Doğal Afet Sigortaları Kurumu

Doğal Afet Sigortaları Kurumu

Son dakika Doğal Afet Sigortaları Kurumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Doğal Afet Sigortaları Kurumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Doğal Afet Sigortaları Kurumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğal afet sigortaları kurumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 96 doğal afet sigortaları kurumu haberi bulunmuştur. Tüm doğal afet sigortaları kurumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
DASK ödemeleri ne zaman yapılacak, başladı mı, neden yatmadı? DASK ödeme bekleniyor ne demek? DASK ödemesi nasıl alınır, DASK az hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?
DASK ödemeleri ne zaman yapılacak, başladı mı, neden yatmadı? DASK ödeme bekleniyor ne demek? DASK ödemesi nasıl alınır, DASK az hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar? DASK Hasar tespit işlemleri, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri tarafından yerine getirilir. Bu tespitlerin sonucunda belirlenen tazminat ödemeleri de doğrudan DASK tarafından yapılır. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugüne kadar 6 milyar 502 milyon 813 bin 66 TL hasar ödemesi gerçekleştirdi. Peki, DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ödeme bekleniyor ne demek? DASK ödemesi nasıl alınır, DASK az hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar? DASK ödemeleri neden yatmadı?
31.03.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından DASK ve konut sigortası detayları merak ediliyor. Depremde evi hasar görenler, zararın bir kısmını DASK'tan tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları hakkında bilgi verirken, poliçe ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.03.2023 Ekonomi
DASK prim artışında bilinmeyen detay! Yenilemeyen teminatın yarısını alacak
DASK prim artışında bilinmeyen detay! Yenilemeyen teminatın yarısını alacak Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) yönetim kurulu üyesi Osman Tüken, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), metrekare için 1508 TL olan teminat bedelini 2022 Aralık ayında 3 bin 16 TL'ye artırdığını belirterek “Deprem 6 Şubat'ta yaşandı. Sigortalılar bu bedel artışını yaptırmadıysa, örneğin 100 metrekarelik ev için 150 bin 800 TL, yaptırdıysa 301 bin 600 TL teminat alabilecek" dedi.
15.03.2023 Ekonomi
Ödemeler 72 saat içerisinde yapılacak! e-Devlet üzerinden başvurulabiliyor
Ödemeler 72 saat içerisinde yapılacak! e-Devlet üzerinden başvurulabiliyor Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından DASK ödemeleri gündeme geldi. Deprem sonrası sigortalı ihbarın beklenmeden yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binaların tazminat ödemelerine ilk 24 saatte başladı. Doğal Afet Sigortaları Kurumu şimdi de hafif hasarlı konutların ödemelerini 72 saat içinde yapmayı amaçlayan uygulama başlattı.
14.03.2023 Ekonomi
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, yıkılan binaların altında kalan otomobillerde teker teker çıkartılmaya devam ediyor. Deprem nedeni ile binlerce otomobil hurdaya çıkarken vatandaşlar, kasko poliçeleri kapsamında zararlarını temin edebilmek için başvurulara başladı. Poliçe uyarısında bulunan uzmanlar ise hangi risklerin teminat dışında kaldığını açıkladı.
3.03.2023 Ekonomi
Hak Sahipliği için başvuru süreci açıklandı
Hak Sahipliği için başvuru süreci açıklandı  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için çalışılırken, hasar tespit çalışmalarından sonra başlayacak AFAD Afetzede Hak Sahipliği için başvuru sürecine ilişkin ayrıntılar da belli olmaya başladı.
23.02.2023 Gündem
Borç sıfırlanıyor: Kredi çeken kişileri kapsayan sigorta açıklaması
Borç sıfırlanıyor: Kredi çeken kişileri kapsayan sigorta açıklaması Kredi borcu olan insanların afet çerçevesindeki hukuki sürecine ilişkin açıklama geldi. Eskişehir’de avukatlık yapan Barış Günaydın, “Kişinin vefatı halinde eğer bir sigorta yaptırmışsa kredi borcu sana eriyor. Kalan rakam sigortadan karşılanıyor.” dedi.
