Emsal Karar

Emsal Karar

Son dakika emsal karar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emsal karar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emsal karar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emsal Karar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emsal karar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.952 emsal karar haberi bulunmuştur. Tüm emsal karar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekliler dikkat! Emekli maaşlarıyla ilgili yeni karar, banka izin vermedi
Emekliler dikkat! Emekli maaşlarıyla ilgili yeni karar, banka izin vermedi Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşlarıyla ilgili yeni karar verildi. Yargıtay'dan 16 milyon emekliyi ilgilendiren emsal karar. Kredi kartı borcunu maaşıyla ödeyen emekli hakkında yeni bir karara imza atıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar için mahkemeden emsal karar! 3 ayda tahliye ediliyor
Ev sahibi ve kiracılar için mahkemeden emsal karar! 3 ayda tahliye ediliyor Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin yeni dava detayları kamuoyunda gündeme gelmeye devam ediyor. 10 yılı aşkın süredir kiracı olarak oturan bir kişiyi mülk sahibi evden çıkarmak isteyince konu yargıya taşındı. Evden çıkmak istemeyip kirasını ‘yüzde 25 artırımlı’ ödemek isteyen kiracı için mahkemeden dikkat çeken bir karar çıktı. İşte detaylar...
21.03.2024 Ekonomi
10 yaşındaki kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaşan ağabey için emsal karar
10 yaşındaki kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaşan ağabey için emsal karar Gaziantep'te, 10 yaşındaki kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaşan ağabey Mehmet T. (21), yargılandığı davada iyi hal indirimi uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
14.03.2024 Gündem
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı Ordu’da, bir kamu kurumunda çalışan 3 işçi, kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubundaki yazışmaları nedeni ile işten çıkarıldı. Ordu İş Mahkemesi'ne başvuran işçiler, aleyhte karar alınması üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
5.03.2024 Gündem
Depremde 82 kişiye mezar olan binanın müteahhitti ve mühendisi için flaş karar
Depremde 82 kişiye mezar olan binanın müteahhitti ve mühendisi için flaş karar Adana'da 82 kişinin öldüğü İhsan Bayram Sitesi’nin C bloğunun yıkılmasına ilişkin açılan davanın üçüncü duruşmasında tutuklu müteahhit ve inşaat mühendisi serbest bırakılmasını isterken, mahkeme heyeti tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
1.03.2024 Adana
Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal karar!
Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal karar! Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal olacak bir karar çıktı. Buna göre eşlerin birbirlerine “Alo” demesi boşanma sebebi sayılabilecek. Kararı değerlendiren Av. Fatih Karamercan, “Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyorum. Bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor” dedi. Kararı şaşkınlıkla karşılayan bir vatandaş ise, “Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi” şeklinde ilginç bir tepki verdi.
22.02.2024 Gündem
Kiracılara kötü haber! Mahkemeden emsal karar, tahliye nedeni
Kiracılara kötü haber! Mahkemeden emsal karar, tahliye nedeni Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Kiralardaki fahiş artış nedeniyle mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarken bazı durumlar kiracılar açısından olumsuz sonuçlara yol açıyor ve tahliye kararına kadar varıyor. Son olarak mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı. İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılara kritik uyarı geldi! Mahkemeden emsal tahliye kararı
Ev sahibi ve kiracılara kritik uyarı geldi! Mahkemeden emsal tahliye kararı Ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarında kamuoyuna yansıyan yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak dükkanını yabancı bir kişiye kiraya veren mülk sahibi karşılığında tahliye taahhütnamesi alıyor. Süre zarfında yabancı kiracı dükkandan çıkmıyor ve mülk sahibine ‘yasal yollara başvurun’ diyor. Konuyla ilgili 1 ay içerisinde icra takibi başlatılırken, kiracının icra takibine itirazı dikkat çekti.
26.01.2024 Ekonomi
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek Yargıtay, evlilik birliği içerisinde eşinin görüşünü almadan arabayı satan kocayı kusurlu bularak boşanma sebebi saydı. Hukukçular, bir erkeğin, eşine haber vermeden arabayı satmasının ‘ekonomik şiddet’ kapsamına girdiğini ve kadını yok sayarak kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini belirtti.
26.01.2024 Gündem
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar Yargıtay evlilik birliği içerisinde kocasının haberi olmadan gizlice doğum kontrol hapı kullanan kadını kusurlu buldu.
4.01.2024 Gündem
Kripto para boşanma nedeni sayıldı! Emsal karar geldi
Kripto para boşanma nedeni sayıldı! Emsal karar geldi Esma K., kolundaki 8 adet bileziği zorla alarak, kripto para borsasında yatırım yapıp kaybettiğini ileri sürdüğü eşi Davut K.'dan boşanmak için dava açtı. Mahkeme, Davut K.'nin eşinin bileziklerini zorla alarak, kripto para borsasında harcaması nedeniyle kusurlu olduğuna hükmederek çiftin boşanmasına karar verdi.
3.01.2024 Gündem
Yüzde 25 kira zammı ile ilgili emsal karar! Milyonlarca kiracıya kötü haber geldi
Yüzde 25 kira zammı ile ilgili emsal karar! Milyonlarca kiracıya kötü haber geldi Kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kötü haber geldi. Son dönemlerde konut kiralarındaki artış herkesin gündeminde. Bu artışlara yönelik önlem amacıyla yürürlüğe sokulan konutlarda yüzde 25'lik zam sınırlaması da halen konuşulmaya devam ediyor. Son olarak konuyla ilgili mahkemeden emsal niteliğinde bir karar geldi. Kira tespit davalarında 5 yıldan sonra kira sözleşmelerine ilişkin kira bedeli tespit davası açılabiliyor. Bu davalarda kiralanan taşınmazın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutuluyor. İşte detaylar...
