Çalışma Süresi

Çalışma Süresi

Son dakika çalışma süresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalışma süresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalışma süresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma Süresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma süresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.803 çalışma süresi haberi bulunmuştur. Tüm çalışma süresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik rakamları açıklandı Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,7 seviyesinde gerçekleşti.
15.04.2024 Ekonomi
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı Türkiye'de işsizlik oranı, şubatta bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.
15.04.2024 Ekonomi
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
İşsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik rakamları açıklandı Hanehalkı İşgücü Araştırması işsizlik sayısına göre; 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 85 bin kişi artarak 3 milyon 214 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puan artarak %9,1 seviyesinde gerçekleştiği açıklandı.
11.03.2024 Ekonomi
Mesai saatleri kısalıyor mu? Maaş ve tazminat ödemeleri düşecek mi?
Mesai saatleri kısalıyor mu? Maaş ve tazminat ödemeleri düşecek mi? Çalışma hayatı tamamen değişiyor! Bütün dünyada mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatıldı. Türkiye 'de de çalışma saatleri tartışılmaya başladı. 45 olan haftalık çalışma saati için 35 ya da 40 saate düşürülmesi gündemde. Çalışma sürelerinin düşürülmesinin gündeme gelmesinin ardından çalışanlar arasında ücretler ve tazminatlar düşecek mi endişesi başladı.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları...
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları... Çalışma hayatı tamamen değişiyor! Bütün dünyada mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatıldı. Türkiye 'de de çalışma saatleri tartışılmaya başladı. 45 olan haftalık çalışma saati için 35 ya da 40 saate düşürülmesi gündemde. Bu durumda hafta tatilinin 3 gün olması bekleniyor. Birçok sektörde haftalık 2 gün izin hakkı bulunmazken üç günlük izin imkanından kimler yararlanabilecek? Çalışma sürelerinin düşürülmesinin gündeme gelmesinin ardından çalışanlar arasında ücretler ve tazminatlar düşecek mi endişesi başladı. Peki uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte tüm çalışanların yakından takip ettiği konunun ayrıntıları...
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Hükümet çalışma süreleri için harekete geçti! Mesai saatleri kısalıyor
Hükümet çalışma süreleri için harekete geçti! Mesai saatleri kısalıyor İş mevzuatının sadeleştirilmesi için hükümet yeni bir çalışma yürütüyor. Gündemdeki başlıklar arasında ise mesai saatlerinin düşürülmesi de var. Peki Türkiye’de çalışma hayatına ilişkin nasıl bir düzenleme yapılacak, mesai saatleri ne kadar düşürülecek? Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar düşer mi? İşte detaylar...
20.02.2024 Çalışma Hayatı
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi Milyonları ilgilendiren çalışma saatleriyle ilgili yeni düzenleme için hummalı çalışma yürütülüyor. Türkiye'de 1936 tarihli İş Yasası ile çalışma süresi günde 8, haftada 48 saat olarak belirlendi. 2003 tarihli, hâlâ yürürlükte olan İş Yasası'na göre de Türkiye'de haftalık çalışma süresi 45 saat. Bu yasaya göre bir yılda bir işçiye en fazla 270 saat fazla çalışma yaptırılabiliyor. Hükümet bu çalışma saatlerinin sanayi çağının başladığı dönemlere göre düzenlendiği, günümüz şartları ve teknolojideki gelişmelere göre uzun olması nedeniyle yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Meslek gruplarına göre değerlendirmeler de yapılıyor.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Aralık ayı işsizlik rakamları açıklandı
Aralık ayı işsizlik rakamları açıklandı Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2023'te bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 98 bin kişi olarak belirlendi.
12.02.2024 Ekonomi
Emekli maaşını 20 bin liraya yükseltiyor! İşte bilinmeyen yöntem
Emekli maaşını 20 bin liraya yükseltiyor! İşte bilinmeyen yöntem Emekli aylığını yükseltmek isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli aylığı, çalışma süresi, prime esas kazanç, yıl içindeki zamlar, enflasyonla beraber dilekçe tarihine göre artırılabilir. Emekli aylığı, çalışanın ortalama aylık kazancı ile aylık bağlama oranının çarpımı sonucunda bulunan tutar olup bunda prime esas kazanç önemli rol oynuyor. Aylık bağlama oranı ise sigortalının malullük, yaşlılık, ölüm sigortalarında toplam prim ödeme gün sayısının her 360 günü için yüzde 2 uygulanıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı Ticari taksilerin taksimetre tarifelerine yüzde 28,09 oranında zam yapılmasının ardından taksilerde şoför olarak çalışanların plaka sahibi ya da galericilere ödeyeceği ücret belli oldu. Bir günde 4790 lira kazanamayan şoför evine eli boş gidiyor. Neredeyse hiçbir sosyal hakkı olmayan şoförler haftada 126 saat çalışıp plaka sahibine para yetiştirmeye çabalıyor.
