Emrah Apartmanı davasında yargılanan kamu görevlisi: Yıkımın en büyük sebebi zemin
Emrah Apartmanı davasında yargılanan kamu görevlisi: Yıkımın en büyük sebebi zemin İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı davasında haklarında dava açılan 2 kamu görevlisi hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklardan Şerife Seyhan H., "Yıkımın en büyük sebebi zeminden kaynaklanıyor. 1985'te belediyeye girdiğimde buralar imara açılmıştı. Sıvılaşma olan bir zeminde 8 kat izin çok büyük bir hata" dedi.
5.05.2023 Gündem
Emrah Apartmanı davasında müteahhit: Ben müteahhit değildim, sadece kooperatif müdürüydüm
Emrah Apartmanı davasında müteahhit: Ben müteahhit değildim, sadece kooperatif müdürüydüm İzmir'de geçen yıl meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı ile ilgili olarak, 1'i tutuklu 3 sanığın, 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılandığı davada mahkeme başkanının, sanıklara soruların ileriki durumalarda kabul edileceğini söylemesi üzerine gerginlik yaşandı. Duruşmada, savunması alınan, iddianamede müteahhit olduğu belirtilen Hayati Uzun ise "Binanın müteahhidi ben değildim, ben sadece kooperatifin müdürüydüm, bir sorumluluğum yoktur" dedi.
29.11.2021 Gündem
İzmir'deki depremin 58. saatinde bir mucize!
İzmir'deki depremin 58. saatinde bir mucize! İzmir'deki Emrah Apartmanı enkazından yaklaşık 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin yaralı çıkarıldı. Öte yandan 14 yaşındaki İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin’in cansız bedenine ulaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Depremden 58 saat sonra enkaz altından sağ salim çıkarılan İdil ile sevindik, kardeşi İpek'i kaybettiğimizi öğrenince yıkıldık. Dualarımız yeni mucizeler için. Kurtarma ekiplerimize güç kuvvet diliyorum. Güzel haberler bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
2.11.2020 Gündem
Emrah Apartmanı'nda yürek yakan hikaye!
Emrah Apartmanı'nda yürek yakan hikaye! Müteahhit Hayati Uzun 1992’de Erzincan’da meydana gelen depremde torunu Emrah’ı kaybetti. Aile İzmir’e yerleşti. Hayati Uzun Bayraklı’da inşa ettiği apartmana depremde ölen torununun ismini verdi. Ancak İzmir depreminde ilk yıkılan binalardan biri Emrah Apartmanı’ydı. Hayati Uzun’un iki torunu ve gelini, enkaz altında hayatını kaybetti.
1.11.2020 Gündem