Atso

Atso

Son dakika atso haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan atso ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını atso haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Atso

haberleri sayfasında son dakika yaşanan atso gelişmeleri de dahil olmak üzere 123 atso haberi bulunmuştur. Tüm atso haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor Antalya'da kent imar planlarının hazırlandığı yıllarda yapılan hata nedeniyle emlakçılar ve ev almak isteyenler, tapuda karşı karşıya geliyor. Alıcı gezip gördüğü ve anlaştığı 1'inci kattaki dairenin tapuda zemin, zemin katın ise bodrum olarak geçtiğini görünce ev almaktan vazgeçiyor. Emlakçılar ise 'Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor' dedi.
24.02.2024 Gündem
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank harekete geçti! Kredi kartına indirim kararı
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank harekete geçti! Kredi kartına indirim kararı Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'dan flaş karar. Bankaların kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili olarak yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının, kart komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı.
17.02.2024 Ekonomi
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yıl dönümünde Antalya'da anma etkinliği düzenlendi. Dönemin Malatya Valisiyken depreme yakalanan ve zor günler geçiren Antalya Valisi Hulusi Şahin yaşadıklarını güçlükle anlattı. Duygusal anlar yaşayan Vali Şahin, "Trafik kazası geçiren bir kişi kaza anının bir kısmını unutur ya ben de bazı bölümleri hatırlayamıyorum. Depremde 14 milyon insanın da bir parçası öldü. Bizlerin de bir parçası öldü. Bizim yaralarımız asla iyileşmiyor, bir araba yoldan geçtiğinde, bina sallandığında yine o anı yaşıyorsunuz" dedi.
6.02.2024 Gündem
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” Faiz artışlarında sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ali Bahar “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.
26.01.2024 Gündem
DOMOTEX Turkey kapılarını açtı
DOMOTEX Turkey kapılarını açtı Global halı ve zemin kaplama sektörünün Türkiye ve Orta Doğu’daki fuarı olan DOMOTEX Turkey, Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.
10.07.2023 Ekonomi
Araba kiralamak isteyen tatilcilere kopya site tuzağı! Ucuz fiyatları gören oyuna geldi
Araba kiralamak isteyen tatilcilere kopya site tuzağı! Ucuz fiyatları gören oyuna geldi İnternetten araç kiralamak isterken kopya sitelere yönlendirilen yaklaşık 5 bin tatilci dolandırıldı. Çoğunluğu gurbetçilerden oluşan mağdurların ucuza kiraladıkları lüks araçları kaçırmamak için hesap numaralarına istenen kapora ücretini de gönderdikleri ortaya çıktı. Dolandırıcılık olayının detayları şoke ederken, uzmanlardan kritik uyarılar geldi.
8.06.2023 Yaşam
DASK prim artışında bilinmeyen detay! Yenilemeyen teminatın yarısını alacak
DASK prim artışında bilinmeyen detay! Yenilemeyen teminatın yarısını alacak Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) yönetim kurulu üyesi Osman Tüken, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), metrekare için 1508 TL olan teminat bedelini 2022 Aralık ayında 3 bin 16 TL'ye artırdığını belirterek “Deprem 6 Şubat'ta yaşandı. Sigortalılar bu bedel artışını yaptırmadıysa, örneğin 100 metrekarelik ev için 150 bin 800 TL, yaptırdıysa 301 bin 600 TL teminat alabilecek" dedi.
15.03.2023 Ekonomi
Otel enkazındaki 43 rehberden 10'u öldü, 19'u kurtarıldı, 14'ü aranıyor
Otel enkazındaki 43 rehberden 10'u öldü, 19'u kurtarıldı, 14'ü aranıyor Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) uygulama eğitimi kapsamında Güneydoğu eğitimine giden 43 kişilik ekip, depreme Adıyaman'da yakalandı. Grand Isias Hotel'in enkazında kalan rehberlerden 10'u hayatını kaybetti, 19'u sağ kurtarılırken, 14'üne ise ulaşılmaya çalışılıyor.
8.02.2023 Gündem
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
Antalya yabancılara konut satışında ilk sırada
Antalya yabancılara konut satışında ilk sırada Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ağustos ayında Türkiye genelinde yabancılara yönelik konut satışlarının yüzde 34,4’ünün Antalya’da gerçekleştiğini bildirdi.
15.09.2022 Ekonomi
İş insanı İlyas Kama hayatını kaybetti!
