Emeklilik Şartları

Emeklilik Şartları

Son dakika emeklilik şartları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emeklilik şartları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emeklilik şartları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emeklilik Şartları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emeklilik şartları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.312 emeklilik şartları haberi bulunmuştur. Tüm emeklilik şartları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme ne kadar 2024, ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı, torba yasada var mı?
Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme ne kadar 2024, ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı, torba yasada var mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından emekli olma hayali kuran kadınlar ev hanımlarına prim desteği ne zaman başlıyor, ev kadınlarına emeklilik yasası ne zaman çıkacak, ev hanımlarına sigorta desteği başladı mı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı geliyor! Şartlar değişiyor, işte yaş ve prim detayı
Erken emeklilik fırsatı geliyor! Şartlar değişiyor, işte yaş ve prim detayı Erken emekli olmak isteyenler uzun süredir bekliyordu. 7200 gün şartı değişiyor. Esnafa erken emeklilik fırsatı sunacak Bağ-Kur 7200 gün emeklilik şartları gündemdeki yerini koruyor. Bağ-Kur ve SSK arasındaki prim eşitlemesi için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. İşte detaylar...
30.01.2024 Çalışma Hayatı
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler?
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler? 25 yıl evli kalana emeklilik var mı? Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için yeni bir sigorta sisteminin devreye alınacağı haberleri sonrası emeklilik ile ilgili ayrıntılar sorgulanmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı.
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur?
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur? Engelli emeklilik şartları ilgili kimselerin araştırdığı konuların başında geliyor. 2024 yılı ile birlikte şartlarda, ödemelerde bir değişiklik olup olmadığı merak ediliyor. Buna göre engelli emeklilikte 3 farklı kademe bulunuyor. %80 ve üzeri raporu olanlar, %60 ve %79 arasında engel oranı olanlar ve yüzde 40-59 arasında engelli olanlar bu haktan yararlanabiliyor. Bilindiği gibi engelli bireylerde emeklilik için yaş şartı bulunmuyor. Peki yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli maaşı ne kadar? İşte engelli emeklilik şartları...
18.01.2024 Ekonomi
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi?
2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi? EYT yasasının ardından 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddeleri arasında erken emeklilik teklifi olup olmadığını sorguluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında, sigorta başlangıç tarihleri 1999 sonrası olanlar için kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecek. Peki, 2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi? Kademeli emeklilik şartları neler?
5.01.2024 Emekli
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
Emeklilik planı yapanlar dikkat! Maaşları yüzde 30'a kadar yükseltmek mümkün
Emeklilik planı yapanlar dikkat! Maaşları yüzde 30'a kadar yükseltmek mümkün Bağ-Kur imtina davası, son günlerde en çok merak edilen konular arasına girdi. Özellikle EYT’nin onaylanması ile birlikte Bağ-Kur imtina davaları artmaya başladı. SSK prim ve günlerini dolduran ancak daha sonra Bağ-Kur’a geçen kişilerin SSK’dan emekli olma hakları olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Müşaviri Dilek Ete, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.08.2023 Emekli
Ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir, ev kadınlarına emeklilik hakkı verildi mi? Sigortasız ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkı nedir?
Ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir, ev kadınlarına emeklilik hakkı verildi mi? Sigortasız ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı televizyon programında ev kadınlarına emeklilik hakkı müjdesi sonrası dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında devletin ev hanımlarının emekli maaşlarının 3'te 1'ini ödeyeceğini dile getirdi. SGK'ya yapılacak başvurular sonucu hak elde edinilebilecek. Bugün toplanacak kabinede masada olması beklenen maddelerden biri ev hanımlarına emeklilik hakkı olunca gözler detaylara çevrildi. Peki, ev kadınlarına emeklilik hakkı verildi mi? Sigortasız ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkı nedir? Ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir?
