Bilgilendirme

Bilgilendirme

Son dakika bilgilendirme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilgilendirme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilgilendirme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilgilendirme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilgilendirme gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.868 bilgilendirme haberi bulunmuştur. Tüm bilgilendirme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu sahillere giriş yasaklandı! Cezası 387 bin TL
Bu sahillere giriş yasaklandı! Cezası 387 bin TL Nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının Akdeniz sahillerinde yuvalama yaptığı İztuzu, Patara, Çıralı gibi kumsallara, saat 20.00'den sabah 08.00'e kadar giriş yasaklandı. Ateş ve mangal yakmak, çadır kurmak, araçla girişin de yasak olduğu bu kumsalları geceleri deniz kaplumbağaları, gündüz insanlar kullanabilecek. Eylül sonuna kadar sürecek yasakları ihlal edenlere uygulanacak idari para cezası ise 387 bin 141 TL.
18.05.2024 Gündem
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergilediler
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergilediler Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, TEKNOFEST kapsamında geliştirdikleri projeleri, Bedreddin Ayni Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açtıkları stantla sergiledi.
17.05.2024 Gaziantep
Milli Savunma Bakanlığı'ndan tasarruf açıklaması!
Milli Savunma Bakanlığı'ndan tasarruf açıklaması! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık basın bilgilendirme toplantısında, tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklama yapıldı. MSB, "Bakanlığımızın Savunma ve Güvenlik alanındaki görev ve sorumluluklarını etkileyecek bir husus bulunmamaktadır" denildi.
16.05.2024 Gündem
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusu
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının 16 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı. Ücretsiz HPV aşısı için başvurunun nasıl yapılacağı açıklanırken, aşının yapılacağı öncelikli gruplar da açıklandı. Peki, İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz HPV aşısı uygulaması erkek çocuklarda da geçerli mi? HPV aşısı İBB başvuru formu linki ve diğer detaylar…
16.05.2024 Gündem
Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri
Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri ROP muayenesi, prematüre bebeklerde görme kaybını önlemek için kritik öneme sahiptir. Peki, Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek?
14.05.2024 Yaşam
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması!
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması! Adana'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Vatandaşlara sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi verileceğini belirten Canbolat, “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.
14.05.2024 Adana
Adana karpuzunun marka değeri timlerle korunuyor! Tarla tarla dolaşıyorlar
Adana karpuzunun marka değeri timlerle korunuyor! Tarla tarla dolaşıyorlar Türkiye'nin karpuz üretiminin yüzde 20'sinin yapıldığı Adana'da tescilli karpuzun marka değerini 'ham karpuz timleri' koruyor. Timler, hasat dönemlerinde karpuzun ham hasat edilmemesi için tarla tarla dolaşıyor.
13.05.2024 Adana
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satışa çıkardı. Şirketi hisse satışına ilişkin ilan, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.
11.05.2024 Ekonomi
Yılın ikinci enflasyon raporu bugün açıklanacak
Yılın ikinci enflasyon raporu bugün açıklanacak Yılın ikinci enflasyon raporu bugün açıklanacak. Enflasyonda 3 yıllık tahmini patika da belli olacak.
9.05.2024 Ekonomi
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı!
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, beraberinde 22 milletvekili, bir grup uzmanla Erzincan'a geldi. Komisyonda grubu bulunan partilerin tamamının temsilinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, AFAD'da düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Gündem
Yapay zeka kullanım rehberi açıklandı! 'İhtiyaçlar doğrultusunda düzenleme yapılacak'
Yapay zeka kullanım rehberi açıklandı! 'İhtiyaçlar doğrultusunda düzenleme yapılacak' Yapay zeka ve büyük veri konusunda yürüttüğü teknik çalışmalar kapsamında rehberin hazırlandığını belirten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinde üretken yapay zeka (ÜYZ) kullanımına dair etik rehber hazırlandığını açıkladı.
7.05.2024 Gündem
Trendyol anneler günü hediyesi doğru mu? Trendyol anneler günü hediyesi mesajı gerçek mi, Trendyol anneler günü hediyesi iphone linki gerçek mi?
