Erciyes Dağı

Erciyes Dağı

Son dakika erciyes dağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erciyes dağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erciyes dağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erciyes Dağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erciyes dağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 erciyes dağı haberi bulunmuştur. Tüm erciyes dağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü DOSAP Araştırmacısı Dr. Cenk Kayhan, 12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Perseid göktaşı yağmurunun Türkiye’nin her yerinden gözlemlenebileceğini söyleyerek, “Bu yıl yeni ay etkisi dolayısıyla daha net gözlemlenebilecek” dedi.
11.08.2023 Yaşam
2 bin 200 metredeki yaylada çadır tatili
2 bin 200 metredeki yaylada çadır tatili Kayseri'de Erciyes Dağı eteklerindeki Tekir Yaylası'nda 2 bin 200 metre yükseklikte, şehirden uzakta kurulan çadır merkezinde tatil yapanlar, sıcaklığın 20 derece ölçüldüğü yaylada serinliyor. Tatilciler, çadırlar için günlük 100, haftalık ise 550 TL ücret ödüyor.
24.07.2023 Yaşam
Bakan Akar: Tarihi değerleriyle büyük ve güçlü Türkiye'yiz
Bakan Akar: Tarihi değerleriyle büyük ve güçlü Türkiye'yiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tarihi değerleriyle, coğrafyasıyla, milletiyle, nüfusuyla, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla büyük ve güçlü Türkiye’yiz. Bunun herkesin farkında olması, bu bilinçle davranması lazım" dedi.
19.05.2023 Gündem
Erciyes Dağı volkanik mi, depremle patlar mı? Erciyes Dağı nerede, hangi ilimizdedir, yüksekliği kaç metredir, dünyada kaçıncı sırada? Dağın oluşumu!
Erciyes Dağı volkanik mi, depremle patlar mı? Erciyes Dağı nerede, hangi ilimizdedir, yüksekliği kaç metredir, dünyada kaçıncı sırada? Dağın oluşumu! Maraş merkezli depremlerin ardından gözler volkanik dağlara çevrildi. Kayseri'nin İncesu ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.4'lük deprem hakkında açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, "4.4'lük depremin ardından 3.4 şiddetine kadar artçılar olabilir" ifadelerini kullandı. Kayseriler söz konusu depremin ardından “Erciyes Dağı aktif mi, en son ne zaman patladı, Türkiye’nin kaçıncı büyük dağı, volkanik mi? Erciyes Dağı patlar mı?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Erciyes Dağı depremde patlar mı?
2.03.2023 Gündem
Deprem enkazları oraya dökülecek! Detaylar ortaya çıktı
Deprem enkazları oraya dökülecek! Detaylar ortaya çıktı Deprem felaketinde enkazın nasıl kaldırılacağına yönelik çalışmalar da netleşmeye başladı.
18.02.2023 Gündem
Erciyes Dağı kadar! 230 milyon enkaz, 11 milyon 500 bin kamyon
Erciyes Dağı kadar! 230 milyon enkaz, 11 milyon 500 bin kamyon Çevre Bakanlığı yetkilileri ve atık yönetimi uzmanları deprem bölgesinde enkaz bertarafı planlarına başladı. Bu kapsamda ABD, Çin ve Meksika’daki örnekler incelendi...Atık yönetim uzmanı Ali Rıza Öner, Erciyes Dağı büyüklüğünde 230 milyon ton enkazın bertaraf sahalarına 11 milyon 500 bin kamyonla taşınacağını söyledi.
15.02.2023 Gündem
Yerler bembeyaz oldu! Kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu
Yerler bembeyaz oldu! Kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu  Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Merkezde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.
25.11.2022 Yaşam
Sezonun ilk karı yağdı! Kardan adam yaptılar
Sezonun ilk karı yağdı! Kardan adam yaptılar Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi'nde bugün etkili olan kar yağışı sonrası sezonun ilk kardan adamı yapıldı.
7.11.2022 Yaşam
Mevsimin ilk karı yağdı! Belediye başkanı fotoğrafla paylaştı
Mevsimin ilk karı yağdı! Belediye başkanı fotoğrafla paylaştı Yurdun genelinde soğuk hava etkisi hissettiriyor. Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı'na sezonun ilk karı yağdı.
22.09.2022 Yaşam
Erciyes'e zirve tırmanışı yapan dağcıların üzerine kaya yuvarlandı: Ölü ve yaralılar var
Erciyes'e zirve tırmanışı yapan dağcıların üzerine kaya yuvarlandı: Ölü ve yaralılar var Kayseri'de, Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştiren 3 dağcı, dönüş yolunda üzerlerine kaya parçalarının düşmesi sonucu yaralandı. Kurtarma ekipleri tarafından 4,5 saatte ulaşılan 3 dağcı, helikopterle hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan dağcılardan Uğur Bayükke, hayatını kaybetti.
18.09.2022 Gündem
Şimşekler Erciyes'i aydınlattı, muhteşem fotoğraf ortaya çıktı!
Şimşekler Erciyes'i aydınlattı, muhteşem fotoğraf ortaya çıktı! Kayseri'de etkili olan sağanak yağışla birlikte çakan şimşekler Erciyes Dağı'nı aydınlatırken, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
8.06.2022 Gündem
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler...
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler... Dünyanın en güzel ve en göz alıcı ülkelerinden bir tanesi Türkiye. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, gerek doğal gerekse tarihi güzellikleriyle Anadolu yerli ve yabancı milyonlarca turistin akın ettiği bir cennet köşesi...
