Ev Fiyat

Ev Fiyat

Son dakika ev fiyat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev fiyat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev fiyat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Fiyat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev fiyat gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.709 ev fiyat haberi bulunmuştur. Tüm ev fiyat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil Ev almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir Ev ve konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler açıklandı. Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 oranında arttı. 3 büyük ilde konut fiyatlarının son bir yılda en çok arttığı il ise Ankara oldu.
17.01.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var ." ifadelerini kullandı.
5.12.2023 Ekonomi
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var. SPK lisansı olan155 değerleme şirketinin üçte biri için soruşturma yürütüyoruz. Sonuçlanan dosyalara 15 milyon lira ceza kestik. 100’den fazla dosyada inceleme sürüyor. Çok büyük cezalar da yolda." ifadelerini kullandı.
4.12.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklama! Büyük düşüş geliyor
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklama! Büyük düşüş geliyor Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük ölçüde kalktı." dedi. Fiyatlarda büyük düşüş gerçekleşti. Peki emlak piyasasında son durum ne? Konut satışındaki yeni uygulama nasıl olacak? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı merak edilen soruları cevapladı.
7.10.2023 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
26.09.2023 Ekonomi
İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor! İşte kiracılara müjde gibi haberin ayrıntıları
İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor! İşte kiracılara müjde gibi haberin ayrıntıları Ev alacaklara güzel haber! Yeni destek kampanyası başlıyor. İlk kez ev alacakları kapsayan kampanyanın detayları belli oldu. Merkez Bankası ve BDDK çalışma başlattı. İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor. Arka planda çalışmaların başladığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut edinimini destekleyici çerçevede hareket edeceğiz. Konut arzını artırmak durumundayız" dedi. İşte ayrıntılar...
13.08.2023 Ekonomi
Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüyor
Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüyor Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
13.07.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarını etkiliyor! İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 120 arttı
Ev fiyatlarını etkiliyor! İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 120 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. İnşaat maliyet endeksi eylülde aylık bazda yüzde 1,57, yıllık bazda yüzde 119,83 artış kaydetti.
10.11.2022 Ekonomi
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı...
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süredir kiralardaki fahiş artış vatandaşların ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kira bedelleri asgari ücretle yarışır hale geldi. Mülk sahipleri ise yasal kira artış oranlarını yetersiz bularak ya kiracılarından belirlenen oranların üzerinde kira artışı talep ediyor ya da çeşitli gerekçelerle kiracısını çıkarıp konutunu daha yüksek ücretlerle kiraya vermek istiyor. Kiralık ev arayan kişi sayısı artarken kiralık ev sayısının doğru orantılı olarak artmaması kiralara yapılan fahiş zammın en büyük nedeni. Arz talep arasındaki dengesizliğe, fırsatçı ev sahiplerinin talepleri de eklenince kiralık ev fiyatları katladı. Birçok kiracı şehir merkezine uzak noktalarda ev arayışına girdi. Sadece kiralık ev fiyatları değil satılık konut fiyatları da uçuşa geçti. Pandemide uzaktan çalışma modeline geçiş ilgiyi büyük şehirlerden sahil kentlerine kaydırdı. Tüketicinin talebi sahil kentlerine kayınca hem kiralık ev hem de satılık konut fiyatları bu kentlerde de hızla yükseldi. Sahillerde ev fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi. İstanbul'da ortalama m2 satış fiyatı 12 bin iken, Muğla'da 18 bini geçti. Peki en yüksek kira artışı hangi illerde görüldü? Satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı iller hangileri? İşte ev sahibi ve kiracı herkesi çok yakından ilgilendiren konunun detayları…
10.05.2022 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Talep dörde katlandı, uygun fiyat ve...
Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Talep dörde katlandı, uygun fiyat ve... Ev fiyatlarında görülen astronomik artış vatandaşların farklı alternatiflere yönelmesine neden oldu. Yüksek fiyatlar ve pandemiyle birlikte prefabrik evlere talep arttı. 20-25 günde depreme dayanıklı ve uygun fiyata sıfırdan ev sahibi olmak mümkün sloganıyla satılıyor fakat gerçekten göründüğü kadar avantajlı mı? Prefabrik ev yapan ve kullananlar deneyimlerini anlattı.
22.03.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. Ev almak isteyenler elini çabuk tutmak zorunda. Türkiye genelinde konut satışları, geçen yılın şubat ayına göre yüzde 20,1 arttı. Uzmanlar, yabancı yatırımcıların akın ettiği Türkiye'de emlak piyasasında ilerleyen günlerde yeni bir hareketlenme olabileceğini belirtiyor. Bu hareketlenmenin fiyatlara yansıyacağı da belirtiliyor.
18.03.2022 Ekonomi
Ev alacakları ilgilendiriyor! Büyük zam geldi! 1 metrekare 2 asgari ücret
Ev alacakları ilgilendiriyor! Büyük zam geldi! 1 metrekare 2 asgari ücret Ev almak isteyen milyonlara kötü haber geldi. Ev fiyatlarında büyük artış gerçekleşti. Türkiye genelinde satılık konut ortalama metrekare fiyatı, bir yılda yüzde 120 arttı ve 7.965 TL oldu. Bu rakam, neredeyse iki aylık asgari ücrete yaklaştı.
13.03.2022 Ekonomi
Kiralık ev veya satılık ev fiyatlarıyla ilgili kritik indirim talebi! KDV oranı...
Kiralık ev veya satılık ev fiyatlarıyla ilgili kritik indirim talebi! KDV oranı... Konutta hem satılık hem de kiralık fiyatları kimi bölgelerde yüzde 100'ün üzerinde artarken ortaya çıkan fahiş fiyat artışlarına yönelik iş dünyasından dikkat çeken iki öneri geldi. 150 metrekareye kadar ilk kez konut alacaklardan tapu harcı olan yüzde 2’nin bir yıl süreyle alınmaması ve yüzde 18 KDV’ye tabi ilk konutta verginin yüzde 1’e düşürülmesi yönünde önerilerini paylaşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, bu sayede konut sahipliliğinin artırılarak kira artışlarının da dengelenebileceğini belirtti.
19.10.2021 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor Ev alacak ya da kiralayacak herkesi çok yakından ilgilendiren gelişme! Tamamen değişiyor. Bir dönem sona eriyor. Yeni düzenleme geliyor. Artık ev almadan ya da kiralamadan görülebilecek. Yeni düzenlenen Bina Kimlik Sistemi ile kaçak yapılaşma önlenecek. Vatandaşın can güvenliği korunacak ve tüm teknik bilgiler tek tıkla görülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada BKS ile tamamlanan her yapıya sertifika niteliğinde QR kodu ve elektronik etiket verileceklerini açıkladı.
26.04.2021 Ekonomi
Ev alacakları ilgilendiriyor! Mülkünüzün değeri yarı yarıya düşebilir
Ev alacakları ilgilendiriyor! Mülkünüzün değeri yarı yarıya düşebilir Ev alacak milyonlarca kişi aldıkları dairenin kendisini ne kadar sürede amorti edeceğini merak ediyor. En karlı olacak şekilde yatırım yapmak isteyenler zaman zaman mağdur olabiliyor. Aldığınız evin değerinin yarı yarıya düşme riski bulunuyor. Lüks bir siteden ev aldınız ama tapu kaydını, vaziyet planını, projesini ve yönetim planını (YP) hiç incelemediniz. Oysa sitede kamuya terk edilmiş alanlar olabilir. Sitenizin ortasından günün birinde bir otoyol geçebilir. Dairenizin değeri bir günde yarıyı yarıya azalabilir. Bu yüzden sitelerin ana (temel) yasası olan YP’lere dikkat. YP’niz sitenize özgü olmalı ve uzman avukatlarca hazırlanmalı.