İş insanı İlyas Kama hayatını kaybetti! Antalyalı iş insanı ATSO Meclis Üyesi İlyas Kama (56), rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
20.07.2022 Ekonomi
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kommersant tarafından düzenlenecek 'Türkiye ve Rusya Yeni İşbirliği Ufukları 22' organizasyonu kapsamında Rus ve Türk iş insanlarıyla Antalya'da bir araya gelecek. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, “Rusya ile ticaret yapmak isteyen, bilgi almak, tanışmak isteyen tüm yatırımcılarımızı ve iş insanlarımızı 27 Temmuz'da odamızda yapılacak toplantıya davet ediyoruz" dedi.
20.07.2022 Ekonomi
Türkgözü Gümrük Kapısı 2 aylık aranın ardından yeniden açıldı
Türkgözü Gümrük Kapısı 2 aylık aranın ardından yeniden açıldı Türkiye'yi Gürcistan'a bağlayan en önemli sınır kapılarından olan ve modernizasyon çalışmalarının hızlandırılması amacıyla 2 ay önce kapatılan Türkgözü Gümrük Kapısı, tekrar yaya ve araç geçişine açıldı.
29.06.2022 Ekonomi
TOGG'la ilgili flaş gelişme! Müjdeyi duyurdu, yola çıkıyor
TOGG'la ilgili flaş gelişme! Müjdeyi duyurdu, yola çıkıyor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, dünyada 7 milyar insan ve 20 trilyon dolarlık pazarın, bir tek tuşun ardında olduğunu belirterek, e-ticaretin önemine dikkat çekti. Dünyanın en değerli arazisi olarak cep telefonlarının ekranlarını gösteren Hisarcıkloğlu, "Önemli olan bu değerli arazide yer kapabilmektir. Eskiden, en işlek caddede mağaza, market sahibi olmak önemliydi. Şimdi, cep telefonu ekranında yer alabilmek çok önemli" dedi. Hisarcıkloğlu TOGG'la ilgili 'Bu yıl 29 Ekim'de banttan indireceğiz. Elektrikli otomobilde dünyanın tamamıyla aynı anda yarışıyoruz. Ülkemizin yeşil dönüşüm sürecine ve mobilite ekosistemine katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda da ülkemiz içinde yepyeni ve genç bir tedarik zinciri ve üretim sistemi kuruyoruz. Gemlik'teki fabrikada farklı alanlardaki, genç kardeşlerimizin kurduğu start-up şirketlerle çalışıyoruz. Kimisi arabanın kamerasını yapıyor, kimisi sürüş analizi yapıyor, kimisi başka bir parçasını yapıyor. İnşallah önümüzdeki sene Antalya'da ve Türkiye'nin birçok yerinde bu arabayı görmeye başlıyoruz" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
27.05.2022 Ekonomi
Kirada oturan başkan da fiyatlara isyan etti
Kirada oturan başkan da fiyatlara isyan etti Ukrayna- Rusya savaşı sonrası başlayan göçle birlikte Antalya'da kira fiyatları, astronomik rakamlara ulaştı. Kirada oturduğunu belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Ev sahibim ne yapacak, ben de bilmiyorum. 3-4 misline çıkan kiralar, şehirde yaşayanlar için risk oluşturmaya başladı. 1+1'ler 13 bin TL aylık, 12 ay kiraya veriliyor" dedi.
22.04.2022 Ekonomi
Türkgözü sınır kapısı nerede, açık mı? Türkgözü sınır kapısı hangi ülkeye, nereye açılır?
Türkgözü sınır kapısı nerede, açık mı? Türkgözü sınır kapısı hangi ülkeye, nereye açılır? Türkgözü Sınır Kapısı yolcu geçişlerine kapatıldı. Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkasya'ya açılan Türkgözü sınır Kapısı, Corona Virüs tedbirleri kapsamında kapatıldıktan 24 ay sonra yaya trafiğine açılmıştı. Sınır kapısı modernize çalışmaları nedeniyle 2 aradan sonra yeniden kapatıldı. Türkgözü sınır kapısı ne zaman açılacak?
7.03.2022 Yaşam
Türkgözü Sınır Kapısı yolcu geçişlerine kapatıldı
Türkgözü Sınır Kapısı yolcu geçişlerine kapatıldı Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkasya'ya açılan Türkgözü sınır Kapısı, Corona Virüs tedbirleri kapsamında kapatıldıktan 24 ay sonra yaya trafiğine açılmıştı. Sınır kapısı modernize çalışmaları nedeniyle 2 aradan sonra yeniden kapatıldı.
7.03.2022 Gündem
Otelcilerden 'elektrik zammı geri alınsın' talebi
Otelcilerden 'elektrik zammı geri alınsın' talebi ATSO 36'ncı Grup Oteller ve Benzeri Konaklama Yerleri Meslek Komitesi üyesi otelcilerin yaptığı komite toplantısında, elektrik fiyatlarındaki zamların geri alınması veya iyileştirilmesi yönündeki taleplerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na iletilmesi kararlaştırıldı.
