Çalıştay

Çalıştay

Son dakika çalıştay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalıştay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalıştay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalıştay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalıştay gelişmeleri de dahil olmak üzere 486 çalıştay haberi bulunmuştur. Tüm çalıştay haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı yayınlandı. Müfredatın yayınlanmasının ardından İntegral kalktı mı? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Peki, İntegral kalktı mı, yeni müfredatta integral kaldırıldı mı? 9, 10, 11, 12. sınıf MEB matematik müfredatı konuları…
27.04.2024 Yaşam
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı hazırlandı.
26.04.2024 Gündem
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
26.04.2024 Gündem
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor Antalya'da son yıllarda balık popülasyonunun azalması ve balıkçıların çözüm beklentisi, yapay resif yapılmasını gündeme getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapay resif alanında uzman isimlerinden biri olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Altan, yapay resiflerde 'istilacı tür' endişesi gündeme gelmesinden sonra açıklamalarda bulundu.
25.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024 Gündem
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’da ne varsa hepsini rant olarak görüyorlar
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’da ne varsa hepsini rant olarak görüyorlar İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa mitinginde vatandaşlara seslendi. Kurum, “Bu şehirde yeterli taksi yok. Çünkü bunlar taksiyi hizmet olarak görmüyor, taksiyi rant üretecek bir araç olarak görüyorlar. İstanbul’da ne varsa hepsini rant olarak görüyorlar. İstanbul’un kaynaklarını kendi gelecekleri için harcamaya çalışıyorlar. İstanbul’un önündeki en büyük engel CHP’li İBB yönetimidir.” dedi.
21.03.2024 Gündem
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Risksiz İstanbul” tanıtım toplantısında İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut yapacaklarını açıkladı. Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, hep birlikte çalışacağız” dedi.
15.02.2024 Gündem
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta  son 1 yılda 50 bin deprem oldu
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta son 1 yılda 50 bin deprem oldu Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Yaşam
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Gündem
Bakan Kacır NASA'ya ziyaret: Uzayda daha fazla rol üstleneceğiz
Bakan Kacır NASA'ya ziyaret: Uzayda daha fazla rol üstleneceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Florida eyaletinde gerçekleştirilen fırlatma töreni için bulunduğu ABD’de, NASA’nın Uzay Merkezi’ni ziyaret ederek, Axiom Space firmasının Uzay İstasyonu Geliştirme Tesisinde incelemelerde bulundu. Bakan Kacır, “Hedefimiz; önümüzdeki dönemde insanlı uzay araştırmalarında, uzay keşiflerinde, uzay istasyonlarında ve bütün değer zincirinde daha fazla rol üstlenebilmek adına Türk sanayi ve teknoloji ekosistemini güçlü şekilde desteklemek ve yönlendirmek.” dedi.
20.01.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi!
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, 'İkinci dünya savaşındaki gibi Nazilerin yaptığının benzeri Netanyahu tarafından Gazellilere karşı gerçekleştiriliyor." dedi.
27.11.2023 Gündem
Bakan Bak: Türkiye Yüzyılı, sporun yüzyılı olacak
Bakan Bak: Türkiye Yüzyılı, sporun yüzyılı olacak Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin bir spor turizmi destinasyonu olarak cazibesinin artırılması için çalıştıklarını belirterek, “Rize, doğa sporları ve ekstrem sporlar başta olmak üzere birçok spor branşının yapılması için elverişli koşullara sahip. Her yıl artarak devam eden ulaştırma, konaklama ve spor tesisi yatırımlarımızla Rize, keşfedilmeyi bekleyen bir spor turizmi destinasyonudur. Rize’nin spor turizminde marka şehirleri arasında yerini almasında hiçbir engel yok.” dedi.
24.11.2023 Gündem
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Yaşam
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor Başkent Ankara yarın önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Türkiye Uzay Ajansı, Türksat, Aselsan, TÜBİTAK, Roketsan, TUSAŞ başta olmak üzere sektörün en önemli kuruluşlarının bir araya geleceği çalıştayda, uydu ve uzay sektörü ele alınacak.
17.10.2023 Gündem
Yapay zekayla 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu!
Yapay zekayla 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu! Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Konya’da sayıları 2 bin 500'ü bulan yer altı sularının çekilip, toprağın çökmesiyle oluşan obruklarla ilgili yapay zeka kullanılarak, 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Konya'mız özelinde obruklar ön plana çıkıyor. Bu dikkatle izlenmesi gereken bir süreç. Bu projeyle çok değerli iki tane teknik ve temel kılavuz oluşturuldu. Çok değerli çalışmalarla Konya ilimize ait obruk duyarlılık haritası oluşturuldu ama esas iş bundan sonra başlıyor'' dedi.
19.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefete rağmen yeni anayasa çalışması başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefete rağmen yeni anayasa çalışması başlattık Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde, 1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. 'Hedefimiz özgürlükçü bir anayasa' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni anayasa bizi ‘darbe anayasası’ gölgesinden kurtaracak' ifadelerini kullandı.
12.09.2023 Gündem
İstanbul'da deprem hazırlıkları sürüyor! 39 vali atandı
İstanbul'da deprem hazırlıkları sürüyor! 39 vali atandı Megakentte deprem hazırlıkları kapsamında, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirmesi yapıldı.
13.08.2023 Gündem
İYİ Parti lideri Akşener'den vekillerine sert uyarı
İYİ Parti lideri Akşener'den vekillerine sert uyarı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimin ikinci turu için çalışmalarına İstanbul'da başladı. Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy isterken partisinden milletvekili seçilen isimlere de sert uyarılarda bulundu. Bu arada İYİ Parti'de parti içi muhalefet de harekete geçti.
22.05.2023 Gündem
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden' kampanyasında son durumu açıkladı
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden' kampanyasında son durumu açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Murat Kurum, tvnet canlı yayınında gelen soruları yanıtladı. Bakan Kurum 'Yarısı Bizden' kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada "İki gün oldu başvurular başlayalı şu ana kadar 41 bin 422 binası 264 bin 496 bağımsız bölüm kampanyaya başvurdu. 200 bin konut yapacağız" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor
Bakan Kurum: Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor’’ dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Ankara-Sivas arasının 2 saate düşeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, hattın 26 Nisan'da açılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı projesiyle ilgili de "Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika sürecek" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” dedi.
21.01.2023 Eğitim
Bakan Özer: 'Eğitim kurumlarını güvenli hale getirmekle ilgili en ufak bir tavizimiz yok'
Bakan Özer: 'Eğitim kurumlarını güvenli hale getirmekle ilgili en ufak bir tavizimiz yok' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için eğitim kurumlarını güvenli hale getirmekle ilgili en ufak bir tavizimiz yok. Okullarımızda bu kültürü yaygınlaştırmak üzere çalışmalarımızı hızlandırıyoruz” dedi.
21.01.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Çalıştay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalıştay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.