Metaverse anlatılandan çok daha farklı, geniş bir kurgu!
Metaverse anlatılandan çok daha farklı, geniş bir kurgu! Metaverse kavramı son günlerde sıklıkla karşılaştığımız ve yanlış anlaşılan bir kavram. Doç. Dr. Dicle Yurdakul, bu çok merak edilen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Öncelikle ne olmadığını anlatalım” diyen Yurdakul, “Metaverse bir bilgisayar oyunu, zenginleştirilmiş bir 3D ortamdan ibaret değildir. Avatarlarımızla şirket toplantısına katılalım, sanal mağazalardan alışveriş yapalım diye kurulan bir dünya da değildir. Meselenin özünü anlamak için Metaverse’ü bu indirgemeci yaklaşımdan uzaklaşarak irdelemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
25.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Dijital meslekleri destekleyecek önemli proje!
Dijital meslekleri destekleyecek önemli proje! Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından finanse edilerek yönetilen ve bazı dijital meslek dallarındaki yeterliliklerin ölçümlenip sertifikalandırılmasını hedefleyen “TBV VOC Test Merkezi Projesi” çalışmalarına başladı.
9.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Merkez Bankası harekete geçti! Test çalışmaları başlıyor
Merkez Bankası harekete geçti! Test çalışmaları başlıyor Merkez Bankası'nın blokzincir tabanlı dijital para uygulamasına ilişkin bilgiler 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer aldı.
4.11.2019 Ekonomi