Başıbüyük

Başıbüyük

Son dakika başıbüyük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başıbüyük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başıbüyük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başıbüyük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başıbüyük gelişmeleri de dahil olmak üzere 231 başıbüyük haberi bulunmuştur. Tüm başıbüyük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, deniz suyu sıcaklıklarının artmasının hortumları ve meteorolojik olayları daha da artırdığını ifade etti.
27.03.2024 Adana
Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi! “Barajlarda araba yıkanmamalı”
Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi! “Barajlarda araba yıkanmamalı” Adana’da bu sene kış mevsiminde yağışların azlığı nedeniyle barajlarda sular çekilmeye başladı. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayıp, “Yaz dönemlerinde barajlarda meydana gelen buharlaşma, tarımsal sulama ve enerji için kullanılan suyla birlikte ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir” dedi.
19.03.2024 Adana
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, son yıllarda dünyada artan sıcaklıklarla beraber göçmen kuşların ve diğer canlıların erken göç ettiklerini belirtti.
17.03.2024 Adana
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor Çukurova Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, bitkilerin metabolizmasının dışarıdaki sıcaktan etkilendiğini belirterek, ağaçların erken yeşerip çiçek açmasının iklim krizinden kaynaklandığını söyledi.
19.02.2024 Adana
Prof. Dr. Başıbüyük açıkladı: "Sera gazı emisyonu azaltılmazsa küresel sıcaklık artışı 3-4 dereceye çıkabilir"
Prof. Dr. Başıbüyük açıkladı: "Sera gazı emisyonu azaltılmazsa küresel sıcaklık artışı 3-4 dereceye çıkabilir" Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, sera gazı başta olmak üzere atmosferdeki pek çok gazın azaltılması gerektiğini belirterek, küresel sıcaklık değerinin 3-4 dereceye çıktığında ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade etti.
16.02.2024 Adana
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Maltepe'de orman yangını! Müdahale sürüyor
Maltepe'de orman yangını! Müdahale sürüyor İstanbul'un Maltepe ilçesinde yer alan Başıbüyük Ormanı'nda bugün öğle saatlerinde çıkan orman yangınına hem karadan hem havadan müdahale devam ediyor.
4.09.2023 Gündem
Maltepe'de orman yangını
Maltepe'de orman yangını Maltepe Başıbüyük'te ormanda yangın çıktı. Yangına Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile itfaiyeden çok sayıda ekip sevk edildi.
26.08.2023 Gündem
Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni 8 Mayıs’ta hizmete açacağız
Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni 8 Mayıs’ta hizmete açacağız Seçim çalışmaları kapsamında Maltepe’de bir dizi programa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “İstanbul’da fethin 570’inci yıldönümünde milletimize söz vermiştik. Kardeşlerimizin yürüme mesafesinde ulaşacağı, İstanbul’un en değerli, kıymetli alanını millet bahçesi yapacağız ve milletimize armağan edeceğiz demiştik. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni de 8 Mayıs itibariyle İstanbul’a, İstanbullu kardeşlerimizin hizmetine açacağız. Fethin sembolü 145 bin 300 ağaç olan muhteşem bir projeyi İstanbul’a armağan edeceğiz” dedi. 
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu'ndan Sudan açıklaması: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız
Bakan Çavuşoğlu'ndan Sudan açıklaması: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sudan'dan çok sayıda farklı ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ediyoruz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden kardeşlerimiz var, inşallah oradaki doktorlarımızla beraber onları da tahliye edeceğiz. Hiç kimseyi geride bırakmıyoruz" dedi.
29.04.2023 Gündem
Maltepe’de dev kaya kabusu, parça parça düşüyor
Maltepe’de dev kaya kabusu, parça parça düşüyor Maltepe Başıbüyük’te bulunan yamaç alandaki kayalardan düşen parçalar, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, metrelerce yükseklik ve genişlikteki kayalardan düşen parçaların araçlara zarar verdiğini, sokağa çıkarken bile tedirgin olduklarını belirtti.
2.04.2023 Haber
İstanbul’da dev kaya kabusu! Parça parça düşüyor: 'Tedirginiz'
İstanbul’da dev kaya kabusu! Parça parça düşüyor: 'Tedirginiz' Maltepe Başıbüyük’te bulunan yamaç alandaki kayalardan düşen parçalar, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, metrelerce yükseklik ve genişlikteki kayalardan düşen parçaların araçlara zarar verdiğini, sokağa çıkarken bile tedirgin olduklarını belirtti.
2.04.2023 Yaşam
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti"
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti" Yapısında kullanılan ‘sismik izolatör’ sayesinde Elbistan Devlet Hastanesi, Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesi ise yıkıcı depreme rağmen dimdik ayakta kaldı...