23.01.2024 Ekonomi
İşsizlik oranı Kasım’da tek haneye düştü!
İşsizlik oranı Kasım’da tek haneye düştü! Türkiye’de işsiz sayısı 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 115 bin kişi artarak 3 milyon 116 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puan artarak yüzde 9 seviyesinde gerçekleşti.
10.01.2024 Ekonomi
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı 2024’te geçerli olacak asgari ücret 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücret 17002 lira olarak açıklandı. Peki, Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte en yüksek kıdem tazminatı tavanı...
27.12.2023 Ekonomi
Robotik temizlik artık daha akıllı
Robotik temizlik artık daha akıllı Dreamebot D10s Pro, sizin gibi temizlik yapabilecek kadar akıllı bir robot süpürge olarak dikkat çekiyor. Hem süpürme hem paspas özelliklerini birarada bulunduran robot süpürge, minimalist şarj istasyonu ile hem yerden tasarruf sağlıyor hem de kesintisiz temizlik olanağını evinize getiriyor.
27.12.2023 Advertorial
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas DreameBot L10s Pro, robot süpürge ve paspas özelliklerini birleştirirken, minimalist şarj istasyonu ile yer tasarrufu da sağlıyor. Süpürürken sunduğu dört emme seviyesi ve paspaslama yaparken kullandığı üç ayrı su kullanım seviyesi ile ahşap, fayans, halı, kilim ve diğer zemin kaplamaları için uyarlanabilir temizlik olanaklarını bir araya getiriyor. Sunduğu emme ve su kullanım seviyeleri, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda Dreamehome uygulaması üzerinden her an değiştirilebiliyor.
19.12.2023 Advertorial
Çalışma saatleri kısalıyor! Bakanlık düğmeye bastı
Çalışma saatleri kısalıyor! Bakanlık düğmeye bastı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma saatlerini aşağı çekecek, uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışmalarla iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini gözetecek düzenlemeleri hayata geçirecek. Öte yandan İş Kanunu'na göre Türkiye'de genel çalışma süresi haftada 45 saat, memurların çalışma süresi ise haftalık 40 saat uygulanıyor.
13.12.2023 Çalışma Hayatı
İşsizlik oranı 0,5 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti
İşsizlik oranı 0,5 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti İşsiz sayısı 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 163 bin kişi azalarak 2 milyon 961 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.
11.12.2023 Ekonomi
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay Çalışanın ücreti, çalışma süresi, izni, sosyal hakları iş sözleşmeleriyle düzenlenirken, hem çalışan hem de işveren hakları İş Kanunu ile koruma altında bulunuyor. Geçerli mazeret olmadan işe geç kalınması, devamsızlık iş sözleşmesinin feshine imkân tanırken, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan trafik sorunu nedeniyle geç kalınması Yüksek yargı tarafından bu kapsamda değerlendirilmiyor. İşyerinde çalışanın dedikodu yapması haklı fesih nedeni kabul ediliyor.
11.12.2023 Ekonomi
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
18.10.2023 Çalışma Hayatı
İşsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik rakamları açıklandı Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %9,2 seviyesinde gerçekleşti.
10.10.2023 Ekonomi
TÜİK duyurdu! İşsizlik oranı 2'nci çeyrekte azaldı
TÜİK duyurdu! İşsizlik oranı 2'nci çeyrekte azaldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023'ün Nisan- Haziran dönemini kapsayan 2'nci çeyreğinde işsizlik oranının 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleştiğini duyurdu.
17.08.2023 Ekonomi
İstifaya zorlanan işçiye müjde! Mahkemeden emsal karar
İstifaya zorlanan işçiye müjde! Mahkemeden emsal karar Pandemi döneminde istifa ettirildiğini öne süren işçi, mağdur olduğunu belirterek işe iade davası açtı. İş Mahkemesi'nden eli boş dönen mağdur işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden, "Tam 13 sene boyunca çalıştığı iş yerinden tüm haklarından feragat edip istifa imzalamak hayatın olağan akışına terstir. İstifa işçinin gerçek iradesini yansıtmalı, irade sakatlığı olmaması gerekir" müjdesi geldi.
13.08.2023 Ekonomi
İşsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik rakamları açıklandı TÜİK'in verilerine göre mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı Haziran'da yüzde 9,6 oldu.
10.08.2023 Ekonomi
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu… Emekli maaşı hesaplama ekranı ve robotu SSK ve BAĞKUR'lu vatandaşların gündeminde yer almayı sürdürüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2023'te Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı yapıldı. Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını zamlı aldı. En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. Emekli olmayı planlayanlar ise söz konusu gelişmeler ardından emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını araştırmaya başladı. İşte uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
5.08.2023 Emekli
Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik rakamları açıklandı
Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik rakamları açıklandı Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %9,5 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %7,7 iken kadınlarda %13,0 olarak tahmin edildi.
10.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma Süresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma süresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.