Bakan Elvan

Bakan Elvan

Son dakika bakan elvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakan elvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakan elvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Elvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan elvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 450 bakan elvan haberi bulunmuştur. Tüm bakan elvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye OECD ikincisi oldu! Dengeler değişiyor...
Türkiye OECD ikincisi oldu! Dengeler değişiyor... Son dakika haberi... 2021 yılı üçüncü çeyrek büyüme verilerine göre Türkiye ekonomisi yüzde 7,4 büyüme gösterdi. Açıklanan veriler sonrası Türkiye, OECD ülkeleri arasında en çok büyüyen ikinci ülke konumunda yer aldı. Goldman Sachs, Türkiye'nin 2021 için büyüme beklentisini yüzde 9,5'ten yüzde 10,5'e çıkardı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir" ifadelerine yer verdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise “Büyümemizin yüzde 92’si ihracat katkısıyla gerçekleşti. İhracat, büyümemizin itici gücü olmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.
30.11.2021 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Paralar iade ediliyor! Milyonları kapsıyor
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Paralar iade ediliyor! Milyonları kapsıyor Banka kredileriyle ilgili flaş karar. Paralar tüketiciye iade edilecek. Bankalar kredi faizlerini düşürmelerine karşın bu açığı kapatmak için konut kredilerinde konut, ihtiyaç kredisinde hayat, taşıt kredisinde de kasko sigortasını zorunlu yaptırıyor. Tüketicinin Korunması Kanunu'nda yer alan "Bir hizmet alınırken başka bir mal ve hizmetin satın alınması şartına bağlanamaz" hükmü ile tüketicinin talebi olmadan krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacağı vurgulanıyor. Hayat sigortası adı altında yapılan tahsilatların iadesi konusunda vatandaşların cayma ve sigortadan ayrılma hakları bulunuyor. Süreci içinde başvuran hiçbir kesintiye uğramadan parasını geri alabiliyor.
30.11.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması: ‘İstikrara kavuşacak’
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması: ‘İstikrara kavuşacak’ Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. "Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz” diyen Bakan Elvan, “Hedeflediğimiz büyümenin ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyor, iç talep gelişmelerini çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir" ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Zorunlu oluyor, artık...
Kamuda yeni dönem! Zorunlu oluyor, artık... Kamuda bir dönem sona eriyor. Zorunlu hale getiriliyor. Kamu ihalelerinin elektronik ortamda yapılması zorunlu hâle geliyor.
14.11.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması!
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek. Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik iddialar doğru değil" ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
Bakan Elvan: Makroekonomik istikrarı daha da güçlendireceğiz
Bakan Elvan: Makroekonomik istikrarı daha da güçlendireceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bugün yayımlanan Orta Vadeli Programa (OVP) ilişkin, özel sektör öncülüğünde dayanıklı bir büyüme için makroekonomik istikrarı daha da güçlendireceklerini bildirdi.
5.09.2021 Ekonomi
Bakan Elvan, Özbekistan'da İslam Kalkınma Bankası yönetimiyle bir araya geldi
Bakan Elvan, Özbekistan'da İslam Kalkınma Bankası yönetimiyle bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Özbekistan'da İslam Kalkınma Bankası Başkanı Muhammad Sulaiman Al Jasser ile bir araya geldiğini bildirerek, "Türkiye ve İslam Kalkınma Bankası arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.
3.09.2021 Ekonomi
Kredi fırsatı! Bakan duyurdu, uzun vadeli...
Kredi fırsatı! Bakan duyurdu, uzun vadeli... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren kredi fırsatı. Bakan resmen duyurdu. Uzun vadeli olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "KGF destekli üç yeni mekanizmayı başlatıyoruz. İlk olarak, likidite sıkıntısı çeken küçük ölçekli firmalara ilave istihdam ettikleri her bir kişi için KGF kefaletiyle krediye erişim imkanını, ikincisi, imalata dayalı ve ihracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatı ile 5. ve 6. bölgelerde uzun vadeli kredi desteğini, üçüncüsü, ihracat potansiyeli yüksek olan KOBİ'lerin dış pazarlara açılmalarını teşvik etmek üzere Eximbank Kredi Destek Paketi'ni devreye alıyoruz" dedi.
21.08.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan büyüme açıklaması
Bakan Elvan'dan büyüme açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Salgınla ilgili dışsal bir şok olmaması durumunda, 2021 için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz." dedi.
20.08.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 88 yaşındaki yangın mağduru ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan 88 yaşındaki yangın mağduru ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'in Aydıncık ilçesindeki orman yangınında evi kullanılamaz hale gelen Süleyman Küçük (88) ile cep telefonuyla görüştü, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
2.08.2021 Gündem
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Değişti ve resmen duyuruldu
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Değişti ve resmen duyuruldu Bankada parası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik yapıldı, süre uzatıldı. Yarın sona eriyordu. Artık 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. Resmen açıklandı. Türk lirası mevduatlara stopaj desteği ve bazı sektörlerde KDV indiriminde süreler uzatıldı. Bakan Elvan Twitter hesabından duyurmuştu. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
30.07.2021 Ekonomi
Bakan Elvan, Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Scholz ile görüştü
Bakan Elvan, Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Scholz ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.
