. Peki ezan okununca köpekler neden havlar?
25.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "40 Yıl, 40 Eser" etkinliği kapsamında Bir Şiir Bir Hayat / Sakarya Türküsü Dijital Sergisi’nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Necip Fazıl Cumhuriyet tarihimizin en sancılı dönemlerine şahitlik etti. Fertlerin yaşadığı bütün ıstırapları bizzat görmüştür. Kültürel hegemonyaya teslim olmak yerine kalemi ve kelamıyla direnmeyi seçti." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bu milletin evlatlarını aşağılama cesaretini gösteremeyecek. Aman yarabbi ne diyor. 'Kırsal kesimden aldığı oylarla Cumhurbaşkanlığı kazandı.' Partinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal "Köylü Milletin efendisidir" demedi mi? 14 Mayıs'ta milletimiz başında CHP zihniyetini istemediğini çok net biçimde ortaya koymuştur. 28 Mayıs'ta da yarım kalan işi tamamlayarak CHP ideolojisi sandığa gömmüştür. Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır. Ne CHP genel başkanının koltuğunu korumak için attığı iftiralar bunu değiştirebilir ne seçim yenilgisini perdelemek için söylediği yalanlar bunu perdeleyebilir." dedi.
11.06.2023 Gündem
Bahçeli'den 'İç savaş' söylemlerine sert tepki: Kefenlerini alıp gelsinler!
Bahçeli'den 'İç savaş' söylemlerine sert tepki: Kefenlerini alıp gelsinler! “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantısında Burdur Halkına seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli; "Bir terörist alçakça ve cüretkar şekilde milletimizi tehdit ederek, '14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu kazanamazsa iç savaş çıkar' diyebilmiştir. Eğer böyle bir niyet ve planları varsa, tavsiyem yanlarına kefenlerini ya da sarı torbalarını da alıp gelmeleridir” dedi.
13.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var
Bakan Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi”nde konuştu. Bakan Kurum, 'Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var. Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor' dedi.
7.05.2023 Gündem
Bahçeli: Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar
Bahçeli: Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Her numara zillet ittifakında, ne ararsanız bu ittifakın yamalı bohçasında. Sayısını takip etmekte zorlandığımız cumhurbaşkanı yardımcılarıyla koltuk ve paylaşımlarıyla küçüldükçe küçülüyorlar. Kendi aralarında pazarlık yetmezmiş gibi, Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar" dedi.
6.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Büyük Fikirtepe dönüşümünde 12 bin konut inşa ediyoruz
Bakan Kurum: Büyük Fikirtepe dönüşümünde 12 bin konut inşa ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum; iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle Kadıköy’de bir araya geldi. Bakan Kurum, “İstanbullular, Kadıköylüler, Fikirtepeliler için ‘Yarısı Bizden’ diyoruz. ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza tam 529 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. Kadıköy’ümüzün, İstanbul'umuzun yuvalarını güvenli hale getireceğiz" dedi.
5.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ezan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ezan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.