14.06.2023 Ekonomi
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? EYT’de 2000 sonrası ne olacak, 2000 sonrası emeklilik şartları nelerdir?
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? EYT’de 2000 sonrası ne olacak, 2000 sonrası emeklilik şartları nelerdir? EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından 2000 sonrası erken emeklilik şartlarının esnetilip esnetilmeyeceğini araştırıyor. EYT kapsamına giremeyen 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişli olan vatandaşlar emeklilik reformu bekliyor. 2000 sonrası girişi olan vatandaşlar kademeli yaş indirimi kapsamında emeklilik hakkı kazanmak istiyor. Peki, 2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? EYT’de 2000 sonrası ne olacak,
29.04.2023 Emekli
EYT kısmi emeklilik şartları 2023 nelerdir, Bağkur kısmi emeklilik EYT kapsamında mı? EYT Bağkur kısmi emeklilik nedir, kademeli emeklilik gelecek mi?
EYT kısmi emeklilik şartları 2023 nelerdir, Bağkur kısmi emeklilik EYT kapsamında mı? EYT Bağkur kısmi emeklilik nedir, kademeli emeklilik gelecek mi? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etti. Başvurusu kabul edilenlerin maaşları nisan ayından itibaren ödenmeye başlandı. Maaşları henüz ödenmeyenler emeklilik aylıklarını alacakları tarihe kadar hak kaybı yaşamayacak, maaşları toplu bir şekilde alacak. EYT yasasından yararlanamayan vatandaşların ise gündemine kısmi emeklilik var. EYT yasasından faydalanamayan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlar gözlerini kısmı emekliliğe çevirdi. Peki, EYT kısmi emeklilik var mı? EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir, EYT kısmı emeklilik nedir, çıkacak mı?
24.04.2023 Emekli
Hiç çalışmamış ev hanımlarına emeklilik fırsatı! Erken emeklilikte kaç çocuk olmalı? 25 yıl evli kalmak yeterli mi? SSK, BağKur Kadın prim günleri kaç oldu?
Hiç çalışmamış ev hanımlarına emeklilik fırsatı! Erken emeklilikte kaç çocuk olmalı? 25 yıl evli kalmak yeterli mi? SSK, BağKur Kadın prim günleri kaç oldu? Ev hanımları emeklilik şartları güncellendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlarda erken emeklilik konusunda atılacak adımları teker teker açıkladı. Ev hanımlarının kaç yıl sigortalı olması gerekecek? Çocuk sayısına göre değişen erken emeklilikte asıl amaç ailenin korunması olmakta. Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak aile koruma kalkanı programında daha az ödeyerek daha erken emeklilik fırsatı sağlanacak. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te birini devlet ödeyecek. Peki SSK, BağKur kadınlarda erken emeklilik yaşı kaç oldu? Kadınlarda erken emeklilikte çocuk sayısı kaç olacak? İşte detaylar..
16.04.2023 Emekli
Ev hanımlarına emeklilik desteği! Aile Koruma Kalkanı Programı nedir, ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir, ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
Ev hanımlarına emeklilik desteği! Aile Koruma Kalkanı Programı nedir, ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir, ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? 14 Mayıs seçimleri için çalışmalar başlarken, AK Parti'nin seçim beyannamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Üniversiteli öğrencilerine vergi muafiyetinden, ev hanımlarına emeklilik desteğine; kamuda mülakatın kaldırılmasından, enflasyon ve büyüme hedefine birçok başlık beyannamede yer alıyor. Söz konusu vaatlerin açıklanmasının ardından “Aile Koruma Kalkanı Programı nedir, ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir, ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Ev hanımlarına emeklilik desteği…
11.04.2023 Gündem
Kısmı emeklilik EYT'de var mı, EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir? EYT 3600 kısmi emekliliği kapsıyor mu, 3600 kısmi emeklilik ne oldu, çıktı mı, 3600 EYT emekli oluyor mu?