17.02.2023 Ekonomi
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek Depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Zorunlu deprem sigortası ödemeleri başladı. Afet bölgesinde yıkılan konutlar içerisinde, kredi ile satın alınanların kredi geri ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceği ise merak konusu. 'Depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi? Evin yıkılmış olmasının bankanın alacağını ortadan kaldırır mı?' soruları vatandaşlar tarafından araştırılırken, banka kredisi çeken kişinin vefat etmesi durumunda borcunun mirasçısından talep edileceği için hukuken yakınlarının nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor. İşte detaylar...
14.02.2023 Ekonomi
DASK nasıl yapılır? Zorunlu deprem sigortasında yüzde 55 artış
DASK nasıl yapılır? Zorunlu deprem sigortasında yüzde 55 artış Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş depreminden sonra Türkiye genelinde Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) yeniden önem kazandı. DASK ile ilgili birçok soru gündeme geldi. Zorunlu deprem sigortası poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.
14.02.2023 Ekonomi
DASK süreci deprem sonrası nasıl işleyecek? İşte detaylar
DASK süreci deprem sonrası nasıl işleyecek? İşte detaylar Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde art arda iki deprem meydana geldi. 10 ili etkileyen depremler geniş bir bölgeyi vurdu. Büyük can kaybının yaşandığı depremde binlerce binanın yıkıldığı ve hasar gördüğü de biliniyor. Depreme karşı en güçlü finansal önlemlerden biri ‘Zorunlu Deprem Sigortası’ (ZDS) olarak biliniyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) bu kapsamda yüzde 100 sigortalılık hedefine ulaşmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Peki deprem sonrası DASK süreci nasıl işleyecek?
8.02.2023 Ekonomi
Zorunlu Deprem Sigortası tarifesi değişti! İşte yeni teminat ve prim tutarları
Zorunlu Deprem Sigortası tarifesi değişti! İşte yeni teminat ve prim tutarları Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ile ilgili son dakika gelişmesi! Teminat ve primler arttı, yeni dönem tarifesini açıklandı. Depremde hasar gören evler için ödenecek yeni azami teminat tutarı belli oldu. Primler de bu oranda yükseldi. İşte tüm iller için prim miktarı...
10.01.2023 Ekonomi
Deprem sonrası kiralar fiyatları yarıya düştü! 'Kaybolacak canları düşünmeden edemiyoruz'
Deprem sonrası kiralar fiyatları yarıya düştü! 'Kaybolacak canları düşünmeden edemiyoruz' İzmir'de büyük deprem sonrası yeni binalar yükselirken, 7 proje alanında inşa edilen konutlar, hak sahiplerine teslim edildi. Bu süreçte az hasarlı daireler ise emsallerine göre, yarı fiyatından da düşüğe kiralanıyor. Deprem riskine dikkat çeken İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "Bölgede az hasarlı binalar, ortalama 2 bin TL'ye, depreme dayanıklı konutlar ise 7 bin TL'ye kiralanıyor. Kaybolacak canları düşünmeden edemiyoruz" dedi.
23.08.2022 Yaşam
Evi olan ve ev almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor! ikiye katlandı,
Evi olan ve ev almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor! ikiye katlandı, Evi olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ödeme miktarı iki katına çıkarıldı. 100 metrekare için 300 bin TL ödeme yapılacak. Limitler yükseltilirken vatandaşlara iki seçenek sunulacak. DASK’ın tarihinde bir ilk yaşanıyor. Yeni düzenleme ile metrekare başına sağlanan teminat rakamı iki katına çıkıyor. Böylece 100 metrekare bir ev için teminat 150 binden 300 bine çıkmış olacak.