12.02.2023 Gündem
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor'
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor' Antalya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, Covid-19'un eski yıkıcı ve tahrip edici etkisinin ortadan kalktığını, günlük vaka sayısının 10-15'e kadar düştüğünü söyledi. Dr. Başıbüyük, son dönemde artan mevsimsel grip vakalarına karşı korunmak için de 'maske-mesafe-hijyen' kurallarının uygulanmasını ve risk grubundakilerin mutlaka aşılarını yaptırmasını istedi.
2.01.2023 Gündem
Korkutan haberi verdi! Hastanelere yatışlar tekrar başladı, her hasta...
Korkutan haberi verdi! Hastanelere yatışlar tekrar başladı, her hasta... Koronavirüs kabusu devam ediyor. Vaka artışları yeniden başladı. Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, koronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte daha önce yatan hasta sayısının sıfırlandığı yoğun bakımlarda tekrar yatışların başladığını söyledi. Başıbüyük, "Yoğun bakımlarda yatan hastaların yaş ortalaması 75. Serviste ve yoğun bakımdaki hastaların her birinin mutlaka ek bir hastalığı var" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Gündem
İstanbul'dan güzel haber! İl Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: En düşük vaka sayısına ulaşıldı
İstanbul'dan güzel haber! İl Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: En düşük vaka sayısına ulaşıldı İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu pandeminin başından beri vaka sayılarında İstanbul'da düşük seviyeye ulaşıldığını açıkladı. Memişoğlu, "Son olarak Ocak ayında yaşadığımız 4'ncü ve son pikte vaka sayıları, şimdiye kadar ki dalgaların en yükseğiydi" dedi. "Salgın artık gündemimizden çıkıyor diyebiliriz" diyen Memişoğlu, "Birkaç ay içinde de artık pandemi değil, mevsimsel hastalık olarak değerlendirileceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.
14.04.2022 Gündem
Hafif ticari araç taklalar atarak 3 araca çarptı: 5 yaralı
Hafif ticari araç taklalar atarak 3 araca çarptı: 5 yaralı Maltepe'de bir cip önünde ilerleyen hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan hafif ticari araç karşı şeritten gelen üç araca çarparak durabildi. Kaza da 5 kişi yaralandı.
24.03.2022 Yaşam
Maltepe'de yangın paniği; biri çocuk 3 kişi kurtarıldı
Maltepe'de yangın paniği; biri çocuk 3 kişi kurtarıldı  MALTEPE'de 4 katlı binanın üçüncü katındaki dairede yangın çıktı. Üst katlarda mahsur kalan biri çocuk, 3 kişi kurtarıldı. 
24.03.2022 Yaşam
Antalya İl Sağlık Müdürü  Dr. Ünal  Hülür istifa etti
Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür istifa etti Antalya'da 2014 yılı şubat ayında İl Sağlık Müdürü olarak göreve başlayan Dr. Ünal Hülür, bugün istifa etti.
8.10.2021 Gündem
Manisa'da orman yangını! Kontrol altına alındı!
Manisa'da orman yangını! Kontrol altına alındı! Manisa'nın Kula ilçesinde yer yer badem ağaçlarının da bulunduğu makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
25.08.2021 Gündem
Maltepe'de atıkların bulunduğu yerde başlayan yangın ormana sıçradı
Maltepe'de atıkların bulunduğu yerde başlayan yangın ormana sıçradı İstanbul Maltepe Başıbüyük'te mesire alanındaki atık malzemelerden çıkan yangın ormana sıçradı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangını söndürmek için vatandaşlarda yangın söndürme tüpleri ve kovalarla yardım etti.
23.08.2021 Gündem
Maltepe polisinden orman yangınlarına karşı denetim
Maltepe polisinden orman yangınlarına karşı denetim İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başta Antalya'nın Manavgat ilçesi olmak üzere çeşitli illerde çıkan yangınların ardından harekete geçti. Çok sayıda ekip, İstanbul'daki ormanlık alanlarda denetim yaparak tedbirleri arttırdı.
29.07.2021 Gündem
İstanbul'da vahşet! Kafası kesilmiş kadın cesedi bulundu
İstanbul'da vahşet! Kafası kesilmiş kadın cesedi bulundu Maltepe Başıbüyük Barajı'nın yanındaki yeşillik alanda boğazı kesilmiş bir kadına ait ceset bulundu. Cesedin kayıp ilanı verilen 37 yaşındaki Şahigül Buluş'a ait olduğu belirlendi.
5.06.2021 Gündem
Çöp konteyneri kabusu! Konteyner kaçıyor, mahalleli kovalıyor
Çöp konteyneri kabusu! Konteyner kaçıyor, mahalleli kovalıyor İstanbul Maltepe'de bir sokakta bulunan çöp konteyneri mahallelinin kâbusu oldu. Yokuşun başına konulan konteyner rüzgar çıktığında kayınca mahallere zor anlar yaşatıyor.
2.06.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Başıbüyük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başıbüyük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.