Ceren Damar davasında yeni gelişme!
Ceren Damar davasında yeni gelişme! Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in katil sanığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'e verilen "ağırlaştırılmış" müebbet hapis cezasını hukuka uygun buldu.
5.10.2020 Gündem
Ceren Damar davasında gerekçeli karar: Tahrik indirimi almak için...
Ceren Damar davasında gerekçeli karar: Tahrik indirimi almak için... Ankara'da, Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i (27) odasında tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’e (24) verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Gerekçede, sanığın olayın üzerinden 4 ay geçtikten sonra 'haksız tahrik indirimi' almak için Şenel ile ilişkisi olduğunu söylediğine dikkat çekilerek, "Sanık, sınavda kopya çekerken yakalanıp hakkında tutanak tutulduğu için maktuleye sinirlenmiş ve öldürme kararı almıştır" denildi.
6.03.2020 Yaşam
Ceren Damar davası ertendi
Ceren Damar davası ertendi Duruşmada katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'in annesi, dedesi ve iki arkadaşı "tanık" olarak dinlendi. Dava, sanık ve avukatının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için 21 Şubat 2020'ye ertelendi.
24.01.2020 Gündem