22.06.2022 Ekonomi
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! İki katına çıkıyor! Yüzde 50 zam
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! İki katına çıkıyor! Yüzde 50 zam Evi olan milyonlar için güzel haber geldi. DASK, metrekare birim maliyetlerine göre konutun yeniden inşa bedelini ödüyor. Konutun metrekare birim fiyatını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belirliyor. 2022 yılı betonarme binalar için belirlenen metrekare birim maliyeti 1.508 lira. Yeni düzenlemeye göre metrekare birim maliyeti iki katına çıkarak 3 bin 17 lira olacak. İşte deprem sigortasıyla ilgili yeni tüm gelişmeler.
23.05.2022 Ekonomi
DASK'la ilgili flaş gelişme! Artık değişiyor, 61 ilde...
DASK'la ilgili flaş gelişme! Artık değişiyor, 61 ilde... Doğal afet sigortasıyla (DASK) ilgili kritik gelişme! Deprem, yangın, sel hepsini kapsıyor. 2022 itibarıyla değişiyor. 61 ilde tamamlandı, 8 ilde ise yeni sisteme geçiliyor. Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yılda zorunlu deprem sigortası beyanı ve ödemesinin etkin şekilde takibi sağlanacak.
27.10.2021 Gündem
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Maliyet düşüyor! Aylık 400 lira...
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Maliyet düşüyor! Aylık 400 lira... Kredi başvurusu yapmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi maliyetleri son dönemde faizlere bağlı olarak yüksek seyrediyor. Ancak kredide tek maliyet faizden oluşmuyor. Taksit olarak karşınıza çıkan tutarın içinde görünmeyen masraflar da var. İnce hesaplarla her krediden avantaj sağlamak mümkün. Bu hesaplarla aylık 400 liraya kadar kar edebilmeniz sağlanıyor. İşte kredi çekmek isteyen milyonlara tavsiyeler...
25.09.2021 Ekonomi
Kredi çekecek herkesi kapsıyor! Bankalar faizleri düşürüyor, 20 bin TL'ye...
Kredi çekecek herkesi kapsıyor! Bankalar faizleri düşürüyor, 20 bin TL'ye... Kredi çekecekler dikkat. Bankalar kredi faizlerinde indirim yapıyor. Faizler bazı durumlarda daha düşük oluyor. Ancak dikkat, bu sadece bir pazarlama yöntemi olabilir. Çeşitli ihtiyaçları için kredi çekmek isteyen vatandaşlar maliyetine bakmadan sadece kredinin çıkmasını önemsiyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. Faiz ve maliyetler hesaba katılmıyor, bankanın da sunduğu her şart kabul ediliyor. Düşük faiz oranları ise bazen yanıltabiliyor. 'Vade sonu toplam geri ödeme' kısmına bakılması gerekiyor. Vade de önemli, uzadıkça cepten çıkan para yükseliyor. Bu nedenle olabilecek en kısa vadenin tercih edilmesi gerekiyor. 20 bin lira kredi örneği ile tek tek açıklandı. Kredide maliyetlerini düşürmek için neler yapılabilir? İşte kredi ile ilgili önemli açıklamalar...
24.09.2021 Ekonomi
Faruk Özçelik kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Faruk Özçelik nereli, kaç yaşında, evli mi?
Faruk Özçelik kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Faruk Özçelik nereli, kaç yaşında, evli mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yeni atamalar yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararlara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına Faruk Özçelik ve Ertuğrul Soysal atandı. Peki, Faruk Özçelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? Faruk Özçelik’in mesleği nedir? İşte Faruk Özçelik hayatı…
11.09.2021 Gündem
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kapsamı genişliyor
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kapsamı genişliyor Evi olan herkesi ilgilendiriyor. Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişliyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kapsamındaki zorunlu deprem sigortasının kapsamını genişletmek için çalışmalara başladı.
30.08.2021 Gündem
Deprem sigortası ile ilgili flaş gelişme!
Deprem sigortası ile ilgili flaş gelişme! Deprem sigortası ile ilgili kritik gelişme! Hepsini kapsayacak. Çalışmalar başladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK) zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi ve bütüncül bir zorunlu doğal afet sigortasının tasarımına ilişkin çalışmalara başlandığı bildirildi.