8.02.2022 Ekonomi
6 bin liraya eleman bulamıyorlar! KPSS, üniversite, lise şartı yok...
6 bin liraya eleman bulamıyorlar! KPSS, üniversite, lise şartı yok... Pandemi ticari hayattaki en önemli değişikliklerinden paket servis ve e-ticaret olurken, büyük firmalardaki gibi küçük esnaf da ağırlıklı olarak 'evlere servis' şeklinde hizmet veriyor. Ancak Antalya'da 6 bin lira maaşla A sınıfı ehliyetli motokurye bulunamıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Antalya merkezde şu an motokurye işi için bin kişi olsa hepsine ihtiyaç var" dedi.
13.09.2021 Ekonomi
5000 TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? 5000 lira hibe desteği kime verilecek? İşte esnafa 5000 lira hibe desteği 2021 başvurusu!
5000 TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? 5000 lira hibe desteği kime verilecek? İşte esnafa 5000 lira hibe desteği 2021 başvurusu! Esnafa normalleşme desteği... Esnafa moral olacak destek geliyor. Devreye alınan esnafa 5000 lira hibe desteği nefes aldıracak! Hükümet, kademeli normalleşme sürecinde esnafa can suyu olacak destek paketini devreye aldı. Salgından en çok zarar gören kesim olan esnaf pandemide alınan kapanma kararlarından en çok etkilenen kesimdi. Hükümet esnafın durumunu masaya yatırdı ve esnafa öncelik verdi. Salgının başından bu yana art arda açıklanan destek paketleri esnafa nefes aldırsa da yeni destekler için de harekete geçildi ve ilk aşamada verilecek destekleri Cumhurbaşkanı duyurdu. Binlerce esnaf devlet tarafından verilecek esnafa 5000 lira hibe desteği ile ilgili araştırmalarına devam ederken detaylar kimlere destek verileceğini de Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki, 5000 TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? 5000 lira hibe desteği kime verilecek? İşte esnafa 5000 lira hibe desteği 2021 başvurusu ile ilgili tüm detaylar...
19.05.2021 Ekonomi
Dezenfektan ve kolonya ihracatında tarihi rekor! En çok o ülke aldı
Dezenfektan ve kolonya ihracatında tarihi rekor! En çok o ülke aldı Koronavirüsten korunma amaçlı kullanımı ciddi düzeyde artan kolonya, dezenfektan, sabun ve tanı kitleri ihracatında tarihi rekor kırıldı. 2019'da 28.3 milyon dolar olan dezenfektan ihracatı, yüzde 878 artışla 277 milyon doları, 9.1 milyon dolar olan kolonya ihracatı ise yüzde 208 artışla 28 milyon doları aştı. Bu ürünlerin üretim kapasiteleri de yükseldi.
27.01.2021 Ekonomi
Halkbank resmen duyurdu! Faiz...
Halkbank resmen duyurdu! Faiz... Halkbank'tan önemli adım. Dev banka ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar için harekete geçti. Protokol imzalandı. Düşük faizli kredi imkanı vatandaşların kullanımına sunuldu. 540 gün vade imkanı bulunuyor. Ayrıca indirim ve avantajlı kampanyalar da bulunuyor. Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması ile birçok vatandaş ekonomik olarak rahatlayacak. Konu ile ilgili Ankara Ticaret Odası(ATO), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) peş peşe açıklamalar yaptı.
6.01.2021 Ekonomi
Vali açıkladı: Nüfusa göre vaka sayısı en düşük il Antalya
Vali açıkladı: Nüfusa göre vaka sayısı en düşük il Antalya Ankara'da corona virüs nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiği ve 3'ü yoğun bakımda 51 vaka sayısı olduğunu açıklayan Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın önümüzdeki 10 gün içinde pandemi sorunu tamamen çözmüş olacağını söyledi. Karaloğlu, 1 milyon nüfusa düşen vaka sayısı bakımından Antalya'nın 81 il içerisinde 81'inci sırada olduğunu da kaydetti.
30.05.2020 Gündem
Çin'e 5 milyon ton Türk mermeri gönderildi
Çin'e 5 milyon ton Türk mermeri gönderildi Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Deng Li, Türkiye ile Çin arasındaki mermer ticaretinin önemine değinerek, Türkiye'den ülkesine geçen yıl 5 milyon ton blok mermerin gönderildiğini açıkladı.
21.08.2019 Ekonomi
ATSO'dan 150 bin yeni istihdam sözü
ATSO'dan 150 bin yeni istihdam sözü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Davut Çetin,"Türkiye'de birçok ilde özel sektör karamsar olsa da biz Antalya'da turizm sayesinde iyi olmaya çalışacağız" dedi.
22.03.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Atso ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki atso haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.