23.12.2023 Ekonomi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden maaş artı primle çalışanları üzen karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti.
10.12.2023 Çalışan Hakları
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı Türkiye otomotiv pazarı yılın 11 ayında tarihi seviye olan 1 milyon adedi aştı. Ocak-Kasım 2023 döneminde, otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 60.8 artarak 1 milyon 73 bin 982 adede ulaştı. Böylece otomotivde yıllardır geçilemeyen eşik olan 1 milyon adet satış gerçekleşmiş oldu. Ancak, 2024 yılında satışların 700-750 bin adede kadar gerilemesi bekleniyor.
5.12.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz, 30 gün süresi var
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz, 30 gün süresi var Araba sahibi herkesi çok yakından ilgilendiren gelişme! Ticaret Bakanlığı, otomobilinin tamirinden memnun kalmayan araç sahiplerinin, indirim ve yeniden tamir gibi hakların yanı sıra, tazminat da talep edebileceğini bildirdi. İşte konun detayları...
5.12.2023 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı faizleriyle ilgili yargıdan emsal karar! Başvuran parasını geri alabiliyor
Kredi ve kredi kartı faizleriyle ilgili yargıdan emsal karar! Başvuran parasını geri alabiliyor Türkiye'de tüketiciler, bankaların krediye erişimdeki zorlukları fırsat bilerek uyguladığı aşırı faiz oranlarına karşı hukuki bir savaş başlattı. Tüketici Mahkemeleri ve Yargıtay, bankaların bu uygulamalarını 'haksız şart' olarak nitelendirirken, tüketicilerin haklarını koruma adına önemli kararlar alındı. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, konuyla ilgili dikkat çeken detayları aktardı.
5.12.2023 Ekonomi
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
Yalan söyleyen işçiye kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar geldi
Yalan söyleyen işçiye kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar geldi Yargıtay, işe alım sürecinde işverene yalan söyleyen işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uygun davranmadığına hükmetti. Yüksek Mahkeme, işe başlarken 'askerliğimi yaptım' demesine rağmen vatani görevini yerine getirmediği ortaya çıkan işçinin tazminat hak edemeyeceğine karar verdi.
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı Kuvvetli fırtına ve yağışın ardından Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde batan gemideki kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları günün ilk ışıklarıyla birlikte devam ediyor. Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan ve sığındığı Kdz. Ereğli Limanı'nda batan Kafkametler adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine mesaj attığı ortaya çıktı. Bugün ilk kez bot ve dalgıçlarla gerçekleştirilen gemi ve mürettebatı arama çalışmalarında, gemi batığını yerinin tespit edildiği belirtildi.
21.11.2023 Gündem
Kadın cinayetleri için mahkemeden emsal karar! Eski sevgilisinin ölümüne sebep oldu, cezası açıklandı
Kadın cinayetleri için mahkemeden emsal karar! Eski sevgilisinin ölümüne sebep oldu, cezası açıklandı Kayseri'de, eski sevgilisi Şeyda Kocaoğlu'nu (19) takip edip, şerit ihlali yaparak aracını sıkıştırmasıyla ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Enes Satılmış'a (19) verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nin bozma kararının ardından yeniden yargılamada 'müebbet'e çıktı. Karar sonrası DHA'ya konuşan Şeyda Kocaoğlu'nun babası Serkan Kocaoğlu, "Bu karar evladımı geri getirmeyecek belki ama adalet sonunda yerini buldu" dedi.
21.11.2023 Gündem
İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, faizi ile ödeniyor
İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, faizi ile ödeniyor Birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
21.11.2023 Ekonomi
Savunması alınmadan içi çıkarılamayacak! Mahkemeden emsal karar
Savunması alınmadan içi çıkarılamayacak! Mahkemeden emsal karar İş Mahkemesi; işçinin savunması alınmadan performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkartılmayacağına hükmetti. Emsal kararla birlikte; işverenler, performansından memnun kalmadığı personeli savunmasını almadan kovamayacak.
4.11.2023 Çalışma Hayatı
Düğün magandalarına jandarmadan 'Yıldırım' operasyonu! Tek tek yakalandılar
Düğün magandalarına jandarmadan 'Yıldırım' operasyonu! Tek tek yakalandılar Denizli'nin Honaz ilçesinde, bir düğünde havaya rastgele tabanca ve tüfeklerle ateş açan 23 kişi, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından düğün kamerasından tespit edilip, düzenlenen 'Yıldırım' kod adlı operasyonla gözaltına alındı. Düğün sırasında 10 yaşından küçük çocuklara içki içiren kişiye de 120 bin lira para cezası kesildi.
4.11.2023 Yaşam
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok Yargıtay, iş güvenliği kurallarına aykırı davranan işçilerin tazminatsız olarak işten çıkarılabileceğine hükmetti. Bursa'da bir fabrikada çalışan üç işçi, CNC tezgahını çalışır durumda bırakıp uyudukları için işten atıldı. İşçilerin tazminat ve işe iade taleplerini reddeden mahkeme kararını onayan Yargıtay, iş güvenliğini ihmal eden davranışların ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.
3.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Emsal Karar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emsal karar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.