Kuran'da çekirge ayeti A'râf'ta ne yazıyor? Çekirge istilası kıyamet alametleri arasında mı?
Kuran'da çekirge ayeti A'râf'ta ne yazıyor? Çekirge istilası kıyamet alametleri arasında mı? Türkiye’ye çekirge istilası geliyor iddiası bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntüler vatandaşların panik olmasına neden olunca, arama motorlarında çekirge ile ilgili sorularda da artış oldu. Çekirge istilasının nereden geldiği araştırılırken, Kuran’da geçen Araf’ta çekirge istilasına yönelik ifadelerin yer alması, kıyamet alametlerinin yeniden tartışılmasını beraberinde getirdi. Çekirge istilası kıyamet alametleri arasında mı?
12.03.2020 Gündem
Çekirge istilası nerede başladı, çekirge istilası yön mü değiştiriyor? Körfez ülkelerinden nereye gidecek, Türkiye'ye gelecek mi?
Çekirge istilası nerede başladı, çekirge istilası yön mü değiştiriyor? Körfez ülkelerinden nereye gidecek, Türkiye'ye gelecek mi? Çekirge istilası geçtiğiniz günlerde bomba etkisi yarattı. İran'da olduğu iddia edilen ve kısa sürede yayılan çekirge istilası görüntüleri büyük bir paniğe neden oldu. Çekirge istilası Türkiye'ye gelir mi sorularında yoğun bir artış yaşandı. Birleşmiş Milletler (BM), Doğu Afrika ülkelerindeki çiftçilerin hayatını aylardır kabusa çeviren çöl çekirgesi sürülerinin yeniden etkisini artırabileceğini duyurdu. Şubat ayında Afrika ve Asya'da çok sayıda ülke çekirge istilasıyla karşılaştı. Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Örgütü ise, küçük bir çekirge sürüsünün günde 35 bin kişinin yiyebileceği gıda miktarını tüketebileceği tahmininde bulundu ve önlem alınmazsa, Doğu Afrika'daki çekirge sayısının haziran ayına kadar 400 katına çıkabileceğini söyledi. Peki çekirge istilası nerede? Çekirge istilası Türkiye'ye gelir mi? Doğu Afrika'dan İran'a gelen çekirge istilası yön mü değiştirdi?
14.03.2020 Gündem