Kısmı emeklilik EYT'de var mı, EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir? EYT 3600 kısmi emekliliği kapsıyor mu, 3600 kısmi emeklilik ne oldu, çıktı mı, 3600 EYT emekli oluyor mu? EYT kısmi emeklilik konusu EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçmesiyle gündeme geldi. Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşı yeni düzenlemeyle emeklilik hakkı kazandı. EYT'de yaş şartı kaldırılınca prim gününü tamamlayan vatandaşlar emekli oldu. Prim gününü dolduramayanların gözü ise EYT kısmi emeklilik ile emekli olunup olunmayacağı oldu. Peki, Kısmi emeklilik nedir? Kısmı emeklilik EYT var mı, EYT kısmi emeklilik yaşı nedir? Kısmı emeklilik EYT kapsamına girdi mi? İşte EYT kısmi emeklilik şartları ve Kısmı emeklilik EYT son dakika gelişmeleri…
2.03.2023 Emekli
3600 kısmı emeklilik EYT kapsamında mı, EYT 3600 gün emeklilik var mı? 3600 gün emeklilik şartları neler, EYT 3600 primle emekli olunur mu?
3600 kısmı emeklilik EYT kapsamında mı, EYT 3600 gün emeklilik var mı? 3600 gün emeklilik şartları neler, EYT 3600 primle emekli olunur mu? EYT düzenlemesinin Meclis gündemine gelmesi beklenirken Türkiye’de yaşanan deprem felaketi TBMM’nin çalışmalarına ara vermesine neden oldu. Meclis verilen 21 günlük aranın ardından 28 Şubat Salı günü mesaisine başladı. Genel Kurul'un ilk gündem maddesi merakla beklenen EYT düzenlemesi oldu. EYT'nin Meclis'ten geçmesiyle, EYT 3600 gün emeklilik tablosu ile kısmi emeklilik şartlarına ilişkin aramalar da arttı. Peki, EYT 3600 gün emeklilik var mı, 3600 gün emeklilik şartları neler? EYT 3600 günü kapsıyor mu, EYT 3600 primle emekli olunur mu, EYT 3600 primi kapsıyor mu?
1.03.2023 Emekli
EYT 5000-5975 gün mü, şartları ne? (EYT Kadın, erkek prim tablosu) e-devlet EYT başvuru ekranı
EYT 5000-5975 gün mü, şartları ne? (EYT Kadın, erkek prim tablosu) e-devlet EYT başvuru ekranı EYT emeklilik şartları netleşti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasa teklifi Meclis'e gitti. 4 maddelik yasa teklifine göre EYT primi işe girişe göre 5000-5975 gün arası olacak. Askerlik borçlanması yaparak işe girişi geri çekenler de kapsam dahilinde olacak. Kadroya alınan işçiye zorunlu emeklilik şartı kalkıyor. SGK tarafından EYT kademeli emekli tablosuyla birlikte kadın ve erkeklerde sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da koloayca sorgulanıyor. Peki EYT 5000 gün mü, EYT emeklilik şartları ne? EYT hesaplama tablosuna göre kadınlarda prim gün sayısı kaç? İşte e-devlet EYT başvuru ekranı
28.02.2023 Emekli
EYT'de prim gün sayısı kaç olmalı? EYT Meclis'e geldi mi, ne zaman yasalaşacak?? İşte EYT'de 4 madde!
EYT'de prim gün sayısı kaç olmalı? EYT Meclis'e geldi mi, ne zaman yasalaşacak?? İşte EYT'de 4 madde! EYT'de prim gün sayısı kaç olmalı, EYT meclise geldi mi sorularının yanıtı merak ediliyor. Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi ve EYT şartlarındaki detaylar belli oldu. AK Parti'den yapılan açıklamada EYT kanun teklifindeki detaylar belli oldu. Peki EYT prim şartı ne oldu? EYT 3600 günü kapsıyor mu? İşte EYT yasa teklifindeki 4 madde...
