Türkiye'nin en büyüğü olacak... Dünyada sınıfında tek! Moskova'da testten geçti
Türkiye'nin en büyüğü olacak... Dünyada sınıfında tek! Moskova'da testten geçti Erzurum'da, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi'nin desteğiyle yapımına devam edilen Doğu Anadolu Gözlemevi'nde (DAG) kullanılacak teleskobun 4 metre çaplı aynasının optik testleri Moskova'da yapıldı. Ayna, ileriki günlerde Erzurum'a getirilecek.
4.11.2021 Gündem
Doğu Anadolu Gözlemevinde ilk ışık için sona gelindi
Doğu Anadolu Gözlemevinde ilk ışık için sona gelindi Erzurum'da, astronomi ve uzay bilimine önemli katkı sunacak Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG), İtalya'dan getirilen teleskopla ilk ışığı almak için gün saymaya başladı.
16.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin en büyüğü, dünyada sınıfında tek! İlk ışığı 2022'de alacak
Türkiye'nin en büyüğü, dünyada sınıfında tek! İlk ışığı 2022'de alacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Uzay Tanıtım Programı'nda gündeme getirdiği, Türkiye'nin en büyük optik ve kızılötesi teleskobu, 2022'de ilk ışığı alacak. Doğu Anadolu Gözlemevi'nin (DAG) yol dışındaki altyapısının yüzde 95'i ise tamamlandı. Kubbesinin yüzde 90'lık bölümü tamamlanan gözlemevinin, uzay bilimleri çalışmalarına büyük katkı sağlaması bekleniyor.
10.02.2021 Gündem
Tüm dünya bunu bekliyor! Bir ilimizin kaderini değiştirecek
Tüm dünya bunu bekliyor! Bir ilimizin kaderini değiştirecek Tüm dünyadaki bilim insanlarının beklediği Doğu Anadolu Gözlemevi, 2020'de açılacak. Erzurum Valisi Azizoğlu, kentin bundan sonra sanayi ve bilim şehri haline geldiğini ifade etti.
28.09.2017 Bilim ve Teknoloji