7.06.2022 Yaşam
Kayseri'nin neyi meşhur? Kayseri'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Kayseri'nin neyi meşhur? Kayseri'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Ülkemizde yaşayan insanlara baktığımız zaman herkesin farklı bir yöreden olduğu görülmektedir. Bu yörelerin kendilerine has yiyecekleri ve yerleri bulunmaktadır. Hangi bölge olursa olsun ilgi çeken bir şehir bulmak oldukça kolaydır. Kayseri ilinin de oldukça meşhur olduğu herkesçe bilinmektedir. 
8.02.2022 Yaşam
Erciyes Dağı'nda çığ düştü: 1 kişi hayatını kaybetti
Erciyes Dağı'nda çığ düştü: 1 kişi hayatını kaybetti Erciyes Dağı'nın Hisarcık Kapı bölgesinde çığ düşmesi sonucu yabancı uyruklu 3 kişi çığ altında kaldı. 2 kişi kurtarılırken, kaybolan Kanadalı turist Micheal Kreeft (45), kar kütlesinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
16.01.2022 Gündem
Hasan Dağı nerede, hangi ilde? Türkiye’nin 2. büyük volkanik dağı Hasan Dağı patlayacak mı, aktif mi?
Hasan Dağı nerede, hangi ilde? Türkiye’nin 2. büyük volkanik dağı Hasan Dağı patlayacak mı, aktif mi? Türkiye’de Erciyes Dağı’ndan sonraki 2. büyük volkanik dağ olan Hasan Dağı’nda depremlerden sonra yapılan inceleme ve ölçümlerde hareketlilik gözlendi. Aksaray AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, “Depremlerin ardından yaptığımız incelemede magma tabakasındaki hareketliliği, yükselmeleri gördük ve tespit ettik” dedi. Söz konusu açıklamanın ardından Hasan Dağı nerede, hangi ilde? Hasan Dağı patlayacak mı? Türkiye’nin 2. büyük volkanik dağı Hasan Dağı aktif mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
19.11.2021 Gündem
Antarktika'nın likenleri Türk bilim insanına ödül kazandırdı
Antarktika'nın likenleri Türk bilim insanına ödül kazandırdı Antarktika'da bilimsel araştırmalar yapan ilk Türk ekibinde yer alan Prof. Dr. Gökhan Halıcı, kıtadan topladığı likenlerle yaptığı çalışmalar sonucu 2020 yılı Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne layık görüldü.
26.12.2020 Bilim ve Teknoloji
4 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar
4 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar Kayseri'de, yayla sezonun açılmasıyla birlikte Erciyes Dağı eteklerine göç devam ederken, küçükbaş hayvan sahibi besiciler çoban bulamamaktan şikayet etti. Seyit Bozbeşparmak (38), "4 bin lira maaşla çoban bulamıyorum, kendi hayvanımın çobanlığını yapıyorum" dedi.
3.07.2020 Yaşam
İdlib şehitleri Erciyes'te Türk bayraklarıyla yapılan kayakla anıldı
İdlib şehitleri Erciyes'te Türk bayraklarıyla yapılan kayakla anıldı Erciyes Kayak Merkezi'nde, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısında şehit olan askerler anısına Türk bayraklarıyla kayak yapıldı.
1.03.2020 Gündem
Kayseri'de tur otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var
Kayseri'de tur otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var Kayseri'nin Develi ilçesinde tur otobüsünün devrilmesi sonucu 43 kişi yaralandı.
8.02.2020 Yaşam
Gözler Kayseri Valiliği’nde! Kayseri’de 7 Ocak Salı günü okullar tatil mi?
Gözler Kayseri Valiliği’nde! Kayseri’de 7 Ocak Salı günü okullar tatil mi? Kayseri’de yarın okullar tatil mi? Kayseri’de 7 Ocak Salı günü okullar tatil mi? Kayseri Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı? sorularına Kayserililer tarafından cevap aranıyor. Soğuk hava ve kar yağışının olduğu kente öğrenciler, veliler ve öğretmenler yarın Kayseri’de okullar tatil mi? diye araştırıyor. İşte detaylar…
6.01.2020 Gündem
Boydak Holding'in yeni adı belli oldu
Boydak Holding'in yeni adı belli oldu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 2016'dan bu yana yönetilen Boydak Holding'de isim değişikliğine gidildi. Şirketin yeni isminin, düzenlenen törenle Erciyes Anadolu Holding olduğu duyuruldu.
25.10.2019 Ekonomi
Genç mühendislerin oyununa ABD'den talep
Genç mühendislerin oyununa ABD'den talep Kayseri’de 3 bilgisayar mühendisliği öğrencisinin Erciyes Teknopark’la tanıştıktan sonra geliştirerek yerli ve milli imkanlarla tasarladığı ‘Multi Puzzle’ oyunu, Amerika’nın tanınmış oyun şirketlerinin dikkatini çekti.
16.10.2019 Bilim ve Teknoloji
500 yıllık kuyulardaki kar suyu ile serinliyorlar
500 yıllık kuyulardaki kar suyu ile serinliyorlar Kayseri'nin bazı ilçelerinde kışın karla doldurulan 300 kadar kuyudan yaz boyunca buz gibi su içiliyor. Kısmen eriyen kar da kovalarla kuyudan çekilip üzerine yoğurt ve pekmez dökülerek yeniyor.
9.09.2019 Yaşam
15 bin kişi oraya akın etti
15 bin kişi oraya akın etti Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’na sezonun ilk gününde 15 bin kişi geldi.
16.12.2018 Yaşam
Türkiye kar altında
Türkiye kar altında Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü yurdumuzda birçok il kar altında kaldı. Bazı bölgelerde kar nedeniyle trafik kazaları meydana gelirken bazı bölgelerde ise kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
16.11.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Erciyes Dağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erciyes dağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.