31.01.2023 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT Meclis'e geldi: 'Tarihi gün' dedi ve detayları açıkladı
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT Meclis'e geldi: 'Tarihi gün' dedi ve detayları açıkladı Milyonların beklediği EYT düzenlemesi bugün Meclis Başkanlığı’na sunuldu. EYT şartlarındaki detaylarla ilgili açıklama AK Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifindeki detayları aktardı. İşte 4 maddelik EYT teklifinin ayrıntıları...
30.01.2023 Emekli
Askerlik borçlanması nedir, ne kadar? Askerlik borçlanması hesaplama… 18 ay (550 gün) ve 12 ay askerlik borçlanması kaç TL, askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır, şartları neler?
Askerlik borçlanması nedir, ne kadar? Askerlik borçlanması hesaplama… 18 ay (550 gün) ve 12 ay askerlik borçlanması kaç TL, askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır, şartları neler? EYT askerlik borçlanması hesaplama araştırmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlarda yaş şartının kaldırıldığını açıklamasının ardından arttı. Prim gün sayısı eksik olanlar, askerlik borçlanmasıyla EYT’li olup olmadığını sorguluyor. Peki, Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır, EYT 550 askerlik borçlanması ne kadar, 12 ay askerlik borçlanması hesabı nasıl yapılır?
29.12.2022 Ekonomi
EYT yaş şartı olacak mı? EYT şartları nelerdir, 1999 öncesi emeklilik şartları neydi? EYT prim günü kaç?
EYT yaş şartı olacak mı? EYT şartları nelerdir, 1999 öncesi emeklilik şartları neydi? EYT prim günü kaç? Emekli olma hayali kurup EYT’ye takılan vatandaşlar aralık ayınca Meclis’e gelecek EYT düzenlemesinin detaylarını sorguluyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girmesi beklenirken, EYT yaş şartı var mı, EYT prim günü kaç? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Merak edilen detaylara ilişkin Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi. Peki, EYT şartları nelerdir, 1999 öncesi emeklilik şartları neydi?
12.11.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Sistemden çıkmadan nakit ve hediye fırsatı
BES'te yeni dönem! Sistemden çıkmadan nakit ve hediye fırsatı Bireysel Emeklilik Sistemi'nde(BES) yeni dönem başlıyor. Emeklilik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni teşvikler getirilmesi beklenen bireysel emeklilik sisteminde (BES) bu yıl yapılan devlet katkısı yüzde 30’a çıkarılırken, nakit ihtiyaçları için sistemden çıkmadan ödeme alma olanağı sağlandı. Sandık birikimlerinin aktarımı ve hediye BES de mümkün. Peki BES'te emeklilik ikramiyesi ne zaman yatıyor. Emeklilik şartları neler? İşte BES ile ilgili son dakika tüm detaylar...
21.10.2022 Emekli
750 bin işçiyi ilgilendiriyor! EYT çıkarsa iş sözleşmeleri feshedilebilir!
750 bin işçiyi ilgilendiriyor! EYT çıkarsa iş sözleşmeleri feshedilebilir! Taşerondan işçi kadrosuna geçen 750 bin işçiyi ilgilendiriyor! 696 sayılı KHK işçisi olarak adlandırılan taşerondan kadroya aktarılan çalışanların, EYT çıkarsa emekliliğe hak kazananların iş sözleşmelerinin feshedilmesi gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın EYT düzenlemesi ile ilgili çalışmaları sürerken 696 sayılı KHK kapsamındaki işçilerin durumunun ne olacağı, konu ile ilgili çalışmanın yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu. Peki, Taşerondan işçi kadrosuna geçenler EYT ile emekli mi edilecek? Zorunlu emeklilik ne demek? 696 sayılı KHK kalkacak mı? İşte merak edilenler…
12.10.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilik Şartları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emeklilik şartları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.