12.04.2021 Ekonomi
Ev alım satımında yeni dönem! Resmen duyuruldu, ilk kez...
Ev alım satımında yeni dönem! Resmen duyuruldu, ilk kez... Tapuda yeni dönem başladı! Ev alıp satacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Değişiklik resmen duyuruldu. Tapu işlemleri ile ilgili önemli açıklama geldi. Türkiye'de ilk defa Ankara'da kullanılmaya başlandı. Tapuda sahteciliğin önüne geçmek için harekete geçildi ve Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulaması geliştirildi. Artık bilgiler anında teyit ediliyor. İşlem yapacak kişinin doğru kişi olup olmadığı bu uygulamayla otomatik olarak veri tabanına girilerek kimliği ile karşılaştırılıyor. Bu sayede tapuda sahteciliğin önüne kolayca ve daha hızlı geçilecek.
29.03.2021 Ekonomi
Ev fiyatları yüzde 50 arttı! Kiralar ise...
Ev fiyatları yüzde 50 arttı! Kiralar ise... Ev almak isteyen milyonları yakından ilgilendiriyor. Ev fiyatlarında yüzde 50'den fazla artış yaşandı. Talep her zamankinden fazla oldu. Bu da ev fiyatlarına yansıdı. Geçen yıl ev alan kişiler kazanç elde ederken ev sahibi olmak isteyenler de 'ev almak için doğru zaman mı?' sorusuna yanıt arıyor. Koronavirüs salgını nedeni ile insanların yaşam şekli değişirken yeni ihtiyaçlar da ortaya çıktı. Pandeminin etkisiyle yazlık evlere talep artınca fiyatlar da yükseldi. Yazlık evlere talep artınca kiralar da tavan yaptı. İzmir'in Çeşme ilçesinde ortak havuzlu bir sitede, 3 ay süren sezonluk kira bedeli 350 bin liradan başlayıp 750 bin liraya kadar çıktı.
23.03.2021 Ekonomi
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Resmen değişiyor, artık yasak...
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Resmen değişiyor, artık yasak... Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili flaş gelişme. Faizsiz ev sistemi tamamen değişiyor. Sayı her geçen gün artıyor. Vatandaşlardan yoğun talep var. Rakamlar yüz binlerle ifade ediliyor. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketler için harekete geçildi. TBMM Genel Kurulu'nda 'Faizsiz konut' şirketlerle ilgili teklifin 12 maddesi kabul edildi.
3.03.2021 Ekonomi
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Tamamen değişiyor, kapsam genişletiliyor
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Tamamen değişiyor, kapsam genişletiliyor Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili yeni gelişme. Faizsiz ev sistemi tamamen değişiyor. Sayı her geçen gün artıyor. Vatandaşlardan yoğun talep var. Rakamlar yüz binlerle ifade ediliyor. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin Çiftlikbank örneğindeki gibi saadet zincirine dönmesini önlemek için harekete geçildi. Bu şirketler için sıkı kurallar getirilecek. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsam genişliyor. TBMM Genel Kurulu’nda önümüzdeki hafta ele alınması planlanan yasa kapsamına, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edilecek.
25.02.2021 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Tamamen değişti
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Tamamen değişti Pandemi ile birlikte birçok değişiklik hayatımıza dahil oldu. Bu değişikliklerden biri de ev alacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişti. Özellikle uzaktan çalışma, birçok eğitimin evden yapılabilmesi, toplantıların online olarak gerçekleşmesi evde geçirilen süreyi bir hayli arttırdı. İnşaat ve emlak sektörü temsilcileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşmasının yaşam koşullarını ve konaklama anlayışını değiştirdiğini, ev satın almak isteyenlerin çalışma odası olan, geniş ve çok balkonlu, doğayla iç içe yapıları tercih ettiğini belirtti.
23.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Fiyat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev fiyat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.