23.08.2021 Gündem
Emeklilikte yeni dönem! Resmen kabul edildi, bin 500 TL..
Emeklilikte yeni dönem! Resmen kabul edildi, bin 500 TL.. Emeklilikte yeni dönem. Milyonlarca kişiyi kapsıyor. 18 yaşından küçüklere emeklilik yolu açıldı. Resmen kabul edildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ni güçlendirmeye yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi 18 yaşından küçüklere de bireysel emeklilik imkanı sağlıyor. Ebeveynler, çocukları adına sistemde birikim yapabilecek.
21.05.2021 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş değişiklik! Ve kabul edildi
Emeklilik ile ilgili flaş değişiklik! Ve kabul edildi 18 yaşından küçüklere emeklilik yolu açıldı. 18 yaşından küçüklerin Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınması, emekliliğe yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularının BES'e aktarımına imkan sağlanması, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesini de içeren Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
18.05.2021 Emekli
DASK ve deprem sigortasıyla ilgili flaş açıklama!
DASK ve deprem sigortasıyla ilgili flaş açıklama! DASK ve deprem sigortasına talep arttı. Vatandaşların her gün gerçekleşen depremler sebebiyle DASK ve deprem sigortasına yönelmesiyle birlikte kafalarında birçok soru işareti oluşmaya başladı. İşte DASK ve deprem sigortasıyla ilgili tüm bilinmeyenler ve merak edilenler...
22.02.2021 Ekonomi
Resmen değişti, DASK'ta yeni dönem! Fiyatlar açıklandı...
Resmen değişti, DASK'ta yeni dönem! Fiyatlar açıklandı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme Resim Gazete'de yayımlandı. Deprem sigortasında yeni dönem başladı. İl il fiyatlar belli oldu. İstanbul’da ve İzmir’de evler 268 TL’ye Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alınabilecek. 100 metrekare betonarme bir ev, Edirne, Ankara ve Gaziantep’te yıllık 90 TL’ye, Ardahan’da yıllık 129 TL’ye, Ağrı, Artvin, Giresun, Kayseri, Niğde, Rize’de 59 TL, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir’de 38 TL’ye, Antalya’da 129 TL’ye ve Bursa’da 173 TL’ye Zorunlu Deprem Sigortası güvencesine sahip olacak. Kampanya kapsamında Türkiye genelinde yıllık prim ortalaması ise 163 TL olarak hesaplanıyor.DASK Koordinatörü Erdal Turgut “İzmir deneyimi bize, DASK’ın deprem kadar pandemiye karşı da önemli bir tedbir olduğunu gösterdi. Bu nedenle tüm ev sahibi vatandaşlarımızın yararlanabileceği ‘DASK Yaptıran Kazanıyor’ kampanyasını başlattık. Kampanyanın, deprem güvenceli bir Türkiye için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz” dedi.
19.01.2021 Ekonomi
e-Devlet üzerinden yapılabilecek! Güzel haber...
e-Devlet üzerinden yapılabilecek! Güzel haber... Evi olan herkesi ilgilendiriyor. e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. SEDDK Başkanı Türker Gürsoy yaptığı açıklamada bu yıl e-devlet üzerinden sundukları hizmetlere yenilerini eklediklerini belirterek, "Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahipleri, artık kendilerine ait deprem hasar dosyalarının durumlarını e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyor ve eksik evraklarını direkt sistem üzerinden hasar dosyalarına iletebiliyor. Ayrıca, deprem sonrasında çağrı merkezi, IVR, web sitesi gibi ihbar kanallarının yanında e-devlet üzerinden de hasar ihbar bildiriminde bulunabiliyor. İzmir depreminin ardından da bu kanaldan hasar ihbarı aldık ve sigortalılarımıza kolaylık sağlamış olduk." diye konuştu.
20.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Doğal Afet Sigortaları Kurumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğal afet sigortaları kurumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.