Trendyol anneler günü hediyesi doğru mu? Trendyol anneler günü hediyesi mesajı gerçek mi, Trendyol anneler günü hediyesi iphone linki gerçek mi? Trendyol Anneler Günü Hediyesi kazandığına dair mesajların gelmeye başlamasıyla Trendyol iPhone Anneler Günü hediyesi gerçek mi, sorusuna yanıta aranmaya başlandı. WhatsApp ya da diğer mecralar üzerinden gelen Trendyol Anneler Günü hediyesi sonrası Trendyol Destek hesabı, sosyal medyadan gelen bir soru üzerine açıklamada bulundu. Peki, Trendyol Anneler Günü hediyesi Iphone doğru mu, Trendyol Anneler Günü hediyesi mesajı gerçek mi?
7.05.2024 Gündem
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.
6.05.2024 Ekonomi
Green Card sonuçları saat kaçta açıklanacak? Dv.program.state.gov Green Card sonuçları sorgulama ekranı
Green Card sonuçları saat kaçta açıklanacak? Dv.program.state.gov Green Card sonuçları sorgulama ekranı Green Card başvuru sonuçları 4 Mayıs Cumartesi günü erişime açılıyor. Sonuçlar DV programının resmi web sitesi olan dvprogram.state.gov adresinden ilan edilecek. Sonuçları kontrol etmek için teyit numaranızı, soyadınızı, doğum tarihinizi ve doğrulama kodu gerekecek. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda, vize başvurusu için ilerleme devam edecek, ancak sonuçlar olumsuzsa başvuru kabul edilemeyecek. Sonuçları sorgulama işlemi, sadece DV programının resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek. Adaylara ek olarak, sonuçlar herhangi bir konsolosluktan veya ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bildirilmeyecek. Peki, Green Card sonuçları saat kaçta açıklanacak?
4.05.2024 Gündem
Benzin ve motorin fiyatlarında yeni dönem! EPDK kararı duyurdu, resmen değişti
Benzin ve motorin fiyatlarında yeni dönem! EPDK kararı duyurdu, resmen değişti Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. EPDK'dan benzin ve motorin fiyatıyla ilgili yeni karar verildi. 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor. İşte detaylar...
4.05.2024 Ekonomi
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının çalışma ve sosyal güvenlik işlerine ilişkin, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma ve sosyal güvenliğe ilişkin işlerini dijital olarak yapabilmesi için çalışmalara başladık” dedi.
3.05.2024 Ekonomi
Yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 34 yaralı var
Yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 34 yaralı var Ankara - Niğde Otoyolu'nda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, şarampole devrildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 6'sı ağır 34 kişi yaralandı.
3.05.2024 Gündem
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
15.04.2024 Ekonomi
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öte yandan AFAD, teleferik kazası sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, 8 kabindeki 59 kişi başarıyla tahliye edildiğini açıkladı.
12.04.2024 Gündem
Beşiktaş'ta sakatlık depremi! Ante Rebic ameliyat olacak
Beşiktaş'ta sakatlık depremi! Ante Rebic ameliyat olacak Siyah-beyazlı kulüp, resmi internet sitesinden Hırvat futbolcunun sağlık durumu ile ilgili bilgilendirme yaptı.
12.04.2024 Beşiktaş
Bayramda EFT ve havale yapılır mı? Bayramda yollanan havale, EFT hemen hesaba geçer mi?
Bayramda EFT ve havale yapılır mı? Bayramda yollanan havale, EFT hemen hesaba geçer mi? Ramazan bayramı'nda bankalar kapalı olacak. İnternet bankacılığı ise internet üzerinde EFT gönderme işlemlerine açık olacak. Ancak kullanıcılar, bayram tatilinde fast olmadan EFT ve havale yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Merak edenler için 10-11-12 Nisan'da yapılan EFT ve havale işlemlerinde para hesaba geçer mi sorusunun yanıtı ve detaylar haberimizde.
11.04.2024 Ekonomi
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Amerika'da gözüktü!  Türk bilim insanları mercek altına aldı
Amerika'da gözüktü! Türk bilim insanları mercek altına aldı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin Teksas'taki bir mandıra çalışanında ve bazı ineklerde kuş gribi virüsü görülmesi üzerine bilgilendirme metni yayınladı.İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ABD'deki meslektaşları ile de iletişim kurarak inceleme başlattı.
8.04.2024 Gündem
Polisten bayram öncesi vatandaşlara önemli uyarı!
Polisten bayram öncesi vatandaşlara önemli uyarı! Ramazan Bayramı öncesi polis, şoför ve yolculara bilgilendirmelerde bulundu.
8.04.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Bilgilendirme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilgilendirme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.