10.07.2021 Ekonomi
Bakan Elvan İngiliz şirketlerin yöneticileriyle bir araya geldi
Bakan Elvan İngiliz şirketlerin yöneticileriyle bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Londra merkezli Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) Başkanı Alderman Emma Edhem'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya video konferans yöntemiyle katıldığını bildirdi.
8.07.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan flaş büyüme ve enflasyon açıklaması
Bakan Elvan'dan flaş büyüme ve enflasyon açıklaması Bakan Elvan: İlk çeyrek büyümesinde hem yatırım harcamalarının hem de dış talebin katkı sağladığını görüyoruz. Yılın 2’nci çeyreğinde güçlü baz etkisinin devreye girmesiyle çift haneli bir büyüme oranı bekliyoruz.
30.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan Merkez Bankası açıklaması
Bakan Elvan'dan Merkez Bankası açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Fiyat İstikrarı Komitesi'nin ana amacının, enflasyonda risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm önerilerinin geliştirilmesi olduğunu belirterek, "Hiçbir şekilde Merkez Bankasına müdahale söz konusu değildir." ifadesini kullandı.
30.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Gaziantep İş Dünyası İle Buluşma programında önemli açıklamalarda bulundu. Elvan, 2021'in ikinci çeyreğinde yüzde 20'lerde büyüme beklediğini söyledi. Bakan Elvan ayrıca "Vergi usul kanununda önemli değişiklikler yapacağız" ifadesinde bulundu.
25.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" mesajı verdi.
18.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan flaş açıklama! Faiz dışı...
Bakan Elvan'dan flaş açıklama! Faiz dışı... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Ocak-Mayıs faiz dışı dengesinin, mali disiplin politikalarını kararlılıkla sürdürdüklerini gösterdiğini belirtti. Bakan Elvan bunun yanında gerekirse seçici desteklerle vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
15.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması!
Bakan Elvan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyon sürdürülebilir büyümenin önündeki en büyük engeldir. Bakanlık olarak enflasyon ataletini engellemek amacıyla yönetilen ve yönlendirilen ürün ve fiyat politikasını uyumlu bir şekilde uyguluyoruz. Son dönemde üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasında artan makas bizleri oldukça rahatsız ediyor. Üretici fiyatlarının artışında döviz kuru geçişkenliği ve artan emtia fiyatları rol oynuyor. " dedi.
11.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan flaş büyüme ve enflasyon açıklaması!
Bakan Elvan'dan flaş büyüme ve enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Büyüme oranının yüzde 6 düzeyinde olacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
28.05.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan kripto para açıklaması!
Bakan Elvan'dan kripto para açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Elvan önemli açıklamalarda bulundu. Elvan, "Nefes kredisiyle ilgili detaylar bu hafta açıklanacak. Bilişim, savunma ve enerji sektörlerinde kredi tahsis süreçleri değişecek. Kripto düzenlemesi kısa sürede bitecek, vatandaş yönetemeyeceği riski almasın. " dedi.
25.05.2021 Ekonomi
Borcu olanları ilgilendiren flaş gelişme! Resmen değişti, artık...
Borcu olanları ilgilendiren flaş gelişme! Resmen değişti, artık... Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşların borçların ertelenmesi talebi ile ilgili flaş gelişme. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kovid-19 sürecinde 206 milyar liralık Tarım Kredi, esnaf kredi ile vergi ve prim borcunun ertelendiğini duyurdu.
6.05.2021 Ekonomi
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN TÜRK ekranlarında Gece Görüşü programında gazeteciler Hande Fırat, Hakan Çelik ve Hacer Boyacıoğlu'nun sorularını yanıtladı. Elvan, 'Kovid-19 sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi.' bilgisini paylaştı. 'İhracat performansı olarak oldukça iyi gidiyoruz.' diyen Elvan, 'İlk kez bu yıl ihracatta 200 milyar doları aşabiliriz.' ifadelerini kullandı. Bakan Elvan '2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum' dedi. İşte detaylar...
6.05.2021 Gündem
Borcu olanları ilgilendiren flaş adım! Harekete geçildi
Borcu olanları ilgilendiren flaş adım! Harekete geçildi Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşların borçların ertelenmesi talebi ile ilgili önemli bir adım atıldı. Faizsiz olarak borçların ertelenmesi, ÖTV ve KDV indirimleri gündemde. Pandemi süreci en çok esnafı etkiledi. Tam kapanma ile birlikte esnafın ekonomik sıkıntısı artacak. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 maddelik yeni talep listesini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a sundu. Bakan Muş, listedeki borçların faizsiz ertelenmesi konusunu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı ile görüşecek. Bakan Muş, ticari araçların kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV'nin indirilmesi konusunu da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile görüşeceğini kaydetti.
28.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Elvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan elvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.